Aug 18, 2009

fikri ada?

kejap tadi ada call naik. fixed line dr KL.

saya : hello!
dia : hello!
saya : ya?
dia : err...fikri ada?

saya : salah nomo nih!
dia : owh! takpelah...


letak talipon...

tak lama kendian talipon bebunyi lagi...nomo tadi.

saya : hello!
dia : hello!
dia : err...ehhh! ini bukan nomo fikri ker?
saya : tak. takde org nama fikri sini. ni kat seremban ni.
dia : ye ke? err...sorry yer! (
bunyi cam nak nanges)
saya : orait!

letak talipon...

desperate sungguh bunyinya suara perempuan itu...

mmm...

apalah yg budak fikri tu dah buat kat budak pempuan tu agaknye yer?
  • membuntingkannya? (astaga! jauhnyer imajinasi ko tijah)
  • pinjam loan 30k utk modified wira jadi evo dan pompuan itu jadi gerentonyer?
  • sabtu ni patut nikah (kad jemputan dah post) tapi semlm fikri mintak clash?
sila vote jawapan anda (nak tambah perisa pun buleh juer...)

haih! pesal tah sejak domenjak ni tijah tu sensitippppp jer hal2 yg melibatkan penganiayaan kaum hawa cengginih! ada sapa2 tau kat mana kita bleh blajar menembak? ai tingin nak jadi sniper @ sharp shooter.

akak nak coach yg cenggini jer tau.
yg cam sajen misai gerak khas tu tamo...

72 comments:

xiiinam said...

Jah...
Kau masih termimpi-mimpikan Bahadur ke?






Coach macam tu....
Aku pun mao!

cik syahira said...

assalamualaikum kak tijah.

sy nk join akak menembak la kalau coach ye mcm tu.

dapat handbag coach pree pun ok gak.

*melalut. hu2x

Hezesuze said...

pekene mengene coach ngan call ni tijah oiiii...ekekke

Laila said...

ko pun kono lah pakai seluar celoreng2

jengae said...

Fikri janji dgn gadis itu..
utk jumpa di satu tempat..istimewa..
setelah berchatting bertahun2 akhirnya baru kali ini mereka nak berjumpa.
gadis itu pergi dgn excited..tunggu punya tunggu fikri itu tidak muncul..
call2 skali nombo kak tijah..

gadis berasa takut sgt di tempat asing..fikri pulak tak ade...huwaaaa....kenapee fikrii kenapeee...

faiz said...

iskh..x baik tau jah buruk sangka tue..

oooo..nak coach yg hensem je..abih ko punya seng tat ape citer? dah ditinggalkan ke..hahaha..

azreen said...

kalo coach mcm tuh aku pun nak.....bleh ke jah aku join sekaki ngan ko nnti...jgn jeles2 tauuu.....kita sharing2 ek....

kucingorengemok said...

ko ni jah, maiza releksssss je, hehehe :)

TweetyPeak said...

mesti kisah ustaz rebonding ngan si polan tu nikah... cam tak cayo je anak dio leh kobar.. suka auntie wawa (si polan tu) hehehe

Tijah said...

cklah
tanak aaa bahadur. dier garang lagi ganas. mak x sker. hahahaha


syahira
ahah! bag coach tu bleh buat letak peluru kkannn??


heze
ada. perlu daya imajinasi yg tinggi sket. hahaha


laila
ni kakcik ko nih? suar tu den ado. tapi tak muek tang butang. hahaha


jengae
tak pun fikri tengok ppuan tu kurang menarik lalu dia beredar begitu saja. hahaha. blind date la tu kononnya


faiz
seng tat tu kurus na. nak angkat senapang pun misti tergigil2 tu. hahaha


reen
ko ni kannn. bila la nak insap nih. hahhaha


kog
maiza dah kena takpe. yg blm kena ni la nak kena beringat. hahaha...

Kak Ezza@makcik Blogger said...

jah

ko try apply PLKN la pulak..ado blajar nembak ni...guno M16 laeii... peluru idup tu....gerenti topek punyo...
kalau tak..dapat lah penyepak sayang dari sarjan misai tu....

xiiinam said...

Jah..
Asal nampak blog kau, akk mesti terbayang Datin Wanabe. Sebab gambar bercucuk sanggul tu kot.....ada iras-iras si Jesemeng Hamed tu

lupekanje said...

dia carik Fahri tu tijah...
Maria gaknyer...

::narita:: said...

kak jah,
my story pon kind of kesah wanita yg dianiaya ahahaha...
tp biarla rahsia...
huhu..

PINATBATE said...

Jah..
kau jangan fikir yg bukan-bukan Jah..
budak pompuan tu cari kucing dia yang hilang jer..
kan ker fikri tu nama kucing yg makan friskies tu kan..kan..

adibah said...

imaginasi aku:

no. tepon ko tu ada dalam handset Fikri.. dia nak detect siapakah yang diletak nama sebagai BabyJ.. jadi dia kengkonon test salah nombor..

sebab tu dia macam nak nanges mendengar sora akhak Tijah... sedangkan fikri ittew baru 24 tahun!!!

Ko ada klien nama Fikri tak, Jah?


Sekian.

Yunus Badawi said...

Ko ada simpan lagi no budak pompuan tu kan Tijah? Apakata ko bagi aku no dia. Nanti aku check apa masalahnya. Aku ni suka menolong org hehehe

Kalau ko nak bagi no ko sekali pun boleh jugak wakakaka

Ms.Lilies said...

kalo cam laki aku acana? :p

Tijah said...

kak ezza
hikhik. akak ni kan. sey dah tak tedayo nak lari2 dlm plkn tu kak. sosak napeh kang...seblm sompek sajan misai tu bagi penyepak sey dah pitam dulu...


cklah
heheeh. tapi tang bulu mata jer tak sama kak. aku rasa cam nak gak try bulu mata pelesu ni. cana efek dia ek?


acik
hehehee. dia ingat den sorok'an bopren eh gek eh kan???


narita
amboihhh! nanti jmpa kita cerita2 nak??


pinatbate
amboi jauh eh kucing tu merayau sampai ke sbn yer? wakakakaa...nakal betul kucen tuu...


dib
ada lojika jugak kan nok? nati aku cek blk ada tak client aku nama fikri. tau aku buat sore manja2 tadi pastu kata...errr fikri ada. dia tgh mandi. konfem esok kuar berita wanita bunuh diri...hahhah


yb
ada bang. nanti aku cek blk...sian dia bang. sore cemas tu. mungkin ko bleh tolong tenang2kan dia kan??
*aku cepuk ko kang bang...kemain kan?? mano kak ros tadi? aku nak ngadu nih... :P


lilies
erkk! mak takottt! wakakakaa...

adibah said...

Jah...kalo ko jawab,

"fikri? ada.. jap ye, dik.. KAMI baru lepas mandi.."

best kan nok kan??? mau dia terjun KLCC!! wakaka

*waduh.. kejam banget!!!

Tijah said...

dib

tingggiiiii tu KLCC. mau bersepai tu...

mak dah tatahann gelak dah nihh. mangangggg + keji ok sajesyen ko. takpe. lenkali kalu ada call yg sebegini aku try prektikkan.

ashley said...

Jah,
sabtu nih MUNGKIN puasa..camana tu?
Kira cam kuat IMAN kan,nikah dekat dekat POSA...

he he he..

Orang dulu dulu selalu suruh nikah time awal syawal..

NenekPenne said...

awat laa kelakor sangat komen kawan-kawan ni... adoi....
tak tahan kita ketawa....

eeh tapi kalau coach mcm jantan tu..ai pun nak ok!!! a ha ha... jangan lupa call ai tau!

apo? anak ustaz rebonding tu suka auntie wawa? kalau anak aku cakap mcm tu dah lama aku tendang.... *brutal ni... jangan memain*..

~salwaredzuan~ said...

akak belikan laa sluar coreng2 tu kat carlos..pastu pinjam senapang menan anak2.. buat training dlm bilik pon ape slh nye..untung2 kuar tijah jr or carlos jr lagik sorang

jasrina rahim said...

pergh... lengan dia beso mcm tu, boleh main dokong2 nih.

linn said...

ko nak sharp shooter menembak ke jah? aku bg kontek no coach utk sharp shooter basketball je dah laa yea. takut aku ber tatoo2 cmtu.

~Kak AZZ~ said...

seb baik bukan si carlos yang jawab enpon ekau tu Jah uii....Kok dio yang jawab...mako ekau la yg nangeh lopeh tu.....budak pompuan tu songehhh leba yoo cm pongantin kek post sobolum ni hahakk...

yg sobona ehh budak pompuan tu nangeh sobab ekau yang jawab call tu...takkan itupun ekau tak pasan laie....huahuahua....

Monkey D Luffy said...

raja spekulasi betul

shuzana said...

kak..shu rase kan..fikri ni janji nak buat blind date..budak pompuan ni dah lama tunggu tp fikri tak sampai2 lg..dh la fikri ni suh tunggu kat depan rumah kosong..tu yg budak ni seram sgt..hehe..

My Spirit Finger said...

aku suka yg nombot 3.

tijah, nanti kang tersasar plak menembak menengok keadaan cekgunya tuh. Bobbit je lah....konfem jadi jantan dayus, adik dok diam je kat dlm...akakakakaka

mugiwara said...

ooo....
"lenkali kalu ada call yg sebegini aku try prektikkan."

noti ye...

kang dapat panggilan hangit yg cem ngan bapaknye saje2 buat, tau la~

btw patne,
selamat berpuasa!

[nak celen sape pose ckup sbln tak?]

atty's said...

aku rasa..3-3 tu pun bukan tijah..
ontah eh dia cari laki dia.

Cahaya said...

Kak, klu cengini lengan coach yer,confirm sharp kak!!! jgn lupa letak nama saya sekali klu nk g register kelas ek:-p..hehe

||alis|| said...

kak,
b4 ko nak blaja nembak, aku sarankan ko blaja main dart dulu..


ideal x idea aku tuh kak? kekeke!

@yue said...

kak tijah, masuk PLKN la..dpt pogang snapang kui kui kui!

tentangseseorang said...

kak, belajo dgn carlos je menembak

julietchun said...

kalo rupa coach cenggini, belum sempat ko belajar menembak Carlos dah tembak coach dulu,kekekeke.

HappyIrfa said...

fikri ke fakri ayat2 cinta?hehe

Pnut said...

tijah weiii dulu akak pernah dapat call dari cina ah long agaknya..marah-marah dalam talipon.. nak ckp ngan jantan mana tah..

siap ugut lagi... lu jangan lari...org gue cari lu..
kecut perut... walau dah kabo ini salah nombor.. last sekalik laki aku angkat tepon... marah cian tu balik...

kata laki akak... lu sudah salah nombor, tada orang nama itu ini saya punay wife punya telefon, sudah lama pakai...lu sudah kena tipu lagi nak marah bini gue

sekali lagi lu talipon dua report polis...

hahahaha padan muke cine tu terus tak call

Mint said...

alah Jah...kalau kau dapek coach yang macam tu, bulan ni kau belajar dan katam bulan dopan den pulak lah sambung belajar dengan dio yo? jgn lupo yo...sound-soundlah kali...

mamarempit said...

fikri!!!..di mana dikau...????

pulanglah....seblom pose menjelang...huwaaaaaaa....


ekekeke.......tk tau nk komen...tp tetap nk komen...

aNnAsUeJiE said...

wow! coach coach hota hai nnt! yummilicios inih!

MommyDanial said...

hehe klo si fikri tu buat onar maun jadik mcm nih http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2009/8/19/nation/4548069&sec=nation nanti

cokolat said...

tapi bunyik nama FIKRI tu cam jenis laki baik2 je kan?

tasikmerah said...

kau patut jadik menteri pembangunan wanita la tij! ha ha.


.

Aminah said...

pasni dia kol...ckp...ni bini fikri..

s@yangh@sni said...

nak coach yang gitu..
tu nak belajar nembak ker nak kena tembak..

yus vote jawapan ?????????

semuanyer salah..camner nak vote nie..

pompuan tu keje kat AEON CREDIT..
kalau tak dapat call..
nanti dia lak kena 'tembak' ngan boss dia..
har!har!har!
cam aku pulak pompuan itu...

bungacahaya said...

coach cenggitu nak belajar nembak kek umah la...huhuhuhuhuu

eddie dewanaga said...

nak jadi sniper, sebelum tu lu kena belajar mengenali senjata serta peluru(jenis dan size), how to handle termasuk melerai komponen dan cuci serta beberapa kelas kursus kejituan emosi(kerana senjata itu fungsinya mencedera dan membunuh)ini semua perlu kerana setiap senjata khususnya rifle ada fungsi tersendiri.

lepas tu baru belajar menembak, normally 3 minggu untuk keserasian dalam mengendalikan, isi peluru, atasi masalah sangkut dan fungsi cekah serta butang keselamatan (untuk rifle auto)

selepas itu diperuntukkan beberapa bulan untuk mahir menembak untuk jadik marksman, sasaran pegun dan aktif, posisi bergerak mahupun spontan.

a well trained marksman did not make you a good sniper, a highly trained marksman makes u one good candidate.

untuk kursus sniper, 3 bulan normal untuk latihan 'aiming' dan 'accuracy' atau ketepatan menembak sasaran secara tersembunyi (concealed position) dengan jarak upaya sejauh mungkin. itu blom termasuk kursus pandu arah dan belajar mengenali peta topografi(jika medan tempur lembah berbukit)

ramai calon sniper boleh menembak tepat tapi gagal ujian jarak jauh.

jika lu dari unit infantri, lu pasti ada asas penyamaran, recon (intip dan intai), infiltration (menyerap/menyusup senyap) dan teknik medan tempur. kalau lu bukan unit infantri, kena ambik 6 bulan kursus dan latihan tersebut...

jangan ingat jadi sniper macam belajar memanah, sebab itu unit sniper askar melayu kita dengan bangganya berslogankan...

Peribadi Sanggup Membunuh.


huh... panjang siot!

Yunus Badawi said...

Ko ni suka sangka buruk kat aku huhuhu

iina said...

den raso2 dio suspek ekau tuh awek baru dio lah jah sobab tuh dio cam nak nangis wakakakah.. sobab tuh dio call balik tanyo.. idak pun dio ingat ekau nie isteri si fikri tuh wakakakah..

Weed and Bandages said...

hang ni keTIJAHan..macam macam!

Laila said...

kak cik lah ni..baru nak berjinak2 dgn blog..dah lamo kau nak ajar tak ajar2 pon..

Laila said...

kak cik lah ni..baru nak berjinak2 dgn blog..dah lamo kau nak ajar tak ajar2 pon..

lulujunior said...

telefon, telefon berbunyi.
ada haiwan dalam bahaya.

hehehehehe.
salam ramadhan kak! :)

s@yangh@sni said...

ambik jer eddie sinaga tu jadi coach mu kak tijah woiiii

"andai aku berdosa terhadapmu..
andai aku menyakiti hatimu
andai komen2 ku mengganggumu
komohon maaf lahir batin
selamat menjalani ibadah puasa"

kak wos said...

fikri tadek..
fak*r ader..
wos mencawott!!!!

kupaslaroren said...

hahahhahahaha wakakakaka muahahahaha miahahahah guling jatuh tangga......

adush kakak manyak lawak...tapi napa xnak sarjen misai tu. besh apa kalo misai dia kene kek bahu akak =))

Tijah said...

ashley
org "beriman" mmg kena kuat iman kak. hehe


nenekpenne
suka auntie wawa sbb kena paksa ckp mcm tu ngan ayah dia. kalu x tak bagi belanja...


salwa
mmm...tu yg malas tu nok. hahaha


jas
nati dah tua mesti jd lembik kan?


linn
aku takmo la suka2 yg leceh2 centu. hehehe


kak azz
a'ah kan. ppuan skrg bukan bleh caya. laki org pun nak disebatnya. mcm la xde jantan bujang lain dlm dunia...


kapten
biasa la nok. hahaha


shu
jgn budak tu kena gang raped dah. hahaha


dzaza
bagus la tersasar. lama sket dapat training. hahaha


mugi
yer. slamat berpuasa juer. nak celen ngan ppuan mana leh weh


atty
hahaha. mana la pegi laki dia ek?


cahaya
orait dik. kita pegi sama2 nanti...


alis
dart apo brg. tu short distance. nak tembak org biar la dr kejauhan. hahaha


ayue
hahahaha. tak koso den doh. den dah tuo...

Tijah said...

ady
mano buleh. senjato tak samo. haha


juliet
takpe. aku cr coach lain. bleh?


irfa
jiwang tak tentu pasal kot budak tu kan?


pnut
haahaa. dia tak tengok abg meor akak lagi garang kan? ntah2 cina yg call tu ghoper cam ekincing jer. dah la cekeding, rambut karat lak tu..


mint
hahaha. pegi la cr coach lain plak beb. mana leh share2. mak x sker...


mamarempit
hahaha. aku tau ko tgh berpinar bijik mata nak siapkan baju raya tu.


annasuejie
cer bayangkan ko diangkat olehnyer. hehehe


mommydanial
nati aku tengok. hahaha


cok
skrg ni nama tak mencerminkan perangainya nokkk! ingat tu...


tm
aku tgh berusaha kearah itu la nih. hahaha


aminah
bulehhh! tapi sampai skrg dier xde kol dik. hahah


yus
wakakaka. aku mencik aeon kredit. kecoh jer...


bungacahaya
hamboiiiii! nakallllllll yer...


eddie
peribadi sanggup membunuh? haa..bagus. bagus. sbb aku mmg tgh rasa cam nak bunuh org jer nih. dan aku yakin kalu blajar, aku akan jadi murid yg sgt cekap

Tijah said...

yb
tade la bang. aku ni kan pembela kaum wanita...


iina
tu la. den tunggu gak kok la berita keluar wanita bunuh diri. tapi takdo lak...


ms.weed
ketijahan tu apo bondo eh cikgu?


laila
hahaha. iyo ko...ok minggu dopan den ajar. tadi den call ko tak angkek pun


lulu
hehehe. salam ramadhan to u too...


yus
err...aku tunggu dia antar resume dulu. hahah. selamat berpuasa to u too...


wos
hahahaha. tu aku pun pandai cakap tu wos...


kupaslaoren
kenapa? sbb...sekali misai tu kena...melayang peluru sesat ter trigger. goli wohhh!

Mme Doole said...

tah2 gopren chem tak? hihhi. dengar suara mentuo dia trus gigil! LARIKKKKKK

ymn said...

slmt berposa

Tijah said...

leen
tanak mak menantu tuer cenggitu. mak dah usha ada budak parits tu. wakakaka...


ymn
selamat berpuasa pada anda juer..

rizz said...

lawak la kak tijah ni hahahhaha

Diana Din said...

apakah fikri tu sebenarnya adalah carlos? huhu...

Tijah said...

rizz
ini penakuan benar nih. heheh


diana
kalu betul akan ku istiharkan perang terhadap sundel ittew. hahah

ztzett said...

huwahuwa...aku sukala edie tu, ade gak species cam aku yg suka komen pepanjang ni kan?

aku juga sokong KakAZZ...
ntahnye kan KakAZZ kan? lagi mau tanya apesal budak tu soara nak nanges!!!

hey! ko nak ajar kak cik? abis? aku? minggu depan ko dtg kl eh?

babe, selamat berpuasa...takde entry selamat berpuasa kah?

MAAF LAHIR BATIN...

Selamat Berpuasa juga kepada semua TIJAH's FAN...***Tijah's Fan katanya!***

Tijah said...

zt
hahaha. ko kan dah teral. kcik aku tgk blog dier kosong lagi. yg ada cuma "lel" jer.lagi kesian nok. hkhik. haa..cdangnyer mmg nak g KL kena tgk blk plan isnin sok nih.
selamat berpuasa utk ko jugak zett...

Tijah said...

oh yer zett...
abg eddie aku dengar single lagik. hikhik

Lifesaver said...

kak tijah...adakah sbb pembawakan budak???

hehehe

dude said...

nasib baik bukan faizul kan..

kah kah kah manala ko dapat pic tu kan kak...