May 13, 2009

mughallazahnya dia...

nak tanya sket nih...

selama korang berbelog ni kan...penah tak kena harass? kena provoke? tikam blakang? tikam depan? lagaknya alim masyaallah. tapi entry sinis penuh sindiran?

kalau ada, setinggi-tinggi tahniah saya ucapkan! itu tandanya anda femes. maka ramai org sudah jeles.

apa perlu kita buat?

ya! abaikan saja. jgn dilawan. they are sick. otaknya sakit. jadi kita jgn dekat...nanti berjangkit. (err...ini takde kena mengena dgn konyer cikenpok yer kak nor? hehehe!)

sila ambil kata2 adekmanis nih "Kita tak boleh buat semua orang suka kita, sebab kita pun tak suka semua orang. Kan?" hanis zalikha.

NEVER WRESTLE WITH A PIG...

YOU BOTH GET DIRTY...

BUT THE PIG LIKES IT...

orang : ni apa hingos meleleh2 nih?
babi : i selesema bang! babi betul la!!!

56 comments:

Cakap Kosong said...

knape nok......?ader org komen bukan2 ker......bak sini aku sepak dier sket!

paRi-paRi sYurGa said...

abaikan segala babi2 itu....
dh nama pun manusia...
mana nak lepas dr hasad dengki...
pedulikan.....
janji akak terus menulis....


idup kak jah!

Tijah said...

ck
ko mmg perwiraku nok. sapa2 pun dia kalu kita senggol dgn bontot kita yg xl ni dia mmg bleh terbang nok...

AfiQ said...

bontot ko xl ke kak?
dun wori bontot ku yg 3xl nih sedie berkhidmat...
tpi aku nebes lah...
spe2 yang brani kaco ko kak?
klua aura "abg"tij kang baru die tau....

kakpiah said...

ko glemer jah..
tapi aku tadek lak dgr oink oink provok ko?

aper kes?

walocemanapon sangat mesra bunyinya KD ko biler di panggil kak nor!!
har har har

joegrimjow said...

pernah
ku buat bese je
marah pon da tak guna
ho[e dapat balasan

Diva PariTs said...

ada je yg tak kena , kak jah kan? macam la dia prefek sangat!

AZANI said...

nak aku tolong tak tag team wrestling?

xiiinam said...

ckLah pernah ditikam...
dari depan dan belakang...



nasib baik tak kena sula..aduhhhh!!!!

siput apa?
siput babi, sayang.

siput apa?
siput babi nak.


siput apa?
siput babi, my dear.



siput apa?
SIPUTLAH...BABI!!!

||alis|| said...

huhu... ade org dengki ngan ko ker kak? YM aku.. buzz aku. aku mahu tahu siapa dia..

kesian.


ORANG YANG KURANG KASIH SAYANG MEMANG AKAN ACT CAM TUH.


kan? kan?

adibah said...

Jah,

Begitulah asam, garam dan tempoyaknya orang yang glamer nihh. Semoga tabah berhadapan dengan Swine2 ini..

Nak sepak ngan vontot XL make sure berlapik nok.. kang tak pasal2 lepas sepak kena mud wrestling pulak nak membersihkan kemughalazahan ittew!

kakngah said...

biasa la tu jah.. adat org pemes.. tp kn jah.. kot ekau free.. meh la kito bughak2.. nk nanyo psl pablik mutual la.. ekau ejen bertauliah kn????

kakpah said...

Klaka la kau jah. Tengok babi tu, aku hangen. Hangen sobab internet kat rumah aku ni dah lima nam hari problem. Pakai broadband aku tu slow nau macam siput babi. sobab tu dah lamo tak singgah umah kengkawan ni.

Apo jah? kau kono tikam? Tapi kau ado amek ilmu tak lut kan. hehe..

Penari.Gendut said...

Haha aku pon tak paham kenapa orang-orang sedemikian nak kutuk-kutuk. Adakah life diorg terlampau sedih sampai nak mem-blame-kan orang lain?

Kesian, kesian

IRA said...

anggap je diorang tgh buat lawak bodo. kita gelak lawak bodo tu bukan pasal lawak sgt, tapi pasal kesian... dan mentaliti org yg buat lawak bodo tu juga sgt 'melawakkan'.huhuhu

::[rona anggerik jingga]:: said...

salam kak,
makaseh ya kasi sya grinlite membuat iklan kat sini. kak mmg hebat dr dulu...eeeuwwww ngaaumm!!

sya tau kak mmg femes sbbtu sya cari kak balik.....

ronaanggerikjingga [dot] blogspot [dot] com/

sheila said...

pedulikkan yo org yg x sonang tgk org lain sonang..

itu mmg hobi dimaso senggang dorang gak eh..

u don give up baby...auwwwww

Signorina Syima said...

i love wrestle with the pigs!!

kak, kau mmg femes la tu... aku suka!!

linn said...

ramai org dengki2 ngan ko ke nok? tp dengki2 pun diorg masuk blog ko & nuffnang masyukkk khan! hikhik.

*aku penah guna ayat2 khinzir tu masa gaduh ngan ex-boss dulu. siap print, tampal cantek2 tepi meja so that dia bleh nampak.

NaniRostam said...

Terima kasihlah jah oi....




Terima kasih di atas kata-katamu....



Terima kasih kerana buat akak perasan yang akak ni pemes....




uhuhuk...

Tijah said...

pari2
terima kasih kerana menyokong...hehehe

afiq
3xl? pinjam bontot sket dek...nak nyorok blakang ko. hahaha

piah
owhh! kes kita berlainan piah. kira kalu dlm court...aku kes sivil, ko kes syariah. wakakakaka...

joe
kan? biar si luncai tu dgn labu2nya kan??

diva
tu la. kekadang org yg alim2 diam ni cam bahaya taw. blakang2 dia buat perangai...

azani
bleh gak bang. ko patah2 kan tulang rusuk dia yer bang. aku nak buat sop tulang...

cklah
err...aku ni kekadang moskel mcm mana nak jawab komen ko ni kak. hikhikhik. adakah ini tersurat atau tersirat??? (aku dah nak gelak nih...tapi takut ko seriyes plak kakkk...)

iina said...

den wrestling ngan bantal poluk ngan pakwe yang dipoluk ahaks.. lagik best.. takde dirty2 doh

SHIMI said...

sonang yo nak setel orang macam tuh
poie mampuh la dio
bukan dio buleh buek apo pun
paling kuek dio kacau gitu2 yo
ponek nanti dio sonyap la

ishk letih aku menaip sambil nak translate slang nih

Tijah said...

alis
yer la nok. kurang kasih sayang dan perhatian kan??? takpe la..biar aku je telan benda2 ni sumer...hukhuk

deeb
takpe. aku pakai bontot afiq skrg nih. dier dah offer since sais & kelebaran dia lagi power. hahhaa

kngah
uish. misti...ym la aku rafiza_yusof. free consultation tuhhh...hehehe

kpah
ilmu tu tak menjadi la kak. tok guru mati copek lak. hahaha. apo pakai brotben..pakai la strimik.

alia
mungkin la ? tapi kalu n3 cam lahanat...ada ke org nak baca kan?? kalu lahanat tapi menghiburkan tu lain la citer...

ira
tu la. kita baca...pastu kita gelak sambel berkata "kesiannnya dia". best kan???

rona anggerik
mekasih. sila lah...silaaa...

Tijah said...

sheila
osah cam sesomo babi eh kan? bahayo tu...elok dok jauh2. menyangkit kang...

syima
ok. lepas wrestling jgn lupo samak dgn sabun taharah yer? hahhaa. gilo kau nih...

linn
aku tau nok. misti dia pun tgh panas hati baca komen2 korang nih...hahaha

auntie nani
wahhhh! akhirnya sampai juer kesini. sy salu masuk blog auntie tau...tapi naper jarang update skrg? update laa slaluuuuuu....

iina
kannn?? tapi kalu dirty gak...esok pagi leh mandi kannn??? hahahha

shimi
hahahaha. buleh dah tu....pass cukup2 makan. silent is goldenkan???

xiiinam said...

"Gelak laaaa..
Gelak laaaa.."

Kataku sambil bercekak pinggang, untuk tambah bagi kau mosykel....

Aku nampak siyes ke....ehehehehe..

Suparmen..
Suparjo..
Aku Dah komen..
Golak la ko....

Hik..hik..hik...

Tijah said...

cklah
sbb tak nampak muko kan?? kalu ko dah senyum2 sinis tu aku tau laa....komen ko berkonsepkan noti. hahhahahaaa. (ok aku gelak skrg...)

Yunus Badawi said...

ko femes Jah tu lah ada yg hasad dengki. Cuba mcm aku ni, takde sapa nak kacau hehehe

apapun kalau ko nak pertolongan aku ko roger aje aku. KL dgn TTJ tu bukan jauh sgt. Dulu semalam pun aku pergi NS.

Mak Ton said...

pesal kak???
lantak derang la kak.. bkn akak suh derang baca pun blog akak pn kan.. akak jgn baca blog dier lg... huhuhuhu...
musti dier jeles ngan koli tefal akak tuh.... hik...

~salwaredzuan~ said...

jauhi vavi...haram lagimendatangkan penyakit
PESANAN DARI KERAJAAN LANGIT

lupekanje said...

sib baek acik tk femes...tk der la kener jangkitan phD...

nk dengki kat org?? ooohhh tidak...
banyak kijer lain lagi..
buang boreh la phd ni smua.

sayang ada la....heheh

julie^beth said...

kalo kita sama melenting, maknanya kita pon sama taraf mcm die yg tak berapa betul tu..

Monkey D Luffy said...

biasalah tu

huhuhu

ixoratasha said...

suka ayat adik manis nie..

"Kita tak boleh buat semua orang suka kita, sebab kita pun tak suka semua orang. Kan?"

xpe tijah, best skali skala femes kan..sengih jee...

Tijah said...

yb
kebetulan lakko offer kan? aku mmg nak mintak tolong nih. bagi aku modal nak bukak petrol pam bleh? x byk. dlm 500k jer. aku byr la blk ansuran interest free 100 sebln. bleh bang??? hahahahaha...

makton
kannn?? yer..koli tefal pun salah satu dr isunyer. hahahah

salwa
juper ayohping kiring salang yer? hehehe....

acik
acik sayang sey ko? hikhikhik. osah tacing eh stetmen tu cikkk.....sey pun sayang acik juo...(acik...rumput umah sey dah panjangggggg laaa...)

julie
kita tanak la jadi cam dier kan? biar dia menyalak sorang2...awooooo!!!!! (tetiba wewufff)

kapten
ko pun misti ada kena gak kan?

myn
mula2 cam terkesima jap...nama cam tajuk novel tu. hikhik. ekau kosan ehhh!!!!

:: AYU AYUMiE :: said...

biasa la nok...

lagikan tok guru nik aziz yang ALIM ulamak tu pon ramai yang 'benci'.... inikan pulak tijah yang 'ALIM-ALIM KUCING'

muahahahhahaa.... ya ampunnnn!

Ungku Nor said...

setakat kena sindir, kena 'bahse' kat dalam blog tu memang dah tak terkira kat aku dah Jah..

nak buat camne kalo orang dah tak suka, telan je la.

ko panggil aku Kak Nor..aku rasa macam reincarnated je..muaaahahaha ;p

mummysya said...

Jah,

Awat jah, ko kena provok kah???

Tapi kekadang rasa macam nak langgar lari jer org camgini....

kupaslaroren said...

betul2 sy setuju dgn akak..ade saja 'pemerhati' maknenya kite pemes amos wakaka

p/s:akak, kite suke gile dgn gmbo kartun + dialog tu hahahaha :D

My Spirit Finger said...

setuju!! bak kata KRU pulak "Diam adalah pintar"

Zihan Naszeri said...

kekee..
alaaa..ko anggap jela kak..ko da pemes emes seantero alam maya ni kak oi..

ape nak heran kan....

tasikmerah said...

buek tak tau yo jah. apo2 pun kau totap menjadi pujaan hatiku... ha ha.




.

ai said...

AKU PENAH GAK BARU-BARU NI ADA ORG KONDEM BLOG AKU. TP DIA SORANG JELAH. SO, KIRA AKU PON FEMES GAK LA KAN? KAN TIJAH KANNN???

OINK OINK OINK....

Tijah said...

ayu
mak stuju b etul tu. alangkan org baik pun lom tentu sumer org suker kan????

kak nor
reincarnated? wakakakaa. kau hengat cito tamil ular2 jadian tu ko kak?? tapi bilo sobut2 blk cam best lak kak nor tu kannn???

kin
langgar pakai lori pasir best kan? cepat sket mamposnyer...

kupaslaoren
suke? haa..bleh amek letak kat blog buat tangkal. biar takde babi dtg masuk. hahahaa

dzaza
betul la. ataupun sailen is golden kan???

zihan
ko pun pemes gak per? budak adelia mengong tu kacau ko lagi tak?

tm
kau ponnn nyahh. kalu tak takkan sanggup aku tunggu pkl 1 pagi tiap2 hari utk jadi komentar pertama. hahahahaa

ai
sapo? sapo?? kalu jumpo kan...mari kita tadah molot dia pastu sumbat dgn santan basi. nak??

cokolat said...

sowi jah i baru baca blog u.. u ingat u je bz lately ni?? haha..

apapon i nak cakap.. "betol2, buat dek je. jangan layan. lama2 nanti ko yang saket! kalo kena macam yg aku kena dekat myspace tu, ko rasa dowang bleh gila tak? kann??"

sekian..
aku yg sedia berkhidmat :)

orensangkuit said...

uih seram kalau kena gitu
tapi pelik kalau org dengki kat blog
bukan mengata pun kan
hemp manusia

tapi kannnnnnnn

bila nak wat entry masak lagi

huhuh

Tijah said...

C
ko nak upah loyer mana plak? sulaiman akh ker? wakakak. tak payah la nok. buang karen jer sumer tu. dok diam2 sudeh...

oren
tu la. buat derk sudah kan? x koser nak puaskan hati sumer org sampai menyusahkan diri sindri.
masak? ada...tunggu aa...

Zihan Naszeri said...

huh pompan tu ke kak..
ntahnye..dah kene selsema babi kot kekdahnye..


hehheee..jahat aku

azreen said...

ko kan femes mmg ade je org yg jeles....tp mmg btul kita tak bleh nak puas kan hati smua org.....

chics said...

Jah, manusia ni macam-macam hatinya. Yang paling tak tahan, yang bermulut manis tula yang entah-entah sanggup mengejikan diri.

Tijah said...

zihan
yer...pompan plastik tu ler. giler kan dier?

reen
sapa x suke lantak pi la diorang kan nok?

chics
kan? kan? yg molot manis, yg sopan santun, yg cas cas ayu ni la kekadang plastik giler. blakang busuk kemain...

~ NANA ~ said...

ye...aq agree wif coksexy...buat dek jugak....kalau dia still ckp ..tu tandanya dia rindu sama kita tp malu nak ngaku....wahahaha....

Tijah said...

nana
tu namernyer malu-malu-babi

wakakkak...

manusia~normal said...

baru skrg sompek komen..
apo cito ni kak jah??ado oghang dongki ko??buek xtau yo...
ikutkan pueh ati oghang kito yg sakit..
maghin ado yo oghang tulih bukan2 kek tompek den..tp "tanpa nama"..apo baghang???tulih la namo ponuh siap alamat skali kan???

jgn dilayan sumo tu kak..buek kobal yo..

vidadarisakura said...

kepada kak tee jah yg artis.


nak sign~
hee

Tijah said...

bp
ontah eh...ni anon..anon. apo salah eh tulis alamat skali. buleh yo post'an bom brg sebutir duo...


vida
signboard ko? wakakkaa...buleh! xdo masaklahh tu...