Jun 7, 2009

ustaz tu kata...

ekceli kitorang plan nak balik penang raya puasa nanti. cadangnya nak balik awal la sket...puasa sekali bbrp hari kat sana. maklum la taun ni turn raya sana. harus la ikut giliran kan? saya kan isteri-misali-isteri-sejati? (sila berdiri secara muslimah, tautkan kedua2 belah tangan dan nyanyi seperti kumpulan nasyid al-jawaher...)

tapi aritu masa call mak nak wish besday...mak kata ayah makin teruk. ayah kan kena stroke aritu. kali ni tak terlantar, tapi ingatan dia mcm terganggu. ayah suka pusing2 keliling rumah kekadang sampai 50-70 kali sehari.

maka kitorang pun balik la tanpa dirancang. lagi pun mak mmg berhajat nak buat baca yaasin sket utk ayah. kalu bleh nak la anak2 semua berkumpul sama.

sampai2 je...sedih tengok. lain benar rupa ayah. kurus sangat2 dek terlampau berjalan keliling rumah.

ada sekali aritu masa dia nak start jalan, carlos tanya la nak pegi mana. ayah jawab jgn kacau...dia nak pegi sana (tunjuk ke satu arah). ada org baju hitam panggil dia ajak jalan. haa...tak tegak segala bulu ko dengar tu?

susah nak pecaya kan? tapi nak buat mcm mana...benda2 mcm ni mmg ada. so kitorang ikhtiar la jugak. berubat moden dah...kencing manis, darah tinggi semua under control skrg. kali ni nak try berubat cara kampung plak. sbb ada satu ustaz ni dah tolong tengokkan. katanya mungkin saka. tapi bukan saka pendamping.

tak mungkin...

sbb ayah seorang imam. kuat agama. benda2 kurafat ni mmg dia pantang.

mak plak syak mungkin ini saka nenek moyang zaman dinosour dulu yang baru skrg nak cari tuan baru. saka ni yg akak tau org dulu2 mmg suka bela utk jaga harta benda, kebun, anak cucu segala. ye la! dulu mana la ada electric-fencing, alarm, cctv segala kan?

jap!

naik plak bulu roma nih. dah la tinggal 2 org je dgn cem kat umah.

ok sambung!

pastu ustaz tu kata, lepas kul 12 mlm kalu bilik ayah ke...bilik air ke...lampu cam malap je kan. haa! tu tandanya benda tu tgh poledansing kat situ la tu.

pitam!

sejak dengar tu kan, seblm detik 12 mlm akak dah siap2 gosok gigi, basuh muka, kencing bagai. kalu tak tu asal 2-3 pagi jer misti rasa nak terkucil. mcm ada timer. tu pun nasib baik jamban bukan kat luar. kalu tak mmg konfem akak sembelit menjelang esok pagi. dah la sekeping atap zink kat bilik air tu jenis yg transparent. bleh nampak tau dahan pokok mangga melambai2 kat luar. hish! cuak jugak bai walupun gua nampak cam brutal! kehkehkeh!

jadi korang...sapa2 yg duduk utara esp. yg dekat2 dengan tasik gelugoq tu, kalu ada kenal mana2 ustaz yg bleh ubatkan sakit2 mcm ni...sila la rekemen kat akak dgn kadar segera yer?

tengs in advance!

ini adalah siriyes!

apa yang penting...kerjaaaaasamaaaa!!!

bila google "saka" dia keluar benda ni plak. belasah je la. janji entry akak ada gamba. tapi...kalau la saka itu sgt meriangkan mcm dlm gambar ni, misti jejantanz di luar sana rela "didampingi" kan???

ada butul ka macha??? (angguk jer la...bukan aku nampak pon...)

61 comments:

ciK jUkoGYu said...

huhuhu..kalo saka cam awek tue..kompem laki sume gie menuntu ilmu saka...termasok lah my hubby..i think..muahahaha...

to ayah akak..hmmm...doakan beliau sembuh...sedih lak teringat kat ayah sendiri nun jauh kat m'sia...sob..sob...

faraulah said...

Cun betul 'saka' ni..haha

memang pernah terjadi dalam family saya sendiri,

'saka' hanya datang pada orang yg dia rasa layak

joegrimjow said...

haha
ley pulak kuar gitu
xkan xkuar kot yg btoi2
huhu

F A R Y N said...

woooo..
kalau saka cun cenggitu...
mesti ramai berpusu2 nak bela..
wakakakaakaa

paRi-paRi sYurGa said...

huiiii.... klau saka tu rupe nye sebegini, aku yakin carlos dgn senang ht mintak saka tu pindah kat die.
hahahahaha.
merasa cem ade mak muda.
wakakakakakaka...

::@FiQ said...

dear tijah,
mmg sume bulu i naek
taim bce cite ko neh kak..
perhatian yer...
sile jgn mengonvertkan blog anda ke kategori seram...
tidak tegar aku mmbacenye..

luv
~bangblunc~

*mintak2 copek sehat eh abah tuh...yo.

lupekanje said...

saka klu...hontahlah..acik tk tau. Anyway...tk do mano eh kuaso saka2 nih...ado ko boley tanding koser Tuhan...?
usahakan carik ustaz cerdik pandai ato alim ulama' yg reti nak ubat camno dengan izin Allah jua. Jangan carik yang bagi tangkal ...lotak colah pintu bagai... kato org yg bijak pandai..kat tangkal tu lah diam eh lagi antu2 belaan diorg...nk bagi2 kan kat org lain..sobab an antu bolaan dio dah ramai...elakkan simpan tangkal dalam rumah. Acik ikut satu upacara buang seher kat satu rumah aritu, ustaz tu posan suh buang je tangkal tu kat sungai yang mengalir airnya...pehtu jgn pandang2 dah tangkal yg dibuang tu..(jgn pandang blakang..) Wallahualam....moga Allah jauhkan kita dari kepercayaan dan amalan karut marut yg blh merosakkan aqidah kita.

lupekanje said...

ehh..luper lak...acik salu camni kan..
ok..acik doakan abah montuo kau tu back to normal smula lah...copek dio sombuh smula..moga Allah lindungi Tijah dan keluarga dari gangguan setan2 tuh.

Marina Monroe said...

Cuba tijah baca kat sini, auntie terbaca semalam untuk penyakit auntielah


http://pusatpakarterapirawatanislamilahiah.blogspot.com

ashley said...

Salam,
Jah..cuba goggle Darusshifa'.
Rasa ada cawangan belah UTARA sana tu..

Tapi kan Jah...orang sakit ni kadang kadang ada yang dibuka HIJAB untuk tengok menda lain..
Kita tak nampak menda yang depa nampak.

Arwah To'wan hubby dulu pun pernah habag dia nampak kat dalam rumah ada orang lain tercongok depan dia selain isteri ngan anak dia..

(kadang kadang ada makhluk lain yang datang menjengok dan ziarah. ....wallahualam)

kakpah said...

jah, akak pun nak komen macam yang ashley cakap. Orang yang dah dekat-dekat nak kena panggil ni hijab dia kena angkat(mungkin tak semua). Emak akak contohnya. Setahun sebelum dia pergi tu macam-macam dia nampak. Dia nampak orang meninjau kat tingkap lah. dia nampak ada benda bertenggek atas almarilah. Dia nampak benda melambai-lambailah. Betul akak cakap... Takdo mano e sako tu doh. Dah dokek tu.. (mintak maap yo)

Tijah said...

jukogyu
umang aih susah eh nak ejo namo nih. hehehe. thanks kerana mendoakan...


faraulah
mintak2 la dia pegi kat org lain plak...jgn la family kitorang


joe
yg betul2 takot nak letak...semlm dah letak sekor. heheh


faryn
ko pun nak kah? hehheeh. yg berbulu dada?


pari2
kalu centu...aku pun nak saka laki. biar dia jeles...huhuhu


afiq
yer. tidak tegar konon...ntah2 ko baca ni pun sambel baring2 makan duyan kan???


acik
ontah la cik. ni pun pilih2 gak ni...mmg pegi jumpa org2 alim jer. dukun2 jenis degawan tu nauzubillah...tak nak subahat dooo...


auntie
thanks auntie. nanti saya baca yer...harap2 auntie pun cepat sembuh gak yer...


ashley
mekasih kak. nanti sy google. centu plak eh? ada gak sy dengar tu...isk. takut ada...sedih pun ada nih...


k.pah
ala...iyo ko centu kak? sodeh la plak. takpo la...ketiar yo la selagi buleh kan. kok poie pun etlis biar deh elok balik ingatan tu...buleh solat, baco quran boto2 balik mcm dulu...

AZANI said...

Tijah:kadang kadang bila orang yang baik baik ni ramai yang nak berkawan termasuklah dari kalangan jin.Cuba amalkan Al Hasyir ayat 21-24, bermula dengan lau anzalna hazal quran....

Signorina Syima said...

ini entry serious tp macam kelakar...

Umie said...

Tijs,

makngah aku pun kat kampung skrg nie kena penyakit ala2 FIL ko tuh... last month masa aku balik melawat dia nmpk ok la walaupun 1 soalan tu berpuluh2 kali dia tanya aku dan aku terpaksa la jawab berpuluh2 kali gak.. cousin aku (anak makngah aku tu le) cite kenkadang makngah aku nie cakap le yg arwah makcik aku (kakak dia la) tu derhaka taknak melawat dia langsung... adehh, ape kes org yg dah meninggal bertahun2 nak dtg melawat pulak.. sbb pada dia semua adik beradik dia masih hidup.. dah puas cousin aku bwk makngah aku tu pi berubat.. mostly cakap ada saka kat makngah aku tu.. ntah le, wallahualam... aku cuma mampu doakan makngah aku & FIL ko dapat sembuh seperti sediakala...aminn!!!

Yunus Badawi said...

aku doakan semoga bapa mertua ko cepat sembuh. teruskan berusaha. emak mertua aku dulu pun teruk jugak. Bertahun2 menderita tapi akhirnya alhamdulillah sembuh juga.

Saka2 ni aku tak berkenan termasuk yg mcm ko google tu. Buat menyusahkan kita aje.

moon said...

tijah, PIL kat tasik gelugoq ka? cik moon kg kat kepala bataih. Hang try pi dekat harun din (kadang payah nak jumpa) anak buah dia pun boleh gak. nanti tanya dengan hb.

mrblind said...

saka ni macam-macam cara..tak semestinya di sambut oleh ayah lu..mungkin ada barang-barang kat dalam rumah peninggalan arwah tok nenek..

berdasarkan pengalaman..

Masy said...

klu betul saka mcm dlm gambau tu rasanye mmmg berebut lelaki sume nk ade saka hihi.

alamak kak.. meremangkan bulu laaa kisah itu. jap nk kuar jap. hii~

sheila said...

sesuatu perlu dilakukan...

tp kan kak..omak pado abg ipar den pun ado yo saka ni..aritu cadang eh nak buanglah..sobab asal cucu eh ni balik yo sanun..mesti domam...domam yg jonih lambek nak kobah tu..

maso gi berubek tu..org tu kato..kok dibuang saka tu..ngan omak eh skali "jalan"...camno tu? mano ado anak2 yg sanggup kehilangan omak...t

||alis|| said...
This comment has been removed by the author.
||alis|| said...

kak tijj;
ayah ku dulu pon penah hilang ingatan, dlm 5min cam tuh.. dlm 10 thn nih 2-3 kali dah kena. last kena 2005.

bangun2 tido, dia tanya dia kat mana, kenapa rumah kat sini, apa yg dia buat. dia knal ibu ku jer. ku takde, masa tuh kat itm.

punca bukan saka, tp psal alzheimer mild yg diwarisi arwah mak dia.

org melaka ckp, sapa bela hantu nih dia ada 'biji nangka', bwah mata pon ada black circle, cam panda, uhuuuuuuu~


seram plak aku kak (-_-")

Ijah @ Fariza said...

Salam tjah...
selalu jadi silent jer..tiba2 rasa nak komen plak..

cuma nak kongsi citer..
ade sedara aku yang kene cam nie tapi yang sadis nya saka nie buat adik beradik jadi bergaduh sebab saka nie kacau anak-anak (histeria) plak tu time tak sedar diorang dok sebut nama makciknya...dah dituduh makciknya santau anak-anak buah sendiri...tak ke haru tu....sian makciknya(ustazah)...

jahat hantu nie tau main fitnah2 kan org...huhuhuhu..

Tijah said...

azani
ye ke bang? insyaallah nanti aku try cari ayat tu yer. tengs!


syima
saja nak kaver ketakotan akibat tinggal sorang nih...heheh


umie
tu la...seram kan? nak2 bila dia nampak ada benda kat blakang kita ker? wahhh! tapi takpe la..asal jgn munculkan diri sudah. harus pitam karang....


yb
ikhtiar je la kan? ye ke ko tak berkenan saka yg aku gugel tu bang? cam tak caya jer stetmen bela-diri ko tuh. hikhikhik (misti mak adam ada tepi ko masa tgh taip nih...)


moon
a'ah. kat pokok tampang. kalu ada contact nanti bagitau la yer? mekasih nok...


mrblind
ada dengar gak tu. moyang gua dulu ada simpan...kat brg2 alat solek dia. cam celak & sanggul. dia mak andam dulu...seram weh!


masy
ko nak keluar pegi mana? jgn pandang belakang aaa....hahaha


sheila
tu la kan...menyusahkan org betul benda2 cenggini. nak keluar, keluar je la..nak ajak tuan eh skali plak...


alis
alzheimer dia on-off eh? tak tau plak aku...x familiar dgn saket tu. tapi tu la...dr pun xde kata apa2 pasal tu...kena jumpa sapa ek?


ijah
kuang ajar jer kan? dasar hantu keberet tu...kuat memfitnah plak tu. tapi tu la...dengar citer nak buang bukan senang tu..

julietchun said...

kalo betul saka kena cari ustaz utk berubat dan memang saka ni akan cari org tertentu utk jadi tuan baru. Meremang bulu roma aku sebab teringat kawan aku meraung2 taknak jadi tuan baru pada saka neneknya.

Yunus Badawi said...

kalau nak ubatkan saka kena cari ustaz. Aku bukan ustaz jadi takut tak boleh nk ubatkan saka yg ko google tu wakaka

faiz said...

jah, mcm tue punya saka...den pun nak jah oiii..hehe...btw, saka nie i dgr mmg susah nak buang tp Insyallah suma tue pun dgn izin Allah jugakkan....nanti i cuba risik2 dgn kwn kat belah sana kalau ada yg blh buang benda nieh..mmg nyusahkan hidup..org x mo pun still terhegeh2 gak nak bertuan kan..kan...

tasikmerah said...

jah, saka mmg minat ke org yg baik2. kalau kita tak nk pun, dia main suka2 je nk suka ke kita... haih...

gambor bawah tu saka gampit tau jah. hahahaha...


;p


.

kueh bakar said...

macam ko jerk tu kak
ekekeke

sayanghasni @ yus said...

itu dugaan untuk orang kuat iman...
kalau kat johor nie adalah yang aku tau..
aku pun baru jer halau satu saka nie..
selalu sakat anak2 sampai jatuh sakit..
kan aku ader wat entry pasal benda dalam botol aritu..
jangan tak caya kat rumah aku jer ada 11 ekor yang kena buang..
tinggal satu jer..
dia ngaku Islam dan takkan kacau..
aku biarkan aje dia dok kat rumah aku tu..

♥cybermummy♥ said...

Sama ngan apa yg my hubby nya grandfather kena ...Tapi dia ni sakit dah dekat sepuluh tahun ... Mcm2 cara dah family dia ikhtiar tapi masih belum ada perubahan and lately ni makin teruk ..Hari tu dia kata ada org baju itam muka mcm gorilla dtg jumpa dia .. adoii !! bila dengar camtu seram nya..
And at one time tu dia jadi cam vampire lam citer twilight ...Dia gigit org ..Sesape je yg dtg dekat dia gigit..selamat lah dia guna gigi palsu kalau lah gigi yg ori , mau berdarah atau putus jari org ..
Walau cam mana pun saya doa kan semoga your Fil cepat sembuh ...

farra said...

k.tijah, bulan lepas nenek farra meninggal dunia, tapi waktu dia tenat, macam2 dia nampak, ada lembaga datang kat dialah dan macam2 katanya. semua tu betul sebab:

bila kita sakit badan kita mula lemah, lebih2 lagi sakit yang beginilah nak menghadap tuhan, iman jadi tak kuat. itu yang nampak macam2. kasihan nenek waktu tu.

x semestinya gangguan2 tu datang disebabkan perbuatan syirik, @ saka, hanya kerana badan kita makin lemah, lagi senang benda2 tue nak mengganggu:) jgn risau kak

apepun farra doakan, ayah mertua akak, lekas sembuh

amin :)

rizz said...

cehh gugel saka kua tu plak..hope atok sembnuh .sian:'(

mamarempit said...

tijah..ni siyes mama nk citer...
arwah abah mertua dulu pon stroke...lagi mcm2 dia meraban...siap nk carik kasut / cincin kawin dia 60 taun yg lalu...

Lagi 1, dekat Melaka, ada sorang cekgu..3 kali kena stroke..doktor pun dh ckp..urat dia kt otak tu memang dh tk leh selamatkan lagik....anak sedare dia bg susu yg den cito dulu tu, hampir 2 tin minum...alhamdulillah...ngn kuasa Allah...dia dh buleh berjalan..urat dia yg putus tu pun dh semboh...

Kite ikhtiar je...Allah yang Maha Menyembuhkan...

i.am.belle said...

tijah,
arwah nenek aku dulu sakit dah lama, pegi bomoh mcm2 dek bapak sedara aku tu. smpai org dan keluarga pun ingat ada itu inilah.

akhirnya selepas bertahun-tahun, dia pergi senang je. takdelah sampai kena buka atap bumbung pun.

tapi yg penting kita berusahalah setakat yg mampu.

sayanghasni @ yus said...

cybermummy,
kalau rupa macam beruk tu memang suka ngikut orang..
lepas tu badan orang tu rasa panas..
benda tu tak suka kalau orang lain kawan ngan orang yang kacau tu...
ada orang panggil dia sakat luar..
yang macam tu lah anak buah kakak ipar yus kena..


cheh aku plak yang lebey2 nie

c1k zuer4 said...

kak jah..

cuba la dgn darul syifa'..
kalau belah utara tu saya taktau la, tp kat teluk intan, leh mintak tolong kak ipar saya...dia pun anak murid darul syifa'
insya allah dia blh tolong...

muadzlife said...

sabar je lah.. pertingkatkan lagi iman... bantu apa yg patut..

insyaAllah dipermudahkan...kerana manusia adalah makhluk paling sempurna...

moMmY miMiL said...

huahuahuahua..
aku gelak guling2 la jah..
nasib baek x terkincit..
walaupn ko kata n3 ni siriyes, aku x bole tahan gelak setan kt sini bile kluar tang gambo saka tuh..kalu camtu la gayanye, mmg berebut2 jantanz kt luar tu nk menerima saka..ekkekek..

iina said...

emm sabarlah jah.. tibo2 den tingat kek abah mertuo den.. marin sebelum den dtg sini abah kono giotulah siap buka pintu.. kunci pintu.. peh tu siap cam pegang something ajak masuk bilik.. semuo dah konfius.. walhal samolah dio pun imam masjid gak.. tapi yolah bondo dh nk kono kan.. berubatlah mano dapek..

Tijah said...

juliet
tu ka? tu saka bertuan ker tak bertuan tu? takut plak aku dengar...


yb
wuishh. ustaz pun bukan bleh cayer skrg ni bang...hikhik.


faiz
mmg menyusahkan kan? ok..nati kalu dapat mana contact siler la inform yer? mekasih faiz...mekasih...


tm
aku dengar centu gak. ko baik tak weh? pass kat ko la nak? huhuhu


kb
aku tak seramping ittew. wakakakak


yus
pergh byk tu sampai 11. tapi kalu dah namanyer jin tu..leh cayer ke walupon dier ngaku islam ek? sangsi gak aku benda2 nih...


cybermummy
lama tu sampai 10 taun. siannyer dia menanggung kan? kita yg tengok pun kesian sama. ada lagi ke dia skrg ni?


farra
tu la mcm yg kpah ckp...diangkat hijab utk org2 nak pegi ni. harap2 takde apa yg buruk jadi la kan...tks kerana mendoakan.


rizz
tu akibat tak filter search la tu...:P


mama
susu tu tgh minum la skrg nih. tapi sbb baru start blm nampak apa2 lagi...tgk la sebln 2 lagi kan....wey. xde diskaun blogger ker? hikhik

mikagamicreative said...

uikss..tasek glugor? dekat la..saya pongsu seribu ja..dekat matrik penang...

ermm... tokwan saya dulu..sebelum meninggal..nampak2 gak..dia dah tak leh jalan..tapi satu hari tu dia cakap ada orang panggil dia..dia takut sampai leh nak turun katil..walhal sedang sakit...

wallahuaallam...

macam2 dugaan ni..apa2 pun semua ni datang dari Allah...kembalilah kepadaNya...

Tijah said...

belle
tu la. skrg ni family dah mcm2 syak dah...ada yg kata sbb stroke, ada yg kata saka sampai x tau yg mana betul. insyaallah...tgh usaha la nih berubat mana2 yg patut


yus
wah. rupa beruk pun ada ek? tu kalu rupa sebenar caner la tu...adoi. malas la nak imajin lebih2 nihhh...tatott...


zuera
darul shifa ek? ok insyaallah aku try cari contcact branch utara. tks...


muadz
yer. harap dipermudahkan la urusan kitorang utk pulihkan ayah... amin


mommy mimil
tu saka hidup tu..senang nak handle. sbb dier tak menghilangkan diri. hehehe


iina
tu la tu. harap2 bondo ni tak berpanjangan la...osah kuruih eh ayah. terperanjat tengok aritu...sian deh!

Tijah said...

mika
abes ada bawak tokwan berubat mana2 tak? kalu ada bleh la rekemen since dah dekat tu kan? tengs

||alis|| said...

ayahku baik sendiri kak...
alzheimer nih takde ubat.
nyanyok kan...

wanita mudah kena.
tetapi lelaki kalau nak kena, 60thn ke atas n ada gen nyanyok.

tuh la yg ayah kena, tapi skrg dah lama tak kena, alhamdulilah laa.. try google dulu ke...

Zuraida said...

hahahahaha.....

sexynya saka...

hahahahah....

Monkey D Luffy said...

itu saka aku mau

muahahaha

kakpiah said...

cer ko bawak ker darussyifa.. yg ustaz harun din tuh.. kt area utara sana ada beberapa branch..

insyaallah diorang buleh tulong..

ko tgk sini

Cakap Kosong said...

ko kan nok...bleh buat lawak plak pasal saka2 neh.....ntah2 awek dalam gambar tuh yang saka tak?

Tijah said...

alis
ayah ko ada mkn apa2 suppliment ke?


zue
nice eh? mari bergembira bersama saka kekdahnyer...hehehe


kapten
ambil la..brp botol lu mau angkat?


piah
aku ade tengok kat area kedah nu. tapi penang xde plak ek...nati aku riki lagi ah


ck
haa...baru skrg ko moncol kan? ahahahaha...gilerko senyap sunyi mana pegi tah. update la weyyy....

rashiD said...

ha ha ha..
kalu gitu ghoman eh sako,
pueh ati sgt2 la..
den pun nak seko..
haha..

shija said...

cian ayah peneng ko ngah!moge pakcik copek somboh hondak eh.

~LaDy NuHa~ said...

ape yg penting kerja sam. kami tak kuat dan kami tak besar tapi bile berkejra sama smue jd mudah. wonderpets wonderpets, yeah

Tijah said...

rashid
bukan takat sekor..1 bas pun sanggup kan? wakakaka


cija
tu la deh. mudah2an copek la elok eh


ladynuha
best kan layan? mari membantu untaaa....

sayanghasni @ yus said...

takut weiiiiii..
lately nie dia asyik nak menjelma jer..
dah berapa kali aku nampak libasan baju dia..
ni tengah tunggu orang yang tangkap tu free..
ingat2 ndak suruh dia pindah tmpt lain..

TisHa said...

kak tijah ni air mineral kt uk ni... kite slalu beli!!! woohh takot woohh saka cun camni!

Tijah said...

yus
wahh! sampai tahap melibas2 tu yg tak tahan tu...cepat la panggil org buang weh


tisha
hahaha. jgn minum byk2...nati jadi hantu.

azreen said...

jah....smga FIL ko cepat sembuh ek....skrg ni selalu gitu la kan....saka la....nenek husb aku dah seratus tahun duk terbaring je org kata pun ade saka...tak tahula tuh.....dah berubat mcm2 dah....smga Allah permudahkan hidup dia....

Tijah said...

reen
cuba la berubat. ada gak dengar kes centu. tuan dah lama pegi tapi saka tu buat dia cam ada lagi

azreen said...

Jah....jumaat malam haritu mentua aku buatkan baca yasin 40 org lps isya' utk nenek hsb aku....dalam kul 11 mlm dia meninggal jah....aku pun tak sangka senang pulak dia pegi sbb sblm ni dah mcm2 dah berubat utk dia....tak sangka pulak cadangkan buat bacaan yasin 40 org tu telah memudahkan arwah nenek husb tu pegi....smga rohnya dicucuri Allah hendaknya....aminnn

Azwan Affendy said...

Try bawa jumpa Ustaz Syarhan kat Mergong Alor Setar. Dia buat perubatan pada hari Selasa aje. No tipon dia 0125337434