Sep 1, 2009

ok


yer. sudah ok. sudah selamat. alhamdulillah. tiada lagi tulisan warning berwarna merah. inilah erti MERDEKA yg sebenar buat tijah setelah terkurung 1 hari ditangan penjajah. kahkahkah (tengok tu...masih tak sayang molot kan??)

to blogspot. walaupun ko penah bagi talak 1 dan kita rujuk kembali, tijah still luv u very much from the bottom of her heart! time kasih la yer kerana masih sudi bagi dia menumpang kasih disini (bodek 540 kuasa kuda nehhh!)

dan tengs jugak la kat korang semua. dia kata ambik masa 2 hari tapi 1/2 hari rekues dah bukak balik. misti blogspot terharu nanges bercucuran airmata tengok komen2 korang yg sayangkan dak tijah tuh kan? hehehe! kini tijah rasa sangat hepi!!!

dan kepada sapa2 yg flag akak secara berjemaah tu (akak syak misti ada syndicate haram yg terlibat nih. sbb kalu sorang dorang takkan terflag punya...), time kasih la byk2. terharu gak sbb ada yg prihatin nih. tapi kenapa ye? ada ke tulisan2 aku yg buat ko marah? yg buat ko kecik ati? yg buat ko rasa rendah diri? yg buat ko rasa reader ko lari?

kalu yer...aku pedulik haper mintak mahap dari hujung rambut sampai hujung kaki. bukan kupinta utk dilahirkan femes sebegini (ambik kau tijah yg pendiam dan pemalu dah jadi riak dan keji...ni baru 5% yg keluar nih!)


akak ekceli tade hal. since i don't goblog (goblog tu sila baca laju2 sket yer) for money. cuma akak terlalu sayangkan previous2 entry. sayangkan kawan2 yg rajin singgah sini. sayangkan resepi2 yg akak try & error sendiri. dan akak treat benda ni mcm diari. tu je reason apasal akak hangin sangat nih!

tapi takpe la. sempena hari baik bulan baik...aku maafkan ko kali ni. sekali lagi aku kena mcm ni, aku nak ajak kawan2 aku ramai2 doakan ko...berkudis dan bersiplis di sana sini (oh! jahatnya tijah...)

amacam? ada brani?

alaaa...brani laa...brani laa...

55 comments:

Diana Din said...

1st (menandakan pembaca setia..haha)yahoooo...syabas kak di atas kejayaan mengembalikan blog yg penuh glamour ni... hehe

ymn said...

YB Venezuela .. sayang..kan kita terharunya .. *lap air mata sat*

huhuhuhu .. slmt hari september ah kak tijah

Aspalela said...

nasib baik masih bernyawa lg rmh akak Tij ini..
klu tidak pasti saya tak leh tidur slps bangun sahur....

kehkehkehh!!

Lifesaver said...

akak...

aku agak2 suam2 kuku..takut aku terkena balik sumpahan sifilis tu..

sasha* said...

laa ada gak org busuk hati dengki cmni kan.tak ble tgk blog org len best ke

PINATBATE said...

Akak bangga dengan kau Jah..

~M i z a ~ said...

kak tijah! apa jdik??? *muka terpinga2**
saya x phm apa akak ckp...ada org flag akak?? nape???
xplen skit..

xiiinam said...

selamat kembali mengganas Jah...

Hezesuze said...

fuhhhh!! lege tijah kembali bertahta kt blog dia...ekekeke

go go tijah....ermm kot ye ko ni pendiam ke??? betul ke??? ekeke nmpak cam byk mulut jek....larikkkk

p/s weols syg same tijah

Tijah said...

diana
taniah utk anda...taniah juer utk saya. hehehe.


ymn
jgn nanges dikk. akak kau masih disini...


aspa
yer. nasib baik. dah panik jugak tadi...


lifesaver
ko agak sape? hehehe


sasha
biasa la dik. mmg ramai jer org centu kat dunia ni.


pinatbate
mokasih kak! akak rawkkk! heheh


miza
cerita sebenar ada di n3 seblmnyer dik. (amboi2 mentang2 dapat aifon kemain malas baca blog akak yer. hikhik)


cklah
mekasih kakkk! tapi aku malas aaa nak letak word veri. caner tu kak?


heze
tak. mak mmg shy shy cat nok. percayalah. heheheh

kakpah said...

Ado yang jadik batu kono sumpahan dak tijah ni kang...

ashley said...

Jah,
Tak leh rekues ke kat blogspot siapa yang flag flag nih..

dulu pun akak biasa kena sekali..

gamaknya orang tuh main main tekan kut..saja nak naya kan orang.

Ms.Lilies said...

sib baik ko kembali bertugas :D
sunyi online ku tanpa blog mu nok ekekekke

Syima Syaz said...

logo den....

lupekanje said...

takut acik ngan sumpahan kau tu jah..
nnt acik mikir...acik kah yg memflag blog kau...???
errr...err..flag tu haper??

cik syahira said...

alhamdulillah..

kak tijah,
apa lg moh la buat kenduri kesyukuran. teringin gak nak makan masakan kak tijah. ngeh3x
apa-apa pun we love you kak..cewah~

sya mansor said...

hoyeee!!!!!
kaTijah is back!!!



(clap clap clap)



terharu~~~~

sya mansor said...

ambik!!!

terus i bg name baru...
sory Kak Tijah.. typo di sane. hehe

vidadarisakura said...

buat kenduri ni kak.hehe


aku pun pena kena dulu.since tu hilang mud beblog suda.hee

Aminah said...

sian akak kene flag...takde pon entry akak yg menyakitkn ht org len...saje la tuh....nk guro2...buat akak HT

Che La said...
This comment has been removed by the author.
Che La said...
This comment has been removed by the author.
Che La said...

den orang baru tak faham apo bonda flag tu.

TweetyPeak said...

kena flag.. biar betul.. mesti org tu jeles tengok gambar tijah ada pegang pistol.. ala-ala charlie angels.. bulan pose lak tu.. sian tijah. selamat kembali.. (harus ladoa kesyukuran). takpun hadiah bubur lambuk utk peminat setia tijah.. harus la wat fan club.. hehe

Mak Ton said...

ingat kan udah xdapek baco blog ko laie kak...

seb baik la ko xmerajuk sakan kan...

seh suke :D....

cokolat said...

rasakan sapa yang buat keje keji itu.
bulan puasa org berebot nak buat amal ibadat, dorang berebot nak buat dosa kering.. dasar bahlol nok!!!

kot yer jeles.. silalah jeles secara sihat, kan?

Nina said...

wah,kuang ajau nye!
mmg ada sndket tu,blog azwan ali tu kena sponsor flag pun x kena block,ni kan pulak blog ni..
take care ye kj oi,may the scum(s) rot in hell.rasa cam artikel ape je sampai org ley sentapp?
kes busuk ati je tu,xde menda lain nye

faiz said...

jah - tue la..kalo niat tue baik..1/2 hari je ko nyer request dah approved...

k.e.r.i. said...

lor, kena flag ke.
say tak buat saya tak buat

Tijah said...

kpah
hahaha. tijah tu mulut eh masin tu. baru borong garam halagel 3 bungkuih aritu....


ashley
ni apo komen dokek2 dgn boss bosa ni kak? wakakaka...buleh ke rekues. kalu dapat trace ok gak kan? leh jer tepek kat sini tayang sket nama2 diorang tu kan...


lilies
wakakaka. ko hengat aku dj radio??


syima
den pun logo dik...hehehe


acik
flag tu bendera cik. adakah diorang memflag ku sempena menyambut kemerdekaan? hahaha


syahira
i lef u too dik...(pura2 tak baca stetmen seblmnyer tu..wakakakak)


sya
tak aper...ai tak kisah typo error tu. klep 3x utk diri sindri jugek


vida
kan? nampak jer warning tu trus mood cam menjunam gittew. hahaha


aminah
guro kasar jer kan diorang tu? kau ada arsenik lebih dik? bagi akak sekelalang kon bleh?


che la
flag tu cam ban secara berjemaah la tu. :D


tweety
ok. akak belanja bubur lambok. esok pegi amek kat masjid kg baru yer? heheheh...


makton
nasib baik admin bukak cepat. kalu tak lagi lama aku merajok. hahaah

Tijah said...

cok
biasa la nok. org dengki mmg centu. xleh tgk org senang padahal kita tak kacau org pun kan? bukannyer kita dapat juta2 pun blogging nih...


nina
tu ah heran tuh. ker tijahnyer tulisan lagi keji dr hazwana ali? wakkkakaka


faiz
tu yg kono kipas2 sket blogspot tu. hahahaha


keri
kalu ko buat aku bunuh kauuuu. hahahahaa

CikGaban said...

suka suka.

tepuk tepuk.

tq blogspot

~Kak AZZ~ said...

ehh...boleh ke org lain buat cmtu kt blog kita ekk...Bukan ke password kita tu dirahsiakan....Hekkk...akak baru belajar berblogging ni, tak tau lak benda2 cmni ada....

Tapi akak setuju la dgn Tijah, tak kisah la org nak follow or tak blog akak...yg penting benda2 kt dalam tu tak hilang...Jenuh akak cr idea dn kumpul data tu....Dan semestinya blog akak pun akak anggap mcm diari gak....

tolong la jgn sabotaj blog akak yg tak seberapa tu ye....huhuhu

Monkey D Luffy said...

rugi blogspot kalau hilang blogger tegar cam ko

adibah said...

welkam back jah.. welkam to the selebriti werld!! hiks!

yuyee cap limau said...

kak syukur alhamdulillah(dengan nada iklan bioaura)..
kalu saya tak leh view blog KJ,malam nie
akan ku bersolat tahjud dan hajat untuk blog MU kJ..wah panggil KJ macam MJ jek..hehe

Yunus Badawi said...

Aku tak terlibat tau dlm sindiket yg flag ko tu walaupun aku masih menunggu ayam rosmeri ko tu huhuhu.

Eloklah ko dah kembali ke pangkuan blogspot. kalau tak sunyi dunia maya ni tanpa mu (skema betul ayat aku tengah malam ni) ngeh3x

~M i z a ~ said...

hhahha! saya xsedaq la ada entry sblom tu... sbb smlm bru je tgk blog akak, tp x der pun any post terbaru...
apa2 pun, hidop kak tijah!!

p/s: i x mmpu la nk guna aipon..just ipod jer.. ipod i mana sma dgn aipon..even sma brand buah epal tu..ahhaha!

Umie said...

Nokss, aku pun dah terkena la macam nie... last month kot yg aku kena mcm tu.. ampess tul la sapa yg flag blog kite nih kan.. setau aku kite nie blogger baik2 <----- muahahaha, matik la puji diri sendiri... Nasib baik leh request dr blogspot semula... aku pun sama mcm ko, mcm sayang je kat blog nih yg dah rupa diari kite kan... Tu kira ok nokss blogspot tak delete terus blog kite nih... tapi tetap membara di jiwa gak kan ntah sapa yg bertuah sangat mem-flag orang kan.. huhuhu

shuzana said...

kak..dah le shu slalu try resipi2 akak..emm sungguh jahat org ittew kan..

uji6june said...

alamak!
akak ketinggalan keteapi
wat hepen tu yu Tijah? ..
laa .. ada orang sabotaj?

bulan2 pose ni pon
ada plak owang nak wat kije
cenggini .. donia! donia!

akak tak nampak pon ada n3 ko
ni mengganggu ketenteraman awam

sabar Jah ..
bukan senang nak jadi YB .. hehehe

*

hana said...

fuh..lega aku, tijah dah kembali mengganas, nyaris-nyaris kene asma sebab ko nak say gudbye.

kepada yang bekenaan, jangan kaco blog tijah bole? aku tak sempat salin resepi tijah lagik tau.. huh!

ai said...

Kalau itu terjadi lagi...aku sedia turut serta mendoakannya!!

aNnAsUeJiE said...

hoh? nasib baik~
akak kene pi mandi bwh jembatan..tp lg afdal kalo buat kenduri doa selamat~ eheheh! ;p

tasikmerah said...

dulik lah jah.... apa2 pun ai like yu. he he.



.

Mint said...

alhamdullilah lah kau dah ok Jah, kalau tak, kono lah den langgan balik suatkhabor ni....rugi lo....ngan kau free jo...suatkhabor berbayar Jah...

mamarempit said...

seh ni buto IT...baru nk blajar...jadi....apo2 yg ekau cito dari smalam smpi ari ni...den lom dapek paham...

yg den tau...den leh masok blog ekau sesuko ati den....tk kono baya tol...ekekeke

::narita:: said...

yay ;D

Pije. said...

siapa y flag kak tijah tu?
i bajet kan kak,
ado org nak buh bendera mesia kt page akak.
tu y dio tokan flag tu.
ciss.

i.am.belle said...

tak sangka blog ko kena flag. bukan ada pornstar pun kat blog ko ni xD manusia pendengki ler tuh dah takde kerja.


p/s: kena cari backup blog nih.

julietchun said...

dorang ingat ko pengikut JI kot sbb ko berpistol tu :D

Tijah said...

cikgaban
sapa rasa gembira tepuk tangannnn.....


kakazz
buleh kak. kok tak ghoma klik yo flag eteh tu. tu la tu...awak ni nak tulis diari bapak la maleh kan. hehehe


kapten
lepas ni aku kena pakai domain sindri la nampaknyer kan..


dib
wewitttt. tu yg aku malas tuu....hehehe


yuyee
alhamdulillah time kasih kerana sapot mu adek...


yb
aku tau ko baik bang. takpe..nanti aku email ayam rosmeri tu yer bang.


miza
err...ipod ker bukan aipon. aku la salah baca tu. hehheeh....


umie
apa la doser kita kan nok? aku pun sama cam ko gak...baik aperr...


shu
mmg. kalu jumpa kita pukul dia ramai2 nak?


uji
biaso la kek. adolak org tak sonang mo kemesraan kito. hehehe. tu la tu. ni tgh prektis la ni. dah jadi yb sok laie ramai org dongki kan?


hana
kehkehkehhhhh! sian ko nok sampai nak kena asma. nati aku bagi inhaler ek??


ai
mari nok...kita tadah tangan sama2...ajak abg kaman ko sekalik. hikhik

Tijah said...

annasuejie
tu la tu. err..nak mandi bawah jembatan mana tu nok? sunway lagoon leh? nak kena berkemban ker? hikhikhik


tm
i like yu tu...hehhee


mint
takyah boli sokabar do. baco yo online. sokabar skrg ni isi eh tah hapo2 kan?


mama
tu la..ado lak yg bondi eh kek den ni ha. ghoma lak den blog den kono delete dipersada seni. tu sumo la tu..


narita
suker ko kan?


pije
mari sini aku flag telinga ko...wakakakaka...


belle
sbb takde pornstar la kena flag tu kot kan? giler..lepas ni aku nak letak byk2 gambar playboy ahh...


juliet
pasni tukar aku pegang bom plak. bom ala2 pengebom altantuya tu...

NenekPenne said...

blog ku adalah luahan hati ku...
jangan lah kacau blog orang kan... kalau tak suka, jangan baca... tak yah nak flag2 bagai..

Tijah said...

nenek
ontah eh. osah la dongki eh...