Aug 9, 2009

matilamak!

humang aih!

you'll die at age 99 katanya (siap ada gamba pocong kat sebelah...)

alamak! lamanya idop! penat la pulak! byk duit nak pakai tu kan? mana ngan lampin pakai buangnya...pil anti-menopos lagi. haih!

yer! ini tahyul semata2. sila jgn pecaya. saja suka2 main kat fesbuk tadi. try buat carlos punya sekali. wah! sama la. mati umo 99 jugak sama cam akak.

maka...

cobalah utk setia bang. nampaknyer lama lagi kita nak sehidup semati nih! kehkehkehhhhh!

oh ya!

akak2 & abg2 diluar sana. apa kata anda tentang ini?

69 comments:

xiiinam said...

.....ckLah dah buat...
Dia kata umur ckLah sekarang 52.
Chetttttt!!!!




ckLah baru 25 tau!!!!

xiiinam said...

Pagi2 tadi dah dapat sms dari seseorang...suruh baca berita ni. cklah yang tak pernah beli Harian Metro pun bergegas beli....


PssT; Yang hantar SMS kepada ckLah tu adalah ahli kelab ikhwan ni juga...Adeh...

♣haNie♣ said...

umak aii..
lame nau tu kak..
xtakut boring ke..
jenuh nk cucuk sn..cucuk sini..
mentennnn katanya..
hahahaha

*dh lame la x masuk blog akak ;P

♣haNie♣ said...
This comment has been removed by the author.
Ms.Lilies said...

Komen pertama: kalo sampai 99 ko jgn lupa buat kenduri kesyukuran nok hehehe....komen yg ke2:aku baca news ni pg td...aku speechless..boleh ye buat kelab camni

Yunus Badawi said...

Letihlah si CEM tu nak jaga ko laki bini muahaha

F A R Y N said...

kak..ko setuju ke mcm tu?
tapi cam bagus gak kan?
hehehee.....


pstt: camne la muka ko umo 99 thn nanti ye kak?

adibah said...

Jah, umo 99 tu nanti... agak2nya blog ni masih aktif ke nok? hehe

*aku pun terkesima jugak baca Harian Metro tadi nok... dengan perasaan yang carca merba.

jasrina rahim said...

nak kena cucuk vitamin lagi.. haishhh...

iina said...

Jah mana tau berpoligami ko idup lagik lamo wakakakah..

Poligami xsalah kalau mampu dan pihak isteri redha.. yg nyebabkan selalunya silap faham adalah perlaksanaan dan sikap pihak2 terlibat tuh.. bahgia ada dimana2.. yg utama bagaimana kita mencari bahgia itu

cookie devine said...

aloha.lama benar tuh.silap hrbln blh buat tugu peringatan.

dude said...

lamo tuh..
ponek den nak baco blog ko wehhh...

Pije. said...

hahahah.
kuiz fb sumo senget kak tijah.
sodap sungguh buek kuiz di fb.
dulu masa belaja kuiz la y paling den tak suko!

ZARA 札拉 said...

jgn caya kak..

kawan ku dapat, patutnya dia dah mati 2 taun lepas..hahaha~

Tijah said...

cklah
haa.. tu misti silap key in tu. hehehe. ahli kelab? adoiyaiii. susah mau jawab tu kak kannn???


hanie
tu la tu. dah tua na lak time tu kan? silap2 nak bangun pun tak larat. hahahaha


lilies
ker kenuri arwah? wakakaka. agak2 ko sempat datang tak? cer ko buat kuiz tu plak tengok...


yb
hahahaa. jgn aku kena antar umah org tua2 dah la bang...


faryn
setuju yg mana? kelab tu ker??? wehh! aku bangkanggggg wehhh. mana bleh. aku kan tamak. hahaha. aku umo 99? ofkos la cam elizabeth taylor...


dib
aaa...tu bergantung pada kesihatan. kalu jari jemari aku tak cramp aktif la kot. hahaha


jasrina
a'ah kan?? botox lagi sumer2 tu. haihh...


iina
err...maknanyer ko setuju ke kak? hikhik. tapi yer la. kalu isteri dah redha nak wat caner ye tak?


cookie devine
wakakaka. jahat tawww tugu peringatan katanyerr....


dude
alaaa...kalu dah penat baca bleh jer stop. wakakaka
(ada nada merajuk disittew)


pije
kann?? lopeh ni nak try buek sumo kuiz yg ado kek situ. osah klakar eh kekadang jawapan eh kan?

Tijah said...

zara
ye ke?? hahhaha. itu mungkin dinamakan kelahiran semula...

joegrimjow said...

kene wat threaded komen ni
baru senang
hehe

pasal link tu
stuju
cume jgn tujuan nak elak pelacuran saja
bnyak lagi sebab nak poligami
dan poligami susah
xmau den

Monkey D Luffy said...

sempatlah ko tgk blogger2 menua semua

~Kak AZZ~ said...

utk yg potamo...
kakakakaka......akak golak jo laa....


utk yg koduo lak...
kehkehkeh.....akak sambong golak lik smulo....

duo2 ehh ngarut yo....agak2 ehh la ado tak suami nak amek org "camtu" utk poligami...pehtu nak ko bini dio teghimo madu "camtu". Bini2 skang ni madu yg "all perfect" pun kono ambush....apo laie yg "camtu"...Tol tak Jah...hehe...

p/s: jgn lak ado yg ambush akak sobab dek stetment ni dah la yo...huhu....akak inesen ok....

faiz said...

ahahah...jap lg i plak p wat quiz tue ye jah...tp x mo la idup lama2..nyanyuk nyusahkan org plak nanti kan jah kan...

rashiD said...

poli?

lopeh ni,
bukan malam jemaat yo,
tiap2 malam pun akak baco yasin,
kehkehkeh..
(jgn lupo nulih blog yo kak..)

rashiD said...

kak, posal gamba akak kek atas tu bertaring..
ko, den sorg yo nampak tetongah malam ni..?
brrr...

Ayda said...

mak ai jah takut akak tengok gamba kau kek topi tu!!!!!!!!!!!!!!!

ponek la kau idup selamo tu... jonuh

lupekanje said...

tak dek koser acik masuk kuiz2 kt Fb tuh..sekali baru acik terai...ader ke diberi acik keter sport buwok...trus tk mo terai dah...tk motivet diri okeh...hehehe
tapi klu betui umur kau fanjang centu tijah...jenuhla anak2 cem duk njaga kcing beyak kau...wakakakka..

afiq said...

memule sekali yer kak t...
beghonti makan kek mekdi draif tru kok nak umo smpai 99 yoo...
lagi stu pasal "ITU"...mak aku nak masuk klab tuh kak...bley? siriyus die cakap..matikla..berpurdah aku pasnih

shuzana said...

kak jah..umur 99 mesti dah ado cicit kan..

ai said...

-no komen-

aku dah terkincit gelak ni!!!

hantumakan said...

pertama-tama, awat gambar kau dah jadi nyii blorong, sangat scary okay.. :]

yg kedua, 99?.. hahahaha.. pasti kem akan jaga kau dgn tekun, seperti mana kau tekun kau jaga dia..

'burung apa tu nak?'
'burung murai mak'
:)

and lastly, wow, kelab hebat .. hahaha, sure ramai yg nak masuk gitu, aku baru je tengok lokasi dia kat rawang last week masa pi umah kawan aku and pi teman dia beli ais cube, muahahaha..

ztzett said...

Sbg perempuan melayu malaysia yg biasa2, saya TIDAK setuju.

Tapi saya memuji mereka yg berinisiatif, yang BETUL2 faham konsep, yang berniat baik untuk membetulkan kepincangan sosial yg berlaku.

Tak salah kalau AKHIRNYA adalah untuk kebaikan.

"orang boleh cerita tetapi apa jalan keluarnya".... saya suka statement ni....tapi saya tak rasa nak mendaftar sebagai ahli...

*babe? dah pengsan ke? aku bukan apa, kan kuiz kat FB yg amik tu (sila rujuk tab HOME) kata aku ni seorang yg "faham selok belok agama"....so tepaksala aku bagi komen cenggini...sesuai??
larrrikkkk.....

Desert Rose said...

Jah ,

Pasni aku nak try buat gak, tgk antara aku dan laki aku sapa idup lagi lama, jika aku yg mati dulu, bulehkah ko transfer sket jangka hayat ko kat aku barang 20 tahun???

KV said...

terbayang kalo mek umo 99 tawun. Cemana agaknya.

Tijah said...

joe
tu la tu. tp aku tak pandai la nak buat threaded comment tu. edit html kang takut blank terus. poli susah ek?


kapten
insyaallah. tu pun kalu mata aku sihat nak surf internet. hahaha


kak azz
yo la. golakla pueh2 kak oi. lopeh ni kok ditanyo madu kau capo? jawab la..."alaaa...tu bokeh gro kek disko bahau nuuunnn" hikhik


faiz
kan? aku dapat 70'an jadi la. umo panjang tapi melepekkk jer tade tenaga x best jugak kan? hahahaa. bleh la pilih2 nak mati bila


rashid
poli? hahhaa. kok centu bukan baco yaasin tu do. tiap2 mlm baco talkin...
bertaring? sajo yo tu...feeling ala2 chandramuki tu...


ayda
tu la tu kak. lamo bona kan? buleh masuk sokkabar sok tu.


acik
kok xdo org nak jago sey dok la umah org tuo2 cik. hahaha


afiq
den mmg dah lamo tak makan mekdi tu nok. aaa...last 3 hari lopeh. wakakakaka...cik ina nak masuk klab? errkk. terus aku spijles. huhuhu


shu
kalu tengok respon para besan...errr. mmg ramai cicit aku sok. ahhaha


ai
terkincit? hahhaa. ko kena rajin buat senaman kagel ni nok...

Tijah said...

dalia
ko riki tempat tu buat apa weh? hahaha. aku baca semlm tengok...mmm. susah mau cakap apa kan? tapi kalu org dah redha nak buat caner. cuma...bukan semua org sanggup tu...


zt
sy juga tidak setuju. tapi bagusla sbb etlis ada org jadiperintis. cuma jgn wajibkan semua enroll sudah la. hikhik.
faham selok belok agama? yerr...mmg sesuaiii. aku tau ko mmg teral. larikkk jugakkk...


dr
90-20=70. wuishhh. xlehhhhhh. 70 muda lagi tu. aku bagi ko talian hayat 10 taun je la ek? aku pun tak larat nak tunggu lama2. botox bukan murah wehhh! kehkehkehhh


kv
misti kudut sana kudut sini kan?? hayooo. tapi takpe...skrg ni minuman berkolagen byk dipasarann...

tasikmerah said...

sila tanam kacip patimah dr sekarang ye jah. takut kepupusan. ha ha.


.

Lifesaver said...

kak tijah..dia suruh beramal ibadah la tu

mugiwara said...

patne,
larat ke nak tiup lilin susun bebanyak?

mugiwara said...

tetibe kuar lagu iradat tuhan kat playlist...

petanda?

kucingorengemok said...

jahkulla mati sok jadi pocong pulak ke? go local, hehe

mugiwara said...

gmbr kt banner dh bertukar?
baru pasan...

rashiD said...

talkin? hahahaha...
tido awal tu bukan time poli (x suruh pun)
tido awal tu langkah2 pencegahan..
selamat bebahagio..

rizz said...

walahh kak tijah lyn fb jugekk

sasha* said...

haha mcm ngeri je nak buat benda ni.buatnya dia klua lg setahun mampus haha

azreen said...

alhamdullillah panjang umo ko jah...aminnnnnn

erna said...

alhamdulillah...panjang umo jah..kok camtu jah,,boghi adik gegamai kek cem tu..bolih gegele jago omak e sok..

moon said...

Jah,

Dah macam pajakan rumah lak ko nih 99 tahun...nape gambo ko kat ataih tu bertaring nok....

Tijah said...

tm
hahaha. kena tanam berpasu2 ni kan? get ready dr skrg.


lifesaver
tu la tu. tapi deadline lambat lagi. wakakakak...


mugi
xyah lilin aa nati org tau umo brp. potong pulut kuning sudah. hehe


kog
hehehe. sokonglah barangan buatan malaysia. malaysia bolehhhh....blah! hahahah


mugi
hehehe. lawa tak??


rashid
oooo..mak salah paham la nih. hehehee....

Tijah said...

rizz
layan la jugak sesekali bila dah boring tu. hehehe


sasha
lagi setaun takpe. sempat lagi taubat..buatnyer mari petang esok? wakakkaa


reen
insyaallah. masuk ginis world of rekod sok tu...heheh


erna
kok maun masing2 bolo kak. hahahah. harap2 eh centu la kan? akak bz ko? dah ado blog lon?


moon
kan?? cam leasehold jer. gamba tu saja2 jer..dah boring dgn gamba lama...

sheila said...

kalo idop sampai 99 thn..byk laie kos eh kak

kos boli gg pelsu
kos boli tongkat..

makan pil anti menopos yo buek apo kalo kaki tu nak cocah lantai pun payah hahhahahah...

Cakap Kosong said...

rajin gak ko layan fesbuk erk jah...aku yg pasal isu kt metro tu plak...tak dek hal..tapi so far tak terpikir lagi aku nak join....hahahaha...:p

ashley said...

Jah,
KOdutan sana sinun itu satu KESENIAN tau!!
dapat PENGIKTIRAFAN..

he he he he he he..
(lain macam kan aku punya GOLAK)

Tijah said...

sheila
kok cocah kaki pun payah...baik tolan roundup yo kok centu kan? hahaha


ck
sesekali jer bila dah sangap na tu. hehheee. ko kalu dah join sok...aaa jgn ajak aku taw. hahaha


ashley
ahhahaa. agak2 ko dah start ada lom KOdutan tu kak?

afiq said...

matilamak....mati umo 30....matilamak...

Tijah said...

afiq
sompek ko tobat tu? wakakkaka...

Aminah said...

kalu menopause lamat pon le lead to breast cancer..xpyh telan pil anti menopos ok...ihihih

Razman said...

sian laki akak xdapat kawen laen..haha

Umie said...

ramai kan gila main application kat fesbuk nih.. termasuk la haku...hohoho

Tijah said...

aminah
alamak. tak jadi la amek. kita go local je la kan? makan jamu...hehehe


razman
mari kita lihat siapa yg kenaaaaa. hehehehee


umie
a'ah. aku buat yg best2 je la. muak gak asik ngadap blog je kan...

Hidemichi said...

mati copek tak ndak, mati lambek pun tak ndak... kalau En. Izz offer nak mati umur berapa, ko rasa2 bila?

Tijah said...

hide
75 just nice kot. bleh bajet2. wakakakaa. jahat aa...bleh pilih2 plak

Shifu67 said...

idup sampai umu 99????.... tak sanggup la denn

izman said...

panjang umur tu.... adakah ko menten lawa tijah?

Tijah said...

shifu
den pun x sanggup. lamo bona tu. hehehe


izman
bulehhh menten. tapi kena berdukun la. kehkehkehhhhh!

cokolat said...

pastikan ko makan mas cotek, kacip fati dan lecitin secukupnya nok.
nak pakai lama tu....

jengae said...

akaaakk approve la saya kat fesbukkk...bleh kite plan nk deting2 nnt..

Tijah said...

cok
pasti. lepas ni ada jer guardian buat sale buy 2 free 1 mmg aku sapu dulu. huhuhu


jengae
udah dongg. hhhheheheh

kizzy tf said...

hahahaah pil anti monopos ye akak tijah..plus abg carlos pun die @ 99 ye??

serius nak sehidup sehadap!!

Tijah said...

kizzy
lamer nak hidup sehadap tu kannnn? aiyooo. hahahahah

Aminah said...

bukan masalh jamu ke pe kak.....faktor lamat menopause tu yg diambil kire...tapi byk lg faktor laen yg pengaruh....btw..selalu2 la wat breast cek ok?

Tijah said...

aminah
oh yer lah. mekasih. cepat2 la kamu grad dik. senang akak nak dapatkan consultation nanti yer. heheh