May 6, 2009

sandy yang nakal...

di atas adalah saat bahagia spongebob bersama sahabat handainya yg terdiri drp plankton (tepi seluar mr krab tu...kecik je tak nampak sgt), mr krab, sandy (bukan pak sandy vokalis suami kak monas tu), squidward, patrick, jellyfish & gary.
ok.
hari ni akak nak bercerita pasal sandy (satu2nya karakter yg pakai tangki oksijen sbb dia bukan amfibia...)
anak akak @ cem ada satu kegemaran sebijikkkk mcm mak dia iaitu menggoogle image. dia sgt suka menggugel image karakter2 yg dia minat pastu save kat directory yg akak dah buatkan siap2 utk dia.
dulu minat ben-10. sekarang spongebob pulak. dan tadi...dgn menggunakan kepakaran yg ada, beliau telah mengoogle satu persatu karakter tersebut bermula dgn menaip nama spongebob. dapat gambar...saved. dan beliau kelihatan sgt hepi!
kendian taip [patrick]. enter. dapat gambar lagi...saved.
kendian taip [sandy] pulak. enter. dapat gak gambar TAPIIIIII...
semuanya adalah sandy yg setailnya sebegini. (showi! akak terpaksa hitamkan bahagian tertentu utk mengelakkan berlakunya sebarang ketegangan luar biasa dikalangan pembaca di luar sana)
laaa haii! cemano buleh lupo lak nih!!!
biasanya akak akan select option strict filtering tu siap2 kat preferences seblm pass baton kat cem. nasib baik akak cepat nampak tadi dan tutup seblm sempat cem berkerut dahi memikirkan kenapa "sandy"nya itu berkelakuan luar biasa sekali.
so...hati2 ok!
parental guidance is advised! jgn biarkan pemikiran anak anda dicemari dgn benda2 yg tak sepatutnya ini.
p/s : errr...mak ayah takpe! kekadang best gak jln2 cuci mata sambil2 cari idea!!!

70 comments:

♥.misz luna.™ said...

huhu...
sandy yg tu mmg nakal..

sib baek cem x smpt nmpk..
bhye btul la..

yuyee cap limau said...

ye ke kak jah??cuci mata smbil cari idea??

den xcayola..cucimato cari bondo
lain den cayo..kan kak jah..

weeeeeeeeeee..crabypatty yang lazat.nyum2

AZANI said...

carian internet memang nak kena jaga.

lo.lo palazzo. said...

hehe.
mesti tnganga mulut cem..
seksi lak si sand bile xpakai tgki oksigen

iina said...

bukan tuh ekau yo fav ko?? wakakakah.. don't be shy2 cat ler..

Diva PariTs said...

spongebob squarepants mmg best! tapi sini dialih bahasa ke perancis. macam harem jadinyer.. lawak bangang k!

Monkey D Luffy said...

hahaha

anak ko bila ko x de nanti...

jeng3

ts said...
This comment has been removed by the author.
kakpiah said...

aku ingat ko nak bahankan pak sandy tadikk..
maklom la Wina pon ada buat entri berbaur 18 sx semlm..
ahahahaks

Kujie said...

kak jie pasang filter....software utk patenting

anak2 skrg...kena selalu check kat history tu apa keyword dia org taip.

sandy tu utk bapa dia kot...hahaha....

Tijah said...

huda
itu sandy yg terlampau kan namanya kan??

yuyee
kau tak baik buruk sangka dgn aku taw. aku cari resepi jerrr...siriyes!

azani
betul bang. pasni nak kena check history plak. pantau hasil carian abah eh plak kan??

lo.lo
misti la seksi..sbb bukan takat tak pakai tangki jer, suar pun tak pakai. hahahaa

iina
mano adooooo. ala...ta baik taw tuduh2 i. i nak naive...:P

diva
hahahha. misti tak sodap bunyi eh kan?? agak2 kok dialih bahasa ke tamil caner ekk??? padayapaa......

kapten
aku nak letak p/w terus kat pc. hehhehe....

piah
hanya ko jer yg paling sedap dibahankan piah. hahahaha. kata sama besday kann??? klakar2 garang gittew?

kjie
kalu centu saya nak cari patrick yg lain la plak. nak gugel jap lagi...hehhehe

kakpah said...

memang banyak menatang tak bepekdah lam tenet ni. Kok sazah tau molonting de cucu e dah togugel sandygirl hehe...

hOtMaMa said...

hadoiii..pitam!!
hujung sandy porno plak yg keluar..hihihi... den syak anak kau garu2 kepalo jap... apsal lak rupo ini yg keluar...hahahaha!!

afiq said...

crik idea yer......praktikkan x pastuh?

ai said...

bagus! boleh aku mencari idea sambil menggoogle nama sandy! :P

Yunus Badawi said...

kalau sandy tu bukan sandy yg tak pakai tangki oksigen, yg tengok pulak kena pakai tangki takut tak cukup oksigen hehehe

mugiwara said...

uuu~

aaa~

cem meh sini.
ko tgk sape sandy sebenarnya...


mak bapak tak elok sembunyikan kebenaran dari anak anak...

huhuhu~


perhatian: kaunseling tuk cem pun free of charge. spesel kes + perjumpaan kali pertama memang tak ada caj.

tentangseseorang said...

ahahahaha
seb baik azib takde minat menggoogle nih.

*Miss Geli^ said...

Nyah,
ni mak nak nasihat ni..
aci plak ko ckp "mak ngan ayah takpe jalan jalan cuci mata"?
ko tau tak nok, kepimpinan melalui teladan?
ko ni tersesat jauh ni. meh sini nak tunjal kepala!

Umie said...

Agaknye la kan... kalau google keyword "tijah" kuar gambo ape erk??? aku nak test google la nokss... hahahahaha

Umie said...

hahahahaa... Tij, gigih aku pi gugel keyword "tijah" jap tadi... surprisingly, banyak kuar gambo seekor kucing liar je... ko memang suka kan benda2 yg wild gitu kanss???

hahahahahahaha

miSz.haNie said...

yg part kene hitam2 tu..
ape ye kak..
hahahahahahahaha
~~inesen kn soklan :P

F A R Y N said...

kak..apa kata ko tukar nama..

BEAUTIFUL SANDY...


hahahahaa

monas2petronas said...

ahahahahahahahahhahaha...

aku penah try okeh..type nama laki aku kluar natang tu.. :))

aku agak malas arini..


im going to bikini bottom dulu with sandy :)

Hidemichi said...

yang tang p/s tu pun nasihat ker???hahaha.

KaSiH said...

alamak..sekali kuar lak gamba sandy yg terlupa nk pki tangki oksijen...ahahha...aku yg nengok ni pun rasa cam nk mintak tangki oksijen je kat ko kak...aku takleh tgk gamba cenggini kak...darah gemuruh...

paRi-paRi sYurGa said...

kira aku dh tau lah ape ektibiti ko slma ni...




wakakakakakaka...

tasikmerah said...

p/s dak tijah mmg benar. muahahahaha....

kalau kau dah dapat ilham baru bisik kat telinga aku ye jah! muahahahaha...


:p



.

julietchun said...

Cem ke abah Cem yg gugell? Larikkksssss.

rizz said...

kah2 sandy yg nakal wakakakakak!! kemain kak jah klau mak bpk xpe..cuci mata yer clust!!

Ceera said...

hahahaha...

sandy yang tu shekshi2, terbeliak bijik mata...

mrblind said...

ni buat gua nak search sandy..hahaha

julie^beth said...

cuci matakah kak tijah? hehe.. sy pon kne buat filtering jugak kat sebelum pass laptop kat adik2.. sambil diorang online tu, kne duk sebelah diorang.. kalo tak, panjang langkah n akal diorang nanti.. hehe

kuIna LadyInRed said...

sandy tu lupa tangki oksigen sbb tu nakal...

||alis|| said...

kalau taip sandy kuar tuh....


kalau taip ween @ wina?

kuar apa eh?

jap lagi aku google.

azreen said...

ni mesti mami cem selalu cuci2 mata ek......hehehehe....notty mami cem ni....

aKu buDaK CiWeK said...

bgtau kat cem..tue sandy tgh menyamar bila keluar dari laut..hahaha!!
xper jah..cabaran seorang ibu namanya tue.. :)

muadzlife said...

bahye
bahye

sayanghasni @ yus said...

patut ler ayik pakai tong oksigen jer..
gitu rupanyer...
ish! ish! iashhhhhhhhh!!!!

i.am.belle said...

sandy yang gersang tu. hahaha...

bahaya tu tijah oiii. aku pulak seriau xD

KV said...

a'a kan jah!

peej said...

try google nama aku..apa dapat..mana tau tiba2 terjumpa aku yg berkeadaan seperti sandy ke.. *larikssss*

neezareef said...

sandy suzuki tade ke...

HappyIrfa said...

oh sungguh bahaya disitu.emm patutkah saya beli komputer dan intenet dirumah?pikir pikir pikir

A D I A said...

huih terror nya chem google image. say baru je tau nak fuction google image tu untuk menyenangkan lagi carian gambar.

-saya yang tak berapa celik IT-

e.l.i.s.s.m.i.e said...

sempat yer kak print screen dulu...hiksss

NieZearm said...

ko setup firewall je terus kt umah tu..

Tijah said...

kpah
tu psal tak buleh bagitau sazah tu. takpo...sok2 antar cem poie madrasah lak

lela
wahh! panggey namo manjo hah. moskel kan? taip tak serupa bikinn....

afiq
aaa..prektik apo nok? resepi yo? hahahaa

ai
kalu nak yg advans jgn lupa tukar preference. hahhaa

yb
hahahhaa. kannn?? silap2 kono extra tangki sbb tak cukup napas...

mugi
hishh! kekadang kena gak sesekali tipu sunat beb

ady
hesh! kalu dia buat sesenyap ko mana tau. hehhehe

geli
laa...aku xde pun mensyen aku nak gugel apo nok. hehhehe. menyeleweng taw ko nihhh....

umie
a'ah. aku pun penah gugel tijah kuar gamba kucing liar kan?? osah la liar eh...

Tijah said...

misz hanie
ohh...yg part hitam2 tu? alaaaa...yg tu...tuuu...alaaa...
gugel la sndri. heheheh

faryn
ko dah gugel eh?? apo jawapan eh??? hahahhahahah

monas
cube ko gugel sexy patrick lak apa yg kuar nok? hahahaha

hide
p/s tu peringatan utk diri sindri jer. hehehe

kasih
kahkahkahhhhh. kalu dah tahap gemuruh tu dah kena kawen dah tu....

pari2
yushadappp!! hahahhaaaa....tak baik tau bersangka burokkk....

tm
itu ko jgn kuatir. sharing is caring kannn???

juliet
errr...cem. yes..confirm cem. hahhahaha

rizz
budak2 masih suci gittew. heheheh

Tijah said...

ceera
bukan takat sexy. pandai beraksi plak tu. heheheh. takpe lenkali nak gugel tunggu anak aku tido dulu.

mr.blind
pastikan anak ko tiada disisi. hhahahaa...

julie
pastu bila turn ko gugel ko set balik yg lain kan??? alaaa...cam aku tatauuuu. hahahhaha

kuina
sandy tu pandai berenang kot kan?? hehehe

alis
ko gugel sindri yer? pastikan select filtering yg betul. hahahaha

reen
ala...takat kat google jer. aku idak ler dapat tgk live cam ko kat saner. hehehehehe

budakciwek
sandy baywatch?? hahahaha. yer. ko rasa la sok...

muadz
betoi! betoi! betoi!

yus
tak sangka bila bukak tangki dia jadi cenggitu ek??

Tijah said...

belle
nama kau tu pun aku ingat nak try gugel jap lagi. mari kita lihat apa hasilnyaaa. hehehehe

kv
a'a la kv... :D

peej
hahahaha. woooo!!! aku dah dapat imejinkan mcm mana tu. ganassss!!!! hahaha

neeza
mari kita try search sama2 ok...

irfa
patut. tapi kena pantau la penggunaannyer tu...

adia
yer. aku pun tatau mana dia blaja. mungkin tgk aku buat selama ni kot. amboihhh. lepas ni rajin la ko gugel image yer? hehehe

elissmie
sempattt! selepas halau dier dr meja tu. hahahaha

niezam
alaaaa...nati aku plak yg susah. kahkahkahhhh. keji kan?

SHIMI said...

bahaya wooo
sandy pulak nakal
terjojol biji mata cem nengok

IRA said...

cem tak konpius ke?

Tijah said...

shimi
hehehee. misti ko dah tengok kann????

ira
tak sempat nok. aku lagi laju tutup tapi sempat print screen...

eL said...

ketumbit mato kanggg

lupekanje said...

amvooii..tijah pun carik sandy dan yg sewaktu dengannya itu yer...

Tijah said...

el
alaa...ketumbit barang 2-3 hari jer. no major issue tu. hahahah

acik
acik...apo parah na gamba profile yg baru tu? cubo la gugel gamba elok2 kit. hehehehe

Penari.Gendut said...

HHAHAAHHAHAHAHAHAH lawak okkkkkkkkkkk

Aku punya laptop ni pon tak der filter, so kalau nak google image, kena berwaspadaaaa. Tapi, nak filter-filter ni buat apaaa, bukannya aku ada anak kecikkk.

Sendiri tak pe. HAHAHAHSJAH

cokolat said...

takotkan nok? yelah semua diujung jari katanya...

apapon cem... jangan ikot jejak langkah omak kau. tu memang hobi dia, suka sangat gugel mende2 yang x-rated ni!

jah.. plan bulan 6 still on ok!
kaundaun!!!!!!!!!!!

shija said...

haha..lain laks ghupo sandy erk cem!

k.e.r.i. said...

itu rupa sandy bila dia tanggalkan tank dia tu.
hahaha

Tijah said...

woi penarigendut
kellass nama ko nok. mari kita bergendut sesama. tgk ko gelak besar tu aku dah bleh agak ko tgh gugel apa...hahaha

cok
semudah abc kan?? mak pun takut gak. mak nak berhati2 gugel la lepas nih...mak kan naiff...kaundaunnnn nox...

cija
iyo tekau. melopong molot eh sebosa lomang nedah. hahahaha

keri
kan?? patut la dia perlukan lebihoksijen kan??

Abahnajwa said...

Jah...

Kau ni bahayolah jah..ado lak kau tak buak filtering tu...hahahahaha...

Mama-Danish & Sarah said...

sib baik kau ada jah.... kalau tak harus terjojol keluaq biji mata cem tu....

Mas said...

oh pandai...tang anak ko tak kasik...ngko tak per. Jah layan keliwon ni malam....esok malam haku nak naik bas balik melaka.Ngeh3

lupekanje said...

jah...acik goma yg 18PL skrg ni ...
bia lah gamba tu mentaro jumpo yang anggon eehh.

Teacher said...

lelaki kot tengok sandy ada tegang ke? Maksud aku sandy pabopepen...

Tijah said...

abah
tu la tu. yg non-filtering tu utk omak eh sebona eh. wakakakaka

ain
harus lah cekap nok. hehhehe...

mas
ok. ok. aku paham. aku xnak kaco ko mlm nih. lama ko blk tuuuu???? songket & butang baju dah sorok blm?

acik
wah! mano blaja ganeh2 ni cik?

tic
sandy tu xde la. tapi kalu sandy non-filtering tu mugkin jugak. heheheh

vidadarisakura said...

sandi eh!



oh sandi=teruk

hee

Tijah said...

vida
fuyooo...ko buat komen secara marathon ke nih? hehheee...klakar la ko ni dik