May 15, 2009

saya

saya adalah seorang gemini. saya akui ada split personality. saya boleh jadi sebaik2 umat...juga boleh jadi sekejam2 manusia (terms & conditions apply...).

bukan saya pinta...tapi itulah takdir saya.

be good to me and i'll be good to you.

the choice is yours.

saya tak paksa.

68 comments:

tentangseseorang said...

sebaik2 umat??? cam tak cayo jo. muaheheheheheeh.

Zihan Naszeri said...

perrrgghh..body ko kak..meliuk liuk

Yunus Badawi said...

aku nak check dgn carlos kenyataan ko ni tijah

kuIna LadyInRed said...

gemini rupanya... ingat kan apa?

seksi...

AfiQ said...

noti gurl... go kak tij!

AfiQ said...

bpak seksi devil tuh? byang2 ko ke tuh kak?

mugiwara said...

err....entri amaran keh?



oo...hari jadi sekali ngan boboy n sazah ye~

shija said...

"be good to me and i'll be good to you"....aku baik ngan ko kanz nok!kanz kanz!err..adiah takdo ko nok!*heee..

lupekanje said...

acik takut kt org yg ada split personlt ni...mang tk leh gi...pyh..buatnyer dari baek, tetiber dia jadik incredble hulk -contohnya..tk ke nayer??

tijah....baek ko split kan je terus salah satu...:)

Ms.Lilies said...

bukan calang2 gambo tu.....uhuh

F A R Y N said...

slamat ari jadi kak..
mlm ni ley mintak ciuman mesra kat abe carlos...ahhahaa

KaSiH said...

air yg tonang jgn disangko takdo boyo kan kak...seswai amek dgn personaliti ko la kak..aku rasa...

joegrimjow said...

bace ley
xcaye tapi

Tijah said...

ady
abes kalu aku buat baik takkan nak canang kot? hikhikhik

zihan
dlm mimpi jer la tu. hahahaha

yb
bulehh...aku kasik phone no dier jap lagi. hahha

kuina
yer. jemenai. hehehehe

afiq
bayang2 apola salah eh kocik sket sais eh kan?? hahah

mugi
weh. besday aku bln depan la...lambat lg

cija
apo adiah kau ndak? pelompang? wakakkaaa...cam sazah lak kan?

acik
hehehe. jgn la takot lak cik. biaso la..air sungai linggi yg tonang jgn sangko xdo boyo.

lilies
terima kasih pada incik gugel. hehhe

faryn
weh. bukan besday aku la niari...lambat lagi

kasih
yo la. nak buek cemano kan...dah centu sipat eh. hehehe

joe
kenaper? tak percaya yer? hehehe

julietchun said...

berkerut kening aku baca n3 nih,payah nak tafsir :D

paRi-paRi sYurGa said...

mendlm mksudnye ni kak oiii....
hehehehe...
tp aku tau...
kak jah ni baik orgnye....

cokolat said...

apa cer ni?
pompwan gemini aku tak tau.. tapi laki gemini yang aku kenal so far sumer macam lakhanetttt! yang aku kenal je la...

tak kiralah ko gemini ke, apa ke.. yang penting jauhkan diri dari 'suleman aklahaken ok!'

kupaslaroren said...

K.tijah..seriusnyerrr ;p

Ungku Nor said...

aaahhh..pedulik apo kek den.

psstt..jah, pree tak?
dtg la gumah amek tolur asen. sekali buleh tengok goman den yang buleh buek orang mati kojung ni haa..;p

Tijah said...

juliet
aku pun berkerut kening gak masa nak taip tu. hehhehe...

pari2
aku baik dgn org yg baik dgn aku jer. bleh? hahahahah

cok
hahahaa. aku rasa la kan C, sipat lehenettt slemenakhleken tu sumer org ada. tinggal dia nak tunjuk ke tak jer lagi. em ai korek??? hehehee.
*wey siyes semlm punya kes buat aku penat bergelak ketawa

kupaslaoren
sekali sekaler kan??? hehehehe

kak nor
tanakkk. kang menyangket. den tak koso nak pi cari daun semambu bagai doh. tunggu kau elok sket sok yo? wakakkakaa.
*kan dah keluar personaliti kojam den...

tasikmerah said...

sama la kita jah!

aku syak gemini mmg peel gitu gaya la jah...


.

kakngah said...

time ekau begubah tu kan... ado kuar kopak mo eko x???

Cik Pah said...

always be good jer lah kak jah.. yg tak baik tuh kita simpan saje lah kan..

izman said...

aku cayo (sambil gelak terguling2)

||alis|| said...

saya jemenai! saya jemenai!

jahat kiter bersebab, kan kakjah?

eg:
org buat baik kat kiter 1x. kiter balas 20x (or more..).
tapi;
kalau org buat jahat kat kiter, 1x, aku amek konsep "i do sting, i do bite".. mau try ka?

haha!

jemenai rowks!!

eddie dewanaga said...

kenapa Jah...
lain macam je bunyik ni,
ada orang usik lu ke?

split personality huh..
i'm not gemini,
i'm capricorn, it's a matter of what button u switch on... cause i could be your best friend ever and your worst nightmare as well...!!


sapa usik2 lu bilang sama gua.

lupekanje said...

tijah,
Sg. Linggi mang banyak boyer...botul kan..
tpi boyer2 itu semua pendiam dan bersekolah..tk goma nk kontrobesi salu2 sgt...sosokali timbulpun org tk pasan...sobab org ingatkan tunggul kayu yg reput.. heheh..
merapik mang geti..

mamarempit said...

besdey ke???

den tk roti do bab2 bintang2 ni...ekekeke

ekau kalo tumboh tandok duo tu...mano la si carlos poi bwak diri kan?

kakpah said...

ekau borek komano. yang bolah kiri tu ko atau bolah kanan.
kpah split split ni tak main la..
molainkan banana split kehkeh..
.
.
ha.. pomikiran mosti lurus yo. no bengkang bengkok.

muadzlife said...

samo ghoman e ngan den

be nasty to me...

i'll be nastier..wakakaa

*den pun x paham apo den tulih nie..*

sheila said...

auw..
tetiba mak takut nok..
mak tgh berkira2 ni..penah ke mak sakitkan ati ko...

alamak baru nak berkira..rosak lak kalkulator canggih mak ni..

mummysya said...

Jah... Aku pun GEMINI...

Tetiba haku rasa vangga berkawan dengan blogger hebat macam ko...

Maknanya kita samalah kan....

Jah, boleh tak kalo aku suka ko...

Boleh lah....Hehehehehe!!!

azreen said...

nok....selagi org buat baik ngan kita...kita baik la kan...tp kalo org dah buat t*ik takkan tak balas kan.....

lo.lo palazzo. said...

buat baik dibalas baik..
kakjah, org bek je kan ngn akak kan..kan..
huhu.

AZANI said...

kita suka kembar you yang ada ekor tu, nampak seksi,,he he he.

ashley said...

Jah,
akak tengok gambar tu..
seksi lah jemaat jemaat ni..
ha ha ha..
bayang bayang giturr.

JohnJenin said...

Tijah,
cuba story sket apa yang penah kamu buat yang memenuhi syarat sekejam kejam manusia sebagai budak Gemini

veeda_areena said...

lepas tu nokkkk

Tijah said...

tm
sama kannn? aku tgk cara ko tulis n3 pun aku dah tau ko misti jemenai. hahahaa.

kngah
ado...dio cam kupu2 deh. kojap kuar kopak kojap kuar tandok.

cikpah
ehh...tak buleh. kalu tunjuk baik sgt kang kekadang org pijak paler kite. buat baik berpada2, buat jahat pesalahnyer sesekali. wakakakaka...

izman
apopasal sampai nak berguling? ahhahahaa...tapi den tau kau taun nago. samoooo la kito....

alis
yer. konsepnyer ada ubi ada batas kannn??? pesalahnyer ko geget aku...aku geget ko balik. kan org berbudi kita berbahasa namanyer tu...huhuhu. jemenai rokk!!!

eddie
ekceli aku rasa la kan. sumer org pun centu..tak kira dier gemeni ke tak kan??? sapa usik gua??? gua tanak bagitau la. nati lu usik dia sampai mati habis la gua...hahahah

Tijah said...

acik
boyer pendiam tu yg bahayer acik. sonyap2 dilibeh'en kito. hahahaha

mamarempit
takla. besday lambek laie. kalu aku tumboh tandok...dier pun ikut sama la. hhahaha

kpah
wakakakaka. osah western eh kakpah ni kan? sey eskrem kaup yg 50sen tu yo. kok skrg ni...raso eh borek bolah yg itam tu. hahahaha

muadz
yaaaa! best la pulak ramai geng jemenai hah. gimme 5 sket!!!!

sheila
kau mmg loyar kan?? baeh ngan cendol sikamat kang baru tau....ngango kitt!!!!

kin
aku gemini dan lahir taun naga. hahahah. amacam? ada brani? hehehe. apa2 pun...dihari biasa kalu tak hengen 1 badan...aku tetap pemalu dan pendiam. awwwww!!!

reen
khan?? taik harus dibalas taik juer konsepnyer....

Tijah said...

lo.lo
yer. ko baik dik...akak sampai nak nanges ni sbb ko baek sgt. huhuhu

azani
biase la banggg. dier kalu tem noti mmg centu...heheheh

ashley
ko nih kan kakkk....malu ai taw. *tetiba...
efek blur2 tu yg best tu...

john
err...blm sampai membunuh la. pukul tu ada. tendang pun penah sekali
"kan azlina?? sorry aku terajang perut ko kat depan pintu dorm kita dulu. tu la...sapa suh ko provok aku temtu. hehehe"

kak bed
kak beddd!!! mak rindu sama kau nokkkkk!!!!
lepas tu...mak passing org tu kat ko eh? ko buat la apa2 yg patut. hahahaha

IRA said...

huh... hidup dah diselubungi misteri nih. sape la yang membuat onar ni... story je la. dah menggedik nak tau ni...

*tergediks gediks*

sayaanakali said...

cerita la, what's going on ni..

huih, panas...

My Spirit Finger said...

ader orang-orang yg tidak berkenaan dok menyalak ke tijah? hemm...hanjeng sangat

rizz said...

wahh apekah tuu kak tijah hahha

Signorina Syima said...

makhluk hitam tu kelihatan seksi... dia itu baik kah atau jahat??

lupekanje said...
This comment has been removed by the author.
lupekanje said...

bab libeh melibeh ni takut lak acik.

acik takut kono libeh..sobab tu, baek la acik tk mancing kat Sg Linggi tu...kang kono lak dilibeh dek boyer kek sinun....bia lah...tk mancingpun tk po la tijahh...

Acik selamat..boyer pun aman dan idup dlm tonang...ehh..apolak acik cito pasal boyer nih..

Moral of the story:
jgn gi kat Sg. Linggi.

Tijah said...

ira
siyes kau mau tau? hehehe

sayaanakali
once upon a time...there is a piglet who live in...yada..yada..yada. hahaha

dzaza
ade nok. 3 ekor sumernyer. hikhik

rizz
itu adalah bebayang hitam adik. hehehe

syima
dier baikkk kat org yg buat pada dia. hehehe

acik
abih nak poie sg mano cik? sungai tecoma kek terminal 1 tu ko? tak pun kolam ikan panchor tu? hahha...patin berlomak ado la situ...

Monkey D Luffy said...

amaran untuk sapa ni? huhuhu

Aku Iron Man said...

Aku pon ada split identity. Mungkin kita boleh jadi sahabat baik. Haha.

Kizzy TF said...

kak tijah, mcm emo je....

linn said...

huihhh...seram aku dengarnye. aku dok sini baik2 je kan jah kan? kan?

peej said...

oh takutnya..tijah kemarahan...(type sambil terketar2) marah kat kita ke??(mata kelip2 mintak simpati)

kueh bakar said...

aku virgo...

aku ada kawan lagi split personality...

kalo marah dia sebaik umat...
kalo gembira dia sekejam insan...

kua kua kuaaa

Tijah said...

kapten
amaran buat sesiapa yg berkenaan. hehehe

ironman
lama x nampak kau? bz kah? ok...mari kita berkenalan dgn lebih lanjut. hehehe

kizzy
hehhehe. biase la. bila bulan mengambang sesekali mmg mcm tu...

linn
yer. ko baik. aku sker kawan ko. hehehe

peeja
chaitt!!!asal nak taip sambil ketar2? giler aku nak marah dgn ko. sayang lagi ade la...wakakaka. tetiba terlesbo!

kb
terbalik la plak ek? virgo sama cam laki aku ler tu...bln 8 ek?

lupekanje said...

tijah..
patin belomak Jah? sodaap ehh..
err..lomak patin tk do kolestrol kan jah kan....acik suker..!
apo kato ujung mggu ni kau masak tempoyak ikan patin, pehtu panggey acik makan...hehehe

Weed and Bandages said...

keTIJAHan!!!!

selamat hari guru tijah oii.. jadi mak, jadi bini pun guru jugak kan..

hahah

Teacher said...

aku rasa ko yang itam aku yang putih... ingat: besday kita dekat... jom celibate sama2

dcrysz said...

len macam jer ko nyer N3 nih....
ko marah kek sapo ni Tijah woooiiii

Adolaaa tu....yg buek ko marah ni yer

Tijah said...

acik
bukan patin bolo tu org bagi makan lomak ayam ko cik? hehehe. goli ah. kok dapek patin sungai tu best la sket

ms. weed
selamat hari guru nok! pegi selebret dgn anak murid kat hatrok ker nih? eheheheh

tic
hahahaa. kau yg putih yer? pitam la makkk. ko pun sama jer cam aku...itam gak. pastu ekor & tandok ko lagi panjang khannnnn??? hahahahah

dcrysz
aku marah kat hanjeng giler jer. hahahaa. ko amacam? sudah habis kaundaun???

kakpiah said...

grrr..grrrrr.... grrrr.....

kompem jah!!
ko mmng dlm kategori..
klakar-klakar garanggg!!
apo kato kito tubohkan persatuan? *wahhh.. persatuan la pulakk..*
aku chop nak jadik bendahari!!
cok jadik sekshiteri..

amacam?
ado raso cam nak lompang aku tak??
har har har!!

Tijah said...

piah
aku tak cayer ko jadi bendahari dehhh! kang duit persatuan ko buat beli wolet elle, jam elle, henbeg elle. wakakkakaa...larikkk!!

kakpiah said...

salah tu jah..
dlm masa terdekat nih..
aku nak beli langsir baru, sofa baru, meja makan baru..
owh! sebelom tu nak pasang grill umah dulu.. takot pencuwik masok!!

arsaili said...

salam..kijam ker? errrrr

cj7 said...

apolak pompuan kek ateh tu buang air tak tutup pintu..

Tijah said...

piah
kalu centu konfem la. aku bagi ko ajk biasa jer la ek?? huhuhu

arsaili
dak aihhhh. cakap jer tu...buat tak...

cj7
pintu jamban tu ghusak dik oiiii. huhuhu

vidadarisakura said...

aku bukan gemini.
tapi aku ada 2 zodiak.

scorpio sama saggi.


lagi teruk perangai.
kejap setan kejap ustazah.


ok tipu.ustazah tu kurang sikit.
haha