Aug 17, 2009

udah dong!

ya udahh!!!
wahai rakan2 yg saya sayangi...
cukup2 lah ulasan berunsur nasihat terhadap mangsa di entry seblmnyer ini.
ayoh! marilah kita muhasabah diri...

mahu digooglein fotonya [insaf] lalu hasilnya sebegini. maka gimana ya? boleh ngak?

(wah! sejak tgk ayat2 cinta ni kan??)

60 comments:

zuwaini rawk said...

Yer la kan Poser dah dekat dah ni!!! INSAF lah wahai TIJAH... eh silap ler..

kucingorengemok said...

haha... aku tak berjaya meng-insaf-kan perut dan tekak sblm bulan puasa, mesti sebulan teringat-ingat

Ms.Lilies said...

aku musykil tau...
kalo gugel guna keyword malay merapu meraban gambo yg kuar..
kalo gugel keyword bi elok lak dia ikut apa yg kita nak gugelkan...

apa kata yb tijah kita?

is@r said...

aduhai kak t, dikau mengimbai kenanganku mkn di restoran yg betoi menginsapkan aku. tahun 2003, kena fresh oren RM6... tu belum masuk makan. gatai mo*t*t sgt nak berbuka kat restoran insaf kan... amek padan muka aku. insap xpi dah

mugiwara said...

sebelum ramadhan ni bek mintak maap kat sume org.

patne,
sempena ramadhan yg bakal tibe, saya nk mintak maap ye...

er...juga kt sume blogger. [tumpang. sbb maleh nk taip byk2 kt blog derang n maleh nk wt entri mintak maap. hihi~ maap ye~]

||alis|| said...

nyampah laa yu nih... baru nak tumbuh tanduk kat atas pala ai tau!

ekkeke!

cokolat said...

aku dah makan nasik beriyani lunch tadi... lega!

ztzett said...

Tuhan menguji, tidak berhenti....

@yue said...

kak, bknkah dlu restoren ini punya kontroversi? heh...

::narita:: said...

nape x nmpak cm restaurant...?

~Kak AZZ~ said...

nampak gayo ehh kono la bawak tilam bantal tido kek restoran tu....dok kek topi pintu pun takpo la..janji buleh insapppppppp....tak gitu Jah...hehheeh.....


sobab kalau balik ghumah sondiri dio tak jadi insappp tapi jadi isappp lak...nayo yo...kakakakaka....

adibah said...

Buk Tijah, tau ngak ngapain restoran ini namanya Restoran Insaf??

Ya Ampun!!!! Mahal banget...

Makanya.. kamu akan insaf.. ngak mau lagi ke sana..

Pamit dulu ya.. daaaaaa!!

Tijah said...

zuwai
yer la. bukan aku jer taw. ko pun kena insap sama. kurangkan karoke bersama cok tu. waakkaa.


kog
tapi juadah dibln pose pun bleh tahan jugak setap2 kan? bagaimanakah ittew?


lilies
sbb in BM tak byk option kot kan? hahaha. yb kato...soba yo lahhh!


is
tu taun 2003 tu. skrg tah cemana la agaknyer kan??


mugi
yer. so sebagai patne, sy juer ingin meminta maaf yer. jemput la dtg umah raya nanti. bawak anak bini sekali. hehehe


alis
ai tawuuuu. tanduk yu tu ekceli dah lama tumbuh kannnn???


cok
aku niari makan cikencop. wah! western la sgt...


zt
iyerrr...saya setuju itu.


ayue
kontroversi yg bagaimana yer? x penah dengar plak...


narita
tak tawu la...mungkin itu muka surat depan saja...


kak azz
wakakakaa. akak ni jahat tawww. aku baru nak insap lite2 nih...


dib
ye ke? aku tak penah masuk la plak. hahaha. insap tak nak try...
pamit tu apa dongg??

julietchun said...

aku setuju jah ko memang kena insaf,hehehehehe.

Tijah said...

juliet
alaa...ko pun sama nok. wakakaka. marilah kita bernasyid sama2...

adibah said...

Pamit tu kalo tak silap aku maknanya balik/pegi.

Lebih kurang macam permisi.


Kalo salah.. maafin gwe..! :-)

sasha* said...

haha sy pnh lalu mapley ni.kt area jalan tar ke mane ntah.yg ramai org bangla,indon dok lepak cangkung situ.huhu

bungacahaya said...

Yo la INSAf...peh makan kari eh mato kuyu yo...insaf, kusyuk dan tawadhuk TIDOOOOO

ashley said...

Psstt..dia pasang lagu nasyid 'Selimut Putih' ka?
Pentomin ada tak?

NenekPenne said...

sapa suruh si mangsa mencari pasal..huh kang tak pasal2 kena 'nasihat'...

oooh tak masuk restoran ni pun dah insaf... ha haha..

xiiinam said...

Jom nasyid...


Hiiiidup ini bagai lammmpu dinding...
Yang dinyalakan di malam haaaaarik..
Apabila minyak suuudah kering...
Iya kan pasti padam sennndirik...

xiiinam said...

Apa-apa an sih mbak?

adriea said...

kak.. smalam saya baru je lalu depan restoran ni. btul2 insaf. hehehe

Aminah said...

restoran insaf nak wtpe.....ceitt

tasikmerah said...

nasi beryani insaf ni punyalah terangkat. aku ingat nk suruh dia bukak cawangan kat melakalah satu!




.

Umie said...

a'ah la..aku pun mcm penah dengar psl kontroversi restoran insaf nie.. kalau x silap psl harga kot.. bila nak bayar mmg insaf la ko tengok baki duit dlm wallet ko nnt...hahaha

mamarempit said...

bisa insaf or isap???

uuuu....

tentangseseorang said...

kak,
rege makanan kat restoren tuh menginsafkan. dekat area sogo tuuuuuuu

blog aku dah bukak balik. harap maklum

iina said...

dulu kekwn selalu ckp.. sapa makan kat situ mmg insaf wakakakah.. ko coba2lah.. mana tau keinsafan maha besar ko dapek jah

lupekanje said...

mintak tengok IC tijah..betui ke awak ni owang mesia?? heheh

Kak Ezza@makcik Blogger said...

oi Tijah oiiii

den dah poi kek kodai insap tu..lopeh makan nasik yang sodap tu..terinsap den bilo nak menbayar nyo....heheheh..gigil urat sarap den ni...

linn said...

aku pun insap tgk restoren insap ni nok.harga dia sgt2 menginsapkan lah! apatah lg kalo mkn ngan ustad. insapppp!!!!

Lifesaver said...

kak tijah..

lepas ni kena pkai jilbab la...

Leen said...

Insaf giler tgok gambar ni..haha

faiz said...

jah, baru ingat nak komen entry b4 nie..(maklum la..cek tertinggal komuter..huhu) tetiba hang dah bukak entry insaf..so x jdi ler..insaf2 la yer..hehe...

Mazu said...

kak tijah....
kwn2 indon saya selalunya kalu dong tu ditulis donk. tak tau nape, lagi rawk kot? pernah berbuka kat restoran insaf tu. memang mahal tapi kalu nak rasa sekali pastu insaf tak mo pi lagi ape salahnye...

captainlukman said...

kak jah, kalau makan kat restirant insaf kat jaln tar tuh memang uols INSAFFFFFFFFFFFFFFF terus..herge dia haha

Tijah said...

dib
wahhh. kemain kaya vocab ko nokkk? hehehehe


sasha
ntah. dia ingat ni kat dhaka ker nak cangkung2 kan???


bungacahaya
misti byk lotak kaskas tuu...huhuhu


ashley
tak kak. dio pasang lagu kau kekasih awalllll dan akhirrrr....


nenekpenne
mangsa naive kak. wakakaka. kito tunggu bilo memey nak kono nikah lak


cklah
hahahaha. dalam sungguh maksudnyer tu kakkk. dah kering sok padam la tu kan?


adriea
tu baru lalu. cer berbelanja plak kat situ. harus insaf lalu pitam. hahah


aminah
hahaha. insaf lain tiada utk digugel...


tm
ko dah penah makan la yer? cer ko try briyani ot mohd kat senawang ni plak. kawww wooo...


umie
hahaa. dia ikut harga ala2 starbuck ko tu...siap charge % utk wifi lagi kot


mama
2-2 pun bisa! hahaha


ady
haaaa. aku baru nak add alamat baru. ingat ko dah sombong taw. huhuhu

Tijah said...

iina
insaf nak membayar jer kot. hehehe


acik
ai mmg org sini cik. ayah sey org sri menanti. omak org ulu bondo. sey lahir KL. membosa kek kolo pilah. dah abeh skolah baru pindah senawang. hahahaha


kak ezza
tapi yg heran tu...penuhhhh je plak kedai dia tu kan kak? misti pakai mandrem tu. hahhahaha


linn
hamboiii! mkn ngan ostad mana plak nok?


lifesaver
alaa...abes mask getah kat telinga yg byk2 mak beli tu nak pakai biler? hahahaha


leen
insaf dan tawaduk kannn??


faiz
hahahhaaa. tu la...aku dah cop ko gerabak depan tanak. kan dah kena tinggal komuter. weh! egg tart tu kan...kat kedai ada jual pastry segera tak? x pandai la nak buat sindri nih...


mazu
donk? hehehe. penah gak dengar org eja centu. tapi ada gak yg insaf tapi esok2 datang lagi...


luke
makan jer la kari cabin tu uolsss. lagi setap kan? err...ada ke menu kari kat atas nun? *teros mak berpijak dibumi yg nyata

hOtMaMa said...

tu dia...ko gugel terus kuar gmbr restorant insaf yo tijah.. klu makan kek sini..mmg insaf terus la jawap eh...hihihi.. bapak mahal eh! tah2 ustaz rebonding tu ada dating dng waheeda kek restorant nih kot dulu...hikhik!

Yunus Badawi said...

Kalau ko makan nasi briyani kat restoran tu mmg ko boleh insaf bila nak bayar bilnya. aku dah insaf tak nak kesitu lagi huhuhu

Tijah said...

hotmama
tapi totap manjang ponohhhhh yo kodai eh kan? osah kuek eh bondo yg besengayut eteh siling eh tu...heheh


yb
blanje aku makan kat situ bang. aku bawak lagi 5-6 org teman. amacam?

faiz said...

tue la jah..tunggu2 gak entry portoguese egg tart tp x gak munculnya..hehe.. anyway, pastry tue kat tesco ada jual..g cari kat bahagian frozen food..5 hengget lbh rasanya mcm tue lar...

rashiD said...

kak,
kek jln dato bndr tunggal (jln depan stesen ketapi) tu pun dulu ado "restoren insaf" kan.

..tp mahal bonar la rogo eh,
mmg insap la lopeh makan situ..

Tijah said...

faiz
kukis2 ni lon brani buek laie. cam x konfiden gittew. takpo. dah jadi sok misti blog punyo...


rashid
dah takdo kot kodai tu kan? tapi kek sbn, restoran negori dopan the store lamo tu pun sodap gak. masih murah...osah bosa ayam eh tekau. pueh ati

kakpah said...

Lho.. insaf aja aku tijah. Ngak mauk masuk lagik itu restoren. Aku udah ngoder udang dua ekor tapik lupa mauk ditanyain ongkosnya. Enak-enak aja aku masukin udang ituk dalam tempolok. Bila diminta bilnya lhoo.. mauk demam aku. Dua ekor empat puluh ringgit.
Memang bener aku ini insaf....

Tok Selampit said...

Ramai gak yg terkesan dgn ayat2 cinta, kl gitu kena baca Ketika Cinta Bertasbih pulak

Teacher said...

hey hey.. ayam madu dia sedap!

Teacher said...

tetiba aku rasa loya tengok muke beruk 2 ekor kat entry sebelumnya...

siggplus said...

indon saja kak ni kan..ada pulak kdai insaf kan?ada pakej bli 1 roti canai percuma solat taubat 1x x?

s@yangh@sni said...

tetiba rasa lapo lak..
bila nak insaf lagu gini...
kak tijah oiiii....

kueh bakar said...

kak jah...restoran ni best gak nasik beriani dia....ayam madu...

special jus maggo laaa...tapi mahal laaa...

julie^beth said...

memang best la citer ayat2 cinta tu

Tijah said...

kakpah
itu membunuh namo eh tu kak. osah mahal eh tu 40 hengget. kok lobster tu ado la hampon eh jugak kan...


tok selampit
yer? ok nanti saya cari yg itu pulak. tengs..:D


tic
mak rasa semua org loya2 semlm bila baca berita tu. ayam madu sedap? brp hengget agaknyer ek?


siggplus
bukan solat taubat. talkin terus. mahal bebebo org kata. hehehe


yus
misti ko tgh countdown tak sabar nak pegi param ni kan?


kb
isk! apa la brg yg diorang guna utk masak tu ek? sampai org sibuk kata sedap walupon harganya mencekik...


julie
rasa nak tengok berkali2 kan? aisha tu lawa betul la...

lulujunior said...

kak, bila nak belanja?
:)

Mme Doole said...

ahhhhhh tensen!!!! hari ni jugak aku pi cari briyani kat little india nu! tskk.

Tijah said...

lulu
aku sindri pun tak lepas lagi nak makan kat insap nih. hehehe. aku blanjer ko burger nak?


leen
hahah. aku pun kalu tingin beli jer. nak buat malas dan leceh.

green apple said...

restoran ni sedap tapi cekik darah.

memang insaf tobat nasuha ko nak membayar sepinggan beriyani.

Tijah said...

d,
aku rasa mmg purposely tokey tu letak nama insaf tu kan? mmg insaf la nak dtg lagi...

dude said...

baru nak tanya pehal lidah ko ni terbelit2..