May 24, 2009

mari berkongsi pengalaman...

dulu akak penah ikut kelas yoga kat senawang. tapi skrg dah takde. dah tutup sbb kurang sambutan agaknya. tapi yoga mmg best giler. dan akak memang prefer ini drp senaman lain cam aerobic ker, weight lifting ker sbb yoga ni lebih slow...relax...pastu peluh jgn cakap la. mencieh2 macam kena hujan.

yoga haram?

pehal lak? yg akak ikut dulu cikgu dia melayu...islam. bukan hindu. dan pose2 yg dia ajar mostly guna breathing teknik. inhale, exhale, ulang2 tu jer. takde lak dia suh baca om shiba shiba ker haper!

(yoga yg terpencil tu ko nak bising2 bagai. tu kilang CARLSBERG bapak bosa kat shah alam tu takde sape lak nak memekak kan? lagi la...ARAK kan IBU segala kejahatan! - sekian tazkirah pendek dr ostajah tijah)

lama dah akak cari balik kelas2 yoga kat senawang ni tapi takde. ada pun kat S2 sana dekat dgn jusco. bapak la jauh plak nak kena ikut h/way bagai. try google sket last2 akak jumpa nih. akak pun call la. teh nama owner dia. ada 3 kelas kat sbn ni. 1 kat S2, 1 kat thivy jaya & 1 lagi kat kemayan square. paling dekat dgn akak adalah thivy jaya. kelas start pukul 6 ptg.

mmm...boleh la try sekali tengok. agak2 kelas dia meragukan takyah la continue ek?

ujung2 seblm letak phone dia cakap...

"aaa...kita juga ada pole-dancing kalu u mau try?"

akak pun try la gugel poldansing. cemano la gek eh gayo senaman eh tu kan?

omaigudnes!!! (tahan napeh 5 seken)

semacam yo kan? ado sapo2 brani toman akak poie kelas ni tak? gaji bulan dopan buleh la suh carlos pasang tiang ni tetongah rumah. kehkehkehhhh!!!

73 comments:

lo.lo palazzo. said...

hahahahahahaha..
kak..aku nk gelak guling2.
mau xpg kerje bang carlos..

Fatul Akrul Ramli said...

hah kak, pole dance ye.. nanti dah terer, upload video tau..
:P

matabulat (lat) said...

den raso kek matahari height masih ado class ni kot kak tijah,..pole dancing tu tarian body language yo kan kak tijah??...ha2

adibah said...

Ya Ampun!!!!

imejin the ensem yet pemalu tijah doing poldansing... *speechless



hiks!

peej said...

oh i laike....toringin beno..
tapi raso2 nyo..bulih ko tiang tu menahan berat den ni hah..

jyss said...

wah menarik tuh. aper lagik yg dia offer kat situ? dances aper lagik? ada ajar bollywood dance tak? yg tuh aku nk la sangat hehehe

Ms.Lilies said...

jap kak...aku tgh imagine ko buat pole dancing ni ekekekek

IRA said...

hahaha

yoga mmg best tp pasal dh cakap haram, ikut je lah.

bab pole lensing tu mmg mengujakan, tp takut tiang bengkok je.kalo tak lama join dah.hahaha

kita buat belly lensing je lah.jom?huhuhu

||alis|| said...

kakjah;

NAK IKUT PI 2-2 KELAS TUH... jom!

yoga: kuar peluh tino
pole: kuar peluh jantan

ahahaha! ko punyer hujung2 entry salu buat minda aku tercemar la kak.. ;P

lupekanje said...

adeiihh...poldansing tu tijah...tk ke ngucap sazah nnt....heheh
acik ajak joging..ko poie ehendabelyu..acik ajak maen brenang...ko kato nak jago atok..
sok sok klu ko nk gi poldansing ni...sapo nak jago atok????
kono bagi atok satu tiang gak..wakakakaa...

tijah..jom maen badminton...mang menyimbah gak poluh...

Tijah said...

lo.lo
gelak guling2? kalu ada tiang bagos tu...hahaha


fatul
youtube? hahhaa. misti ramai pak arab dubai yg booking aku karang....


lat
yo ko? mano toboh eh? nati den cari...poldansing tu cam mengguder je kan?


deeb
dahhh! ko jgn nak imejin yg bukan2 nok. huhuhu


peeja
bulehhh. ko pasang tiang kongkrit nok cam kat balai bomba tu. hehehehe..


jyss
belly dansing ada...salsa pun ada. tu yg aku nak pegi tengok sok tu. hehehe


lilies
jangannn...plis. jgn imejin. hahahha


ira
haram tu kalu ada unsur syirik. kalu xde takpe...aku dah tengok fatwa dah. tapi kalu belly dansing takut perut jer kempis...bagian lain tak. amacam?


alis
ko mmg real jemenai la nok. tau2 jer apa dlm pikiran aku ni kan? hahhaha...yer. peluh tino & jantan harus la sama2 dikeluarkan...

Tijah said...

acik
atok tu takyah tiang do...dio dah ado tongkat sakti. 4 kaki laie. wakakakaa....

SHIMI said...

fuiyoo! ekau nak cubo pole dancing..
bahayo tuh..
ekau kono pasang tiang yang buek dari bosi padu bukan yang lompong tongah ehh

bukan apo takut bengkok....

eddie dewanaga said...

ex gua dulu budak yoga...

mak oi dia punya badan flexible abis!!

Yunus Badawi said...

aku takut carlos tak terlayan ko lepas ni hehehe

kakngah said...

jah... dah terer.. ekau buleh bukk klas on9 yo... kompem.. polower bergando..

Monkey D Luffy said...

mcm tarian ghairah kat tiang jer

muahahaha

Pije. said...

goli botol hati den baco entri akak ni.
sosak napeh nengok tarian pole tu.
adeh.
hahahhaa

siggplus said...

sehari dua kompem carlos benti keje..alasan nak jd instructor akak..haha

mummysya said...

Pasal tiang tu den setujuk sgt jah!!! Kalo carlos taknak buat tiang tu, kita mintak contractor piah buek kan.

Muahahaha....

pssstt!!! Jah, den pun suko yoga nie, agak2 kalo den continue mcm dolu, ado tak JAWI serbu!!!

linn said...

ko nak pasang pole kt umah nok? siapkan jwpn siap2 utk cem yea kang dia tertanye2 apa motip maminye memasang tiang tuh.

peej said...

boleh???ok..so bila kita nak register??wah tiba2 kan.. ;p

Tijah said...

shimi
kuang asam ko kan? wakakakaka. eh..tapi kalu ikot segi lojik eh...tiang yg lompong tongah tu la yg kuek.


eddie
wa sudah moskel nih. mana lu tau dia fleksibel? wakakakakak....


yb
pastu kena buat 2 tiang la plak kan bang? hahahah


kngah
terus folower jadi ribu2 kan? siap dtg dr afghanistan lagi. hahaha....den kono lantik kau jadi mgr la temtu...


kapten
misti ko dah biasa tengok ni khannnn? hahahah


pije
den tengok pun sosak napeh. siap tetunggang terbalik bagai kan? tak meloghot kebawah lak tu...osah teral eh!


siggplus
mano buleh. takdo kojo takdo duit...kang sapo nak byr installment pasang tiang tu? wakakaka....


kin
continue jer tapi pastikan yg halal la. hahaha. piah jadi kontraktor ke skrg? misti dia amek contract pasang tiang balai bomba kan? hahaha


linn
motip? mami dulu nak jadi fireman tapi takde kelayakan. jadi pasang jer la tiang bomba tu dlm umah. huhuhu


peej
bila2 pun boleh. kejappppp!!! instructor tu kata kasut pink dilarang bawak masuk taw. wakakakaka!!!

cendawanintim said...

kalu aku memang pilih poldancing tuh..perghhhhhhhhhh

Yunus Badawi said...

kalau ko nak pasang 2 tiang kat rumah ko, jgn lupa suruh kontraktor tu pasang kat rumah aku sekali. Aku pun nak jugak rasa guna benda tu wakaka

mama iqa said...

teringat cite csi miami tadi..si abg haratio tu tgh dok siasat kes kat kelab mlm..hihihi!

kueh bakar said...

striptiss ni

mo ikutttttttttttttttttt!!!!!!!!!

Che Sue said...

oh tidak..takley bayang tijah nari kat tiang seri nt..hohohoho!harus carlos emci tiap2 ari kalo ginik..

isabelle said...

hah! apa lagi k.tijah?
masuk la pole dancing tu sekali...

musti x lama lps tu, bertambah ahli keluarga. hahahaha

mugiwara said...

huuuuiii~
itu musti subjek baru kat situ. tgh carik student baru.
err...pole2 ni blom kuar fatwa lagi kan?
tu la nk cube tu...kan?

NONIE AZIZ said...

Tijah....kagum aku...kalau la aku pasang tiang ni kat rumah ada harapan yang memeluk tiang ni kekanak ribena aku je...hikssss

miSz.haNie said...

humang aihh..
soram yo rupo bentuk eh..

Tijah said...

cend
ko jgn nak ngengada nok. tersepit perut ko tu karang. wakakakak...


yb
ko kena pasang lebih bang. etlis 6 tiang. lepas tu bleh buat main cop2 tiang skali dgn mak adam. heheheh


mamaiqa
hahahaa. aku lebih sker kat abg mac nuyok tu. abg horation nyampah la...asik libas2 poket je keje dia


kb
ledis onlyyyy....wakakakakaa.


che sue
tiang seri? ko ingat aku hantu penunggu? wakakakaka...


isabelle
belly dansing skali ker kan? lepas tu bleh apply keje kelab mlm. hahahah


mugi
hahahahaa. cam celaks jer stetment ko kannn???


nonie
lepas tu jenuh nak jawab..."ni tiang utk apa ni mami? hahahah


hanie
bentuk apo? bebayang kat bawah tu ker? hahahahah

MuMMy slurppp said...

tijah, dah buat tiang pastu suh si carlos bar lak... boleh buat tiger show skali...

pastu i jaga kat pintu... saper nak masuk kena cover charge...

amacam... ehehe...

manusia~normal said...

ahahaha..kak, elok na kau pasang tiang seri tongah2 rumah tu hah..
elok eh kau cari kayu punyo..tradisional sket..biar maso tongah manjek2 tu ado lak selumbar..perghhhh..sodap kalau kono tu kak...

tentangseseorang said...

amek je la pole dancing tuh... ahahaahh

cokolat said...

tgh imajin ko sedang bergesel-gesel dengan tiang tu!

*pengsan*

sayanghasni @ yus said...

kalu cik tojah amik kelas poldansing tu musti incik carlos laju jer pasang tiang itu...
huhuhu..free tigershow...

tasikmerah said...

muahahahahaha... jah pi la blajar poldancing tu jah. kok dah pandai sok, bulih la ajar aku pulak. sementara ko nk pandai tu... aku pelan2 la pasang batang tiang tu kat bilik aku satu... kat dapur satu... kat ruang tamu satu.... kat bilik air satu... muahahaha...

:p



.

faiz said...

jah, setuju bonar den..benda yg x de isu nak dikecoh2kan.. yg besar depan mata tue wat2 x nampak plak...dem... btw, pole dancing tue ala2 menarik tueh... y not try pole dancing plak..for somethin different..ahaks.. abe pun sure suka jah...

Zuraida said...

oh kak tijah.....nak ber"pole" dancing....nanti tak keluar umah la laki awak hahahahahah!!!

kat gym saya pun ada kelas pole dancing tapi saya tengok takde sape pun berani pergi...hehehehe

Tijah said...

mummy
dah buat bar kang buatnyer dia suh recruit dancer ramai2 lak caner? jatuh la saham mak..tanakkkk! huhuhu


bp
kau osah dongki eh kan? sakettt tuuuu kok kono selumbar. tapi elok susah nak melorot kebawah kan?? hahaha


ady
kau mmg sapotif dik. hahahahaa..apolak tibo2 panggey kau adik nih


cok
hahahhaaa. kau mmg jaattt nok. tapi sila jgn imejin lebih2 yer? bukan aku tatau palerhotax ko tu...


yus
lopeh tu jgn lupo lampu disco skali. baru ala2 kelab mlm kan???


tm
byk giler ko nak pasang tiang nok? ko mmg rakus...hahahaha.


faiz
kan? biasa la diorng nih...nak alihkan perhatian kat benda kecik2 nih. seblm propose harus la aku poldansing kat kerusi dulu. hahahah


zue
ada ek? asal tak try? aku tengok kat website dier cam best jer? hahahaha...*aku takut tiang diorang bengkok jer nati kalu aku join

KV said...

mmg konfem kena beli tiang ni jah!

mrblind said...

pasang tiang besi tahan karat..nanti karat susah..hahha

hana said...

KELAKARRR!!!

tentangseseorang said...

apakah ini bermaksud ko mahukan ikan sepat lebih banyak? ahahahahaha!

Zihan Naszeri said...

omaigad....

kakpiah said...

kalo cok *pengsan*

aku lak *sawan*

memikirkan ko meliuk lentok keliling tiang tu...
wakakaka..

aKu buDaK CiWeK said...

~hahahaha..dahsyat ko jah kalo ko leh lentok macam tue..kat sini minah-2 pinoy memang cukup expert buat skill macam tue..adoii pening aku!! pastu jadi pitam bila tau laki masuk tempat tue!!hehehe!!

rizz said...

haha kemen nk yoga bgai..clust kak tijah:p

ashley said...

ha ha ha ..ghupo ghuponya ekau yang nak kepingin nak berpole dancing...pandai jer nyuruh aku pole dancing kek dalam LRT ek!!

mamarempit said...

sapo2 nek LRT (agak2 Ungku Nor ada jumpo tiang tak)....buleh la try2 asah bakat.....

Asparagus betul..kalo ada yg mencube...ahakkkss

julietchun said...

tiang buluh tak buleh ko?bajet sikit,hehehe.

~ NANA ~ said...

aq terkesima jap....erk..rasa2 ada ke kat area KL ini...boleh aq ajak cok menemani aq...alang alang dia pun dah nek bas..untung2 xd seat leh bergaya di tiang bas..*erk..matila aq kalau cok baca...hahaha*

Tijah said...

kv
tiang brp hengget sebatang eh nok?


mrblind
mistii...kalu tak karat masuk kena kancing gigi nanti. huhuhu


hana
apo deh? huhuhu


ady
kau mmg sangat memahami...hahahah


zihan
kau semakin gaarng skrg kan? takoottt aku. huhuhu


piah
sudah la piah. ckp jer la ko pun teringin sama. hahaha


budakciwek
laki ko dah pegi? wakakaka. tak bleh jadi nok. ko pun pegi la blajar sama....


rizz
sementara muda bergetah ni kannn?? cabotttt!


ashley
alamakkk! terkantoi sudehhh! kalu dlm lrt kosong tu mmg sesuai na prektis tu kan kan??


mama
aku syak ungku nor mmg dah teral dah tu. sbb hari2 sejam lebih gak dia prektis dlm komuter tu. huhuhu


juliet
woi! sakettt ttuuuu. pastu siap ada miang plak tuuu....
ahhahaa


nana
pegi la nok ajak cok. aku yakin dia mmg ada potensi yg sgt besar....

Kizzy TF said...

hahahahha
adoi akak tijah oii!!

kelakar sgt!!! hahahhahhaa

nengok kaki2 berjuntai2 tu yg tak tahan tu!

My Spirit Finger said...

x pe dah jah oi. Exercise yoga tu x diharamkan. yg diharamkan yang do mengaminkan mantera tu jer. Tapi pole dancing tu looks amazing. Jenuh carlos tahan peluh kang dok tgk hang menari. baguih..baguih..

Tijah said...

kizzy
semacam kan? aku tengok pun cam terliur nih. hahaha


dzaza
wakakakaa. nok, ni sapa yg nak berpeluh ni sebenarnyer?

xiiinam said...

....daya lentur ckLah dah berkuranglah dek....he..he..




...dah masuk tahap Anlene Gold ckLah ni...

Tijah said...

cklah
cer la amalkan mkn jantung pisang kak. sbb dier byk getah..mana tau leh lentur lak pastu.

Umie said...

Jah, yoga nie byk membantu menguruskan badan x compare ngan senaman2 lain???... pas ko dah terer yoga nie...pekata ko pulak bukak kelas yoga secara online...masyuk tu beb!!! hahahaha

Tijah said...

umie
yer la tu nok. kang2 aku sorang jer berhempas pulas yg nontonnyer tengok jer sambil mkn french fries. amacam? hahahha

NieZearm said...

tiang camni pasang kt bilik la kak..

Hidup KOKA said...

ko jangan buat kerja tijah.... nanti si carlos tu kata kau buang tebiat!!! tetiba dapat adik baru nanti!

sheila said...

kkakakakakka...

nak suruh abg carlos pasang tiang tu..make sure boli bosi yg kukuh yo..takut patah lak bosi tu kang dek tak tahan nak nampung boghek akak

Tijah said...

jek
mano pulak la nak den sorong'an katil den tu? hahahaha


koka
jgn pastu dia bacakan aku yaasin sudah kan? hahhaha


sheila
yo la. bosi yg buek jejantas cam kek sikamat tu yo? pandai la kau kann...

rasmoissalle said...

hi kak tijah..yoga memang haram KALAU diserta kan dengan bacaan mentera yg mampu menggugat akidah dan memesongkan iman(cth mentera sembah matahari)..tapi kita yoga kat sini tak ada buat camtu kan??sy pun pernah buat yoga gak..memang best!!!tak pe kak,join je...
kalau tanpa mentera(yg ada ohm ohm tue!!)TAK HARAM!!!lagipunniat kita nak berolahraga,sihatkan badan.Tu kan ibadah gak!!!

Tijah said...

rasmoissalle
tekojut den kau nih. ingatkan reshmonu bagi komen tadi. hikhik. a'ah kan? yg ponteng eh niat tu. niat utk sihatkan badan apo salah eh kan?

GiGGLe GaL said...

aduiyai..kak tijah.. meh la kito shuffle yo kak... sonang cito... kughuih yo sok2 tu...

Tijah said...

gigglegal
shuffle penat la. tak sesuai dgn usia cam akak nih. hahahah...
*pemalas sebenarnyer

rashiD said...

hahahaha...
pasang tetongah rumah..
kalu org tanyo time kenduri,
pueh nk menjawab..

Tijah said...

rashid
koba la tu tiang seri pesen terkini. wakakaka...

Blogger said...

I've just downloaded iStripper, so I can have the hottest virtual strippers on my desktop.