May 23, 2009

persimpangan dilemma...

tadi...di lorong 2 lane menghampiri simpang tiga desa pandan...

lampu kuning...

akak pun slowing down dan bersedia utk berhenti. kat KL akak cam behave sket sbb byk kamera & mato2 (kang tiba2 jer dia folo ko out of nowhere). kalu kat sbn kekadang lampu merah pun selamba jer langgar (ini tidak bagus...sila jgn ikut...)

akak duduk lane kiri sekali. tidak rushing dan sedang relak2 layan rock kapak carta fullamak di sinar fm. sambil2 tu tengok cermin. check kot2 ada taik mata ker. kendian check molot plak kot2 ada elio basi cam abg shabery ker (esok kena delete ni...matik la kena saman kang...) dan last skali check lepstek. ohh! kena tacap sket. hampir hilang sbb minum neskepe tadi.

lampu masih merah...

akak pandang kanan. ada 2 org sedang borak2 dlm keta sebelah sambil hisap rokok. penumpang belah kiri tu kelihatan begitu asyik sekali mengepul sambil bizi melakukan sesuatu.

tiba2...

shilakak!!!

seketol taik idong...segar dari ladang terbang lalu melekat di cermin keta akak!!! binawe betul! dah la tak malu keta waja bodykit lancer!!! siap letak sticker evo lak tuuuu...

45 comments:

miSz.haNie said...

hahahahaha!!
suwey sungguh...
sib baik xmasuk dlm kete melekat kat akak kn... :P

Hezesuze said...

yeh yeh!
baru ler dpt ke 2 nak komen blog kak tijah ni...slalu dpt ujung2 ajo..huh!

wah! mmg sialan ek kak....camno ler bleh taik idung tu melekat kt cermin kete akak ni...adoyaiiii...

haha lawak kan kete waja tp letak sticker evo...kalo ze ada kompem gelak setan kt situ kak...

fahruzzaman.Ismail said...

Pencemaran tingkah laku tu...hahaha

::@FiQ said...

dasar pengotor...
kecik2 xnak mampos...
heiiiiii
aku marah nehh marah!!!!

siggplus said...

then xkn bia je..amek taik klepet dekat keta dia plak la kak jah..haha

hOtMaMa said...

hadoiiii..gilo...org macam nih pun ado..tak kiro kek mano nak korek bijih.. hahaha..

kakngah said...

camno ekau nk tanggal an najis yg melokek tu jah????

kuIna LadyInRed said...

besar ke taik idung tu?

Monkey D Luffy said...

ko kena sucikan kereta ko

muaghahaha

||alis|| said...

kak; apa yg perlu anda buat ialah kumpulkan;
-sekepal tanah dara..
-air kolah dari 7mesjid..

sucikan kobau bajak itu.

sekali terpalit selamanya diingati kak... baik ko me-mandibunga-kan sekali kobau bajak ko kak..

julietchun said...

salam perkenalan tu,kekekeekke.

mugiwara said...

tutup tingkapkan?
seb bek tak terpelanting ke pipi...
patne, g saman dia!
ada amek no plat keter tak? senang wat repot.

lupekanje said...

Sah bosa ehh ketulan itu tijah!! mesti kumpul 2 bulan tu...klu tk, tkkan sampai blh landing santik kat cermin keta kau...wakakakaaa..

Zuraida said...

hahahahahhah!!!!

abis la. dah cuci kereta belum?

Fatul Akrul Ramli said...

SWEETNYAA!!

Yunus Badawi said...

ko sempat tengok no plat dia tak? Mesti bukan org KL. Buat malu anak watan KL yg mcm aku ni kalau mereka org KL.

Mula2 aku ingat ko pun di persimpangan dilemma.

Tijah said...

hanie
kena mandi wajib nih...opsss...ape kene mengene kan?


heze
ntah. main jentik2 jer kat org kan? kuang asam betul...sib baik tak keta kancil bodikit evo. lagi dasat. hahaha


fahruzzaman
kurang kesedaran sivik tu...


bangblunc
misti sambel2 marah tu ko tgh kunyah makanan kan? hahahah


siggplus
x sempat maa...nak kejar keta aku 1.3 jer. under power plak tu. huhuhu


lela
agak eh sakit na dek bijih koreh tu gek eh. tu yg tak nyompek2 tu kan??? asal sompek yo jontek keluar..


kngah
lap ngan wipes bebijonsen...cem punyo. hahahaa. seb baik buleh tanggal sbb fresh laie.

Tijah said...

kuina
kecik sket dr taik burung. wakakakaa. ada lak tanye sais akak nih...


kapten
guna sabun taharah pun buleh kan???


alis
hoih! giler ko...bukan taik idong babi sampai nak samak centu skali. wakakakaka....


juliet
bak kata blogger...salam singgah. hahahaha


mugi
tutup la..aku pasang ekon maa. giler ko nak saman...buat gelak kat loyer jer nati. huhuhu


acik
kocik yo kak..tapi likat tu yg melokek tu. cehhh! lupakanje laaaaa kes taik idong tuuu...hahaha


zuraida
tak cuci aih. lap2 jer dgn wipes. heheheh


fatul
suwittt????? mari aku jentik skali kat cemin keta ko nak? huhuhu

Tijah said...

yb
tak sempat. sbb aku dok sebok belek natang tu dan pikir tempat nak berenti sbb nak lap seblm dia kering. cehhhh!!! kejikan diorang?

cokolat said...

jangan lupa samak masa ko nak bawak aku naik nanti ok!
aku agak ragu2 nanti nak pegang body pembajak tu nanti..

(ko buat tekak aku kembang kejap ok!)

ai said...

CAITTTTTTTTTTTT!!!!

APESAL KAU TAK SERANG BALAS BALIK TIJAH???

eddie dewanaga said...

hahaha.. relax la Jah, tempat gua pun byk yg jenis tak sedar diri, wira 2nd hand blom abis bayar lagi dah sibuk tukar sana sini, malu nak tunjuk org dia pakai proton, maka tertonjol la sticker lancer evo 3 disana sini berserta ekzos besar pokok pinang dan segala mak nenek meter (tipu) lekat tepi2 dashboard...

nak aje gua jerit...

tunggu la Caldina GT4 kaler putih gua keluar nanti, makan asap lu orang!

Tijah said...

cok
ala nok...luar jer pun. hahaha. eh bukan ko ker patut bawak aku nok? aku tingin gak nak merasa ko mendrift caner....hheheheh


ai
aku nak balas dgn apa nok? taik idong aku dah clear awal2 lagi tem mandi. hahahaha....


eddie
wa pun minat caldina tapi skrg cam dah ramai org pakai la. takpe...aku tunggu kot2 ada org nak jual fairlady murah kat aku...heheheh

Mak Ton said...

isk... najis n pengotor btul la derang nih....
g samak keta tu kak.. hiks

JaJa anak Pakcik Usop said...

Fullamak,
nasib baik kono kat akak, bukan kat an.. haha..

AZANI said...

boleh tanggal tak?kata orang macam supaglu lekatnya..h a ha ha

iKa said...

kih3x..
cian kak weii..
cuci ngn klorox la kak..
=p

qishie said...

kena samak tu kak..

azila said...

kak tij,
paling tak boleh blah,air liur abe shabery tuh! wakakakkaa ngeri seh!!!! maunyer trauma sepanjang hayat dek bau dia ek!!!

kueh bakar said...

letak la gambor taik tu...baru real..

isabelle said...

amboi...bosa bona taik idung nye, kak..
smpi jelas buleh perasan. hahaha

||alis|| said...

akak!!!!!!!!!! ko minat fairlady akak????????????


sungguh la jemenai sangat serasi bersama! ahahahahahahha!

caldina & celica pon dlm list gak nih.. bile laa nak jumpa jutawan dubai nih....

tasikmerah said...

kejap. soalan tak ada kaitan, ko buat mende gi KL jah? he he.



.

Tijah said...

makton
aku dah rendam dgn klorok dah...


jaja
kau dongki kan? hahahaha


azani
buleh bang...tapi kena cepat lap la...


ika
pakai wipes pun bolehhh...heheheh


qishie
hoih! bukan kena sondol ngan babi. kahkahkah


azila
ko tengok tak rancangan tu? hehhee. asal dia centu ek???


kb
tak kose aku nak snap2 gamba tu der...ada yg tak makan setaun kang...


isabelle
yer. seketulllll nokkkk!!! hahahaha


alis
ko pun minat? aku dah siap test drive ok. sangattt la power...


tm
KL? ada la...tapi yg penting bukan pegi jmpa YB. wakakakkaa....tatotttt!!!

kakpah said...

Itulah kau. Sepatut e maso tu ekau datang umah akak. kan dah ketulahan... (ado kono mongono ko hik..hik..)

Tijah said...

kakpah
osah eh la kan? yo lah..yo lah. lenkali sey tak dohako laie. waakakkakaa...anak rajo juaseh mano la kau ni kak...

azreen said...

tajuk ko tak igt ek...mcm lirik lagu...tp rupa2nya....ish2...tak gune btul la....pengotor je org tu....

Signorina Syima said...

mesti besar taik idung tu kan kak tijah..

eeeiii aku boleh bayangkan macamana orang itu menjentik taik idung nya... nasib baik tak masuk mulut kak....

Tijah said...

reen
siap jentik keluar yg tak kesian tu. cer la lap kat tisu ke kan?


syima
moral dia. sentiasa pastikan tingkap anda tertutup esp kat traffic light. hahaha

kakpiah said...

uwekss..
tapi jah?
apa yg terjadi setewosnyer?
cemana ko menghapuskan kotoran itu?
kekdah apakah yg ko gunakan?

eieieieieie!!!!
geli la weihh!!!

manusia~normal said...

cukup masin tak tu kak???ahahaha..

NieZearm said...

xde displin betul buaya tu kak...
mmg banyak la kerata malaysia ni yg kena sumpah jd kereta lain.. haha...

Tijah said...

piah
apo laie piah. lap pakai tisu la...hahahaa


bp
kau tolong raso'an nak? hahahaha


jek
memang eh. kancil jadi mira. tapi kok myvi buleh jadi murano mmg den selut. wakakakaka...

GiGGLe GaL said...

kak..jiwo botul den baco akak nyo lingo nih.. makin syiok lak..

Tijah said...

gigglegal
kau suko...akak pun gembiro. hehehe.