Jul 31, 2009

malam keliwon...

cem ngadap pc...

apak eh ngadap laptop...

akak lak?

sbb takde sapa nak ngadap akak...terpaksa la akak ngadap tv. astro lak takde citer best. asik la ulang benda yg sama. last2 akak tengok keliwon kat tv3.

tajuk?

keranda terbang...

kemistri betul tijah ngan rashid sibir tu kan? elok2 akak buat entry van jenazah, dia lak keluar citer keranda.

tapi mmg kelakar la. tak seram langsung. pasal apa? pasal...kan citer tu berlaku pada zaman parameswara la kononnya kan. akak syak mcm tu la. sbb tengok prop dia...pelakon dia...sume stok rambut panjang ala2 pendekar kan...

TAPI...
  • makcik yg kematian laki akibat diganggu keranda terbang tu...pakai TUDUNG EKIN
  • malik memakai CERMIN MATA TANPA FRAME ala2 sarah palin
  • malik baring atas sofa LORENZO sambil mimpikan manis (memey...chettt!)
  • tok said berjanggut REBONDING (mcm ustad yg ada gepren nama wawa tu khannn??)
BLEH?

tu pasal la akak kekadang lebih rela layan barney & friends drp citer melayu ni. agak2 la kan...

janggut dia mcm air tejun lata kinjang kan?


76 comments:

tasikmerah said...

ko tak baca yasin ke jah? aku dapat mc. kikikiki....




.

Che Sue said...

keliwon skang ni dah ghupe tgk senario je..baek layan spongebob kat chenel 600+ tu (dah lupo lak no.cenel astro mesia ni..huhuhu)

ymn said...

busuk2 pun org tu tgk juga smpai abis ..hahahaha

cokolat said...

nok aku subscribe astro warna nok.
semata2 aku adalah fanatik afdlin & adlin aman ramli!
sangat berwarna hidop aku selepas ituuu...

Tijah said...

tm
baca...secara berjemaah. hehehe


chesue
agaknya sbb dah tiap2 minggu keluar sampai dah xde idea. hahaha


ymn
misti la tgk sampai habes. sesekali tu terhibur jugak per...sambil mencerca. hahaha


cok
brp nak subscribe aaa? best2 tak? citer ulang2 jugak ke?

minahranggie said...

ahahahaahha.. yer yer betul kak.. sebiji tasik lata kijang... dari jauh..putih jer truss ke bawah

kucingorengemok said...

kah kah! tu pasal aku suka pegang kamera kalau tgk drama melayu! menghiburkan, dan perlu dikongsi bersama rakan-rakan sekelian, haha :)

Abdul Wafi said...

amboi memang serius okay air terjun janggut tu.

dah la. boikot ajo keliwon tu. bukannya best pon. merepek je.

tapi mak n abah memang peminat nombor satu cerita tu. haha

hantumakan said...

jah, janggut mcm kungfu master la.. truk bona ke citer tuh?... aku ditika yg sama tengok blogger boy di tv8, ahaks.. :)..

chics said...

Ye kann janggut dia sangat rebonding. tak pon macam janggut extension haha

afiq said...

ustad ade gf name wawa? siapakah itu?ustad kah beliau?

Ms.Lilies said...

Mana nak dpt janggut rebonding nok....dlm cite keliwon je blh wahahaha....ko tgk x aritu antu dia serupa maikel jeksen je? Mati2 aku gelak antu camtu

lorongsetia8 said...

wakakaka...

kakjah ni mmg kelakau laa

u make my morning~~~ :)

naf
lorongsetia8.com

Lifesaver said...

hahahahaha!!mmg xleh blah..biasa la k.tijah..cter melayu mmg cam gitu

julietchun said...

aku ingatnya naper bila org tgk kain batik terus pengsan, rupanya keranda terbang,huhu, sungguh sadis disitu. agaknya dorang ni rembat je kostum yg ada, save bajet.

paRi-paRi sYurGa said...

"janggut dia mcm air tejun lata kinjang kan?"




terima kasih kerana menceriakan hari jumaat saya...




muahahahahhaa.

Masy said...

tambah satu lagi.

makan nasik pon pakai sudu garpu. urban sangat pakcik pedang setiawan ni. hehehehhehe

risanur said...

mmg ntah apa2 punye ceta keliwon tah...wat kita gelak nengok janggut warna putih tu...sabar jelah kan..

Tijah said...

minahranggie
kan?? bila focus kat janggut tu..cam ternampak2 jer air tejun yg mendamaikan tu kan?


kog
betul la nok. aku dah cam x sabar2 lak nak tunggu keliwon minggu dpn sambil pegang kamera. bahan tu...


wafi
merepek tu yg kelakarnya. time ni la nak gelak ketawa tgk citer seram. heheh


dalia
ntah la. kekadang ok, kekadang cam gampang. tapi siriyes kalu ko nak gelak tahap goncang lemak...sila la tengok. hahaha


chics
hahahaa. konfem rebonding + extension. masa lawan org jahat pun janggut mentennn lurus kauuu. tatahannn tengok...


afiq
haihhh! sudah gahawu cenwawa puler ko ni kannn???


lilies
a'ahhh. lupa plak nak buat note pasal tu. hahahaaa...hantu tu sket lagi nak tersepit kat pintu kan? tapi...bukan patutnya dia leh tembus terus ke? hahahahahahahahahahaa...


nafnaf
tatahan nak cerita. benda ni harus dikongsi bersama...hahahah. keji je aku nih.


lifesaver
tu la. walupun jln cerita adalah lembab, aku sanggup tunggu sbb teruja dgn janggut tu. huhuhu


juliet
hahahaa. lenkali kena tutup keranda guna pelekat cap gajah duduk kan?? kurang sket seram...


pari2
janggut dia mendamaikan...hahahah

Tijah said...

masy
sudu garpu? mungkin dia penah bekerja dgn penjajah belanda masa tu. wakakaka...


risanur
tapi mmg menghiburkan. bleh gelak sorang2...hehehhe

ZARA 札拉 said...

hahaha~

aku tengok sikit2 sambil isi borang konvo..

mataku terpaku pada nasir bilal khan yg hebat dan shazy sam yg pakai spek~

hahaha~

is@r said...

Kah kah kah...
I ada la tekan pi tekan mai... remote astro cari crita best lepas layan criminals mind...malam jemaat ja astro xde crita yg menarik. Bohsan!

Keliwon yg ntahapapantah pun kita terpaksa layan. Tapi macam tijah kata...sesekali seronok gak layan coz dpt mencerca. huhuhu...

Kujie said...

hahaha..sama le kita
kak jie pun tertengok juga mlm tadi sbb pc dgn laptop ade org guna...


last2 tukar ch 701, tgok Oprah...lagi serammmmmmmmm...hahahaha

muna said...

ahahahhaha, kak jah, den dah kutuk macam2 dah malam tadik :P

den slalu nengok an keliwon ni semato2 nak mongutuk yo, huhu.

Cikpid said...

ahahahhahaha...st tgk heroin ni memey anak tok janggut rebonding..trs sy malas layan..baca buku Malaysia Kita ag bagus...

jasrina rahim said...

seb baik semalam ntv7 ada problem. kalo tidak aku layan ghost hunter. lg scary. tak mcm uncle seekers tuh.

~Kak AZZ~ said...

hahaha...akak tak ponah langsong tengok cito2 camni...tp skang ni dok tggu cito Momok The Movie kuar...sobab Faizal ado bolakon dalam cito tu.....ekekekeke...buleh tak cmni....

skang ni akak layan cito Rahsia Hati yo ke Astro....goli tgk golagat ifa raziah lam cito tu hehe...

cokolat said...

nok.. astro kalo citer tak ulang2 bukan astrolah nok namanya.
top up rm12 lagi dpt 3 channel.
channel 131 tu ganti kirana 122 dulu..
channel 132 tu ada doogie howser md, dharma & greg.. then byk sitkom and drama siri afdlin and adlin.
133 tu khas utk ko tengok MGR ko!
aku sukalah jugak sbb ada variety sketkan.. selain blogging and fb, tv je lah hiburan akupon!!!!

ai said...

WAKAKAKAKAKAKAKA!!!

MENGONG LA KAU!

eddie dewanaga said...

astro makin lama makin naik pulak harga langganan dia, gara2 channel sport package naik sampai puluhan ringgit... babi!

kalau takde sport dan discovery, dah lama gua tutup, beb...

ria dgn prima tu dah makin mengarut je nengok...

Mas said...

Hahaha sangat terhibur baca n3 ni walopun mak kecut pewut nak lawan koir malam ni.

eiza in the house.. said...

tak leh tahan ngan penyataan akak tu..janggut cm air terjun lata kijang ekk..he3

::narita:: said...

ahahhaa..
bguih la akak nie..
detail betol..
sume akak notice..
kalau org, mmg layan cite jela..
x perati pon benda2 tuh hik hik..

Hidemichi said...

aku tak mengadap sgt...tp sempatlah tanya bini aku "eh, zaman biler ni...takde gunting ker?"

mamarempit said...

baik layan tom & jerry...

Hezesuze said...

janggut da mcam air terjun lata kijang katenye...wakakakaka

Cik Puan Huda said...

tu mggu ni pnye crite...
mggu lepas lagi ar..tgn hantu tu mcm berkurap...

ashley said...

Jah,
yang berlakon tu Pakcik Samad ke Jah???

Ko jangannnnnnn..

ha ha ha

Desert Rose said...

Huwaaa aku pun tengok trusss aku teringatkan ko....

Aku ingat ustz Akhil mula2 rupanya tok said

Genre lawak seram.....

Jah ko email la rashid sibir, buat citer sedih masa raya dah la, compom aku nangis.

Tapi takat nak buat citer seram sebab nak tlg artis veteran, (kan dia berjiwa penyayang gitu kan), tak yahlah suh Meriani jadi nenek hantu, aku sian dowh. Jadikanlah dia watak nenek yg terabai dah la, tapi INGAT make sure kuku jgn manicure ar, sentap beb tgk nenek , org kampung , susah, noreh getah, tapi KUKU???? adalah disapu pengilat ok. Kuku nenek haruslah ada saki baki kunyit kan.

jengae said...

nice one lah kak tijah!!!
tu je yg saya boleh komen setakat ini hehe

Tweety said...

* makcik yg kematian laki akibat diganggu keranda terbang tu...pakai TUDUNG EKIN
* malik memakai CERMIN MATA TANPA FRAME ala2 sarah palin
* malik baring atas sofa LORENZO sambil mimpikan manis (memey...chettt!)

* tok said berjanggut REBONDING (mcm ustad yg ada gepren nama wawa tu khannn??)

wakakakaka..tok said leh lak sedondon baju melayu ngan songkok mcm raya.

lawak-lawak

Tijah said...

zara
nasirnyer rambut cam ok sket kan? tapi janggut menten kejung...cuma x seteruk tok said la


is@r
ekceli mlm jemahat...diorang suh baca yaasin secara berjemaah dgn somi. hehehhehe


kjie
betul la kak. busan betul alu x dpt online ni. harapkan tv..cenggitu la jadinya.


muna
tu yg x sabar2 tunggu keliwon minggu dpn plak tu.....hahaha


cikpid
takde la best mana pun memey tu blakon ek? cam statikkkk jer. best la tgk jasmin hamid


jasrina
ko layan jer keliwon ni. etlis tiap2 jumaat ada bahan nak caci kat blog. hahaha


kakazz
apo sonyap yo faizal tu kak? mano poie eh budak tu...osah sopi eh. hikhik


cok
ooo...dapat 3 cenel skali ek? 133 cam best jer tu. aku lagi sumer layan tamil dr hindustan nih...


ai
alaaaa...ko pun sama. wakakakaka


eddie
aku pun...nak tutup sian kat anak. tu jer la hiburan yg dia ada lagi pun playhse disney tu agak educational sket compare ngan wonderpet tu. huhuhu


mas
waaahhh! gudluck nok. ko jaga2 tang korus jgn tarik lebih2 aaa...nanti pecah. heheheh


eiza
ntah la dik. sekilas tengok terus teringat air tejun...sama kannnn? hehehe

Tijah said...

narita
abes dah tengok pun sorang2. tu yg perati detail sket tu. busan wehhh. hehehee


hide
aku pun sebenarnya konfuse zaman bila tu. tapi nampak mcm ala2 zaman cam citer potianak harum sundel mlm tu...


mama
dah muak la plak. heheheh


heze
sama kannn??? suciii jer...


huda
kekehkehhhh! ok. aku kena tengok tetiap minggu lepas nih. bleh buat review pastu...


ashley
tak la kak. hahahah. pakcik samad tinggi...heheheh


DR
rashid sibirnyer citer raya mmg aku suka. tapi keliwon ni aku rasa cam makin lama makin mengarut. stok nenek2 bela hantu mmg xde lain. kalu tak mariani..misti nolia ghani. hahaha. sian diorang tapi etlis ada job kan. oh yer...jgn memain. norlia ghani siap pakai lip gloss hoccayyyyy! wakakakaa...


jengae
ehehhh!! biasa2 jer nihh...:P


tweety
a'ah la. aku baru perasan...misti den wahab sponsor tu kannn? hhhah

adibah said...

Nok, aku nak wat confession sket...

dari awal citer keliwon ni kan... aku tak pernah nengok okay....


aku takoootttttttt!!

citer zombie kampung pisang pun aku takut inikan pulak citer hantu terbang-terbang nih...


sekian.

xiiinam said...

Jah....
Jom tengok The Pingu Show...

Yunus Badawi said...

rileknya ko tijah anak beranak. Jeles aku. Malam tadi ada kenduri tahlil kat surau. Lepas kenduri aku ada meeting dgn rakan kongsi sampai pukul 2 pagi. Nasib tak jumpa keranda terbang masa aku balik pagi2 buta tu hehehe

@LiYaNNuaR said...

ye laaaaa...

rizz said...

kah3 siot je akak ni

arep said...

i never tengok keliwon sb my house dah cukup scary.. duk banglo besar sorang2 memalam. layan citer ni lagi la scary walaupun macam senario.

rashiD said...

hahahaha....
golak yo..
spicless..

linn said...

aku tak kenal malik ke, makcik tudung ekin tu jah weh. kalo pocoyo, thomas & frens, tigger & pooh dan little einstein tu aku tau. walaupun dok sorg tp aku tetap subscribe cenel katun. sonok! sonok!

ztzett said...

aku x pernah tgk keliwon ni, tapi last week, nephew aku yg sulung tu ajak layan tengok (Dia tu penakut tapi nak gak tengok citer antu).

Aku jeling2 jer (sambil2 layan blog baru kann... ), tapi nampak cam tak seram. Tapi aku buat2 seram jugakla nak amik hati nephew aku...

afiq said...

mungkinkah akan wujud blog betajuk "carlos hensem"...?
huarghahahhahahahha woj yor bek tijah!

lulujunior said...

hahaha, pelakon dia semua teraniaya lah tu kakkkk.

iina said...

nie kes musti nak jimat belanje.. idak pun bantai yolah pakai apo yang ado.. wakakakh..

chronicles of angelzz said...

eee akak nie klakala...
drama hantu pling best tetapla kekasihku seru.. kata nak kuar panggung sampai ke leni pown xder pape...

||alis|| said...

ko kan kak, elok jer aku baca n3 nyer, bleh plak buat rumusan.

tuh la, drama tak releven ngan keadaan semasa.

tapi bak kata orang, nak tgk yg real, better tgk buletin utama.

ku x setuju.. ko setuju ke?

Tijah said...

dib
wey. ko tgk je la. siriyes tak seram langsung. ko pasti akan tertawa menontonnya. hahaha


cklah
jom. lagi syok kan? hahaha


yb
ko dok KL bang..keranda pun malas nak terbang2. dah tu terang jer 24 jam.hahah


liyannuar
apo yg yer? janggut tu ker? heheh


rizz
sewam kannn??


arep
hehehe. sekali tgh gelak2 ada lak yg join sekali kat sebelah ek? caner tu...


rashid
ye la. ko kat sana mana tengok pun kann...candramuki laie soram nok...


linn
hahah. gile ko sgt edukesyenel kann? aku pun layan gak kekadang....


zt
wah! sejak ada blog tak layan tv dah skrg ek?? blog lg best kann? cam additive gittew...


afiq
kalu ada...pasti aku tau sapa yg buat tu. hahaha


lulu
paling teraniaya yg jadi hantu tu la. keji ok. hahaha


iina
nak seb bajet la tu. maklomla tak lamo laie nak rayo kann...


angelz
haa..kekasihku seru real sket kan? hantu dia xyah mekap2 sgt pun dah seram...

dude said...

keji ko kak tengok cite melayu..huhu

kalo osmet aku tak pasang, takdenye aku nak nengok cite2 melayu neh..

balik2 cenel 555 je aku layan...;)
intelek kan aku?hahaha

Tijah said...

alis
tah la. takat ni citer melayu blm ada yg cukup seram cam citer korea ker kan...ko bz na ker lama x update weh? huhuhu


dude
ok per. bila lagi bergelak ketawa masa tgk citer hanhtu. hehheh

azreen said...

aku paling penakut nengok citer hantu.....mesti malam tak leh nak tido....abis smua aku peluk.....terutama en abang ku....hahahahaha

Tijah said...

reen
tu mengada2 secara sengaja namanya. hahahaha.

Cakap Kosong said...

kalau rashid sibir baca entryko niey ...maunyer demam kura 44 ari,44 malam....tapi aku tak puas ati langsung...cemana bley pak uda jadi bomoh...kasik lah yg taf dan muka ganas....huhuhu...:(

Tijah said...

ck
hahaha. aku rasa dia pun mmg tgh demam skrg. pening wehh..pikir nak citer hantu apa plak lepas nih. pak uda jd org baik nok...tu yg pki baju putih tu. heheh

Kizzy TF said...

hahahahaa

agak22 la pasal janggut mcm air terjun la pulakkkkk

p/s-dah lama tak singgah kak tijah kelakar

Monkey D Luffy said...

ko ganti ler si Rashid tu

orensangkuit said...

betul kak
citer malam tu tak hape hape
tak paham langsung
huuhu

AZANI said...

eh samo lak timing..pinggiran senawang pun nengok ni juga ,(yang task pernah aku tengok sebelum ni)tap hoysemate aku tak nampak keranda tapi nampak memey tu...

dan yang tua bangka ni sambung buat assignment, tak masuk line....

Tijah said...

kizzy
itu yg buat aku tegelak terbahak2 sorang2 tu. lurus giler ko...tapi kat bawah dagu tu kiting plak...


kapten
yer. aku nak buat citer keranda terbang dr van jenazah. amacam?


oren
pastu keranda terbang dier cam tikar terbang laksamana do re mi tu kan?


azani
ko buat apa kat pinggiran senawang tu bang? heheheh

atty's said...

ANAK AKU SEBUT KERANDA TERBANG..KERENGGA TERBANG..UDAHNYA AKU KAN SERAM..AKU KETAWA GULIN2 SPANJANG CITER TU ..YE LE.ASAL KERANDA TU MUNCUL ..ANAK AKU CKP KERENGGA TERBANG..

uji6june said...

hahahaha .. adeh deh ..
tu yg kenkadang akak
pon naik maleh nak nengok
citer melayu neh ..

beh baik wat taik mato!!!

Tijah said...

atty
hahaha. pandai anak ko. errr..ada ke kerengge terbang ek? dia sama cam kelkatu ke?


uji
whoaa! besday ke tu? cantikkk aa nomor. cito melayu best buek golak ketawo yo...

sheila said...

hahahaha..
ko tak baik tau kak..

tp serius mmg x seram..den slamba yo tgk w/pun cik abg den xdo kek umah..

Tijah said...

sheila
ontah eh. kerando terobang tu den tengok cam iklan beskot apollo yo kan??

M Yusuf said...

Permission Promotions please
Thanks Greetings Indo Furniture Need Info Contact Us ......
ISTANA MEBEL JEPARA
FURNITURE JEPARA
MEBEL JEPARA
FURNITURE MINIMALIS
MEBEL MINIMALIS
FURNITURE MURAH
MEBEL MURAH
FURNITURE JATI
MEBEL JATI
INDONESIA FURNITURE
Mebel Jepara, Furniture Jepara, Jepara Mebel, Jepara Furniture, Toko Furniture Jepara, Mebel Jati, Mebel Minimalis, Jepara Minimalis

M Yusuf said...

Permission Promotions please
Thanks Greetings Indo Furniture Need Info Contact Us ......
ISTANA MEBEL JEPARA
FURNITURE JEPARA
MEBEL JEPARA
FURNITURE MINIMALIS
MEBEL MINIMALIS
FURNITURE MURAH
MEBEL MURAH
FURNITURE JATI
MEBEL JATI
INDONESIA FURNITURE
Mebel Jepara, Furniture Jepara, Jepara Mebel, Jepara Furniture, Toko Furniture Jepara, Mebel Jati, Mebel Minimalis, Jepara Minimalis