Oct 31, 2009

bila blogger berjumpa...

akak sampai bangi lebih kurang jam 1. singgah petronas jap. tacap lencu sama bedak sket kan. maklum la muka belemuih, molot beminyak makan hor fun kat old town dgn cija tadi.

tetengah drive cari jln berpandukan kad jemputan, tm call. "woi kau kat mana jah? aku dah kat bawah khemah ni. cepat la kak ezza tunggu ko! dia nak balik dah nih!" wah! kemain ko memerintah kan? hahaha! ko mmg happening nok!

tetiba...

gulp!

akak telan elio. dada mula berdegup kencang ibarat perantin di atas pelamin. alamak! segannyer nak jumpa blogger nih. takpe. takpe. relek arr brader.

kobau bajak...akak parking jauh2. kang sonang nak lari!

akak, cija & cem kendian meneruskan perjalanan menuju ke khemah pengantin. carlos tak ikut, dia shift petang. dr jauh nampak 2 blogger suami isteri tengah senyum2 simpul tunggu tetamu.

dan disitulah julung2 kalinya dapat jumpa, salam2, peluk2 dgn kak pah, kak ashley, kak ezza & tm. tetengah amek nasik...kak ngah lak tegur akak. tak sempat borak...cem dah tarik tgn ajak duduk. lapar katanya. sian eh anak den. 2 kali tambah nasi. osah sodap eh nasi minyak kak pah. pannnndaiiii kak pah masak. hikhik!

lepas makan akak masuk dlm jap tengok perantin. 2-2 lawa. samo cantik samo padan.

lepas memamarazi, akak pegi khemah balik cari kakngah. laaa...dah hilang plak budak nih. akak tanya kakpah. "dio balik copek...nak poie carik boneh pokok kato eh!"

akak pegi kat tm, cikgooden pun ada. kemain datang solo ye cikgu? hehehe!

apa2 pun...sonok jumpa korang walaupun kejap. lenkali ada kelapangan kita dating2 lagi ok? yang tak dapat jumpa...cklah (cepat na ko blk kak...), yb (ko plak lambat na dtg bang...) dan lilies (kita jumpa kat ou je la ek nok?)

last but not least. kak pah & prof, time kasih atas jemputan. majlis lancar. cuaca cantik. makan sodap. air laie la sodap (sey sorang yo balun 5 cawan sampai hongeh). dapat lak jumpa blogger2 hebat. all the best. semoga selamat pegi & balik. semoga dapat haji mabrur. kek sanun sok doa2 la sey dapek bebi kak yo? dapek laie 5 jadilah. humang aih!

hishhh! sapa la amek gamba cenggini nih!


48 comments:

xiiinam said...

Ha..ha...
Hanya kakPah yang kenal ckLah di majlis itu...
(setelah ckLah perkenalkan diri....)
He...he...


Tasikada tegur ckLah dari belakang tadi.....
"Cikguuuuu"katanya....sampai berterabur bunga telur pindang kakPah atas jalan raya...lepas tu dia hilang. Penat ckLah tunggu kat simpang....

ckLah terpaksa cepat sebab ada majlis lain......huwaaaa....

xiiinam said...

Setelah mengasap kemenyan tadi....ckLah dapat mengenal pasti wajah-wajah empunya kaki di atas....


Ceh....gambar tak boleh blah....keh...keh....

(nasib baik ckLah larik cepat....)

Kak Ezza@makcik Blogger said...

Tijah

alhamdulillah..dapat juga bertemu tuan tanah ni....

den tak dapat nak ambik gambar kelian..kamera ilang tu belom dapet bole yang baru..nunggu dapat free kot...

lawa ko tijah...perempuan melayu terakhir....

Ms.Lilies said...

ala nok....aku sampai lambat hahaha...lenkali kita deting ye...

kemain aku bersantai2 bawah khemah carik kak pah...terteleng2 leher...rupanya dah siap solat dah tunggu bawak khemah balik akakakakka....malu lak rasanya...

aNiS tHe BumbleBee said...

aiii kak tij...
kak tij, baju pegi kenduri tu sama dgn baju yg kt gambar belah kiri tu kan,kak tij..tihihi!

Ayda said...

kasut kau pun pemalu jah ye.... siap teleng2 lagi

hatim a.r said...

bile kita nak bertemu muka ni kak jah?haha tengok gambar dah fotojenik kalo jumpe fes tu fes mesti lagi menawan.apekes nak malu2 plak? =)

JMR said...

bestnyer..meriah bloggers kt cni erk..:-)

lupekanje said...

err..ko tak nampak acik ke tijah..??
takper...acik mang nengok je ngkorang smua dari jawoh..
di sudut meja itu..
ku melihat kalian bertemu
hanya aku yg membisu...
hehhe..

adibah said...

jah, lawa kasut ko.. aku berkenan la....

al-lavendari said...

sampainya hati tijah tak ajak orang kampung poie ! tak po ... ada ubi, ada keledek !

Kujie said...

alamkkk...geng cik kiah together gether ke....

masing dok posing kasut raya :p

Kujie said...

kak jie ni org pompuan ok.... tipikal pompuan

eh..jah..baju ko tu sama yo dgn yg gambo yg ko tempek tepi ni..


kalo ko artis, mana buleh pakai baju tu 2 kali kt 2 events jah.....hahahah


gossip ariis pagi minggu!

ashley said...

ha ha ha..
Jah,
sebenanrnya aku dok cari one blogger yang dah jumpa ngan kakpah,LUPAKANAJER..

pandai dia menyamar..

( I am your silent reader...kalau terkomen pun mungkin sekali sekali...seperti juga blog Kak Ezza, jadi silent reader)

BTW,
aku memang tak ada phone no kak Ezza..kakpah ada kut.

Yunus Badawi said...

huhuhu tak sempat nak jumpa korang

Che La said...

amboi meriah betul.

Zyma Saad said...

Tijah.....

Kasut je yg ko tayang,Sayang???
Huhuhuhu....
:)

kucingorengemok said...

pink mak perantin, pepel tetamu... yang pakai kain hitam merah dorang tu penanggah kena tolong angkat dulang ye? hehe :)

lupekanje said...

tomfang lalu..
ashley..err...acik hanyalah insan buah sempedak di luar pagar..err..hehhe..

Nizam.Ariff said...

Ko pakai kain merah, tu boleh la terima.

Tasek Merah pakai kain purple??? anggun sejati giler dressing tu..

Yunus Badawi said...

ok aku dah post aku punya versi. Kalau ko rajin pergilah tengok hehehe

Tijah said...

cklah
hehehe. puas dah sy cr keta xiinam tu xde dah blk ghopernyer. tm sergah akak yer? hahaha. mmg suka sergah org dia tu kan? sampai kelam kabut sy cr parking sbb dier suh cepat.


kak ezza
akak nak gamba buleh kak. nanti sey email kok nak buek konang2an tapi kitorang mmg dah janji taknak masuk'an lam blog. maklum la pemallueww. wakakakak. akak..email sey hp no buleh?


lilies
hahah. ko blk kol brapa nok? ke ko siap2 minum petang javacip ngan kpah sekali? hehehe.


anis
yer. mmg sama dik. recycle jer senang. hahah


ayda
hahaha. sbb nak beposing ala panca sitara punyer pasal kan...


hatim
fotojenik kan kasut aku? hahha. kalu nak jmpa..kita jmpa kat retoran hatim tu la yer? ko banjer akak. ko kan tokei kedai? hahah


jmr
yer. blogger dah mengalahkan tuan rumah. kecoh semacam :D


acik
hahahaa. pueh den scan cik. ko datang ko tak semlm cik? makan osah sodap eh taw...


dib
kehkehkehhhh. aku sais 9. kaki bosa kapal. nak pinjam?


al-lavendari
hehehe. tapi bukan kek lavender jln 24 ado satu kenuri ko semlm bang? donga cito ado cendol mohh...sodap tu.


kujie
hahaha. sbb saya bukan blogger selebriti kak. kalu tak bleh gak tempah baju ala2 siti nohalija tu. baju tu pun dah brapa ratus kali tah saya pakai. belasah jer. kehkehkehh

Tijah said...

ashley
acik lupakanjer tu kan...dia mmg suka main sorok2 tu. akak nak tengok gamba dier? nanti sy email. hahahahaa. abes la ko cik...


yb
tu ahhh. ko tidokan adam yer bang? nasib baik ko tak tetido skali. aku ngan tm mula2 cam nak tunggu ko tapi ko lambat sgt. kita jumpa lain kali jer la bang...


che la
hehehee. seronottt makan kenuri. cam gathering plak


zyma
yer la...yg lain2 aku dah crop. baru la mistewii. hehehehehe


kog
heppppp! penanggah tak pakai merah itam. diorang pakai vest ala2 penari hindustan. tak caya ko tanya kpah. huhu


acik
hahahaha. ko tengok dr jauh jer ke cik?


nizam
ko datang kul brapa? jumpa tm tak? hahaha. tm mmg suka tak ikut tema kan?


yb
aku tengok jap lagi. heheheh

::narita:: said...

kak tijah..
kalau org kawen nt..
akak turun pekan tau :)

ryurisora said...

gambo kaki je kak tjah. nak tengok muke2 vouge kome...

Nizam.Ariff said...

Jah, aku sampai kul 2.30pm. Aku sebenornya dah set dgn TM nak jumpa korang berdua tapi tak sempat jumpa. Aku tak sangka dia ada warna purple.. setahu aku TM nak pakai jeans... hahaha

Tijah said...

narita
insyaallah dik. tapi akak cop nak duduk kat meja perantin tawww. (giler kuasa nih)


ryurisora
hehehee. nak tengok kena jumpa dik. kami ini adalah mistewiii.


nizam
hahaha. aku mmg plan nak ber jins dgn dier sama cam budak2 katering. tapi tshirt xde size plak pastu kena pakai vest. tanakkkk ahhh.

cik jijah said...

ehhh tijah.. salam kabare.. hikss.. soalan ku..

tuh baju ko tuh.. sama ke dengan gambor ko yang kek tepi blog ko tuh? sama ek?

*sebenarnya tak tau nak tanya ape.. tapi nak tanya jugak...hhehehe

Tijah said...

cik jijah
tak sama. baju centu aku mmg sengaja buat 8 lai. hahaha

Mama-Danish & Sarah said...

salam jah... lama tak jengah sini kan kan...

merahnya ijah poei kenduri erk... nasib baek lembu kobau udah mati, kalau idah harus ijah kena terkam....hehehe...

kakpah said...

jah, akak kobaan tak nak bukak blog lai dah kan? tapi tangan ni ngelintin yo ha nak ngotuk2.
haha.. kau tak leh nak nyamar cam TM tu lah jah. lenggang lenggok kau dari jauh akak dah kona dah. dah tu siap nyongge nyongge lai.
tenkiu for coming lah jah walau pun tak dapek nak layan korang abis2an. next time ko bangi roger la. kito pekono kupi kek mano2 tu. salam kek cija.

al-lavendari said...

orang jln 24 tu, ajak orang bawah bukit jo, orang ateh bukit dio tak sampai !

bungacahaya said...

Blogger laki bini tu (prof & kak pah)my family friend la...alaaa...tak dapek jumpo kak jah. Mesti omak den dapek kad gak tu.

tasikmerah said...

hahahaha... jahhhhhhhh... ko la kaki pengkianat nombor satu. kalau nampak muka tu mmg kitorg balun. ni nampak kaki nih... ko nk kena lastik je jah?

:P


hepi befday utk cem yg comel tu ye.... :)


.

ymn said...

ohh tgk gmbr kaki tu ..maka kita wat Persatuan ...
Persatuan Penulis² Blog Wanita bagi kategori 60kg keatas ..

ahaks.. : )

Lifesaver said...

merah makngah ko kak!

Tijah said...

mamadanish
bangi mmg takdo lombu kot. sekor pun tak nampak. hahaha


kakpah
kemain kutuk den yo kak? takpo...den maafkan sbb akak nak poie aji ni kan. hahaha. den xleh tahan la nak nyongge kak. toba bona muko ni raso eh.


allavendari
hahahaa. org eteh bukit tu org ado2. osah berangin eh eteh tu kan?


bungacahaya
laa...ye ke? datang tak aritu? takde nampak pun? hehehee.


tm
alaa...khianat kaki jer takpe. tu bukti tu...menandakan ko penah jejak kaki ke bangi. hahahaa.


ymn
salahhh. salahhh. kami underweight sebenarnya. hahahhaa


lifesaver
biaso la dik. bangi xde lembu takpe...heheh

isabelle said...

mcm kenai ja baju hitam merah tu kak tijah

KAKTINY said...

salam kak tijah..

ko kan kak.. bab mengambil dan mengedit serta menayang gambar dgn idea kreatif.. mmg kelaaassss...

hihihi..

kakngah said...

cengkelat kau yo..
koba msh rmh nk konceng..
goman eh skodeng pengantin...

tp kn nok.. aku mng malu sey... first time jumpe blogger.
tp lg.. bab mkn aku xmalu
kehkehkeh!!!!
mmg sedap kn briyani kakpah

mamarempit said...

tk pakai kasut croc ke Jah??? ke..tk sompek boli? :D

||alis|| said...

aku adalah bawang putih dalam siri n3 kali ini. uhuks!

(majlis anim pon aku tak dapat nak attend, huhu..)

takpe kak jah, ada rejeki esok kita jumpa eh.. :)

salam.

Cik Puan Huda said...

kak jah,
baju cam samo yo ngn gamba tempek kek tepi ni

Tijah said...

isabelle
ai ler tu...


kaktiny
hehehe. masih cuba menten mistewiii dik.


kngah
nak konceng tapi ramai lak org guno toilet. tu yg skodeng sekali tu dah alang2 kan...nasik osah sodap eh kan?


mama
tak mampu boli. wakakakaa. takdo la...


alis
yer la. aku tau ko bz skrg. lenkali kita jumpa yer?


huda
a'ah. mmg samo. :D

dude said...

pengantin lelaki tu usha sape?
sila explain..

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

gambar kain ngan kasut ja ko masukkan ?...huh...sian adik tu...susah2 fokus..hahahahh.

acik lupakanje ada pegi ka?...tak jumpa dia...ko nyamar jadi tiang kemah ke acik?..

NenekPenne said...

awat tunjuk gambaq kain jer ni? oooo secretive... tijah kan ajen 008...

Tijah said...

dude
usha udang panjek noneh...hahah. paham tak tu?


cikgooden
hahaha. tu la aku ajak ko amek gamba skali tanak. kalu tak etlis ada la gamba suar selai. huhuhu


nenek
tawu takpe. mistewiii. mistewiiii. hahahha