Jul 27, 2009

dedaunan itu...mencurigakanku!


bukan! itu bukan tajuk single terbaru eddie hamid mahupun kumpulan spoon!

kenal ini?

sapa minat bob marley misti tau. kerana mereka sangat sinonim disitu.

ya! itu adalah daun ganja. bukan daun kesum ya adik2! bukan juga sejenis ulam-ulaman. tidak sesuai sama sekali diambil bersama sambal belacan.

sebenarnya...

masa nak gosok gigi tadi baru akak perasan nih...(dah tinggal suku pun isi dia...)
aiyooo! pokok yg samakah? patutlah menggosok gigi sangat mendatangkan keseronokan & ke'stim'an pada akak semenjak domenjak nih.

mmm...

71 comments:

ymn said...

isk isk .. awat lagu tu noo ..
kena hati2 nie .. kena FWD gi Pesatuan Penguna .. nie ..

akak akan diinterview oleh wartawan .. sbb org ptama jumpa daun nie ..

ahahsk

F A R Y N said...

seorang blogger didapati stim melampau ketika gosok gigi..hahaaha

hantumakan said...

hahahaha, ko nih gila la tijah, hahaha

linn said...

aku rasa tak sama tu jah. ko tgk daun bob marley tu ada 7 tp kt ubat gigi ko cuma 5 jer. blum jadik ganja tu...baru anak2 dia. hikhikhik.

Ms.Lilies said...

cemtu rupanya ye...aku tau kewujudan daun ketum....ganja ke hapa ke...tapi rupa bentuk body tak pernah amik tau...errr....ko ok kah ini hali?

ai said...

Eh....nak try la!!!!!

*Miss Geli^ said...

sambil gosok gigi sambil layan stim...besh besh..mana beli ini?

::narita:: said...

uihh..
bahaya ni kak..
neem tu ape kobondonyo..?
sb ade neem extract kn..

julietchun said...

Ko stim takpo jah, jgn Cem yg stim payah plak,ehehehehe.

k.e.r.i. said...

ok apa.
legal punya ganja ni.
lalala~

||alis|| said...

p minum mas cotek banyak2 kasik recover ;P

Hezesuze said...

hahaha tijah da stim bila gosok gg kekdahnye....huhuhuh

sebenonye ko kai ubat gg brand apa ek tijah oiiii...len mcam jek aku tgok ubat gg tu....wakakaka

chics said...

hari ni jugak aku beli :D

KV said...

sah ekau dh jadi mat pit. Ha ha tak tau!

qishie said...

kak..saya serius nak call polis kak..
saya tak reti subahat2 ni..

ahaha

:P

green apple said...

series aku tak penah kenal daun ganja.




memang aku suci dari benda-benda yang diharamkan kerajaan kan?

mamarempit said...

ekau dh jd penageh tegar dh ni...bukan stakat blogger tegar....muahahhaa

along said...

yer ke kjah oooiii...


patut la...gosok gg kemain lama....

rupanya daun itu yer??.....

Lifesaver said...

baik akak tijah gi check air kencing skrg +ve ke -ve?hehe

aNnAsUeJiE said...

ohh tu bkn tu.
sebenarnye pengusaha ubat gigi tu memang kipas susah mati bob marley.
tu sesaje je tu gune simbol tu ala2 tribute gitew. ;p

S.I.T.I said...

sekadar gambar hiasan...kata pengusaha ubat gigi itu.

~Layla Yuki~ said...

ekau ni macam2 laa kak..tapi bilo tgk betol2 balik mmg ado rupo daum kesum sket apo...kikikiki

Aspalela said...

hehehe...
mst kemain lamo la'e kak Tijah dok gosok gigi smbl2 'stim'

lavender said...

wahhhh... setim ke kak mase gosok gg? haruss carik obat gg ni..ahahhaha... tu daun ganjas kah? bukan pudina ek? bukan ke? ke daun ketom ke? setim gak daun ketom...wakkakakak

||| PöJìé PööH ||| said...

clust Cik Tipah kita stim masa gosok gigi..
cene la rupa nyer yer..
heheh..

Mas said...

Ketum tu melambak kat sini...pstt..nak ke? Nanti aku pas sikit. Muahaha.

azreen said...

biar btul nok....entah2 gambar daun lain tak....aku pun curiga gak nih....

adibah said...

Konfem malam keliwon rajin gosok gigi! Wakakakaka

lulujunior said...

haaa repot polis.
kak, mcm paku pakis pun ado! kan?

Hidemichi said...

mau ketagih gosok gigi ni!
Silap aribulan kacip fatimah pun dah tak layan!wahahahaha.

izman said...

aku rasa itu daun peppermint bukan daun pakalolo aka daun ganja.

julie^beth said...

kak, entah2 tu gambar daun aloe vera tak kak?

HappyIrfa said...

takkan lah dia pakai daun tu buat ubat gigi?muskil nih

kak..kalau jumpa kak erna kim salam yo

AdiHana said...

hahahaha...

matilah kak tijah ku stone eberi moning n nite gittew....

kucingorengemok said...

kih kih kih... salah konsep kot tu. kih kih kih (aku pulak mcm org baru lepas gosok gigi pakai daun ganja!) kih kih kih

eddie dewanaga said...

err... err... lambang pakalolo.

tapi tak semestinya itu kanabis ataupun marijuana Jah oii...!

daun ganja lagi harum beb...!!!

cintaku semerbak daun ganja!

rizz said...

kah2 lawak la kak tijah ni.abis la gsk gg kai marijuana hahahaaaa

ashley said...

jah,
Manalak 'Neem' tu bukan Daun semambu ke Jah?
Neem atau Semambu memang ada khasiat kuatkan gigi dan gusi Jah weeeeii..
Apa ke halnya daun marijuana pulak datang ni?

KaSiH said...

boto ckp ashley tu kak..daun semambu...sodap tak kak ghaso eh...aku selama ni guna safi je..ghaso congkeh..hahaha...

Nomee said...

Bukan la Tijah. Daun ganja ada 7 keping, daun ubat gigi kau tu ada 5 keping....

shuzana said...

kak..patut le shu siang mlm..pagi petang nak gosok gigi je..hehe

Tijah said...

ymn
cam diskaveri cenel plak kan?? penemuan terbaru yg mencurigakan....


faryn
haahhhaa. keluar la kosmo ni sok...berita depan.


dalia
ala..ko pun sama. hahahahaa


linn
ooo...baru anak2 la ek? mana ko tau?? haaa. ni misti ada tanam nihhh...


lilies
daun ketum?? aku tau ko kenal ketum..sbb ko biasa letak dlm asam pedas kannn? hahahah


ai
konfem naik seri muka nyahhh!


nowa
beli kat farmasi. ubat gigi neem yg salu kuar radio tu la. hahaha


narita
neem tu? ontah la..bunyi cam india yo kan? mak pun tak tau dik...


juliet
hahahaa. nasib baik dier pedas cem tanak. dier pakai kodomo lion perasa oren jer...


keri
hahahaa. ada tanda halal kannn??


alis
takleh nok. mas cotek still kurang power. hehehe


heze
ala..neem aktif yg salu kuar kat radio sinar tu. yg laki dier gedik2 nak beli tu...hahahh

Kujie said...

apesal tak pernah nengok pun brand ubat gigi ni...ko seludup ke?

iina said...

hahaha.. harus ko pergi kilang tuh jah.. p selidik cepat.. jgn sok2 ko bantai borong berkotak2 lak ubat gigi tuh.. ahaks

alah jah kalau nak stim takyah tggu gosok gigi.. byk yo yg jual n seludup fresh.. ekau nielah.. lopeh nie harus ko selidik pulak brg2 lain.. pencuci muka.. bedak kompak.. gincu.. celak.. lotion.. ahaks mana tau ado lak samo..

xiiinam said...

.....jadi, berapa kali sehari kau gosok gigi Jah? Mesti bling-bling gigi dia.....



....macam Datok M Daud Kilau.

Cik Puan Huda said...

ish..bahye nih kak tijah oii..
org ketagih ganja ke pe ke..akak ketagih ubat gigi hehe..

jasrina rahim said...

beli mana? nk gak try rasa stim dia..

Hjh Esah Jolie said...

bukan daun mint ko tu?

erna said...

jah,jgn risau daun tu,neem..@ daun bambu..kalau kek pertanian,pokok neem tu,ditanam sebagi satu kaedah untok kawalan ponyakit/serangga tanaman. jah,kok orang domam campak lotak daun tu,bwh cadar untuk ilang an paneh miang.jah,mokasih ngan sazah yo..bagi buah,akhirnya akak bejayo botontang mato nagan sazah..he..he..

faiz said...

tue pasal la ko gosok gigi sepuluh ribu kali sehari ye jahhhhhh....

Abdul Wafi said...

akakkkkkkk..

tu daun Pudina la.

grafik dorang ni teruk betul. hahaha.



biasalah, nama pun ala2 bollywood "Neem" gitu kan.

Tijah said...

chics
selamat mencuba. beli lebih2 sket aaa...stok 3 bln terus. hehehe


kv
tu la tu...pasni tanam tembakau lak.


qishie
call la dik. aku sebut nama ko sekali. partner in crime. hahaha


D
yer nok. aku mmg sungguh percaya kata2 kau tu...(silap2 pasni senyap2 ko tanam 2-3 pasu kat laman umah baru kannnn???) wakakka


mama
penagih, pemblogger, penternak, peladang...sumer2 la kannn?? hahah


along
patut la capat abes. sehari gosok sampai 8 kali punyer syok. hehe


lifesaver
+ve aaa...caner nih? hahahaha


annasuejie
lepas ni ade plak buat ubat titis hidung kannn? tribute to maikel jeksen plak. hehehe


siti
tiada kena mengena dgn yg hidup maupun bob marley? hehehee


layla
mano ado daun kesum. biar boto kau nih...hahaha. nasib baik ko tak cakp cam bunga kantan.


aspa
hehhee. apo buleh buek...tak sengajo. haha


lavender
daun ketom mak x penah tgk lagi caner ropernyer. tapi tu bukan daun pudina kot...

Tijah said...

pojie
biasa la..gosok2 gigi sambel pejam2 mater kekdahnya. wakakakkaa...


mas
hoooohh! ko dah biasa yer nok?? bleh gak..pass2 barang seketul duer yg dah proses punyer...


reen
daun ape agak eh ye? tu yg aku pun moskel tu.


dib
stim berganda? wakakakaka. ko jahatttt taww! mak blushing nihh...


lulu
ahahh! buat masak lemak cili api pun sodap tu kan??


hide
bukan takat kacip patimah, mas cotek pun dah tak pandang....


izman
aku dah gugel tengok daun mint lain la plak...caner tuh...


julie
hoih! ade lak aloe vera..lain la. ko pandai jer nak sedapkan hati aku kan? hahaha


irfa
mane la tau...since ubat gigi kita tak telan kannn? ahaha. kak ernaaa...ado budak kem salam nihhh....


adihana
tido awal bangun lambat la jawabnyer kann???

afiq said...

long lasting freshness..konpem tuh kak!

Tijah said...

kog
a'ah la..cara ko gelak dah cam org baru pekena. wakakkaa....


eddie
pakalolo? hahaha. baru niari aku dengar nama tu. oooo...lu biasa pekena ka bradeer??? kantoiii!


rizz
tu yg buat n3...mari la sama2 gosok gigi dgn ganja. heheh


ashley
ado ko daun neem? tang mano datang eh tu? hahahah. aku ingatkan daun ganja...sebijik jer ghoman eh.


kasih
daun semambu ko? dia sama cam bamboo ker? aiyoo. mak blm habis study lagi tumbuh2an nih...


nomee
keping yg bawah tu blm tumbuh lagi kot? wakakaka. ntah2 anak eh...


shu
ko pakai ubat gigi yg sama? hahaha. gimme 5...


kjie
ade kak. kat kedai biasa xde..kat farmasi byk jual ni. under brand himalaya tu.


iina
kalu ade..nak jer aku beli 1 set. dah alang2 kannn? hahaha. keji je.


cklah
bling2? hehehe. kalu aku ada gigi cam m daud kilau kak, misti tak lalu nak makan...sayang maa...


huda
kalu satu hari aku buat entry ubat gigi sapu roti...tolong bawak aku jmpa dokter eh??


jasrina
kat farmasi byk. kat section himalaya tu...


makji
mint lain la makji. den tengok daun eh toba laie ado gigi2. hehe


k.erna
heheh. nasib baik la ado expert dr jbtn pertanian hah. mokasih la kak bg info. ingat'an ganja tadi...apolak neem? namo india eh ko tu? heheh. tak sangko lak aji usop kona abg akak kan? osah kocik eh ttj nih...mokasih pokok tadi yo kak...

Tijah said...

faiz
saploh ribu kali matik la luruh gigi mak kena pki gigi pelesu plak. huhuh


wafi
pudina plak dah. wakakka. tapi mmg la diorang nih...misti xde org pantau grafik tu kan?


afiq
apo yg long lasting dan fresh nok? hahahha

Ayda said...

Salam perkenalan Jah. Akak memang akak la pado kau jah, banyak tou ye pado kau. Dah lamo dah baco blog ekau tapi malu nak lotak coment... malu cam kau gak la.. nebes selalu gak... Sobab dek kau la akak setat blog gak. Dah duo kali setat tak jadik gak. hopfulli jadik la kali ni. jomput la. akak duduk jauh tapi hati dokek kat mesia selalu.

tu daun mint jah oi.

dude said...

kak oi, aku belia benci dadah...;)

Tijah said...

kak ayda
hehehe. kok payah setat kono pakai jumper tu kak. cam injin keto la jugak. takpo la..lenkali jgn la malu2 yo kak. teragak nak komen bubuh yo...bilo nak blk sini tu? akak dok mano?


dude
yer. aku percaya tu. kau belia suka makan je kan?

Ayda said...

akak kek US ni hah,
tapi cam pokan koboi yo..tak do angelina jolie kat topi jalan ha..

akak bilo baco blog kau jah... suko raso eh jah,
cam raso maso kokocik dulu..
banyak pahalo kau jah,, sukokan hati org.. masuk shurgo kau jah
itu doa akak tu jah utk ekau

Tijah said...

kak ayda
wiii aiii! osah eh nak menitik air mato ni kak. centu sekali ko? amin. mudah2an samo2 la kito dapek pahalo, masuk shurgo. aminnnn. aminnn. yarabbil alamin...

Ayda said...

Amin ya rabbal alamin
pogi tido jah oi
kang sunyi lak carlos kau

kau welcome akak, suko la akak nak comen lain kali
good nite, sini tongah hari, akak tongah kojo ni ok la yo
kang tak abih kojo lak kono marah kek bos.. hi..hi

Tijah said...

kak ayda
no problemo. carlos tongah tgk bola. dio kok dah kongker remote mano pedulik an sey laie dah. baik la bawak diri dopan pc. hehehe. ok selamat bekojo!

ado lagu utk akak...
bekojo la kitoooo! sekuekkknyoooo!

~salwaredzuan~ said...

aiyaakkkk..hati2 yer..jgn sampai kena tangkap bwh adb.. klu section 15 or 12 ok lagi..klu 39b tu... i punya fee mahal skit laa.. sbb hukuman dia gantung sampai mati..lalalalala
*ai ai tgh kire legal fee nak caj tijah*

Tijah said...

salwa
ehhh jgn. ai yb tijah taw. ai ada cable besar org2 atas. ai kebal. wakakakkaa...

AdeLaide NinaSe.. said...

ehh.. tu bkn daun pudina ker..
klau yg daun bob marley tu lain skit...
hoho =p

AdeLaide NinaSe.. said...

ishh... xpasti lerr...

AdeLaide NinaSe.. said...

tp mmg ada mint flavour kan...

Tijah said...

adelaide
daun mint tebal sket. tapi tak tau ler kot dia salah lukis. heheh. misti pendidikan seni cukup makan dulu tu kan?

moon said...

Jah,

Itu bukan daun mambu kor...brand Neem kan...cik moon pakai gak..

Tijah said...

moon
india dopan umah ni ado tanam daun mambu...tapi tak samo pun ghoman eh. canotu? heheh