Sep 16, 2009

ekzostet...

penat ah kemas laman, kemas rumah, cuci tingkap, cuci blind, lap grill sumer. tu blm kemas stor, cuci dapo lagi.
(motip kau meraih simpati disini tijah??)

ada sapa2 nak beli rumah akak? akak nak duduk flat je la lepas nih...
  • tanah : 6000sqf (pokok rambutan, mangga, pulasan juga mas cotek disediakan)
  • rumah : setingkat (tapi ada basement parking sampai B11 - lift disediakan)
  • tingkap : ada 12 (kali 2 bilah)
  • harga : rm 1.5M (ada diskaun sehingga 70%)
percuma sebotol rosemary leaves utk setiap pembelian
(terhad! dapatkan segera selagi stok masih ada)

p/s : ok tak klakar. maaf. saya sakit kepala hari ni (angin kot). mungkin sbb tak sahur pagi tadi.

36 comments:

mamarempit said...

nape ko jah....bulang mengambang ke

mamarempit said...

aku tanah aku tk mau...rosemary tu buleh gak

siggplus said...

1.5 juta?umah khir toyo tak mahal cmtu..haha

sasha* said...

akak nak beraya kek umah baru ko?

Tijah said...

mama
lotehhh yo. bulan mmg mengambang yo cam biaso. hikhik


siggplus
kan ada diskaun tuuu...kehkehkehh!

La Diva said...

dah tau tak sahur tetttaaapppp gigih kan?!! besan nak datang beraya ker uols? hehee.. baper ribu dah abih shopping?? *larikkk*

Wanie-san said...

mesti tgh penat kan kak tijah..
paham2...mgemas umah yg b'nilai 1.5M..mmg begitu..huhu

Lifesaver said...

ko sedut angin byk sgt kak..abis kembung perut nnt...

akak..aku mahu komisen jual rumah itu...!

joegrimjow said...

tensen je ni
hehe

Aminah said...

pe motif jual benda alah ni

~0~ said...

hahahaha....
xnak la kak...xdo duit den...

Nomee said...

Oooo.. kau nak jual ek? Aku pun nak jual barang gak. Meh datang tengok blog. Selamat raya Tijah.

eddie dewanaga said...

beb, lu kena ada assistant...

suruh carlos bukak cawangan, tinggal situ jugak, dia buleh tolong lu bikin macam2... lebih afdal, dapat payung mas lagi.

Oops!

farish sinclair said...

rosemary leave je kak? haha

siggplus said...

eleh diskau 70% dah jd harga semasa umah tu skrg kan?haha..
ingt aku kanak2 blum masuk jawi ke kak oi..hehe

raya ni balik penang kan?
char koay teow pokok besar jgn lupa tau..ngee

siggplus said...

eleh diskau 70% dah jd harga semasa umah tu skrg kan?haha..
ingt aku kanak2 blum masuk jawi ke kak oi..hehe

raya ni balik penang kan?
char koay teow pokok besar jgn lupa tau..ngee

kak wos said...

ha'ah tak klakar la jah..
entri kali nih lebih menjurus kepada genre seram dan ganas..
kahkahkah!!
*apasal aku gelak? haa??*

zonaku said...

hhehehheeee.. tu nk balik penang buat itik nila rosemary ker????


sy tunggu ni kak!

kakpah said...

whatever lah jah. Akak tau kau tongah meroyan....
selamat hari rayo. kirim salam kek sazah. Sazah baka lomang ko.

erna said...

jah,osah hangin e jah ari ni..kolaka abih...raso2 e..jah la orang petamo yang nak jual gumah sobab loteh mengomeh..ha ha

Yunus Badawi said...

Carlos tak tolong ko ke? Cuba buat sama2 mesti hilang rasa letih tu.

psst - pagi tadi aku tolong emak adam sapu laman. Hepi giler dia hehehe

nurul@cokolat said...

aku dah dekat 2 minggu tak sihat. tiap kali batok, kepala aku saket, flu tak baik2. yang aku pelik, kat opis je aku saket kepala sampai berdengung-dengung, balek umah lepas buka, start batok2 sampai hilang kata2...

kemas umah semua blom lagi, maklumlah umah flat jah. kalo umah bawah harus aku buat2 saket sampai raya!!!!

Tijah said...

leen
mak kan gigih uols. mak mana ada duhet byk nak upah2 org segala. wakakaka...


wanie-san
yer lah. umah "mahal" mmg letih nak mengemasnyer kann?? patut ada bibik segala tu...


lifesaver
bolehh. berapa ko nak? hehehe


joe
biasa la. keje lasmenet mmg cenggini...


aminah
motif? takde mende. asal nak buat lawak tapi tak jadi. heheheh


~0~
buleh bayar slow2 nok. hehee


nomee
aku tanak beli. aku nak free. wakakkaaka. keji tak?


eddie
hepppp!! lu jgn sesekali ajarin dia. keluar balik bunga cimande wa yg dahlama tersimpan ni karang....


rizz
ok. aku bagi emergency leave sekali nak?? 2 in 1...


siggplus
hahaha. baru ku ingat ko baru hilang teruna kan? pokok besar? oraitt. kalu tak jmpa aku ym ko eh? online tak?


wos
kau mmg woss. mentang2 baju raya ko lagi byk dr aku kemain eksen ko kannnn?


zonaku
seswai ker itik nila bikin rosmeri nok? heheheh

Tijah said...

kpah
akak lain laa...akak ramai esisten. ros tu lagiii...dah la rajin buek kuih rayo kannn....


erna
bilo taim ceni baru raso best kok ado umah kocik kit kak...umah sazah tu laie sonang komeh eh.


yb
carlos keje bang. tapi semlm dia dah tolong aku cuci blind, panjat2 tingkap & vakum segala. dia lagi rajin dr ko bang. hehehe...larikkk!


cok
dok umah flet lagi syok nok. etlis ko xyah risau nak sapu laman kebagai. pastu umah ko ada simingful...umah aku xde. huwaa.. nak la simingfullll...

sya mansor said...

memang post tak klakar (keji kn ayat. hehe)
btw, kak jah da ok? gastrik kot...

Zyma Saad said...

Tijah....

Pehhhh,yg tak tahan tu ko simpan gak pokok MAS COTET tu ye...
rajin ko menanam ye...

Aku teringin gak nak beli rumah ko tu......tapi bila difikir2...direnung2kan. Aku kansel je la sbb aku pemalas nak menjaga rumah cenggitu.

theconfused said...

org dh setat men merocu kek umah den nih kak.. salam eid.. :)

nurul@cokolat said...

nak simmingful katanyer! umah ko kan ala22 semi-d. buatlah nok tepi tu. xdpt simmingful, small pond pun jadik!

nok.. piah mmg eksyen, baju raya punyalah banyak!!! antara kita ber3, piah yang kualifaid buat openhaus tahun ni..

♥miszluna™ said...

hahaha..

kak jah oi..
sib baek tak termuntah balik char kuey teow yg huda mkn td neh..
lawak btoi..
percuma sebotol rosemary..
isk3

faiz said...

ko kasi alasan nak tuang puasa la tue jah..hehehe..

rumah flat tue aku mmg setuju jah..x yah nak susah2 hati pikir pasal kemas laman...or nak up sket..apt pun ok jugak...ada gak pool..blh ko xcercise nak kecikkan montot..hahaha...

selamat hari raya ye jah...

Tijah said...

sya
tak klakar kan? (merajok nihh..) lepas buka pose dah ok dah.


zyma
aku pun setaun sekali jer berperasaan begini. hehehe. ko nak mas cotek tu? aku post 3 lai nak? bak sini address...


theconfused
salam eid dik. mocun papan ko? pueh akak cari tak jumpo. ikat kat selipar org best tu...


cok
yerrrr. besar mana sgt la dapat kalu buat sebelah umah aku ni nok. a'ah. aku stuju tu. piah pon blm buat openhaus lagik kan???


huda
ko muntah dik? lap balik..lap balik...wakakkakaa.


faiz
kan? kat sbn ni payah nak cr apt yg ada simingpul tu. maklum la sini tanah murah...tu yg developer prefer buat teres jer tu.

Zyma Saad said...

Tijah....

3 lai mana cukup.....kasik la 30 pokok. Ko ingat aku ni perut ikan bilis ekkkk? Aku ni perut perigi buta.
Hihihihi........

:)

kak wos said...

cok dan tijah...
andaikata wos buat openghaus raya tawon nih..(andai yerrr.. ANDAI!!) kalo kowang 2 org gagal menghadirkan diri.. akan wos cerca kowang hingga ke akhir hayat!!

tapii..

wos tak la kejam sangat..
kalo kowang 2 org tak dpt hadir pon wos bg seken opsyen..

bang kalos dan bang yeop musti menjadi galang ganti!!

(sambil berlutot berdoa agar cok dan tijah tak dpt hadir..)

nurul@cokolat said...

jah.. mak baru nak lega sbb senduk & bedah tak gilakan laki mak lagi.
ni kawan ko plak jah main gila ni!!!

wos.. siksen aku ckp, kalo pompuan bleh kawen 4, konfem ko dah lama buat!!!! menangis abang taxi sambel koyak2 semua kain baju kau.

wos jahatttttttttttttttttt!

adriea said...

wooo.. baru ku tau rosemary leave tu juai lam botoii.. muakaka sian patik!

Tijah said...

zyma
cukup aaa dulu 3 lai tu. tengok badan ko serasi bersama tak dgn daun tu. wakakkaka


wos
errr...takpe la wos. cok. kita raya dorang jer la taun ni yer cok? mak sewammm dgn si wos nihhh....


cok
siksen aku pun cakap centu cok. sgt berbahaya kan wos tu? hahahaa...nati kita jln2 KL kita cr abg texi yer cok...kita ajak dier jln2 kat bellamy


adriea
yg basah ada..yg kering pun ada dik. akak simpan yg kering tu jer senang. yg basah tu payah sket nak cr kat sbn ni....a