Jul 7, 2009

hupsengsenghuptatsengsengtat

apo tu? tijah mencarut ko?

tak la...

tadi akak baca blog ik. masih dalam pantang...baru dapat bebigerl. tahniah nok! selamba je ko memblogging kan? dapat kat mak aku tu...

"haa! adap la kompiter tu lamo2...rusak urek mato tu sok..."sound sazah sambil mengelap kerusi kayu jatinya yg tak masuk dgn konsep english style tu.

ik citer pasal beskot cicah milo. ish! sodap la pulak kan? tapi akak lebih suka cicah ngan teh susu. pergh! ni kejap kang sahur beskot je la. esok nak puasa. ada 3 hari lagi nak ganti nih.

apa2 pun, beskot hup seng ni mmg stone compare ngan beskot lain. etlis bagi tekak kampong cam akak ni la. dapat kat tekak diraja cam ungkunor tu...dia layan famous amos jer. kehkehkeh! hampon kak!

cuma yg tak bestnya...kalu dah lama tak pegi beli, akak pasti berpotensi menyebut secara salah nama beskot tu. 2 kali ok. sekali tu...akak tanya tokei kedai cakap nak beskot senheng. kena gelak. kali kedua...akak call carlos kirim beskot senghup on the way balik. pun kena gelak.

lain nama...lain barangnya. ingat tu adik2.

jadi, marilah kita sama2 amati perbezaannya supaya tidak diketawakan dikemudian hari.

hup seng - beskot
seng hup - kedai lampu
sen heng - kedai letrik (sudah upgrade jadi senQ)
hang seng - hong kong index
tat seng - selipar jamban
seng tat (tak tau la anak sapa ni...tapi bila google dapat dia)
ahhhh!!!
ini jugak yang sonang diingat, sodap dimakan...
tat noneh!

57 comments:

chepsmore said...

haha.comel je seng tat tu.
innocent look weh

k.e.r.i. said...

tat noneh sodap woh!

jyss said...

oo mmg sedap. aku siap import bwk ke jepun nih ha heheh

sapu ngan jam pun sodap ;)

Monkey D Luffy said...

ada lagi

HAP SENG... ini kilang batu

faiz said...

ko mula la jah nak wat lawak bodoh..sian si seng tat tue..haha..pemes dia pas nie tau...kot dorang nie pun sumanya seng..seng...glamer tul nama seng tue kan..kan..

shuzana said...

kak..seng kek pun glamer ujung2 bulan..

kueh bakar said...

hock kee seng

org trg je tau..
ekekkeke

lupekanje said...

mang klu lapar, sodap yo meragut (err...cam lembu plak kan..) bisekut tu...
cocah air apo2 pun la (air masak yo tk sodap la..) ...pekena ngan susu yo pun sodap..susu cam teko...

kakpah said...

sungguh kesian kek seng tat. Muko limo sen. mungkin tomujanji dengan gelfren tapi gelfren tak kunyung datang.

pergh... cicah biskut mo kupi pun sodap.

kakpah said...

eh, lupo. ado satu lagi seng kau lupo sobut.
.
.
.
.
.
.
Sam Seng

AZANI said...

bayangkan hanya jual biskut dah bertahan begitu lama,kenapa tak ramai syarikat melayu yang jual biskut sendiri?

ymn said...

senang citer pangil jer biskut mayat hahahaha

KV said...

sebut cap ping pong jer jah. Senang. Hehe

mugiwara said...

hup seng ranggup. sedap dimakan

tat seng padu. sedap dibaling~

Tijah said...

chepsmore
aku cek balik...pelakon rupanya tu weh!


keri
kan? wajib ada time raya tu....


jyss
haa...tak pecah2 ke dia masuk kargo tu? sedap juer dimakan begitu saja...


kapten
kilang batu? mana lokasi ni...tak tau plak aku.


faiz
seng..seng. tu blm lagi tgk aku sengseng lengan cari gadoh kan? wakakaa...


shu
wakakaka! tu kekadang tetengah blm pun dia datang tu...


kb
apa tu? sejenis kuwe pau ke? hahaha


acik
memang kan? livesaver tu...kok ado org datang takdo kuih buleh gak hidang beskot nih. mmg versatile la!


kakpah
ntah2 blind date jumpo blogger kan? org tu tengok dr jauh terus deh lari. wakaka....samseng? kek seksyen 15 bangi ado sorang kak...


azani
ada bang. beskot azan yg kat kole pilah tu. tapi tak tau la dia dah sampai london ke blm...


ymn
beskot mayat lain taw. dia kecik lagi pastu tawar sket. tapi cicah kopi mmg sedap...


kv
ada gamba pingpong ke? nanti aku check tengok blk...hikhik

Tijah said...

mugi
selipar tebal tu lama giler warranty dia kan? selagi tak putus laa...

azreen said...

terbahak2 aku baca n3 ko jah....kelakor siot...tp kuih tat yg kat bawah ni mmg peberet aku....

adibah said...

Jah,

semangat mau raya suda mari ka, nok? ekekekekekekek

hana said...

uihhh beskut kalo ceceh kopi....sedap wooo.. tapi aku moden siket dari ko kakjah.. aku makan beskut jacob fibre punye.. jaga badan..bio ramping salalu ekekeekek
(terpengaruh dengan iklan tv)

Mas said...

aku suka layan hup seng cap ping pong dan tat seng jer. Sebut pasal hup seng cap ping pong tu...masa orientasi ada junior dua orang dapat nama seng n pong sebab senior yang diorang p berkenalan tu kebetulan tengah minum air teh cecah biskut tu.Apa teruk punya senior bagi nama cenggitu.

dyan . said...

fuh sodap giler beskut ping pong hup seng tu.. cicah milo panas..
fuh.. terliur dah dikala puasa ni..
kalah jacobs yang tawar habiau tu..
hohoho

Hidemichi said...

Hang Sap!

julietchun said...

ko saje buat2 salah sebut seng hup kat carlos,tektik nak tukar lampu tem raya tu,kekekekeke.

mamarempit said...

seng tat cam muke inesen je....akakkaka...

jah....kue tat tu ko pos kek mama 2-3 balang jah....peberet den tu...nyammmm3

kakngah said...

kok main baling slipar pakai slipar tat seng tu.. tekono skali lobam seminggu x ilang...

ZARA 札拉 said...

seng tat paling chumel..

hahaha~

tapi plaing mengiurkan haruslah tat noneh!!

suezensuzanna said...

kem salam kat seng tat:P

♥ dak pink said...

hehe.
suke la seng tat tu.
nk buat bopren bole?
ark ark ark

i kak

Ms.Lilies said...

perghhhh pagi2 nengok tart pulak....harus pi carik nnt ni....

errr.....ko handal buat tart kan nok??? raya ni aku nak 5 balang!!

i.am.belle said...

aku panggil biskut tu

biskut cap ping pong


xD

mrblind said...

biskut mayat la tu..

yginsaf4 said...

macam main mahjong larr fulakkks.. ekeke

eddie dewanaga said...

Jah, dulu masa emak gua bisnes nasik lemak, tu jam gua duduk dalam kem lagi, selalu beli biskut timbang, cicah sambal tumis dia... best beb!

sekarang ni, bila teringat zaman muda2 gua dulu, bikin sendiri sambal tumis pecah telur, biskut lemak 4 segi itu tetap pujaan hati. tapi sambal mau kasik kering2 Jah, kalau berminyak kang tak sedap...

kucingorengemok said...

menara hap seng (bukan biskut), jalan p ramlee, 50250 kuala lumpur

xiiinam said...

....dalam pantang aku makan ulam daun putat...he...he....



.....jenuh dah membesar dgn biskut empat segi tu masa kat asrama dulu....


Selipar tu pun aku pakai masa kat asrama...

sayanghasni @ yus said...

biskut hup seng tu selera bila makan kat rumah orang yang hidang ngan air teh..
tapi kat rumah sendiri..
usahkan biskut..
teh pun malas nak buat...

shy_wani said...

sedap layan biskut tuh dgn kopi o..

owh..entri akak tetiber wat sy teringin nk balik umah..

tentangseseorang said...

ko save dalam henpon la kak namo biskut tuuuu.

ady suka laie biskut yag keras tuh. lonjong2. cicah kopi nyum nyum nyum.

Tijah said...

reen
tu pun feveret aku jugak tu. tapi buat x pandai la...order je


dib
ya la...kan aku tgh terhegeh2 ganti pose nih. hahaha


hana
paling nyampah beskot marie. baru cicah kejap dah lembik...


mas
tu seb baik seng n pong. kalu poh n kong? wakkakaa... niari mak mau skipping nok. nak jogging panas. hikhik


dyan
ko pose ganti eh? hahaha. sama la kita...selamat berbuka ok..


hide
wakakakaa. hampeh lu...


juliet
kau ni kannn...cam tetau je kan??? aku nak tukar lampu kat dining hall. hehehe


mama
aku mana teral buat kuwe tat weh. biasa tempah jer pun...huhu


kakngah
wuiiii! osah sakit eh tu kan? bebintang bijik mato dek eh...


zara
tat noneh tu sekali hadap pun bleh habes tu kan???


suezen
dio cakap waalaikumsalam...hahaha


dakpink
bulehhh! tapi dia kata kena beratur dulu. hhahahah

Tijah said...

lilies
aku membaking kukis mmg tak pandai. cadang nak belajar tapi blm start2 lagi. bleh?


belle
pingpong lagi senang ingat kan? ok..aku cuba tukar cara sebut dia lenkali. huhuhu


mrblind
bukan la...beskot mayat kecik sket pastu rasa dia tawar. xde packaging...main timbang jer.


yginsaf
misti da biasa main nihhh. wakakaka


eddie
evergreen beskot tu kan? tapi skrg dia cam berminyak sket ko perasan tak? lagi satu aku suka beskot gula tu..pergh! cicah teh o sesaja pun stone beb!


kog
wakakakaa...ni aku baru tau nih. ok tambah 1 lagi dlm list...


cklah
beskot tu penyelamat time stay up mlm2 kan? selipar tu ...warranty dia kalah peti ais. punya la lama tahan..berat plak tu.


yus
betul2. tapi kekadang kalu tgh tgk tv tiba2 rasa nak ngunyah layan gak tu....


shy wani
aiyooo! tak payah la sampai blk umah...nati bos carik. hehehe


ady
cam beskot azan tu kan? sodap gak tu..tapi luar dia keras sgt kekadang...patah gigi den

Ceera said...

hehehehe

ada2 je akak nie tau..

saya lak suka cicah biskut dengan air tea 0.. lagi sodapppppppp

rizz said...

kah3 lawak r kak tijah ni last2 twos tat nenas tu hahahk

julie^beth said...

memang konsep lagi 3 bulan nak raya betul!!!

Mak Su said...

betui ker nama dia seng tat?

PINATBATE said...

beskut peberet akak tu!
selipar peberet akak tu!
tart noneh peberet akak tu!
seng tat tu jer BUKAN peberet akak!

neezareef said...

nk dekat pose npk tart gulung la plak...

atty's said...

tart nenas tu sedap jah ooi..

HappyIrfa said...

TAT NENAS?AI LIKE..CAIR DLM MOLOT

tasikmerah said...

mak aiii... menggoda betul tat noneh tu jah... sampai terjuih2 inti dalam dia....



.

Tijah said...

ceera
teh o pun sodap kan? bancuh lak panas2 tu...pergh!


rizz
tu ahh...tat jugak kan? wakakaka


julie
yea..pandaiiii! pose lom abes ganti tapi dah plan nak beli beskot raya apa nih...


maksu
betul maksu...cer gugel. hikhik


pinatbate
wakakkaaa...kalu sengtat tu pun feveret jugak mmg nak kono sosah ngan abg nih...


neeza
tart nanas tu beskot wajib tu. beskot lain takde pun takpe kan?


atty
iyooo! nak2 yg jam dia buat sindri kan? yg kat kedai tu kekadang jam dia over manis & keras.


irfa
yg cair dlm molot tu bukan m&m ko? hikhik. nampak best kan tart tu? terkeluar2 isik dia


tm
tu la best kan? inti terjuih..tepung plak perasa butter lemak berkerim. cano la nak kuruih nih weh!

lulu jr said...

kak jah SENGal.
haha.

jgn marah aaaaaa.

Tijah said...

lulu
ko yg baca pun sama2 SENGal. wakakaka...padan muko.

ai said...

Bisekut lemak hupseng tu ada dlm laci meja opis aku ni. sampai opis td sempat lagi aku tibai 3/4 keping! mmg kalau skali makan, payah nak benti ooo..sedap rangup lemak!

Petito said...

ado laie satu.... hup leong, penjual gas di philadelphia.... muahahahha ;D

Tijah said...

ai
sepeket tu mmg sekali balun jer tu kan? dapat lak cicah ngan teh...


petito
hup leong? hahhaa. den dah tak ingat dah tu. yg den tau aji usop maghin amek gas kek kodai cino gomok dopan kodai azan tu. hehehe

::@FiQ said...

yo ko tat seng slipa jamban..??~?!?!?!?***


-anoinimus-

Tijah said...

afiq
iyo...selipar selain tat seng adolah licin. tu pasal kau tegolek dlm jamban kan? larikkk!!!!