May 2, 2009

rock!

malam ini mode adalah rock!
bukan rock kapak. apatah lagi rock mendayu2 eddie hamid itu. bolehkah dinamakan rock kalau lirik lagu kau "rindu-serindu...rindunyaaaaa...aaaaa....aaaaaa...."???
eeuuwww!!! mari kita tolak dia masuk gaung di bukit putus.
skrg akak sedang mendonlot lagu secara besar2an dr youtube mp3. tengah dengar creep from radiohead. memang berhantu lagu nih. lagu paling layan masa prep zaman skolah dulu siap ulang2 sampai terlelap atas buku. drum beat dia masa intro adalah the best part!
dulu akak sampai penah la berangan. kalu tak pass SPM, akak cadang nak blaja main drum pastu apply kerja dgn kementerian kebudayaan.
bleh?
tapi diorang ada ke pakai drummer? ke nak penari zapin jer?
selain radiohead, akak jugak gilakan ugly kid joe, guns n roses, red hot chili peppers & nirvana. metallica & scorpions pun layan gak kekadang. cuma bagi akak rock diorang time tu tak cukup keras utk di head banging kan.
mungkin sbb dulu akak adalah tomboi. tomboi yer adik2, kakak2, abang2!!! bukan lesbo. lain konsepnya tu. sesungguhnya akak masih ada perasaan ingin mencinta dan dicintai lelaki ok!!! (pitam!)
tapi tu la...
ramai pulak gegirl kat asrama tu yg taste kat akak...diorang kata akak hensem. (akak bajet mr.blind, kapten, hide, yb, mugi, ady, dll sedang muntah darah sekarang...)
isk!!! kalu dah hensem apa barang layan tommy page "a shoulder to cry on" kan?? tak macho langsung...
ada yg rambut pesen feminin "angin bayuuuuu...membawa diriku..." (sapo tu? sapo? copek ngaku...) dan ada yg menten kerenteng mcm jenet jeksen. seluar? misti la seluar GQ lipat bawah jep.
cepat! cari budak paling hensem kat situ!

65 comments:

joegrimjow said...

rock pakai zapin
cool la

afiq said...

mne stu ko nih kak? yg tshirt itam rmbut pendek belah tgh mcm tomok new boyz tuh ker????ahahahahahahahaha

rizz said...

hahah very derr inesen gmbo sume:p

Tijah said...

joe
mana cool weh!!! kalu dah pakai baju zapin tu caner nak beraksi atas stage sambil patah2kan gitar. hahahha....

afiq
mne stu ko nih kak? yg tshirt itam rmbut pendek belah tgh mcm tomok new boyz tuh ker????ahahahahahahahaha
*ko mmg dasar pemalas kan?? asal tak tulis penuh2? mne la...stu la...poning palo den baco. hahaha..

Tijah said...

rizz
jejantz pun takleh lawan ketampanan mak nok!!! hahhaha

captainlukman said...

KElasssssssssssssss kau kak jah!! Hahahaha rambut kemain masing2 kembang nak mam kan?? Tapi dek non dulu layan lagu jiwang tapi bukan sepooongg yer!!! kak jah dulu mesti takda konsep nak control ayu kan???

yg rambut pendek tgh-tgh tuh ke???

SHIMI said...

maso tu ekau kek penjaro mano tu..

den agak ekau yang ensem pakai baju itam tu

kojap, den nak poie ,muntah dulu
peace tijah peace

AZANI said...

bagi saya yang paling jambu, opps hencem tu lah Tijah, yang baju hitam seluar cokelat.

Diva PariTs said...

ohhhh kak jah, ailebiu sungguh lagu november rain.. *matilah kekasih gelapku!!* bwahahha

tu gambo zaman kegemilangan ker nok? mak asik2 pitam , bgn balik, pitam, bangun, tak sempat nak cari uol yg mana! LARIKKKKKKKK

Tijah said...

captluk
tapi yg kembang nak mam tu bukan mek ok. mek rambut pendek je. kata hensem khannn??? ko jgn memain mek ada bodyspray dashing dulu...

shimi
masa tu aku kat mexico. hahaha. muar la...pegi. pegi muntah puas2. kang dtg blk...

azani
rong...rong...trai egenn bang! heheheh.

divaparits
kau asik2 pitam, bgn, pitam blk dr hari tu kan nok? mrasa simtem lukimia tuh. wakakaka!!!
*mak plak lari sambil jenjeng kerang bakar utk tambah darah supaya tak pitam!!!

lo.lo palazzo. said...

hahaha.
a'ah la kak..cam tomok la sket..
ambot blah tgh tu yg mahal tu..
pakai myk rmbut apo tu kak..

a shoulder 2 cry on tu mmg lyn~

kakpah said...

wih.. ganeh kau jah. Kau yang mano satu ni. maap la. mato uwan dah ghabun sikit pepagi ni. err. yang pakai baju kuning selua ijau tu ko?..

Yunus Badawi said...

blueek . . . sori aku termuntah dulu tijah.

ko yg no 3 dari kiri di barisan belakang tu kan. Muka mcm muka anak ko. Kalau yg itu mmg tomboy habis tapi sekarang feminin habis. Patutlah abg carlos ko cair hehehe

Che Sue said...

adoilaa..takley lupa pesen suar jeans takat tutup pusat tu! tu gaya duduk sambil siku kat lutut tu kira IN giler2 aa tu..mantop laaa tijah weh!!

KV said...

jah, penat aku menengok, tak jumpa ekau yg mano satu eh!

sayaanakali said...

aku baru start layan Radiohead tawun ni. Best woo.
Pink Floyd pun best.
Coldplay memang dari dulu sejak sekolah.
Metallica gua tak layan sangat cam Kak Jah ni. Huhu

paRi-paRi sYurGa said...

kak jah...
cer kat tunjuk kat cem gmbar ko ni...
nak dgr sket cem ckap ape..
hahaha.

||alis|| said...

sumpah aku tak dapat cam ko yg mana 1 kak....

tapi stok dulu stok suar2 tuck in, ahahhaa!

eddie dewanaga said...

oh my goodness...!

rock sangat tu beb, tapi mungkin rock saja yg boleh lu dengar, gua dah keluar menyimpang dari rock dah ketika tu, masa tu genre thrash metal dan death metal melanda jiwa, lirik pun dah takde rindu2 ni, isap dadah atau seks bebas (falsafah rock - it's all about sex, drugs and rock n roll)

death metal gua dah masuk lirik pasal kematian, cerita pasal kubur, cerita pasal setan gondol serta takik kepala orang guna parang... ganeh tak!

arsaili said...

salam..lawaknya tgk gambar dolo dolo..macam2 pesen

IRA said...

adoi la... tomboi ala2 tomok mendengar lagu tommy page...

segala macam tom ko minat ek?

haha

Tijah said...

lo.lo
zaman tu mana ada duit nak beli gel. pkai minyak zaiton jer kauuu. tu yg bermiyak tu. hahahaa

kpah
tak. salah la kak! kan dah koba ensemm. cubo cr blk budak2 yg agak2 ensem dlm tu? hahaha

yb
pandaiiii!!! 1 markah utk anda. skrg tijah feminin kan yb? hahhha

che sue
a'ah. kalu tgk gamba2 zaman tu mmg posing sumer sepesen je kan?

kv
aku yg blkang tu la. yg pakai rantai besi ala2 ganas kononnyer tu. hahaha

sayaanakali
best kan?? tapi metallica tu certain2 lagu je aku layan. evergreen tu jgn memainn...cam uji rashid la konsepnya. hahaha

pari2
cem kata patut dia emsen. sbb mami dulu pun emsem. hahhahaa

Tijah said...

alis
aku yg pakai rantai besi tu la. kan macho tu...hahahah

eddie
fuyooo! aku takde la sampai tahap thrash metal tu lagi. lagi pun aku xleh terima dianyer lagu jerit2 tu pening kelapa aku bro. hehehe.

arsaili
tu ko tak tengok lagi pesen norkumalasari. hahahaa

ira
a'ah la nok. skrg pun aku minat tom lagi...tom tom bak. terpaksa la...dah anak aku tengok kannn...

kueh bakar said...

kak jah!! lu memang rock!!!

jum gi konsert...berbaloi-baloiiii!!

yuyee cap limau said...

a;ah la kakjah..yg pkai baju itam tu ek??ade tali beskal kt tgkuk??hensem2..cm brat pitt

pewitttttttttt..hahahaha

jane said...

salam jah....


muahahahaha.....

Nina said...

KJ,skang ni Guns n Roses da x besh r,Chinese Democracy dah menghancurkn harapan saya pada legacy muzik diorg. Metallica je maintain best, KJ try r layan Death Magnetic,banyak lagu berhantu. Radiohead lak bg saya ialah so-so,kalau xdgr pown xmati.. ekeke

Nina said...
This comment has been removed by the author.
monas2petronas said...

huk..seluar ungu!!!!!!! jangan pakai dah pls seluar warna tu..jangan,...

lupekanje said...

sungguh tampak macho kau tijah...acik teguda...

patutla anak raja bonian kat Muar tu tanak pindah dari istana tuh (owg MRSM Muar jer tau nih..hehhe..) ...sobab ada tomboy menawan kalebu kt situ...hehehe..

Abahnajwa said...

Tijah seluar maroon..tshirt itam..machoooo...wakakakaka..GQ abisss

ts said...
This comment has been removed by the author.
kakpiah said...

jah.....!!!!

*bercakap dgn debaran di hati..*
ko yg pakai baju itam tu ker jah??

auwuuuu..
encem nyer ko jahhhhh!!!!

kensel la nak ajak aji usop gi liverpool..
aku nak bawak ko la jahhhhh...

yg merinduimu,
piahpingkigegirl

Monkey D Luffy said...

gambar kecik tak clear!

ko hensem

aku cute

;p

Hazey said...

Salam singgah.... selalu singgah blog Tijah, membuatku selalu ketawa... keep up..

Shifu67 said...

hahaha.... rock nyee kooo.... aku tak minat rock masa tu.... aku minat endang s taurina.... hehehe

Tijah said...

kb
konset? jommm...konset inul nak???

yuyee
pandaiiii!! kipapdegudwerk nok. bagus betul pengamatan ko kali nih...

jane
salammm...aik? golak bosa nampakk????

nina
a'ah. gnr dah lemau la skrg. rhcp, yg lain2 pun sama. metallica ofkos la menten malar hijau...death magnetic? x penah dengar plak aku...nati aku cr kat youtube.

wina
bukan daaa...aku yg no-3 dr kiri. yg suar pepel tu kan ada pesen as feminin tuu....huhuhu

acik
hahahah. maklum la cik. itu je la hiburan yg ada tem kat asrama tu dulu. feeling tomboi lite2 dan menggegar hati para gegirl disitu...

abah
tak. salah tu bahhh...sey yg rambut paling pendek tu. yg nampak paling ganeh kat situ. hahahah

piah
ahhhh tidakkkkk!!! aku tanak kawan ko lagi piah. sah!!! kau mmg lesbo!!!!

kapten
cute? kau ingat kau tommy page??? hahaha

hazey
ahahh!! mekasihhh byk2. singgah ler lagi nati yer.

shifu
banggg. kita beza 10 taun tauuu. time tu misti ko tgh feeling jiwang dgn akak kan? sbb tu ko layan lagu cintan je...

chics said...

Ya Allah terasa seperti melihat diri sendiri hahahhaaaaaaaaaaaa *pitam sebab malu terkenang zaman silam

aKu buDaK CiWeK said...

~sungguh tak ku sangka..dgn stail GQ nya... zaman nie mmg tgh ngetop stail tu..g skolah pakai tudung,masuk pagar asrama cabut tudung..ganas jer stail rambut..hahaha!!berapa upah potong rambut???

Tijah said...

chics
kan? adalah malu bila mengenangkannya kembali. tapi tu la saat paling best skali.
*ayat skima utk mengelakkan pitam

akubudakciwek
dulu potong kat barber beb! 5 engget jer siap sodok kat tengkok tu. ganaskan? nak masuk salon mana ada duit. mak bagi sebln rm30 jer

aKu buDaK CiWeK said...

yer la jah..

budak skang bersusun masuk salon ek..

ko kira nasib baik la mak ko bagi 30 engget sebulan...

aku member belasah tolong potongkan..aku nak kuarkan pic aku tue dalam tenet nie pun segan..hahahah!!!

Umie said...

Nokss.. ape komen sazah masa ko berimej cenggini???

xiiinam said...

hik..hik...
aku pun ada gambar-gambar masa jadi budak hensem dan menjadi pojaan ramai masa kat asrama sekolah perempuan dulu...




Tapi kini aku dah bertukar menjadi wanita vouge...anngun...supan...pemalu....pengasih dan pencinta lelaki...kih...kih...

Kizzy TF said...

fuyoh akak tijah!! rock tuuu!! respek arr..

erm..xdpt nak teka. nmpk mcm muke semua tu samaaaaa je. camne tu?

adibah said...

Jah,

Rambut GQ tu ko ye, nok? Ko mesti set2 main sofball kan nok kan? Pastu bil suh pakai lipstik lari uweekkkk! katanya... hahahaha..

Ensem ko nok!! Rasa macam nak bagi bunga je.. hik!

Tijah said...

budakciwek
budak skrg mana malu mitak duit mak bapak. aku dulu nak mintak sazah bank-in 20 pun jenuh nak susun ayat...weh. tunjukla pic...nak la tgk...

umie
sazah tak penah tgk kot gamba nih. dah berzaman aku sorok. hahahaha

cklah
yer. aku tau ko pun ganas kan kekecik dulu? biasa la tu. bila dah jadi pencinta lelaki misti la feeling gegirl kannn???

kizzy
mana samaaaa...ada 2 jer yg muka pailang kat situ. yg lain sumer muke fonfan kannn...

deeb
aku x main softball nok. aku join silat & archery jer. masuk silat pun sbb aku akan tampak lebih kacak dgn uniform. hehehe

Teacher said...

yg paling cute... seluar coklat rambut pendek yang duduk ala2 cangkung sopan

Tijah said...

tic
kau tak menjawab soklan kan? mak suh cari yg paling ensem nyah. hahahahhaha!!!

tentangseseorang said...

bab hensem aku malas komen bebanyak kak. aku dah standby plastik dah nih. ahahahaha

"memang berhantu lagu nih. lagu paling layan masa prep zaman skolah dulu siap ulang2 sampai terlelap atas buku."

nampak sangat ko malas study. sebab ko dgr lagu sampai tido. ahahahahah

tasikmerah said...

pperrgghhhhhhhhhhhhhh............! macho giler ko jah! ai tergoda ok!

hahahaha...



.

sheila said...

kakakakakka..
time tu mesti jalan ala2 macho...cehhh

sheila said...

lupo nak tanyo..agak2 apo namo maso zaman tomboi maghin???
tijah=jack ko???
tijah= teej ko??

Tijah said...

ady
aku salu terlelap prep mlm jer. penat weh dok asrama. siang mlm kena blaja...haih!! eh! mekasih ikan sepat yer???

tm
skrg aku tau naper ko kena basuh cadar...ehh!! kain batik. hahaha

sheila
jln misti kengkang2 ada enjut2 sket kan. niknem tem tu...abg firdaus. wakakakaa...

aKu buDaK CiWeK said...

ye la jah..ko punya pasal..
nanti aku buat N3 pasal rambut tue ek..aku tunggu scanner aku sampai dari mesia dulu ek..
ko janji jangan kutuk lebih-2..sebab aku posing maut gila babi!! babi pun tak segila itu!!hahaha~

mugiwara said...

[selepas baik dari muntah darah, langsung menaip komen]

jantan habes~
kalah jantan2 keliling.

oh~ dh pasan satu.
pompuan tide-in tak pakai tali pinggang ek?
senang nk ekjas pas makan~

Tijah said...

budakciwek @ intan (intan payong ko?)
apolak tunggu scanner? kat sana xkan xdo? pangakasayo betul la ko nih...(apo maksud eh tu?)

mugi
tengok? ko ado dikelilingi aweks2 centu? nan ado kan? hahaha. jgn jeles bro!!!

eL said...

pergh. tak bleh blah den nengok ha. den tau la ko paling kiri skali berdiri pakai baju itam tu haa kan kannn!

~LaDy NuHa~ said...

kak, den raso, yg baju hitam tu yo akak?
abeh hensem kok laki, klo betino dh habeh raget tuh.

Tijah said...

el
nehi! nehi kabi nehiii!!! trai egen machaaaa!!! hahahah

lady nuha
baju itam ado 2. yg mano satu tu? ensem kannn????

shija said...

time tu ko tak pakai ko rantai cd ala2 4u2c tu nok!.....fiooooonaaaaaa...tecipta lah irama cinta iniiiiiiii...hanyaaaaa untukmu....aisehh!tetibe mak feeling jadik fiona time dongar lagu niek,kuikui.

Tijah said...

cija
cd temtu mahal nok. nak beli modes pun mak x lepas lagi mau beli cd kosong buat rantai. dah la aji usop bank in 30 jer sebln nok. mana cukup...

sheila said...

wahakajakjaka...
amik ko terbelahak den golak
firdaus namo glam eh...

Tijah said...

sheila
firdaus tu namo ponoh. namo manjo fir. wakakakakaa...cam telenovela kan???

vidadarisakura said...

olskul gilak gambar.
haha



aku pilih baju kaler itam.
haha

Jαnnαhツ said...

huhu, gambar lama-lama nie memang seronok nengoknye...