Jul 14, 2009

apples anyone?

ajak masuk applemints. nak cari jeans.


dia : wuish! tade bajet dah nih! aritu dah tukar rim...
saya : ala...rm 31.90 jer...
dia : hah?
saya : seluar laa...
dia : ooo...ok!


rilek aaa bang! mintak applemints jer...bukan apple macbook!

v/s

ahh!!! selesanya applemints stretchable ni bawak gi kebun panjat pokok rambutan!


55 comments:

cokolat said...

nok.. applemints bukan keretkat ke nok? ado stretkat kah? aku slalu belasah voir.. aku suka cutting butkat ekceli tapi susah nak carik yang berpinggang tempayan cam aku ni.

takpeeeeeeeeeeeee...
takpeeeeeeeeeeeeee...

Tijah said...

cok
ado skrg nok. yg aku beli tu bootcut kaler itam faded. sesuai bawak gi kobun. hehehhe

hantumakan said...

weh, ober gila, masuk kebon sluar jin baru, hehehehe

azreen said...

lps ni mintak apple yg bawah tuh....besday tahun depan ek....

cokolat said...

ado butkat? nanti aku carik dekat jj.. lambat ok ujung bulan!!!!

jasrina rahim said...

beli libais la..

Ms.Lilies said...

hamboih...kemain suar ko masuk kobun ye jah...

ZARA 札拉 said...

kalau Macbook, harus pitam kandamu kak~

hahaha~

F A R Y N said...

kak..kalau ko try online atas pokok mesti cam ala2 jane lam cite tarzan kan...hehehehe

Tijah said...

dalia
aku ekceli saja nakkan feeling masuk ladang ala2 mcleod's daughter tu. wakakakaa. jeans, boot, topi koboi segala...tinggal kuda jer taderr


reen
tak. aku nak mintak kicen kabinet. hahhhaa


cok
ado nok. yg best tu dier strecebel...jadi adalah best utk spisis berjamban beyonce cam kiter nih. nak senang ko cr kat outlet dier nok...kat JJ kekkadang x byk cois sbb tempat dier kecik. btw..aku juer suker voir


jasrina
libais sayang aaa nak bawak gi kebun. huhuhu


lilies
ateeerrr! mak endak ler juger bergayerrrr. wakakakkaaa....


zara
tu ler...lain la kalu kebun tu ada wifi free kan?? ada gak pekdanyer. huhuhu

Hezesuze said...

alah baru 39.90 kan tijah....rembat ler 2 skali...huhuhuhu

Mas said...

Aku tak penah try applemint tu...ada saiz orang cam kita ke jah? Aku rasa ko sama saiz ngan aku. Ke ko kecik dari aku apa?

faiz said...

rm39.90 tue sale ke normal price jah? murah tue..ada boot cut plak tueh...harus p cari nieh...aritu p nengok kat jj suma cam x sesuweiii... nanti cek p cari kat outlet dia ek... sama la kita suma jah... jamban spisis beyonce..huhu...

Tijah said...

heze
taleh...x manyak cois. ingat pasnih nak sambar brand lain plak. hehehe


mas
try la mas. ada sais ko tu. err...aku rasa aku cam lagi besar jer dr ko. hahahah


faiz
lepas sale tu. aritu ada 50% disc. aku beli kat outlet dier kat parkson.

::@FiQ said...

kire nyer sais akk aku leh pakai la giteww? strecthable katenyer.....

shija said...

nok!mak pon ado boli kemeje applemints nok!dari 80> rege die jadik 20> je nok!diskaun nok,diskaun.hikhik

*ngan terujenye mak call shana...na!!aku beli kemeje brand peppermints!murahhh ngko!ade jenama lak tuh!pehtu shana baleh..mak tak penah dengar pon brand tu nok!,tak silap mak yg branded tu applemints!waaaaaa...mak maluuuu nyahhhhh!!applemints sobot peppermints gitu lor.camno?

AyuAyumie said...

wah! kayo ko tijah...pakai suar applemints wat masuk kobun...

mak kalu pakai suar branded tu dah cukup vangga dah wat panjat genting highland... muahahahahha!

KaSiH said...

aku suka pakai giordano kak..sbb giordano je yg leh wat aku feeling2 pinggang kocik...saiz 27 leh masuk..tp klu applemints ni..aku kena carik saiz 30-31...mencik...nk jemur kat ampai pun segan kek osmet....

kucingorengemok said...

bangga pokok rambutan tu epal manjat dia, hehe :)

StingRay said...

jgn pakai kain batik bila panjat pokok....




tarzan pun buleh menjerit gayat bila tgk.

mugiwara said...

carik je la suar kt bundle...

kakpah said...

apasal lak tetibo jo akak teringat nak buek apple pie ni......

MuMMy slurppp said...

jah, kuarkan entri panjat pokok butan ehh... ngan suar baru... heheh

mrblind said...

tukar rim boleh? dasar lelaki..hahaha

kupaslaroren said...

jamban spisis beyonce??

xphm..huhu

ymn said...

hahahaha brand applemints x der dlm list ..
klu Levis , Edwin , Lee cooper tau lah ..

hahaha

rizz said...

lappy apple ktnya hahhaa

ashley said...

kalau badan bentuk cam apple ada yang susuwai tak,jah?

lee-za said...

cik jah ...u ada kebun ke...??? ish kat mana kebun tu...musim2 buah ni..apa kata u all cancel jer main bowling ngan kat wos tu...pi gathering kat kebun cik ja h je lah....hehehehe ader buah durian tak....????

Tijah said...

afiq
err...masaklahnyer konyer figurin tu hourglass ke tak? wakakaka...


cija
pepemin kah? wakakaka...seb baik ko tak ckp peperdol nok.


ayue
hahaaha. brended ker? tak sampai 35 pun suar tu nyahh! kalu levi's mmg mak pikir gak 8 kali tu...


kasih
hkhik. kalu aku...aku gunting jer tag size tu. tak pun kaler dgn marker pen.


kog
kannn? ingat senang ker buah oversea nak masuk kebun...


stingray
tarzan tu menjerit kesukaan kan??? hahahaa


mugi
err...tak penah lak aku beli kat situ. aji usop suka la tu...


kakpah
fuyooo. kok dah buek jgn lupo tepek resepi yo...


mummy
aaaa...sanggup ke nak tengok tu? burok rupanya. hahaha


blind
ko mencerca ke..menyokong nih? wakakakaa...


kupaslaoren
makno eh. bontot bosa & lebar...wakakakaa...


ymn
yo la..epelmin tu suar ppuan...huhuhu

Tijah said...

rizz
tapi lawa kan? nipisssss jer cam kulit bawang


ashley
hahahah. sgt sesuaiii kakkk...


leeza
ada...tapi byk rambutan & langsat jer. durian xde dik. takpe la...kang kak wos marah plak akak potong trip dier. kita buat gathering kat kebun akak lain tawon yer? wakakakaa. jmpa kak wos kem salam taw....

~salwaredzuan~ said...

klu bli skinny jin pon okeh..leh bwk ke bendang ...klu lekat air pon tak berat tauuu

julietchun said...

stretchable takpe senang ko bergayut dari dahan ke dahan,kekekeke.

JohnJenin said...

Tijah, lagi best kalau pakai suar applemint sambil update blog guna apple macbook dan bercakap cakap dengan apple iphone sambil makan apple. Hehe

::@FiQ said...

benci!
nk hourglass jerk
sye sedikit pear dan sedikit epel.. boley? kirenyer kembang atas bawah lah tuh.....

kakngah said...

eh.. bukn ko org amik moktan gait pakai galah yo????

xiiinam said...

"Applemints namanya? Ada rasa berangiiin tak kalau pakai?" He..he...

lupekanje said...

klu lah ader owang nak hadiahkan acik apple Mac tuh...huwaa...besh nyer...
epal...tk ndakk...salu kecut je dlm peti ess..

::narita:: said...

akak...
org pon suke bootcut..
tp kaki orang kecik gileeeee..
saya ulang skali lagi...
kecik gileeeee haha

Tijah said...

salwa
cadangan yg sgt bernas tu wahai pn.penasihat. lagipun skinny kalis pacat/lintah kan? mereka pasti tidak mampu bernafas dlm fabrik yg sebegitu....


juliet
kehkehkehhh! ko hengat aku kak mon??


john
fuyooo pakcikk! kalau lah semua tu jadi kenyataan kan. alangkah indahnya dunia tijah tuu....err..jgn lupa donut big apple 12 ketul disisi....


afiq
kalu centu tak bulehla kita ber runway dikebun bersama2 nok. kerana mak masih mempunya sedikit pinggang walupun err...errrr....hips don't lie!


kakngah
bergantung pado kakdaan nok. kok yg nampak togap tu...bleh la panjek. kalu tak kang sokahhh dahan tu nampung boghek mak. huhuhu


cklah
berangin celah mana tu kak?? wakakkaaa...i loike!


acik
sey pun tak ghoma epel. tak ghoti bona mkn buah2 import ni. rambutan jugak yg sodap. huhuhu


narita
kaki ko kecik ek?? ko pakai skinny jer la. aku nak pki skinny kang org ingat cam nangka masak jer plak nati...

::narita:: said...

akak..
org pkai super skinny da pon..
but still hurmm..
org mmg super duper skinny..

::@FiQ said...

kakt-kus...
apo yo??sajesyen yg boleh di bagi?!?
apo yo??
smpai ke pgi..

APO YO?

...........................

lulu jr said...

nasib takde durianmints.
:)

Cakap Kosong said...

aku boikot sopping jeans skrg...masuk kedai libais...prust tak der sais :(

Tijah said...

narita
kalu centu...pakai track bottom jer la. biar nampak bosa. hahaha


afiq
apo bondo eh? wey..kau makan bijik nangko byk tu tak tekontut2 ko?


lulu
caner ek? misti sakit berduri2 kannn?


ck
hahaha. aku tau tang mana tuuu...ko bleh try voir nok. konfem ada sais punyer...

adibah said...

Jah, saiz aku ada ke? ekeekekeke

dude said...

adehhh.. nak komen hape..citer owang pompuan neh...;(

Yunus Badawi said...

pakai applemint panjat pokok apple lah. Takpun buat petik pineapple hehehe

~salwaredzuan~ said...

alamak...skinny yg kalis pacat/lintah je ke... skinny kalis rindu takde? bleh laa peeling ala2 elyana..

::@FiQ said...

den da koba....bjik eh hanguih..makan pokobondo eh..x sompek ghaso laie!

Tijah said...

dib
aku rasa ada. hehehe


dude
bleh komen pasal pokok rambutan? heheheh


yb
petik pineapple bagus jugak tu. xde la tercocok2 duri ek bang...


salwa
elyana? kalis rindu? err...bukan diriku tapak sleman? wakakaka


afiq
hahaha. lupo lak. takpo la..kok dah abes bijik cempodak...bijik duyan byk nia ha. nak?

mama iqa said...

sluar applemints ni mmg best pun..stretchable lg! tp kalau ade pokok apple lg best kan? dpt panjat pokok apple..hehe..

Tijah said...

mamaiqa
a'ah...1st time gak jumpa yg strecebel nih. salu sumer sais kecik2 jer....

atty's said...

tahun depan leh mintak apple macbooklak..

Tijah said...

atty
netbook dah ado...mmg takleh mintak lain punyer. aaa..any other idea?