Oct 17, 2009

ko cakap je nak jumpa kat mana skrg!!!

rabu adalah training dan sabtu adalah meeting. maka hari ni akak ke damansara lagi.

meeting abes agak awal pulak dlm jam 12.30. apt kat bangi jam 2. isk! lambat lagi nih. mana nak pegi ni ek?

ahaaahhh! apa kata kita berenti tepi jln kejap.

inilah masanya!!!

nak pegi mana ya? baiklah! mari kita set tengok!

wahhhh! dah tak sesatlah skrg!!!
(sila beri tepukan gemuruh...)
tijah di tugu negara
(hey! uji rashid pun penah amek gamba kat sini tau!)

merasa feeling pelancong hari nih!!! siriyes selama 33 taon hidup di muka bumi tak penah sekali pun akak ke sini. kesian kan? (sila salahkan aji usop...)

lepas ni akak bercadang nak buat lawatan sambil belajar ke tmn rama2, tmn burung, parlimen, dataran merdeka, bank negara malaysia (motip pegi sini?), dan bbrp tempat menarik lagi.

lepas apt bangi, on the way balik...ada msg masuk...

laki : yang! kang tolong belikan butterscotch 2 yer?
bini : orait!

keluar je tol senawang...akak pun...

set lagi gps. cari giant senawang lak. kata nak beli butterscotch kann??
hikhikhik!

getik tak?

maafkan lah tijah tu ye? org gayat dapat brg baru mmg cenggitu...

p/s : sapa nak dating ngan akak lepas ni cakap jer nak jumpa kat mana. kepong? jinjang? sg. petani? tepeng? gemoncheh? no hal beb!!! celah kuku je tu! warhhh! kah! kah! kah!
(sudah boleh belagak sambil ketawa riang skrg...)

oh yer lupa lak nak kredit...

tengs to incik carlos bagi benda nih! lepas ni ai promise takde ngadu sambel nanges2 dlm keta akibat sesat lagi. lebiusomac!

50 comments:

Lady Arween said...

Salam Cik tijah..1st time tggl jejak..Wah best ek..dapat garmin..duk nfidam nak beli..tak terbeli-beli lagi

shuzana said...

kak jah..tu garmin ke hp..sgt mabeles skrg ni..maklumat dihujung jari anda..hehe..

Tijah said...

lady arween
install software garmin dlm hp jer dik. free. hehehe


shu
2 in 1. hehehe. tapi ko jgn suh aku cari big ben. tak jumpanya der...

~0~ said...

salam kak
jumpo kat kutub utara bleh x??

su said...

kak tijah...mmg syahdu bilo tompek yg kito nk poie tu tanpo sosek! hahaha....

sey pon guno garmin tuh...ari tu pestime pi ipd ampang jaya, hubby tokojot sbb leh sampai tanpo sosek! hehehe....

ape laie kak tijahkan!

byk tompek utk dilawati, byk laie utk diterokaikan! hehehe...

siggplus said...

waaa bes2 dh ada gps..boleh la dtg rumah aku sambil bwk ikan keli msk cili kan?hehe

klik iklan kak

rashiD said...

haishhhh...

giant senawang pun ber'gps'
osah, hahaha...

jgn pakai dalam rumah yo kak..

k.e.r.i. said...

nak beli butterscotch pun nak kena g giant ke?

Tijah said...

~0~
bulehhh. kalu battery aku tak kong ler. hehe


su
kan? siap tunjuk jln shotkat yg best tu...


siggplus
orait. bak alamat. yer la. kang aku klik iklan ko plak....


rashid
dlm umah nak poie mano? toilet ko? hehehe


keri
mistiii. butterscotch kat kedai luar cepat habes biasanya. giant jer ada byk stok kan...

Cik Puan Huda said...

kak jah,
buleh lah hakak jadi penunjuk jalan yang benar pasni hihihi...

ashley said...

Jah,
aku ada mender ni install dalam handphone, tapi apasal aku sesat jugakk..
har har har...

cam mana nak guna ek???

tak up to date betoi aku nih!

mrMiEZ said...

carlos silap bagi kak tijah gps tu...

bio sokmo ajo sosat... janji cukup time ade umah... servis carlos and cem

nie.. dengan gps nie, kak tijah akan panjang kaki... bukan stakat semayang kat mesjid negeri kat semban nun ha.. dengan gps nie lah kemungkinan kak tijah leh tersemayang di masjid terapung gannu nu... almaklumlakan dah ado gps... hehehe

hantumakan said...

uish, techno savy ko jah.. :)

hantumakan said...

uish, techno savy ko jah.. :)

bOnda said...

agak2 akak nak wat lawatan lagik tak kt SR(J)K Effingham tu? hins..hins..

xiiinam said...

Jumpa bawah jambatan , Boleh?






Set GPS hp kau...cuba kesan di mana kedudukan akkkak..he..he..he..

Zyma Saad said...

Jah....

Agak2 ko boleh kesan aku tak kalau aku dlm jamban?? Ko kene setting GPS ko tu bebaik..........

Aku nak say Hiiiiiiii!!!! kat ko kalau ko dpt trace aku dlm jamban.
Muahahahahaha......

Tijah said...

huda
ye betul. sapa2 sesat boleh contact akak lepas nih


ashley
wakakakaa. akak cr jln dr sek 7 ke pkns mmg la bondo tu maleh nak kira. mengada2 katanya. hehhehehh


miez
a'ah kan? berisiko jugak tu. silap2 pegi hadnyai terus...


dalia
terpaksa nok. aku dah x sanggup sesat lagi...cepat habes minyak jln sana sini. err...jom jumpa kat aeon bukit tinggi. hehehe


bonda
tanak dah. pasni nak pegi skolah cina plak...


cklah
jambatan mana kak? bawah flyover ipoh-kole kangsar tu ker? no problemmm. wakakaka..


zyma
kalu jamban x dpt kesan...sbb ada bawuuuu. wakakaka

linn said...

kalo aku ajak jumpa kt kg kong kong, pasir gudang agak2 sesat tak ko?

Blog Erna said...

wah..jah..best e..bilo jah kato dah tak sosek tu...akak jadi teringin pulak...semalam akak nak poi...saujana utamo kek sungai buloh..kenduri abang nak poi haji..punyo la lamo e baru nak sampai..bekali2 abang talipon...takut adik e sosek sampai kualo selangor.sobab lamo bona..dio tgg.jah,,cito sikit camano akak nak install kek tipon..buek kek kodai mano..dah tak soba nak buek gak ni...

kak wos said...

tiada alasan lagi utk sesat bila aku jempot ko ke rumah aku suatu hari nanti.
(pergh.. tegas beb.. cara aku taip ayat kat atas tuu!!)

motip nak gi BNM? aku taw!! nak cek namo ko ada black list ker tak kan? kan? kan? takpon, sbb nak jumpa rosdiana faziera.. iihihikkhikk (gelak memaluu)

Tijah said...

linn
ehh. jgnkan pasir gudang, cecelah kotak dlm gudang pun aku bleh carik ko nok...


erna
akak kono make sure hp akak buleh masuk gps la kak. sey buek kek kodai nokia dopan reject shop sbn parade tu. dio buleh installkan. kok hp xleh masuk software tu...akak kono boli gejet eh la kot. garmin namo eh. osah sonang eh kok dah ado bondo tu kak. econsave yo lom masuk laie...


wos
yer la. aku tau tu. semlm kuar dr tugu aku nampak bnm. teros teringat kat seseurang tu. hikhk. kalu nak buat potluck ko nak masak apa wos? aku tanak mi sup. aku nak samting lagi spesyel. wakakakakakak....

cookie devine said...

Akhirnya dapat jgk yea K.Jah.Lama menunggu.semua econsave blh jajah.semua Jusco blh cr.tahniah2.

~Kak AZZ~ said...

akakpun lom lopeh laie poie tugu tu Jah...tapi kok tmn bungo okid tu dah lamo lopeh ehh....hehe....(tak patriotik sungguh...)

ZARA 札拉 said...

hehehe~

bagus giloks kak!

pergi rumah aku kat SEROM!

hantumakan said...

stakat, aeon, kau dtg aje jah ke umah aku, tak maknanya lepak kat aeon, tokleh gebang sambil terkangkang2, muahahaha

lupekanje said...

tk yah la tijah..
acik dah smpai dpn umah pun, kau tanak jumpa...aper la pekdahnya menatang tuh..

tak per la..*majuks

faiz said...

tepuk..tepuk..utk tijah..pas nie sure x dak entry hang sesat lagi kan...kan...

tp melampau ar ko nok...p giant senawang pun nak set gps....

Tijah said...

cookie
yer. lenkali kalu nak apa2 kena nanges2 majuk2 sket. misti dapat punyer. hahahaha


kakazz
hahah. sey bangunan parlimen pun lom ponah sampai laie kak. tapi simpang potang dah ponah poie dah..teral kan?


zara
serom? kek mano tu? sila bagi alamat penuh supaya satelit dapat mencarinya. hahaha


dalia
nok. hp ko pun aku xde. email aku bleh? kot la aku terlepak klang bleh singgah umah ko makan coklet volkeno tu...


acik
hikhik. bukan tanak jumpa cik. sey kan pemalu. wakakakaa...

Tijah said...

faiz
saja je tu...mengada2. hahahhaa.

AZANI said...

cecuba cari pinggiran senawang 5/15, no 34...senin petang insya allah ada kat sana

nurul@cokolat said...

wah.. gajet tijah pendakwaraya makin bertambah skrg! ujian utk kau nanti adalah masa potluck umah wos nanti yer. kau jangan kol langsung, aku tau ko dah sampai je kat gate dia yang gagah tu.

nok.. mana gambar yang abang kaplam tlg amekkan tu?

Nizam.Ariff said...

Dah terer tu...

Skit lagi boleh la cari tandas awam time emejensi...

Mak Ton said...

manatap seh!!!!

Lazyf... said...

Umang ai koyok lak ai akak sojak da ado GARMIN ni yo...hahaha

Tijah said...

azani
ko buat apa kat situ bang? alaa.. pinggiran senawang lagi la. celah gigi jer tu.


cok
yer nok. gejet aku sanggup beli sbb tu cam keperluan bukan pembaziran kan? maklum la nati kalu aku sesat kat KL minyak & tol misti pakai byk. err...ni mak tak propa tau nok. wakakakak.


nizam
hehhee. bulehh. tapi sementara nak set gps tu bleh tahan ker tekucil tu?


makton
haaaaa... jgn memain. ko nak map pegi PD tak? leh piknik sama2...


lazyf
wakakaka. bukan takat koyok. malah jobo juer...

buyuiazliana said...

butterscoth...betol2 sedap!!!klu kat sg petani [sila gps kak] jgn ckp giant..tesco pon payah nk carik...mmg cepat abes...

Ms.Lilies said...

wohoo...
kemain ko skrg ye nok...
dah terer la...
pasni blehla aku ajak jumpa kat perak lak kan akakakakaka

Tijah said...

buyuiazliana
kannn? kalu kat kedai2 biasa jgn ckp la letak2 jer abes. yg raisin tu org tak brp suka sgt kot. byk jer stok tengok


lilies
blehhh! tade hal punyer. lepas ni aku misti lagi cepat sampai dr ko nok. 5 menet jer aku buat nak ke OU tu. heheheh

J@J@ / Bini The Rock said...

semangat saya utk memiliki GPS semakin membuak2...

(sila salahkan Kak Tijah!)

tentangseseorang said...

ce ko gps kan pokok assam tambahan. jumpa dak? ehehehe

Tijah said...

jaja
hehehe. dapatkanlah segera dik. kerana sesat di kole lumpur itu adalah menyakitkan hati...


ady
hahaha. not found katanya. hehehe

Hidup KOKA said...

tijah... lama aku tak singgah!!!
Ko tetap seperti dulu! kelako...

ztzett said...

tepuk tepuk tepuk tepuk tepuk tepuk tepuk tepuk tepuk tepuk
(banyak ni sebab gemuruh sangat bunyinya)

almaklumlah perniagaan pun dah semakin maju, senangla nanti nak antar order ciken rosmeri ke serata pelusok tanah air...ups!

Tijah said...

koka
hehehe. aku baru teringat kat ko jugak bang. ternampak mi segera koka kat giant semlm...


zt
hikhik. perniagaan ayamku delivery sekitar sbn saja setakat nih. kau nak frencais kah? aku tade hal. modal rendah jer...(ikut harga pasaran ayam)

sheila said...

baghu dapek mmg camtu kak..

samolah cam org baru kawin..."nak" sesajo hahhahahha..

Hidemichi said...

Tu kalau call masuk tu sah kantoi!hahaha

Tijah said...

sheila
wakakaka. kau mmg mengong kan? goma buek den golak tebarai. haih. mano la abg kalos kau nih...


hide
a'ah kan? aku x try lagi tu. ehh. nati blk penang nak try cr penanti ada dlm list tak. heheh

Lifesaver said...

akak..kalo berani...dtg umah aku la!

Tijah said...

lifesaver
bak sini alamat