Oct 27, 2009

merbahaya

fb = fesbuk

akak adalah jarang masuk fb nih. farmville? mafiawar? apa kejadah tah lagi. takde amek pot sgt pun (tak reti main senornyer). sesekali je akak masuk nak tengok kot2 ada latest update dr kengkawan kan (maklom la kepochi...) esp. pekembangan terbaru menantu akak si wawa tuh. oppssie!!! dengar citer dah pandai pout2 molot skrg. hoih! asal centuh? ko penah bagi dia webcam ngan pija ker nok? wakaka!

ni tadi akak masuk la kejap...

ada 1 rekues katanya. akak pun klik la...

tuuuu diahhh!

see? see? sapa rekues? AJI USOP ok!!! dah la takde gamba. info pun tak complete. ingat akak nak approve? takpat der bang aji oi! dah la fb tu je la satu2nye tempat yg ada privacy sket buat akak. buatnya betul la tu aji usop ayah akak? wah! sgt merbahaya! bukan leh caya tu. dah la aji usop tu fast learner. ni akak call hp pun dia tak angkat. ntah2 kat cc nih! (err...kok tak boto, mintak mahap la nuduh yo bang aji...)

mmm...neves nih! aji usop makin pandai baca pergerakan akak skrg. cam ada frenfinder je dia tuh! ada sekali tu dia call "kau kek mano nih? damansara ko?". cehh! betul lak tu!

aaa...selkom ada frenfinder tak? sapa tau sila ajar akak yer? yaa!! jgn risau. hadiah lumayan sedia menanti anda.

p/s : cija, kau tak raso ko kekadang aji usop tu cam ado siksens? sewam kannnn?


59 comments:

ashley said...

Dia pakai setelite!!
ha ha ha

ashley said...

UIKS!!!
jaga tidor, aku terus FIRST bagi komen?
haih....

KV said...

abih lah ko jah.Pas ni semua xtvt mu dia tau. Haha

::narita:: said...

wallawah...
bahaya nie..
aji usop nk stalking akak lah tu..
akak nakal yeeee :P

kak wos said...

peh nih setazah lak rekues!!
nak lagi sewam.. tetiba aji usop ngan setazah jd follower blog ko!
sehari selepas tu diorang mula aktif menjadi komentar ko..
amacam? sewam tak jah?

mugiwara said...

dia paku pepijat ke gps ke kat blakang tengkok tu...

ai said...

Bang Aji...bang aji...isk! gi la baca Quran!!

sama la aku pon Tijah oiii! bila dah kene paksa ngan geng mak hayam aku, baru aku berpesbuk. Aku mana ada berkebun2 tu. haram jadah 1 pon aku x paham! kahhhhhhhhhhhhh

Cikpid said...

muahahhaa..pak aji mmg laa ade siksen kat anak2 die..dh tentu drh die ngalir dlm bdn kak jah..x yah pakai frenfinder satelit semua tu..

Kak Ezza@makcik Blogger said...

jah...

kamu pergi tak rumah kak pah sabtu ni...kalau kamu pergi, tunggu akak ya....

La Diva said...

Wawa blom webkemming ngan auntie peeja lg! Hehe
Tah dr mana dia blaja buat pout.. Lawan tokey btol! Haha

Internet br nk masuk hari ni..nnt kta webcamming dr rumah baru ye mami!

sheila said...

hahahahah...amik ko
kok boto tu aji usop apak akak..fuh den saspek, respek...colik IT org eh

Lifesaver said...

dia pasang spy pe......dasat btol hj usop ni

mamarempit said...

huu...kok pah ni Sazah yg rekues....kompom la tu.....

jgn2 pas ni atok kau pun ikot yo...naya...

tp musykel...ade la tu yg dok jd silent reader blog ekau ni kan...sajo yo tu...

NenekPenne said...

fesbuk best ooo
yang tak tahan, kakak aku suruh tolong tengok2 kan ladang dia... eee geram eh..ingat aku kat opis ni asyik berladang apo?

nak aku nak add aji usop boleh tak tijah?

julietchun said...

ko dlm bahaya ni jah,hahahaha.

kakngah said...

den xdo fesbuk
ngehngehngeh!!!

xiiinam said...

ABANG AJI....addlah ckLah...he..he..he..

linn said...

kalo aji usop ada fb, ko try cek sazah tu nok. tah2 ada gak main cafeworld. bleh laa aku add jadik neighbour.

nurul@cokolat said...

eh.. jangan tak tawu.. org2 tua juger pandai berfb tau!tak mustahil tu... mungkin dia ada fb sebab nak carik kawan2 lama skolah dia. apa.. kau ingat kau je nak carik kawan2 skolah kau???? ha? ha?

nurul@cokolat said...
This comment has been removed by the author.
mrMiEZ said...

kak tijah dak patut mandang rendah kat aji usop tu...

org tua2 nie, kekadang celik IT tau. Ntah2, aji usop pun ade blog pa... cuba kak tijah cek tengok...

hehehe

Hidemichi said...

ko dah keje sakat dgn malaun mana dah ni...

Erna said...

hahahaha...memang akak golak bosa...memang la ayah jah tu ado siksens..dah namo e ayah ngan anak..dio buleh raso anak e kek mano..jah tadi akak lalu jalan baru poi seri monanti...copek jah..dio nak tutup lek tu,bukak untok pertabalan yo...tinggi jah...tapi takdo raso seriau doh,sobab jalan e bosa.

Cik Cookie said...

fesbuk nih kadang2 felik.

tiba mcm tergoda ngn aji usop kat seblh kiri nih.

farish H said...

hahahha lucu la akk..aritu pon rizz x approve my sis nye fb!

Tijah said...

ahsley
kot tido siang kak? best nyerrrr. hahahah


kv
takot kan? carlos pun tak pantau cenggitu....


narita
esok lusa tengok2 ada blog plak. caner tuh...


wos
wahhh! sewammm tu wos. mak dah setat naik bulu woma dah ni. (alak aku terikut setail ko nih wos..)


mugi
tu ah. aku syak mmg dr kecik dia dah paku mikrocip sesiap la. asek tauuuu jer.


ai
hahaha. aku tanah yg kat blakang umah ni pun tak terbela lagi mau bekebun kat fb.


cikpid
dasat ah diorang. tapi tu la. check2 cam dah disable plak org tu...


kak ezza
insyaallah datang kak. akak nak jmpa saya? wuishhhh! bak no phone akak. kita jumpa kat dapo nak? saya ni pemalu kak...


mak wawa
laa. belom ke? ingatkan dahhh. hahaha. sebab sebijikkk tu..


sheila
kannn? maklum la kek ttj tu ado satu cc ni...dio cas murah yo.


lifesaver
ntah. nak kata aji usop ni bekas british airforce tak plak...


mama
sajo nak gurau denda gek eh kan? babab kang baru tawuuu..


nenek
kalu aku jadi ko...aku racun jer ladang dia tu. susah na plak kan? hahaha


juliet
itu yg buat aku neves nih...

kucingorengemok said...

besok-besok kalau sazah plak ada fb ko bagitau aku ye? aku nak add dia, ada bbrp kemusykilan agama la... hehehehe

Tijah said...

kngah
kau takyah la beladang kek fb tu do. kau dah ado ladang boto. laie lumayan hasil eh tu. hehehe


cklah
waakkakaka. kalu sazah tau misti dia paksa abg aji bagi password nihh...


linn
kahkahkahhh! tak maun deh do. sazah tu hp pun takdo...


cok
motip kau membeking aji usop nok? hahaha. mereka tidak boleh diajar menjadi terlalu advans nanti susah kitorang nok...


miez
kan? pastu lagi ramai follower kan? pastu org dah tanak baca blog aku kan? pastu dia ngan sazah pakat kutuk2 aku plak dlm blog kan? oh tidak!



hide
tu ah. tapi selagi tak memudaratkan...takpe ah.


erna
sey blm raso laie jln tu kak. tapi tang umah ni mmg nampak. osah tinggi eh kan?


cookie
wahhhh! mak tanak mak tiriiiii plisss....


rizz
yer. jgn simply approve...ibubapa apatah lagiii...


kog
hahaha. aku tak caya ko nokkkk. ko misti nak kowek rasier tu...

Lazyf... said...

abih la kau kak....aserehe la nampak ae pehni...hehehe

hatim a.r said...

lah biaso orang tuo zaman skang nih sebok nak berfesbuk jugak.mak den pun samo yo siap suruh kawan eh buatkan fesbuk.gambar info sumo xdo.pehtu siap kawan2 tempat keje sume pakat add den.dah macam artis dh ni

Zyma Saad said...

Tijah.....

Habis la ko kali nihhh. Nanti aji usop ganyang ko kalau dia tau xtvt ko kat dlm tenet ni. Siap la ko dgr ceramah perdana dari aji usop tu......

Mak Ton said...

muekekek...
endvan sungguh aji usop yo kak jah..
seh ado add akak kek fb namun tiada balasan huhuhu....

Tijah said...

lazyf
tu la tu. ulo yo la lehe kek aji usop tu kan?


hatim
dik. akak jumpo restoren hatim kek somban tadi. dopan puncomas. tingat lak akak kek kau.


zyma
aji usop kurang becakap. tapi sazah jangannn. kutbah dia susah mau berenti tu...


makton
ekau kosan eh. apo tak pekona'an diri. mano la den tau halimah tu capo. hikhik

Pije. said...

comeeel aji usop ni.
hahaha
nak add lah.
buleh ko kak?

faiz said...

ahahah... jah..aku nak add aji usop boleh jah?????

nanti blh jd nebor kat farm aku :)

yuyee cap limau said...

YB jah,
kalu sazah ada FB nanti jangan lupe gataula..boleh dijadikan idola nie..ustazah advance alaf 21..hehe

hatim a.r said...

eh kek somban tuh bukan kodai kain ko yg namo den tu?haha ingat gak akak kek den..terharu nih terharu T.T

dude said...

aku nak add ko boley kak?

kupaslaroren said...

ish nak add akak lah.. la la la

Masy said...

pak aji ade share dgn selkom koooootttt...

Hezesuze said...

aji usop pn mau up 2 date nok...hehehe

p/s meh ler add mak..heze suze hasan

Yunus Badawi said...

nanti aku pun nak menyamar jadi aji unos. ko acceptlah request aku nanti muahaha

HappyIrfa said...

org menyamar kot,,atau org myanmar.hehe

muna said...

ayah sey mmg sey aja main fb ni. mulo2 sey aja blogging..pehtu dio asik2 main hi5. apo kono tuo2 main hi5 kan? tu tahap budak skolah buleh laa. sey registerkan fb. mulo2 takdo laa dio nak search2 nak add anak2 eh ni. skali dah pandai lopeh akak sey add dio. dio request slambo sey tak accept. samolaa ngan akak sey add sey tak accept. abihlaa ketahuan sumo ghasio kan kan?

aghi tu ditanyo eh, apsal tak accept laie dio add. slambo sey jawab an "sajo tak accept". mujo oghang tuo tu tak cakap apo peh tu. paham deh anak eh nak privacy :P

eddie dewanaga said...

Jah, gua pun ada kat sana...

carilah : Eddie Dewanaga.

||alis|| said...

AHAHAHAAHA!!

pocah pewot den baca n3 kali nih..

frenfinder?
fesbuk?

aji usop???


apakah?

KAKAKAKA!!!!!

any kak, maaf zahir batin, hehehe!

tasikmerah said...

tij, aku ingat nk berkenalan juga la dgn aji usop ni tij. bg la no talipon. hehehe...


:P

.

tasikmerah said...

amacam projek katering kita? jadik yek...? he he.



.

k.e.r.i. said...

berbahaya lah kak.
merbahaya tak wujud dah dalam kamus dewan.
haha

al-lavendari said...

pertamo kali masuk blog ni. che la yang rekomen. raso bodoba2. maklumlah masuk laman orang. ontah2 tuan eh tak gomar. mano nak lotak muko.
hari ni cumo nak nengok2 jo dulu. kek mano sempadan eh, kek mano tompek dalam, kek mano tompek dengkek. esok kalau nak datang lai, taklah tojorubuih.

ese ni warga omeh. tak pandai nak berbuku muka (face book). blog ni pun, pueh anak2 ngajar eh. bolum yo pandai2 lai. maso kocik2 dulu, bondo alah ni tak ado lai.

demang said...

kak.somalam monang bola. poi tengok tak?
ese ni kek kem susah skett nak poi.

j.u.l.i.e.t said...

bahaya tu... silap2 esok lusa tetiba aje dia jd silent reader.

Tijah said...

pije
jangannn.marah sazah kang...


faiz
aji usop suka mancing. tak suka menanam. huhuhu


yuyee
errr...sazah tgh bz skrg. ada kelas kat masjid. fb ni lagha katanya. wakakkakak


hatim
takkk. kodai makan. hatim mano ko cakap ni? kodai yusof ado la...tapi tu jual karpet


dude
bolehhh. tapi kena pekona'an diri dulu ok


kupas
boleh dik. tapi jgn lupa introduce yer. i don epruf strenjer. wakakak


masy
mungkin la. ehhh. tapi dia pakai meksis laa...


heze
nak mak suh aji usop add ko kah? bolehhh saja


yb
aji unos? wakakakaa. try la bang...


irfa
tah2 org vietnam...


muna
hahaha. jangannn. tak esep kang kocik pulak ati org tuo tu. kang sobab fesbuk tak cium bau shugo lak kang...


eddie
orait bro. gua ada benda nak tanya sama lu nih...


alis
lama ko tak datang sini dik. kecit ati akak. wakakaa. tetiba lak ngengada kannn?


tm
katering? jadikkkk. hahahaa. nok. aku tunggu ko kat dapo. kita incas makanan pengantin. aku kaver udang panjat nanas, ko kaver ayam golek orait??


keri
ye ke? salah ker? hahahaa. maafkan akak dik. akak dulu bm kena amek paper julai...


al lavenderi
heheh. dok lavender ko nih? semacam yo namo ontah2 jiran nih. ala. apo la bona blog sey nih. merapu yo lobih. sey bukan diva bang, takyah la sogan silu nak menogo doh. apo2 pun selamat bekonalan yo...


demang
capo monang? ontah la. akak tak tengok lak. kem mano lak gek eh tu?


juliet
pastu2 tiba2 je diorang tu ada laptop sorng sebijik kan?

al-lavendari said...

yo ko duduk LH. ese jalan 22. esok kojo. pagi2 dah kono keluar rumah. lain kalilah poi maulana.

Tijah said...

allavendari
hahahaa. sey jln 27 nuuuuun blakang nuna dokek hutan. sib baik ado pagar. kok tak pagi2 kono togo mo ghimau...

Cik Puan Huda said...

aji usop pasang spy nih..ko jgn memain kak hahahaha...

tabik spring sama aji usop hehe..

Tijah said...

huda
takott kan? takpe...lepas ni akak spy dia plak

The Inner refugee said...

tengkiu kerana buat akak tergelak besar sorang sorang kat dlm bilik hotel ni.

Tijah said...

tir
time masih kak. nama akak sape? bleh berkenalan...