Jul 22, 2009

:-) (kalau tak pasti nak bubuh tajuk apa...letak saja benda ni...)


ntah hape2 kan? beria2 buat entry pasal idea memposting last2 diri sendiri yg kecundang ditengah jalan.

bukan apa. carlos cuti. jadi cam keji la kalu
akak ngadap pc lebih dr ngadap somi kan? (apa sgt la pc tu bleh buat compare ngan dia. oppss!) maklum la cuti dia bukan sabtu ahad cam biasa. keje shift ni lain sket. cuti tak tentu. kekadang kena tetengah minggu. tapi takpe...akak suka jer. memandangkan akak pun keje sendiri, maka cuti adalah ejastebel sesuka hati.

nak buat apa2 pun...time weekday ni la best! nak ke jusco ke...nak mandi manda kat ulu bendul ke...nak piknik kat PD ke...syok sbb tak crowded. sabtu ahad biasa kitorang tak keluar kecuali kalu ada kenuri.
bergomol berehat saja dirumah.
(tiba2 tijah terdiam...dan cengkerik berbunyi...)

kau nak citer apa sebenarnya ni tijah? panjang na intro...

tak...

sebenarnya akak...

akak...

akak tak tau nak citer apa...

kejap...akak muhasabah diri dulu...










laaaa...kopi pearl kacip patimah akak dah habes rupanya! patut la idea kurang mari! tunggu jap. akak pegi beli...

*tijah lantas mempublish entry ini, siap2, capai bag elvi, jam tangan kucci, kunci keta yg ada keychain koc dan menyarungkan kasut nainwes (cam jawo yo bunyi eh. wes mangan?). yok! kita ke kedai serbanika selvi!!!

yay! etlis ada 1 entry...syabbbasss tijah!

41 comments:

isabelle said...

hahaha...kaktijah,
gigih jugak nak post entry tuh...

syabbash mere betti

kuIna LadyInRed said...

sy ada nescafe kacip patimah... mau kongsi...

Mas said...

aku minum kopi manggis je nok...syabbas inspector sahab.

mamarempit said...

Jah..nt kalo den poi Pej Pos Juasseh tu..kito lepak kek Ulu Bondo ko..kek Joram Tengkek ko...buleh????

Ekau masak ayam rosemary tu yo....ihikkkss

~salwaredzuan~ said...

hahaha...nak gelak guling2..berkat kegigihan seroang blogger terhasillah entry ini..yabedabeduuuuuuuuuuu

julietchun said...

aku terkesima nok dengan n3 ko kali nih,kini aku percaya ko memang blogger tegar.

Ms.Lilies said...

wahahaha.....bagus nok!!
ni baru namanya kepimpinan melalui teladan wakakaka

chics said...

nainwes paling tak boleh blah. hahaha

eiza in the house.. said...

igt ape lah tadi kak tijah..
smpai kecik2kan mata baca..

ashley said...

I polo...

Fatul Akrul Ramli said...

merepek ah kak.. :P

linn said...

syabas nok! entry aku pun ala2 tak ber idea mcm ko. tp ko kacip patimah dah abis. aku ni apa yg abis ek?

aNnAsUeJiE said...

sbb terbahak2 tgk comment akak kat blog foxyfarah pasal 'heart attack' lantas terus daku ke sini mengskodeng!
my 1st time here! ;D

Hidemichi said...

kemudian akhirnya entri ini terdelete ketika mengemaskini!huhuh.

Hidemichi said...

oh yer....mai secawan!

bungacahaya said...

Best nyer dpat cuti sesama ngan laki..Duk di rumah sepanjang hari.Nak makan ode je piza deliveri.Dah busan tido, tgk MTV sambil menari.

Apo laei kak jah...balas pantun den.

iina said...

den raso2 eh kan cam lain mcm yo.. ko dah tak poei kodai azhar tuh ko? ko boli utk den cili kering 500g.. ko pos tau jah

siggplus said...

akak ni xda idea dh ni..hehe

rizz said...

haha siot je akk ni

mugiwara said...

entri yg penuh dengan semangat satu mesia!

syabas diucapkan~

[konon2 wakil ketua kampung~]

ymn said...

ada hajat x smpai ker ?? napa 2 3 entry mcm semcm jer ..

hahahaha

Hezesuze said...

yo yo or je aku baca n3 ko ni jah oiii...tetiba kan...sengal tol...

paRi-paRi sYurGa said...

puaslah aku meng-klik kek nama ko ni kak oiii...
hahahaha..

Tijah said...

isabelle
gigih nokkk! tak update kang caner nak tunjuk teladan kat adik2 yg baru blajar blogging tu. huhuhu


kuina
alaaa...dier ada collagen tak? ai dah biasa dgn power root tu...hehe


mas
ada eh kopi manggis? ko ni mcm2 tau. err...share la khasiat dier nok.


mama
joram tengkek?? alaaaa...jauh bona tu. ulu bondo dah la. kurang kit taik lombu eh. wakakakaa


salwa
nak gelak guling2 tu bulehhh! tapi jgn buat depan pn mejistret okess. kena delete dr bar konsel nanti. hihihi


juliet
nampak sangat kegigihannya kan? walupun content adalah seperti kurang ikhlas...


lilies
hins! hins! calonkanlah aku jadi ketua wanita lepas nihhh nok...


chics
wes mangan?? wessss!!! wakakakaa...(aku syak founder dia adalah dr kepulauan jawa tengah)


eiza
puas la cari kot2 ada cerita yg berilmiah kan? nan ado katanya. hahaha


ashley
i polo u too....:P


fatul
jadi la kan? hahahaa.


linn
ko abes apa ek? hahaha. ko punyer sakan JJCM takkan xde modal nokkk...

Tijah said...

annasuejie
welkam adekmanes! aiyoo! pasal heart attack tu kah? mak malluewww nihhhh! harap2 diorang tak pegi skodeng komen mak kat blog farah!
*tutup mukaaaa....


hide
heheheh. ok. ok. idea yg tu aku reserve utk ko eh?? mai secawann?? ko mana leh minum kacip patimah wehhh!


bungacahaya
yer...mmg best nyer dpat cuti sesama ngan laki..
yer...mmg duk di rumah sepanjang hari
yer...mmg ode piza deliveri
yer...dah busan tido, tgk MTV sambil menari

yayyy! pantun dah berjawabb! amacam??? mau lawan lagi?


siggplus
sesekali tu...tepu juer otak ini. hehehe


rizz
ko kutuk aku eh dikk. hehehee


mugi
yer...aku sungguh terharu dgn penghargaan itu.


ymn
ko agak2 apa? hahahaa. mari berteka teki bersama tijahhhh! hahaha


heze
takpe la nok. tapi kalu aku x update ko rindu aku tak nanti? hahaha. pertanyaan keji nih...


pari2
ko cari apa nok? tiada lelaki kacak disini...hahhahaha

kucingorengemok said...

tijaaahhh, tijaaahhh... dah kali ke2 ko buat perangai mcm ni minggu ni... apa nak jadi ko jah? ko icon blogger picisan cam aku ni, tunjukkan lah contoh yg baik ;) hehehe

Ungku Nor said...

byk2 kopi kacip fatimah, kacip fatimah bren superpower gak yang paling best kek tokak den..hehe

Lifesaver said...

cik tijah...

bestnya dapat minum kacip timah panas2 sambil layan Tv...hehe

faiz said...

hahaha...janji ada entry kan jah...so dah baper cawan ko ngadap kopi kacip fatimah tue..?? tdo awal ke mlm nie..hehe...

Tijah said...

kog
yo la. aku dah ada n3 baru dah tu. silalahhh. hahhaha


kd
superpower cam pokat na la kak. tak tedayo dek den efek eh doh. wakakakaa


lifesaver
cik kah? aiyo...terus mak feeling gadis nok. hehehe. yer. layan sampai tutup2 mata kannnn???


faiz
secawan jerrr. hish koooo nihhh! hahhahaa

Monkey D Luffy said...

hahaha

ada gak 30 komen

::@FiQ said...

gigih giler...syabas kak!! tepok pengakap!***

aKu buDaK CiWeK said...

~ape kono ko kak???huahuahuahuahuahua!!!!!

Tijah said...

kapten
tu yg buat aku terharu tu. hikhik


afiq
bukan ko dulu pandu putri ker nok? wakakakaa...


ciwek
ontah la! bongap na lak sojak domenjak nih

rashiD said...

nak komen tp x jadi la kak,
lucah la nanti komen den,
ha ha..

Tweety said...

tijah.. sib baik tak do teh kacip ali.. tongkat timah.. hehe..

Tijah said...

rashid
takpo...menu eh bebas disini. hahaha


tweety
wee ai. cano tu? misti polik raso eh kan?

azreen said...

bgus ko ade jugak n3....tetap menghiburkan... :-)

Tijah said...

reen
mekasih nok. hahahah

dude said...

kakaka.
aku takley bla tol dengan pem-biem-an english itu..

Tijah said...

dude
pem-biem-an tu...bermaksud barangan tersebut adalah fake. hahahah