Jun 12, 2009

aku pandang kau...kau pandang aku...

akak gi KL tadi. ada keje sket kat suasana sentral & klcc. sorang je. heh! mana leh bepoya2 bawak laki. hehehe!

gitu gini...sampai sbn lebih kurang kul 5. rumah takde org. cem & carlos kat rumah sazah membelasah durian. kemain korang kan? akak dah tak larat nak join. balik2 terus terbongkang depan tv. letih gila. akak yg dah biasa lalu lintas lancar kat sbn ni...sesekali masuk KL mmg menanam carutan di tepi bibir la jawabnya. jln sket jam...jln sket jam. mcm mana la korang bleh tahan ek?

jap! akak rasa mcm nampak blogger farah tadi kat parkson klcc. dia naik...akak turun eskelete. kau kah itu dik? pakai baju pink tak silap. being me...rasa mcm nak tegur tapi i kan pemalluew! huhuhu!

ok sambung...

kat mana kita tadi?

ok. mungkin disebabkan penangan power root kacip patimah plus collagen (pergh!) ditambah plak dah terlelap sekejap petang tadi kan...skrg akak tak bleh tido. puas sudah mendodoikan diri sendiri dgn lagu "suci dalam debu", pun tak mau lelap jugak. last2 akak bangun...on pc.

tengah2 blog hopping tetiba nampak ada satu gambar ni. sesuatu! akak cuba buat perbandingan.

tengok!

posing adalah sama kan? tgn terletak diatas lutut. kaki sopan besilang (walaupun agak berkerak akibat malas berselipar). dan bunga mekar sejambak di sisi. beza cuma background jer. tuhh!! tikar gotah aji usop tuhh! melampau2 bekodut seribu. apo tak eh...limo taun tak beganti tu!!!

eh ehhh!!! tak sangka dlm main cantum2 gambar tu...dah dapat update satu entry khaannn????

48 comments:

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

macam bat laatif la...masa dia kecik, berlakon jadi belalang dalam cerita nujum pak belalang...

AZANI said...

itu kak senduk ke?kus semangat aku ingat abang carlos kau.
yang sebelah tu adik cem ke?

Mme Doole said...

hahha! seswaiiiiii

ciK jUkoGYu said...

akak ker tue?baru nak konpius nape tikar laen kale...upenyer cantum2 ek..cam maen puzzle lak..ekekeke

faiz said...

jah.. x blh nak gelak dah..semput rasa..hahaha..tp mmg sesuweiiii tervery...comey je...

lupekanje said...

gambar saper ko tibai tu Jah??? ..
dah musim derian ke jah....acik dongak kat Linggi aritu, nampak gak 2-3 butir yo derian kat atas pokok tuo tu..
ko klu banyak hasil buah-buahan tuh, panggey2la kawan blogger makan samo...

||alis|| said...

waa.... ku pun nak carik pic ku yg ada pose gini la kak..

bleh sambung main cantum2.. hahaha!

ashley said...

Ko memang Lawa Jah..
Digandingkan dengan budak sobolah tu, memang lagi mantop!

mana la ko kutip gambor tu Jah??

KaSiH said...
This comment has been removed by the author.
KaSiH said...

comey ko kak masa kecik...aku slalu amik gamba berdiri cam nyanyi lagu negaraku je..takde nk posing2 cenggini...nyampah aku dgn diriku...

░♥si lampu neon♥░ said...

ceh huhu igt ape tadi. tah sape punye gamba la tu wakaka

::@FiQ said...

senyum adelah same yer..
gojes**

09892 said...

hik,hik...suka suki ko je kan...gambar sape tu? kang kena saman kang...

julie^beth said...

kite sama, tak suka pegi KL kerna jemnya.. kalo terpaksa pegi jugak, bukan tanam carutan di tepi bibir, ditepi hati, kepala, segala lah

haNie said...

hahaha..
hani dl pn posing gini gak..
dedulu gamaknye mmg pesen bergambor kat tepi mesti ade bunga..
walau sejemput.. :P

Mya said...

weh jah.. aku baru nengok gambar tu semalam kat blog kaksenduk.

ko mintak ijin dia tak letak gambar tu? kang kena saman kang.. :p

:: AYU AYUMiE :: said...

muahahhahah!
u make my day nok!

nmpknya, ada 'keserasian' anta u & kak senduk... tang bunga sepasu yg plg mak tak tahan tu... muahahahahah!

azreen said...

kecik2 dah pandai posing ek...kemain lg ko..... :-)

shija said...

kelessssss ko nok!dah cam adik bradik aku nengok pic ko ngan kak senduk tuh.kemain kowang kecik2 pose cam artis gituh!kahkahkah..

linn said...

terel ko jah mencantum2 gambo. kita tgk jwpn senduk plak hehe.

haruan tasek said...

kenapa tak ubah background sekali

MuMMy slurppp said...

jah, asal tak cantum gmbr tu kat kaki... leh main cuit2 sikit... heheh...

kakpiah said...

har har har..
ko mmng kretip dan inobatip jah!

HappyIrfa said...

sapa tu kak?

julietchun said...

zaman a go go wehhh,hehehe.

misz eyeliner said...

tgk kak senduk senyum confident aje. akak jah nape ko senyum macam keadaan tertekan aje?

cokolat said...

aku tak tahan tang senyum simpul ko tu!
ntah2 ko dgn senduk ni rupanya bau2 kacang kot? cer cek balek..

Missy Farah said...

laaaaaaaaaaaaaaaa!! itu sayaaa!!! nape tak tegurr! sob sob.hehe.ala malu2 pulak.:) kalau tak dah boleh bercamwhore.teehee :)

Tijah said...

cikgooden
comel kan? arwah dah bat latif tu...


azani
yer. kak senduk la tu...yg sebelah senduk tu yer. cem la tu.


mme doole
kau tau tu sapa kannnn? hehehe


cikjukogyu
yer. maklum la terlebih rajin...xde keje nak buat mlm2


faiz
misti kau tau sapakah itu kann????? hehehe


acik
la...ni misti acik tak klik kat link ni. semlm sazah ado boka'an dian seplestik...habis makan. tu yg paneh badan tu.


alis
sila..sila...mari kita cantum2 lagi sampai panjang. hahahah


ashley
hhahaaa. gambar tu dr blog kak senduk kak...sapa lagi somel? aku ke dia kak?


kasih
takpe. ko ada anak sok jgn lupa..buatkan dia gamba studio sekali. kaver blk. ehhehe


lampu neon
itu adalah gambar kak senduk...hehhe


afiq
kannn??? tapi skrg senduk lagi gojes aku rasa...huwaaa!!!

Tijah said...

zt
ala...ko klik la kat link tu zet. pasti ko akan tau jawapannyer. hehehee


julie
kan? kalu pegi pun...seblm kul 5 dah nak kena keluar dr sg. besi tu..lambat sket habes lah.....


hanie
ha'ah. maklum la nak pegi studio kan mahallll. mcm tu pun jadi la. hehehehee


mya
tak mintak ijin pun. tapi aku tau senduk sporting! sbb aku dgn kak senduk, kak bed mmg dah kenal lama...hehehe


ayu
sebijik kannn??? ko cuma perlu rotate jer. hahahaha


azreen
lepas tu dah besar...cam camera shy kekonon kannn???


cija
hahahaa. ko ado? gamba tunjuk pusat ado la kan? ko patut contohi kitorang yg bergaya ittew!


linn
oraitt!!! mari kita tunggu sama2...ahhaha


haruan tasek
hehhehe. kena menten originality laaa...


mummy
kalu cantum kak kaki nanti bunga tepi kak senduk tu hilang... jadi tak sama la nanti. hehehe

Tijah said...

piah
haa...tu tips tu. lenkali takde idea nak update. sila la jelajah blog org yer. wakakakakaa...


irfa
itulah kak senduk. cer tengok kat link...:D


juliet
ko brani la pakai corak kain tu lagi. konfem kena pulau dgn kawan. hahahah


misz eyeliner
aji usop la...dier punya "cheese" mmg lama...naik keras molot ko nak menten


cok
takde nok. aku dah check...hahahah. ko pun ada gamba centu kan??? cer buat posting sket wehhh...


farah
ye ke??? laa...awat tak sama cam blog? siriyes...sbb kat luar ko lagi gojes nok!!! dannnn...yer...saya mmg pemalu. hikhik

Cahaya said...

oh kakak!!!
xsangka ko se"cun" itu kak...hehehe Ayu mcm ayu raudah dah aku tgk :p hahahhaha

jengae said...

org dolu2 mmg suka tangkap gamba tepi bunga kan? sekodi2 bunga pon takpela janji ade bunga..hahaha..

zaman skg pon masih ramai ske amik gamba nk kne ada bunga kat tepi jugak..

persoalannye skg..adekah bila ada bunga kat tepi akan buat si pemoser / model berasa lebih cun? Adakah lebih memberikan lebih confidence utk memberikan pose2 itu?

Ok sorry termerapu kat ruang komen kak tijah. just cam terpikir je kenapa org suka sgt bergambar tepi bunga.

Hidemichi said...

nampak sepadan, tapi xleh disatukan pasal yg satu lagi tu tak tau cas positif ke negatif?!hahaha.

rizz said...

wahh g kl xgtaw.leh jupe kak tijah wakaka

Yunus Badawi said...

ko minum benda tu jah? kan aritu aku dah bagi tau. akupun kepanasan.

Lain kali kalau ko nak minum pastikan carlos tak kerja shift malam wakakaka

paRi-paRi sYurGa said...

mak aihhh....
ni posing maut namanye ni...
inikah puncanye membuatkan abg carlos masuk minang?
wahahahah.

moon said...

wah...tijah,
senyuman mu tetap sama la...ayu lagi pemalu sungguh hehehe

lupekanje said...

heheh...tijah...acik tk pasan.....wakakakaaa..

Mak Ton said...

derian!!!!!
udah bnyk ke derian skrg nih...
isk... lom bli lg...
kak jah apa kata seh poie umah sazah mtk sebijik duo... hiks...

tasikmerah said...

mmg lawa sejak dari kecik rupanya....

:p

Tijah said...

cahaya
ayu raudahh? hahaha..bukan rozita cekwan ker? mantapp tu beb!


jengae
kan? cer tengok mak2 kita posingdulu..nak2 kat taman bunga. misti ada pegang2 bunga...letak tepi muka,. asal tah...utk efek seri kot?


hide
yer..nati cas lesbo plak. huhuhu


rizz
hamboii. lenkali nak nek KL kena announce la yer? heheheh


yb
err...bang, mlm tadi carlos ada kat umah per. hahhahaa


pari2
tak...carlos masuk minang sbb aku yg paksa. hahaha


moon
tu la aku dah kata..aku mmg pemalu sejak azali. hehehe


acik
haa...skrg sudah perasan bukan? hehehhe


makton
skrg dah masuk musim tapi masih mahal lagi...dah ujung2 sok bleh borong...bikin tempoyak. pergh! sodap tu


tm
aishhh! kan i dah blushing nih....hikhik

muadzlife said...

lets bandingkan uols...wah..mmg nampak persamaanyerrr

Missy Farah said...

hah gojesss ? berlemakks ada la kak jah oiiii.lagi2 kalau masuk blog ni nampak makanan.hahah.tapi camtum gambar selalu mcm ni pun makk ske.hehe.lain kali tegur la.i pun pemalu gittew < padahalll.hehe

Kak Senduk said...

amboi saje je amik gambar akak yang cantik memukau di waktu kecil tu...

jagan gila2 kalau letak gambar tu kat muzium mau orang beli ngan harga berjuta2 tu...

Tijah said...

muadz
sama tang mana noks? hahaha


farah
yg pasti mak takkan cantum2 gambar dgn ko taw. nanti obvious sangat ketidakgojesan mak...huwaaa!!!


kak sen
kan nok??? tu kalu letak kat muzium mau jatuh martabat potret monalisa tu. ko tanak tukar header dgn bertudung ariani ker nok???

izman said...

itu ko kah tijah? dari kocik memang pantang tengok kamera ruponyo.

Tijah said...

izman
yer. aku la tu. skrg jer aku tiba2 jadi pemalu