May 4, 2009

anak tokei kedai itu...

ingat lagi tak kes tijah kena marah dgn sazah tuari?

ahah!!!
berikut adalah pengakuan bertulis dari anak tokei kedai tersebut.
dan dia sudah promise mau bagi diskaun kat akak nanti.
wahh! ini sudah bagos! akak hepi bangat nihh!!!!
p/s : dik, mlm esok akak nak buat siakap 3 rasa. akak bukan apa. tak sampai hati nak mintak diskaun lebih2 sebenarnya. errr...3 ekor tu, kau charge akak rm5 dah la yer?
*run tijah runnn!!!
(seblm kono sosah mo pisau potong ayam abah eh!!!)

49 comments:

iina said...

dahsyat ko jah.. teruih dapek diskaun lagik.. betapa glemer ye ekau ngan sazah yo.. takpo.. sok2 ko pos kek den lak tau.. den tunggu nie.. abis?? kodai abang hensem tuh dah xpoei lagik ko??

peej said...

ini bukan discount tu..keji ok..
alang2 tu..baik mintak free terus..huhu

Umie said...

beli la lebih sikit nokss...pastuh poskan kat aku barang sekor dua... hohohoho

lupekanje said...

biler ko nk masak ikan siakap 3 rsa tu nok??? acik nak balik kg...n singggah kat umah kau..jgn kata sekali lagi, bahawa atok akan abihkan gak....!!!!!

joegrimjow said...

ku pon mau klu diskaun camni
huhu

kakpah said...

akak nak ikut acik datang ghumah kau gak. kau boli ikan lobeh dua tigo ekor....

Yunus Badawi said...

aku cup sekor. agak2 nak siap masak ko roger aku.

psst - pantang aku cakap nak singgah rumah ko, ko makan nasi ayam. bluuek

KaSiH said...

suar dalam aku pun lg mahal dr rege ikan tu kak...hak hak...

kakpiah said...

ko paksa budak tu baca blog aku gak buleh? alaa buleh la jah..
aku pon nak ikan berdiskaun hebat gaks!

isabelle said...

hebat la kak tijah.
kita pun nak start iklankan kedai2 keliling umah kita la.
mana tau kot2 diorg pun ada baca, leh dpt diskaun. hahaha.

azreen said...

bertuah ko nok....jgn lps kan peluang keemasan ini.....rezeki nama nya....hehehehe

KV said...

jah, selagi boleh celah, layan jer. Hahaha
(celah=ambik kesempatan)

F A R Y N said...

kak..pi cari buku hantu muntah2 tu kasi cem baco..hahahahaa

tentangseseorang said...

bukan ko nak buat ikan sepat kering sweet sour ke kak?

ahahahaha!

telur masin takde tau. ikan sepat je yang ada

Tijah said...

iina
aku raso sazah akan dapek lebih diskaun dr aku nih. lagi pun dio pelanggan totap. kojap2 kodai mus..kojap2 kodai mus. hehehe

peeja
err...mintak free? kang dia suh jadi menantu teros mcm mana??? hahaha

umie
ok. ko buat siakap stim yer???? mlm kang aku dtg makan...

acik
atok kata dia tak jamin stok tu selamat. sbb dio suko makan ikan. heheheh

joe
meh la dtg sini. aku rekemenkan. hehehe

kpah
alaaaa...kocik pulak ati tokei tesco kajang tu karang kak. nati dah takdo sapo nak mengkotamkan kaki trolley2 diorang tu. hehhe

tasikmerah said...

3 ekor siakap 5 hinggit apo kau ingek abah kau punyo kodai! hahahaha....



.

Tijah said...

yb
kau aku tinggalkan ikan kembong je la bang.
*ayam kampong tu banggg!!! sodappp!!! hehehe.

kasih
suar dlm kat jasko pun 3-10 hengget kan? ini 3-5 hengget. hehhe...

piah
kalu budak tu bagi diskaun pun tapi ko masak sampai rentung mcm cucoq ko tu...buang karen jer piahhhh!!! hahahaha

isabelle
yer. boleh cuba tu...ni akak nak try iklankan kedai tayar dunlop tu. mana tau dia bagi tukar sport rim 17" & tayar secara percuma....

reen
kalu dapat buy 1 free 1 lagi bagus kan nok? hahahah

kv
baiklah. aku akan cuba utk memanupulasi keadaan nok. tengs for the advice. heheheh

faryn
hahahaa. tajok tak kesian. wey...akak belle ko mana senyap jer?

ady
sepat kering tu mano ado isik eh nak buek switsawer. hehehe. goreng belado mkn dgn nasi goreng /pulut osah sodap eh tu....
*mekasih yo. tolo asin xdo pun xpo...itu kek sini byk kan..

Tijah said...

tm
kok abah den punyo kodai...free terus. dah amek stok seminggu pehtu wat derkkkk jer! cukup sebulan konfem aji usop bengkrap. hahahahah

syariah zolkifli said...

hahahah..menantu??maap ler abg2 sy sume dh kawen..ke akak nk adik saya??huahuahua..
omang aiiiii..rm5 3ekor siakap...ikan kombong 3 ekor pon lobih rm5..hahahha..

p/s..pisau potong ayam abah sey 2 tajam 2 kak tijah..:P

||alis|| said...

3ekor 5hengget?


adik aku turun kapal sok aku kem ikan kerapu bang 2-3 ekor kat ko kak..


aku post ngan kotak2 polestrin ikan tuh sekali. nak kan fresh la kekdah nyer kan?

julietchun said...

psttt: ko soh dia link blog kitaorg gak,kekekee.

linn said...

bagus ko nyer PR kan smpai anak tokey kedai nak bg diskon. bila ko nak kontek anak tokey jasko jah weh. leh kwn2 tumpang senang.

adibah said...

Jah,

Moga2 bertambah kastemer datang kedai mus ittew.. tahniah kerana membantu menjana ekonomi bumiputera.. Ikan siakap 3 ekor 5 hegget kan? Aku nak order udang kertas 1/2 kg nak wat sambal tempoyak bleh tak? *hulur 3 hengget

Monkey D Luffy said...

ko suka mengambil kesempatan

kakaka

Yunus Badawi said...

ikan kembong aku tak nak jah. Gatal.

kalau ayam kampung tu aku suka. Ko tolong masakkan boleh?

SHIMI said...

ekau nak bagi kodai tu telungkup ko..

boleh kalau anak ikan siakap yang bosar ikan bilis tu. 3 ekor 5 ringgit

Mas said...

wah glamer besan aku ni. Mano gambo ko yg cam orlando bloom tu. Wakakaka

rizz said...

haha kejii kemain cas 5nget je wakkaka

xiiinam said...

Nak pi kedai tu lain kali ajak ckLah...

Che Sue said...

lima hinggit je?? ko ni tijah..ikan kombong punnn mahai pepalih skang ni weh..lengkali 5hinggit kalu, wat sardin tiga rasa je aa..ahaks!

miSz.haNie said...

kemahen nk ikan siakap 3 eko 5 hengget..
dpt sirip pn blom tentu kak..
hahahaha

[salam kak tijah.. :P]

kuIna LadyInRed said...

3 ekor RM5 ..fuhhhh

...>> beli lebih kasi sama kengkawan tak pun masak lebih2 .. buat kenduri sama kengkawan

Tijah said...

syariah
alaa. gurau yo. nak kono pelangkong mo abg kalos kau? hahahaha....posan kek omak, koba anak angkat eh ni kem salam

alis
alang2 adik ko atas kapal, apa kata suh dia pasang pukat tunda terus nok. stok sebulan pun leh dapat nok

juliet
ok nati aku suruh yer. ko baik2 la dgn dia sket. :P

linn
dlm progress nok. lepas jasko, sogo, pastu klcc. pendek kata sumer mall yg ada kat msia lah...

deeb
udang kertas jer? ko jgn bikin malu aku nok. order udang galah terus laa...sebakul rm2

kapten
ala..ko pun sama suker amek kesempatan atas kaum wanita. hehehe...

yb
amboi kemain demand!!! ayam kampung tu ko nak masak apa? aku buat kari pekat panas2 yer? :P

Tijah said...

shimi
uishhh! kedai dia maju apa. takat dapat kastemer sorang cam aku nih takde efek punya. kan syariah kann?? hehehe

mas
ado...ado. nati aku scan yer? amboi. ko pun tak sabar nak tgk yer mas??? mari kita nyanyi...caraku...caramuuuuu.. lalalala...

rizz
cam rate pasar mlm jer kan???

cklah
ok. selain ikan...siput sedut pun murah2 tu...hehehe

che sue
wakakaka. buang karen ok sadin 3 rasa. tak bebaloi nak siapkan perencah2 dia tu sumer....

misz hanie
boleh dapat tu...kalu aku rekues buang sirip siap2 mngkin timbang dapat kurang kan??? *salam utk mu juer...

kuina
buat kenduri? bleh...bleh. tapi lepas mkn aku charge la eh? hahahaha...

Rentak Construct Resources Sdn. Bhd. said...

ko kan pandai masak? lagipun kita satu dept hehehe

Tijah said...

rentak?
1 dept? kau kah itu yb? hahhahaa.. main ba ba cak lak ngan aku yer?

tim-mystic-crafts said...

hi..salam kenal dr negeri perak..i tumpang lalu yerrkk tijah..
p/s: copek resepi skali ekk..

aKu buDaK CiWeK said...

kira power juga tinge cik puan sazah ek!!!
kedai makan area mana nie..senawang ker??

Yunus Badawi said...

tak boleh ke aku nak main ba ba cak dgn ko?

psst - malam semalam aku sampai kat paroi pukul 8:30. Sedang elok waktu dinner. Ingat nak korner ke Senawang tapi ko makan nasi ayam aje semalam, terus aku ke Seremban ikut Ampangan. huhuhu

Tijah said...

tim
salam kenal. yey yey...akak ada kawan dr perak skrg wehhh!!!

bdkciwek
bukan kedai makan la. ni kedai runcit. sazah tu mmg...sgt sensitip tinger dia

yb
haaa..lenkali singgah senawang try la nasi ayam hainan kat hang li po tu. sodap gak.
*cer bgtau sket asal ko elejik dgn ayam bang?? heheh

Yunus Badawi said...

mana aku ada elejik dgn ayam. Yg aku tahu elejik dgn ayam si kts tu. Dia mcm2 tak makan.

mugiwara said...

siakap 3 ekor rm 5?

dh kasi betis nk peha namanya nih~








hihhi~

eL said...

oi tijah mano ko mau run haa.. panjang bona ko langkah ko tu? bukan ko katik

hambekkk dak tijahhhh

ashley said...

Jah,
tumpang ko dah Run Run tu, meh sini aku nyanyikan ko..
aku ni bab nyanyi nyanyi ni boleh tahan gak Jah weii..

'Run Run as fast as You can..
You can't catch me..
I am TIJAH the Fisherwoman'

ngeh ngeh ngeh ngeh..

Tijah said...

yb
tu la. aku syak dia lama2 jadi vegan sok tu. makan sayo jer.

mugi
siakap mana ada peha??? sirip ada la. hahhahaha
*buat2 tak paham....

el
kau jgn memain in tijah bolt taww! sepantas kelajuan cahaya nih...

ashley
hahaha. seb baik run run..bukan row row your boat. err...pitching lariiii. ulang balik plissss.....

ashley said...

orang berebut jadi first..BIOR aku berebut jadi LAST!!ha ha ha!

Tijah said...

ashley
manaleh. yg last tuan tanah dah cop dulu. hahahah

vidadarisakura said...

gila ar pemes sampai tokeh kan pun tahu.
hee

Tijah said...

vida
hahaha. femes kan mak aku??