Jul 21, 2009

:-D

sabtu mlm ahad aritu...jiran depan rumah buat kenduri doa selamat. so lepas maghrib, akak 3 beranak pun pegi la tunjuk muka. memenuhi undangan hukumnya wajib ye kawan2.

makanan pula adalah sgt sedap! tak payah cerita la kan? standard la lauk kenduri.

ada nasi briyani, ayam masak merah, ayam kurma, kuzi kambing, rendang daging, acar buah, papadom, dalca, pulut kuning, sambal sotong, karipap, samosa, kek lapis sarawak, cupcakes, tembikai, oren, sirap selasih...(cubaan utk menyakitkan hati miza & narita yg jauh nun di perantauan)

eh...tercerita pulak!














tiba2 cam malas nak sambung taip...
see you tomorrow!
hohoho!


54 comments:

09892 said...

aik? dah nak 9:30 am apesal takde pengulas sukan sorang pun nih?

Takkan ai kot yg first ni?

isk..isk...nak komen ape ye? gabra ni, first nak komen nih...isk..isk...

Ms.Lilies said...

ko terlebey lantak ke nok??wakakaka

shija said...

"akak 3 beranak pun pegi la tunjuk muka"....mesti comel kalu hayek linteh jalan pogang tangan dedi mami eh kanz.errr..ko cem linteh sendrik nok!mak apak eh sibok bepogang tangan kek blakang eh!hakhak

ZARA 札拉 said...

haaha~

ganas kamu kak...menu tu sgt menggoda ok?

kak, kalau nak dtg kenduri rumah aku, sila vote ye? 26 Julai ni~

suezensuzanna said...

haiya....kelaparan melanda

joegrimjow said...

alahaiii

sambung2 la plak

azreen said...

sajer la ko nak buat episode2....letih la jah oiii...tak sabar nak tunggu sambungan dier...

linn said...

ko keji kan. dah cite2 camtu pastu takmo sambung. dah laa takde gambo plak. cisss!!!

julie^beth said...

bukan orang jauh aje terliur.. yang kat malaysia ni pon sama.. huhu

kakngah said...

ucapn ini ditujukn buek miza & narita di perantauan :

pepagi pekono ruti canai ko.. ns lomak sambl sotong ko... lempeng kelapo ko.... heven kan jah....

jasrina rahim said...

mak aih.. menu kenduri tu dh macam menu bufet berbuka pose kt hotel.

||alis|| said...

kak jah.. meh sini sat....




...... nak piat telinga kakjah! org dah laa lapo nih!!! huawaaaa!

tasikmerah said...

licik sungguh n3 dak tijah!


.

faiz said...

Jah - so, ini la antara contoh2 entry bangang ek....hahaha....

kucingorengemok said...

entri acah² mak enon namanya ni :p

ai said...

OOOOOOOOOOOOOOOOiiiiiiiiiiiii!!!!!!

berak separoh jalan x elok tau! baik kau sambung!

hantumakan said...

wow, menu ke kedai makan, tak bankrap apa tuan rumah masak cenggitu.. aku lapooo, aku posa.. naaaaaaaak..

tap..tap..tap..ayaq yok sindri minitih..

huaaaaa, malam ni nak buka apa..

Tijah said...

zt
aku baru jer post ni. hahah. n3 pemalas tahap gaban namanya nih...


lillies
a'ah...pas dah kenyang harus la rasa sangap. hahaha


cija
alahh...bukan ado keto pun dopan umah aku tu nak linteh pogang2 tgn moh. hahaha


zara
kenuri apa tu? ko kawen kah? heheheh...


suezen
ko dah bfast ke blm dik? heheh


joe
saja...nampak cam drama sket kan??


reen
hahaha. ala...ko anggap jer ni cam citer sembilu nok. sambungannya esok plak.


linn
hoih! apokes org tgh baca yaasin aku nak snap2 gamba segala. hahhahhaa....


julie
tu baru baca menu kan? blm aku tunjuk gamba lagi...

Tijah said...

kakngah
sodap kan??? den pun br pekono ruti banjir tadi...sambal lobih & neskepe tarik. osah heven eh kannnn?


jasrina
haa...kato ketering kan? mmg mcm2 lauk ado. tak nyosa la gantung piok aritu. hahaha


alis
alaaa...rice kuker kan ado. masak laa...buat pizza pun buleh tu apoooo. hahahahha


tm
dan keji juer kan? hahhhaa. mak sker...


faiz
yer. ni sample jer nih. contoh terbaik utk sapa yg nak blajar blogging. hahaha


kog
tersodak mak enon dlm kubo nok. hahahhaa


ai
takpe...ptg kang bleh sambung berak lagi. hahhahhaa


dalia
hoih. dah penuh esbok dgn stok sebln pun tatau nak masak apo lagi? hahaha. ko buat jer sotong volcanoes...

paRi-paRi sYurGa said...

ffuuhhh... naseb baik dh mkn dulu td.
hehehehe....
bihun sup sama cili kicap tu..
perrggghh...
hehehe.

Hidemichi said...

percuban ko tu boleh terkena kat setiap pembaca tau! meleleh air liur ni weh!

atty's said...

adeh..kan main shedap makan nasi beriyani .terus malas nak taip eh ..

mugiwara said...

selaseh tu bukan ke yg macam...


er..

tiba2 cam tak baik pulak nak sambung..

c u egen patne~

::@FiQ said...

nyampah

lupekanje said...

acik carik kuih kolopung yoo..

rizz said...

adoii cedapnye mcm2 mknn tuh

YMN said...

aku smbung ...

hohoho ..

merry christmas...

hahaha

~salwaredzuan~ said...

adoiii mana aci kak tijah weyyhhh ..ini keji tahap melampau ni.. analogi nya serupa macam nak suap ayam rosemeri kat dekat mulut org, tapi buat acah2 manja aje sebnanyerr,.. kijam tau!!!!!

julietchun said...

ko saja nak susahkan otak aku soh pikir apa endingnya,huhuhuhuh.

xiiinam said...

Naaaaaaaaaaaaaaak je kusumbat papedom kat dak Tijah nih.....








Hikkksss...

~M i z a ~ said...

arggh!!! kak tijah..
mengapakah?
mengapakah?
mengapakah??

tidak!! nk blik msia!

shuzana said...

kak..shu pun jeles tau baca menu2 lauk kenduri tu..benci benci...

KaSiH said...

mak aii kak..ko salin ke sume menu yg ada kek umah kenduri tu...bunyi dh bkn mcm kenduri dh..dh mcm jamuan buffet...byk betul lauk eh...

Tijah said...

pari2
wahh! lama aku x mkn bihun sama kicap tu. sedap kannn???


hide
kalu letak gamba harus efek dia kuasa dua kan?


atty
malas nak taip tu sbb dah terbayang2 didepan mata. hahhaa


mugi
macam apa? nak kata berudu la tu? hahhaa. tak kesah la. janji sodap masuk tokak.


afiq
ye la...aku tau ko nak tekencing kan?


acik
kueh kelopung skrg tak best la cik. byk pewarno...


rizz
agak2 aku naik brp kg? hahaha


ymn
pandaiiiii! ihihihihi


salwa
ha..ni saja nak buat sempel nih. cara2 nak buat n3 anti-climax. hahahaha


juliet
elehhh! yusop haslam pun salu buat per...hahahah


cklah
aku rela kakkk! aku mmg suka papedomm...
*nganga molot lebar2....


miza
oh yer...lupa. ada ikan masin juer. hahhhaa


shu
ko takpe. bleh masak sindri...tapi aku lagi best! makan free. hahaha

Tijah said...

kasih
yer. sbb dier buat lepas isya' so org ada option samada nak mkn nasik or pulut kuning. best kan???

::narita:: said...

muahaha...
akak..
u berjaya wat i sakit hati ;(
sakitnye hatiiiii...
hahhaha..

p/s: x kire...balik nie nak tuntut sume tu kat akak...prepare kak..lg 5 bulan..SEE YOU haha

Nomee said...

Ni sumo la ni den tak goma nih. Bukan sonang tu tak, nak bukak blog kau ni. Manjang 'conncetion problem'jo. Dah dapek, cito sotongah plak.

ashley said...

err..Tijah, I tengok you makan cam tiga jari gitu..
tak de selera?
mual mual?
loya?
.....hmmmmm he he he

iina said...

itulah padahnya bilo dah kenyang santak.. nak naip pun maleh.. tuh musti poei tido tuh kan kan.. cam den tak tau..

Tijah said...

narita
i loike. hahahaha. lg 5 bln? alaa..lama lagi tu....


nomee
alaa..sesekali yo buek pangai ceni. osah maleh eh arini tak tau apo pasal...


ashley
takde selera mendenyer kak. selera bosa nih. tu yg takut tu...haih! nak kena pose la jawabnyer sok ni..


iina
koba nak kuruih kono tido copek kan? kono ckp 8 jam. hahhha. gudnite...

Shifu67 said...

ni tak habis citer pasal dah tak de yg wajib le ni.... tinggal yg sunat2 je.... penuh meja tu.... sunat belaka le tu.... hehehe

Monkey D Luffy said...

patutlah semakin gemuk

haha

[S]itie [B]Um [B]Um said...

jeles je org di perantauan tu.. =)

Tijah said...

shifu
membazir itu kan amalan syaitonnnn. hahahaa


kapten
alaa...cakap jer la jelessss. hahah

~salwaredzuan~ said...

anti climax? auwwww sy masih cuciiii... eh silap SUCI

Tijah said...

siti
hehehe. kita kat sini byk kenuri kannn???


salwa
hehehhee. bile nak tawenn?
*relevenkah soklan nih?

~salwaredzuan~ said...

ai ai.. ai malu lerr u
*muka merah2 smbl terlentok2*

ikan emas said...

Salam kenal,
den cari makan kek sban.

Mas said...

p kenduri jangan membazir...amalan setan tu nok.Pendek kata semua harus dicuba.

theconfused said...

aduiii..... lapo membaca tuhhh...

byk tol menu dia ek kak??

Tijah said...

salwa
kenapakah harus terlentok? seperti ada kisah benar disitu. hehehe


ikanemas
salam. den lak mmg makan tido kek sbn. hehehe


mas
kannn? dah tentu tuan rumah panggil pepesli dia nak menjamu kannn?


theconfused
yer dik. mmg byk. maklum la lain org lain selera kannnn....

dude said...

aik pendek je cite?

ouh..ada keje yek..;p

dude said...

kah kah kah..
ni ke entry yg ko kena draf dulu tu kak?
hahaha
mesti pastu takde idea nak cite kan?;ppp

Tijah said...

dude
hahaa. pandai..ni aku saja nak clearkan draf nih....