May 10, 2009

Selamat Hari Ibu

Selamat Hari Ibu

saya ucapkan buat semua yg bakal atau pun sudah bergelar ibu di luar sana termasuklah diri saya sendiri sebab belum ada sapa2 pun wish kat saya lagi ni yg menyebabkan saya rasa sedikit kecik ati.

hehehe!

tapi takpe. saya kan seorang ibu/isteri yang taf lagi berdikari. saya tak kisah sebab nanti saya boleh jer selebret sendiri dengan membeli sekeping marble cheese cake yg sedap di secret resepi. eh...recipe. tengok tu...eja pun dah tak reti...

buat ibu @ sazah Jamaliah Binti Ali & ibu mertua Jamilah Binti Ahmad. luv u both so much...

75 comments:

||alis|| said...

hapy mother's day kak jah..
yeay aku 1st!

||alis|| said...

kak, aku lagiii sedey..

takde sapa nak wish selamat hari anak..

huhu~

||alis|| said...

takde anak, takde sapa nak panggey ibu tau...

eh, boleh eh camtuh?








ibu ayam tuh ape cer??

Tijah said...

wahhh sampai 3 ko komen. ni yg buat aku nak menitiskan air mata nih...

*tiba2 plak keluar naluri keibu hayaman..

||alis|| said...

sapa panggey ko makhayam tuh sila maju kedepan barang setapak dua..

kalau dia tak mai gak..
kiter culik si eva tuh reramaii..
book tiket pi paris dulu; jimba2 barang seminggu dua, baru culik baby si dia...

hahaha!

c1k zuer4 said...

kak...
selamat hari ibu..

dari,
jiranmu...

Tijah said...

alis
aku dah webcamming dgn anak makhayam tu nok. vewi der shomel ko tau siap lompat2 lagi. pastu tiap kali makhayam tu nak taip kan...tersepit la budak tu kat perut dia. very der kesian nok. wakakakaka....matik la cerca secara live dr melesia nih!

zuera
mekasih. mekasihhhh...taicng nig. osah paneh eh tompek kito ni kan??

hana said...

syok gak baca blog ko Tijah..

kakpiah said...

selamat hari mami tijah!!

aku tawu ko taf..
aku nampak..
malah ko taf dan tampan..
hahahaks!!

mama iqa said...

kak..
same la kite..blom ade sape2 yg dpn mate ni nk wish..takpela kan..rakan2 blog je le yg wish..kite kan taf! huhu!

IRA said...

slamat ari ibu kepada tijah, dgn ucapan "semoga cem cepat dpt adik" hahaha

lupekanje said...

Err...acik tk suka bena sambut hari2 camni...temasuk sambut hari lahir ke..haper ke...mahapla..sbb tu lambat sikit la klu nk ucap2 ni...

sebab...acik selalu kecewakan omak acik
dan gitu jua...acik bukan umi yang baek pada anak2 acik..sobab, acik selalu mengecewakan anak2 acik... hari ibu tidak memberi erti apa2 pd acik...sbb hari2, aku adalah ibu...bukan sehari sahaja.. ....

Hari pekerja pun tk de erti sbb acik adalah pekerja yang selalu kecewakan majikan acik..

klu ada hari sahabat..
acik adalah sahabat yang selalu juga mengecewakan sahabat..tk layak sambut.

gitu juga klu ada hari rakyat, acik ni adalah rakyat yang mengecewakan pemerintah....tk layak sambut.

sebagaimana jika ada hari isteri, acik tk layak menyambutnya, kerana acik mungkin isteri yang selalu mengecewakan suami...

tentu menyampah kau dgn stetmen acik ni kankankan..kekekkeke..

Bagaimanapun tijah..siyess ni...demi kau...acik ucapkan kat kau...SELAMAT HARI IBU...
semoga kau adalah ibu terbaik di kalangan yang terbaik.

Tijah said...

hana
mekasih nok. sila la dtg lagi yer...:)

kak wos
mekasih wos. utk berperang dgn org SAKIT kita kena taf piah...eh wos. kan????

mamaiqa
mari kita wish diri sindri je la kan?? mana plak aku letak lilin ni tadi...

ira
mekasih nok. adik? err...err... payah nak jawab tu...

Tijah said...

acik...

srootttt! srootttt!

komen kau buek den nak nanges ni cikkkk. tacing tuhhh! apa2 pun mekasih. acik tu je yg rasa centu. tape la cik. etlis kita ada besday. hari utk selebret diri sindri kan cik???

azreen said...

selamat hari ibu nok....bile nak bg adik kat cem.....hehehehehe

dcrysz said...

slamat ari ibu wahai Tijah......
aku speechless nih....
x leh komen bebanyak....

AfiQ said...

selamat ari ibu buat aku yg bakal begelar ibu...eh*
hepi maders dey tu kak tij and to all moms in blogging worlds....
juge buat mama ku.... ma... gulai ayam sok ma....panggggg* oleh tijah....

xiiinam said...

Selamat hari mak-mak....Jah!

♥.misz luna.™ said...

selamat hari ibu kak jah..
hee..


moga cpt b+ anak..
sian cem men sorg2 je..
huhu..


nakal x huda?
hoho

Tijah said...

reen
nati dah dapat aku bgtau ehhh??? hehehe

dcrysz
kaundaun nok. kaundaunnn...heheheh

afiq
esok gulai ayam? sah!!! ko mmg mak hayam kann??? hahahah. hepi maders dey jugak nokkkk!!!

cklah
slamat hari mak-mak jugak kak..

huda
selamat hari ibu juer...maknyer joni. hehehe

lo.lo palazzo. said...

alalala.

slamat ari ibu kak jah...

adibah said...

Jah,

Hari Ibu hari Ahad ni kah? Hari Ahad nanti aku wish Happy Mades Day ye..! Buat sementara ni.. Selamat Hari Sabtu ye.. :-)

AZANI said...

sekadar menurunkan jejak sebai bukti sampai ke laman.
selamat hari ibu juga untuk anda yang sememangnya ibu kepada seorang anak.

qishie said...

hari ni ke kak?
buakn sunday ke?

Yunus Badawi said...

Selamat hari ibu. Bila nak tambah lagi?

Monkey D Luffy said...

selamt hari ibu kepada makcik2 semua

TIJAH = IBU = MAKCIK

:P

paRi-paRi sYurGa said...

selamat hr ibu mummy tijah...
wish Allah bless u...
be a gud mummy!


i know that cem love u very much..!

kueh bakar said...

makcik ini si org seremban
gelarkan diri si tijah vogue
saya mahu buat ucapan
selamat hari ibu!

n Z r A said...

ahkakkk, selamat hari ibu....happy mothers' day..bertuah cem dapat ibu yg taf lagi berdikari..May Allah bless you :)

di kesempatan ini jugak saya ingin mengucapkan slamat hari ibu buat omak den nun jauh di mata, i love u mommy. tunggukan kepulangan anakanda 2 bulan lagiii...(feeling buat ucapan dalam radio plak)

iina said...

happy mother day.. takkan ekau makan kek sorg2 yo.. omak sazah tak bg ko??

azila said...

selamat hari ibu kat mama cem!
apakah surprise untuk sazah eh??

sure sazah tgh keep wondering apa la cik tijah nak bg dio...hehe

kakpah said...

selamat hari ibu untuk tijah.

jom makan cheese cake. kito selebret.

Hazzel said...

hepy mothers day kak jah!
untung chem dapat mak yang dot-dot cam akak! wakakaka!

rizz said...

secret 'resepi' yer? hahahahah

izman said...

selamat hari ibu untuk ko tijah. dan untuk ibu kamu sekali.

Tijah said...

lo.lo
slamatt...

deeb
aku pun x sure nok. hahahah

azani
mekasih bro... :D

qishie
ontah la nok. heheheh

yb
tambah nasi ke? hehhehe

kapten
yushadappp! huhuhu

pari2
mekasihh...mekasihhhh...

kb
mekasih. tapi cam len mcm jer pantun ko tu. hehehe

nzra
taf kann?? hahahah. yer..anda juga bleh buat ucapan disini yer. heheheh

iina
sazah mano nak sikretresepi. kek pisang bakeri kak kam maun la deh. huhuhu

Tijah said...

azila
saprais? aku bagi kek pisang jer la kat sazah tu. misti dio suko...

kpah
jom kak. nak sekopeng ko sebijik terus?

hazzel
apo dot2 tu?

rizz
ha'ah. resepi la...buleh jer kan?

izman
mekasih bro. sazah ckp mekasih gakk..

mugiwara said...

ibu n ibu mertua dekat2 namanya...
ermm....jodoh pnjg sbg besan ye~

Anak Pendang Sekeluarga said...

salam..minta pendapat/komen/nasihat dan etc untuk isu kes anak drhaka/siapa brsalah/punca terjadinya sempena sambutan hari ibu nanti di blog saya...tq

iKa said...

silamat ali mok kak tijah..
vely der syok la bce blog kak tijah..
marverrrloss!!
=p

Tijah said...

mugi
dekat sama kan nama? dah la binti pun mudah2 jer sorang ali sorang ahmad

anak pendang
orait beb! nati sy dtg...

ika
mekasih yer. takdok adioh tudung bawal ke haper sempena ari mok nih? hikhik

mama said...

selamat hari ibu buat kakjah dan juga ustazah. bilo nk dtg kek kg.batu laie?

AZANI said...

tijah:sedih saya, kita dah ucapkan kat awak le cuba tengok komen saya
si saya tampal balik komen tu
sekadar menurunkan jejak sebai bukti sampai ke laman.
selamat hari ibu juga untuk anda yang sememangnya ibu kepada seorang anak

SHIMI said...

ni ha, den secaro rasminya nak wish kek ekau
selamat hari ibu
semoga ekau jadi ibu yang baik dan mavles

Mak Ton said...

slmt ari ibu kak jah... huhuh
aah seh dok senawang.. sok, sok leh la jumpe kak jah ek...

Tijah said...

mama
mekasih mami...selamat hari ibu utk mami jugak yer. insyaallah kok nak dtg sok sey calling yo? tapi nak sambal potai cili api podeh2 buleh?? hehehe

azani
yer. saya perasan tu bang. hehehe. time kasih byk2 yer? ucapan selamat hari ibu buat wife abg jugak tau...

shimi
mokasehhh la yo. osah la terharu eh nih...

makton
insyaallah. buleh...isnin sok br poie ttj kot. besday sazah sok tu...

NoRT said...

Slamat Hari Ibu... Tahniah coz bjaya menjadi ibu yg terbaik untuk anak2

Diva PariTs said...

amboi kak jah ngan dak alissss, kan main lagi korang ye cikpat weols depan2! haha

happy mothers day kak jah.. kat sini mothers day dia ujung bulan may so mrasa mak celebrate 2 kali vleyyy? hahha matilerr tamak!!

joegrimjow said...

dew skit ulasan
hehehe
lalala~

k.e.r.i. said...

kak jah, selamat hari mak.

adibah said...

Jah,

Happy Mother's Day.. dengan ucapan.. sian Cem duk main sensorang kat rumah.. hiks!

xiiinam said...

Jah...
kau kedepan-kedepankan je tarikh entri kau ni ya...
Tak Aci....cklah ingat entri baru tadi...
*
*
*
*
*
*
Errr...ckLah akan ikut jejak kaulah....entri Hari Ibu cklah ni akan ckLah kedepan-kedepankan...setiap hai...saaaaaaaaaaaaaampailah hari Guru sok......buleh naa??? Hiksss..

linn said...

selamat ari ibu utk tijah, sazah dan mentua ko ye jah.

eddie dewanaga said...

mak gua pagi2 lagi dah pegi meeting koperasi...

selamat hari ibu untuk lu tijah...

dan buat semua blogger2 kat sini yg dah ada anak sendiri.

*eh, nama mak dan mak mertua tijah lebih kurang sama kan??

Kujie said...

seorang ibu?

oooo........ingat ke dara sunti lagi

kehkehkeh....


selamat hari ibu ye puan tijah..:)

Tijah said...

nort
terima kasih ya. masih blm berjaya sepenuhnyer lagi...still in the making . hehehe

diva
opssie! alah..pesalahnyer cikpat depan yer tak. hepi maders day 2u2. bolo eva mendes aku tu baik2. hikhik

joe
hahaha. saja nak hint2 kat org...keji ek?

keri
mekasih adik...

deeb
hepppp!! dia kata ok per sorang2. tak berbahagi kasih sayang. wakakakak...

cklah
hahahaa. memula aku ingat mother's day 13 may...rupanyer 10 may. aku undurkan la blk. hahahah. oh yer...selamat hari guru in advans kak...

linn
mekasih nok... :D

eddie
mekasih bro. bz weh mak ko? takpe...bagus utk dia. a'ah..nama mak & MIL dekat nak sama. kalu panggil milahhh oooo milah.. 2-2 akan menjawab. huhuuh

kujie
dara sunti? ouchhh!!! i take that as compliment kak oiiii!! hehehe. selamat hari ibu buat kjie jugak yer?

Mama-Danish & Sarah said...

untuk kak tijah yang jelitas.... SELAMAT HARI IBU....tak lupa juga untk AUNT. SAZAH yang telah bersusah payah melahirkan ijah, SELAMAT HARI IBU jugaaaa...

siggplus said...

selamat hari ibu kak jah..
mother's love is the best!

Hidemichi said...

Selamat Hari mak-mak pada ko Tijah...hujung minggu ni aku turun senawang ada schoolmate reunion...

Tijah said...

ain
adoi panggil aku ijah kah? sgt la suwit bunyinya...hehehe. tengs nok

siggplus
thanks dik. be a good father to joni yer?


hide
jauhnyer reunion. ko skolah mana

ai said...

OIII!!! aku awal2 dah wish sume kengkawan aku yg dah jadik mak. termasuk kau le tu! huh! ngeeeeee :P

jom gi beli kek sesama!

xiiinam said...

hey...
kau kedepankan lagi entri kau ye...
cklah tetap akan ikut jejak kau...
akan ku kedepankan lagi entri Hari ibu ku sampai hari Ibu tahun depan...hiksss...



tak aci....tak aci...
pssst; 13 Mei tu hari Rusuhan Kaum beb....

Tijah said...

ai
hahahaa. yer. aku dah beli kek dah tadi. sindri beli sindri makan bleh? hahaah

cklah
kalu centu marilah kita merusuh ke blog2 kawan2 kita sempena 13may nih. hikhikhik...

shija said...

SELAMAT HARIIIIII IBUUUUUUUU....SAYE SAYANG IBUUUUUU SAYEEEEE.....errrr!!Selamat Hari Ibu kat ko gaks nok!ihiks...ngan ucapannnnn.....ARIFFFF SAYANG MAMIIIIII DIE....hahaha(*kang aku cakap aku sayang kat ko,ko goli lak kang!miahahahhahahah)

Tijah said...

cija..
mmg den goli. tahap nak pitam dah nih.
*amacam sodap tak kek kak kam? wakakakka...

shija said...

"*amacam sodap tak kek kak kam?"..jawapan eh....bolehhhhh laaaaa nokkk,kahkah...yg ponteng tontu lak halal eh kan(*kok boto ko boli kek kak kam la,bukan imbi)miahahaha.

Hidemichi said...

aku sekolah Teknik ampangan soromban 95/96

Tijah said...

cija
kito try imbi next time nak? tapi kau kono simpan la pisau kak kam tu. kaver line. hahaha

hide
oohh..skolah teknik kosan eh. jauh kau skolah kann???

sheila said...

cam berpakat yo besan berduo tu..
namo cam dedokek lak...initial eh samo lak tu..J&A...

slamat hari ibu kak jah...
jadilah ibu yg baik..yg rajin masak utk dak cem..jgn asik dok nokan tikuih yo..byk laie lauk yg sodap slain tikuih ni..hohoho

Tijah said...

sheila
apo J&A? kau ingat cam earnst & young ko? err...boto ko den ejo nih...hahaha

Teacher said...

happy birthday acik

Tijah said...

tic
thanks a lot. sonang2 singgah la ttj. heheh

vidadarisakura said...

hepi belated mades day.
hee

bungacahaya said...

Omak den : Sazah Baenah Lahir : 13 Mei..musti omak kito ada ciri2 sazah se-malaya. Heheheheh...selamat ari ibu!!!!!!!

Tijah said...

vida
tengs :D


bunga
heheheh. sazah tu namo sebona ko tu?