Nov 13, 2009

500

alhamdulillah!

time kasih byk2 la kat korang semua!

diam tak diam dah 500 dah pengikut kerajaan langit akak.

diam tak diam dah 2 taun jugak la korang mentelaah segala propaganda & manifesto palsu ciptaan akak.

eleh kecoh je!

misti la kecoh! tak byk duit takpe janji byk kawan! kan? kan? kan?

dan skrg...

demi pengikut kesayangan...akak & suami harus bekerja keras. kalu setaun 250, cukup time cem kawen sok akak bajet angka tu akan meningkat jadi 5,000.

wah!

nak jemput semua kena buat majestic wedding ala devdas nihh!!!

sambel2 makan...kita jamu mata kan?
(ker korang nak inul? akak booking skrg!)

saya sudah isi dialog...
anda bagaimana pula?

67 comments:

catz said...

wah..congrats..
ramai betul pengikut tijah..
:)

brain_mind&soul said...

taniah kak! teruskan berkarya yg logikal & terkesan dihati pengikut kak....keep in touch!

rgds,
rnz

rashiD said...

kak,
den nak try un-follow jap.
lopeh tu takdo la no. 500 tu,
dongki kan,
ha ha ha..

Tijah said...

catz
mekasih kerana mencukupkan yg ke 500 tu dik. akak blanjer ko makan jom??


brain
mekasih dik. kalu akak bukukan...ko nak beli tak? heheh


rashid
tak pek do jang. akak dah prinskrin dah ado bukti eh tu. hahaha...

hatim a.r said...

den banggo terselit antara 500 orang neh haha.satgi cem kawen jgn lupo jemput ah!!kalo abg carlos kawen pown jgn lupo.eh eh terlebih sudaaa hahahaha.tahniah kak jah!

Tijah said...

hatim
haa...kau jgn provok abg kalos kau tu. akak jontik telingo tu kang. huhu

qishie said...

kak nak jadi menantu bole?

mrMiEZ said...

kak tijah, kak tijah...

bila nak insaf pun tak tau la...

tak abis2 dengan entry pecah perut dia...

cemne ler si carlos leh idup semati ngan kak tijah..

mesti dah terborai2 perut die tu dek lawak entah per tu..

tapi yang [enting... you rock kak tijah... syabas2 master ji

uji6june said...

tahniah Jah ..

uik .. bukan sonang tu
nak kumpo pengikut seramai tu ..

konsep devdas tu
dah kira okeh dah
kot2 akak leh tompang sekaki
bergelek blakang si Madhuri Dixit
muehehe ..
jangan2 taim si Cem kawen
lutot akak dah longgar ... adehhh

*

ymn said...

500 tu klu sorang transfer RM1 dlm maybank2u .. sakan Yb makan secret recipe .. wakakaka

ohh... aku yg ker 501 -

sya mansor said...

tahniah kak :)
saye ni entah yg ke berape ye (motif tanye? haha)

dialog:

yg kiri: meletop kan mak gelek nyah?

yg kanan: huish.. kak tijah lagi meletop! macam mak ni hah.. ewah ewah!!

jo said...

waaa......
ada buat mkn-mkn ke kak tijah?
aku daftar jadi ahli la ni jugak!
jgn lupa jemput...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

anon 1: wah jah gelek sama kelas ngan aku!

anon 2 :laki jah plak sama naik gelek ngan jah tu :P

nizamsani said...

wah.ramai.

Cik Pah said...

congrats kak.. sy bangga jadi followers kerajaan langit akak.

KAKTINY said...

sempena meraikan kejayaan follower melebihi 500, nanti kita set appmt deting bekfes kat spital serdang.. makan lamb chop ye Tijah yer yer yer.. hahahhaaa...

~0~ said...

respect la kak...power tue...

*Miss Geli^ said...

gile ramai kawan tijah...saye pun jadi malu nak kawan ngan jah...

jah artis kan??tak perlu wat 10 entri sehari kan?

adriea said...

wahhhh!! tahniah kakk! den 50 puluh pon tak sampai lagi .. hahahah

shija said...

wakakakakak....sgt sesuwaiiiiii dialog ko tu nok.kobotolan lak cam mato dowang tongah pandang pic cem kek sebolah tu kanz!amat kene disitu ye...kahkahkah..

Ayda said...

dialog:
"ape lelebih na lengok kau tu... cam terpeleot je rupa"

"ala ko tu jeles... tak leh lentik cam aku"

♣ haNie ♣ said...

eceh kak..
dh smp 500 dh..
congrats!!

tetibe jek segan nk masuk blog selebriti nih..

hehehehe :P

mamarempit said...

dialog meenachi kanan - Untong Carlos dapek bini glamor cam Tijah...kan....

dialog meenachi kiri - agak²...muko cam den ni ....ado tak org nk follow??? den ghaso muko den lai lawa dr tijah lawa...kan??? kan????

ya ampunn.....

pepagi jumaat ni...tk do idea la tijah....ujannn...sojuk...den nampak simot yo

Lifesaver said...

madhuri (aku): apesal kak..ko menari mcm tu..pinggang patah ke?

aish (kak tijah): ko tak tau ke, aku menari gaya inul gerudi aku lebih tajam tau..ewah!ewah!

Tasek Merah said...

aku terasa terlalu kecik di sisi mu tij.







walaupun aku tak berapa nk kecik! ha ha.

:P

nurul@cokolat said...

i'm hepi for u dear!!! (wahhh)

apapun.. biarlah mengkikot resam padi yer,, makin tunduk, makin berisi walaupun dada je yg berisi... kan?

jangan lupakan aku dan wos yang makin cenonet ini...

Hidemichi said...

A: Sayalah Tijah!
B: Bukan dia, tapi sayalah Tijah sebenar. Tgk size nandek pun tau!

(ROFL!)

catz said...

tijah,
jommm..
hahhaha...cepat je aku jawab...
kalau turun bangi kabo le...
catz pilihkan kedai yg ado wifi free..hehhehehe

linn said...

syabbas bete. mudah utk ko menang kempen pilihanraya nnt nok.

Kujie said...

best, motivasi utk diri sendiri

hargai setiap detik indah dlm hidup, kan...

~Kak AZZ~ said...

wahhhhh.....tahniah Jah.....bilo nk buek gathering utk semuo 500 org followers ni...yg dok kek obersi pun ekau panggil la skali.....ckp kek dorang semuo bolanjo ekau yg tanggung....bley gitu....hehe...

akak nak cito kabi kushi kabi gham....part yg amitab bacan nyanyi tu...ohh sona...sona....hahakkk....

ai said...

kiri: eh, betol ke kau dah 32 ai, bukan 23?

aisywararAI: eh...betol la tu! aku 23..aha!

k.e.r.i. said...

cem, ko bangga tak dapat mak gelemer macam mak ko ni?

zarazaznan said...

kaaaaaaaaaaaaak,

i booking kak & kak cokolat utk buat majlis tawen i nanti di dewan felda yek...harap-harap tak runtuh stage tu time kak&cok gelek alaaa devdas yek....hukhukhuk...
tapi ada tyme lagi ni mahu diet...sempat lagi lose wgt kasi ringan skit badan tu.....grrrrr...

**zz**

Cikpid said...

tahniah kak jah yg glemer..hahahah..

kak jah result ok x?/skang dh jd camno??

nurul@cokolat said...

eh.. lepas ni kau rasa perlu tak buat n3 sampai 5-6? muahahahahahah!!!
aku baru baca komen si geli2 di atas.

bolehlah mak komen sekali sekala sampai 2x eh? bleh laaaaaaaaa...

nurul@cokolat said...

terlalu hepi ni utk kau..

afiq said...

isk..isk..jeles.....ahahhaha iam hepi for u..nih yg neves nk jmpe nih... wakakak

nurul@cokolat said...

kaupun hepi utk aku sampai gila kuasa dekat cetbok aku...

bleh ek? bleh ek?

i dgn yeop okey je.. still leving kapel ofdeyer! ah! ah!

nurul@cokolat said...

eh.. adek afiqpun ado?

mana wos ni..

HappyIrfa said...

kagum ngan kak tijah.ramai peminat.saya x smpi pun sblh tangan.huhu

Tijah said...

qishie
taklehhh. akak tak rela menantu tuer. hahahha


miez
tu la tu. tapi akak tengok carlos elok jer flat perut dier. hahahah


k.uji
mokasih kak.oooo. akak ko yang blakang maduri tu? sey kek dopan. tak nampak. sey kan koreografer


ymn
wuiiii. best tu kan?? best lagi kalu dapat centu tiap2 bln. wakakaka


sya
nati kita check blk yer dik? hehehehe


jo
nak buat la tu...lagi 20 taon akan datang. sanggup tunggu? hehehe


elissmie
mak x rela laki mak gelek cam daud kilau nyahhh


nizamsani
uiiik. namo ko sikittt lagi nak samo cam carlos


cikpah
mekasih nok. xdo hadiah keto sebijik ko nih?


tiny
moh ler kito. err..no. talipon plis...heheh


~0~
hahahaa. apo power eh merapu2 tu....


nowa
yer. x perlu 10 n3 sehari kan nok? karang org muak baca. hahahaha


adriea
meh sini akak klik byk2 kali yo


cija
kannn? tengok porut maduri tingat mak kat porut nurin. hikhik. matik la kok omak eh baco nih...

dayah said...

Salam Kak Tijah,
Congratulation YB... ramai dah pengikot neh.. pas ni.. kenduri cem rasonya akak kena korban lembu gajah lor ni.. ayam mesti belanda.. baru besaw2 kekekekekeke...

Selama maju jaya yor YB Tijah ^_^

xiiinam said...

YB yang pandai jaga hati pengundi...dan kawasannya..ha..ha..ha..tahniah

Tijah said...

k.ayda
ahhaha. porut eh mengoning mano buleh lontik lobih2 kan?


hanie
wuuuu. apolak. akak bukan selebriti dik. akak insan biaso yo suko masak suko makan.


mama
alaaa...tu muko bemekap lawa la. cubo bangun tido tengok. ontah2 ungko pun x sanggop tengok. huhu


lifesaver
ngeri kan inul punya gerudi? hahaha. aku dah tengok dah


tm
wakakakkaa. ayat last tu mmg tak tahan. tapi aku lagi tak tahan gelak mengilai2 dengar nama samaran lain ko yg yb bagitau tu. heheheh


cok
apo yg cenonet nokkkkk? dada ko tlah mengempiskah???


hide
wakakakaka. ko perasan plak sais nandek tu kannn? a'ah la. asal sorang tu bosa bona....


catz
hahaha. kalu kat bangi tu aku dah tau dah. tu...tempat ada dageng tetel tu ler ada wifi free


linn
tu la. etlis dah konfem ada 500 pengundi kannn?


kujie
betul kakk. tak sangka dapat ramai kawan cengginih


k.azz
wiii ai. kono bukak 5 bijik kemah tu kan? lombu dah tontu kono tumbang sekor tu...


ai
32...23 tu apo nok? size bra ko saiz pinggang? huhu

Tijah said...

keri
cem buek derk yo. heran pun tidak. hahahah


zz
takyah la gelek atas stage. gelek hit the floor pun hoccay per. hahahha


cikpid
ado kurang eh. tapi slow la. sbb pemaleh jago makan. heheh


cok
wakakakaa. tapi kalu aku buat n3 cam wos ok tak nok? seminggu sekali ker...seminggu 2 kali ker


cok
ko hepi ehhh? ker ko telah rasa bersalah nihhhh? hahahaha


afiq
neves kannn? dik. alang2 tu bawak la "kawan2" sekali. somelll tu leh buat child fish. larikkkk


cok
yer. ko juger giler koser kannn? aku rasa cam nak tolak ko atas landasan lrt jln jelatek nok....


irfa
akak pun cam kagum dgn diwi sendiwi dik. heheheheheh


dayah
ye la dik. seladang ke kan? sapa la nak jadi tukang semelihnyer tu...


cklah
hahahaha. tapi jgn cuba masuk bertanding di teluk intan. konfem aku kalah kak...

farish H said...

gile meriah bravo akkk

ai said...

umur aku la Jah...umur!

adibah said...

Tahniah Jah... sok kot pilihanraya.. aku tak nak kain batik ye nok.. aku nak tudung ariani :-)

faiz said...

kongrets jah..

nak nunggu cem kawin lambat bonar la jah...apa kata en. carlos kita...oooopppssss....

julietchun said...

kalo jemputan kawen cem 5ribu, aku rasa bulah masuk world rekod tu.

bibie_boodyn said...

ha...follower den da 88 org kak...amcam??sapo laie ramai??hakhahkahk...

bibie_boodyn said...

1)kau x motong ari ni jah??

2)apo lak jadah eh motong..den da jadi penari tiang sambilan sekarang nie...

J@J@ / Bini The Rock said...

Tahniah le kak Tijah....
(sambil salam tunduk muka sbb malu pengikut ai cuma 6-7 org je..kesiannn)

:"(

Yunus Badawi said...

Aku nak jadi pengikut ko yg ke 5000.

Nizam.Ariff said...

Taniah!

Kalau collect sorang singgit tiap tiap bulan dapat RM500 kan Jah?

Tijah said...

rizz
kau nak join sekaki dik?


ai
oooo...muderr giler ko kannnn nok?? hahaha


dib
ariani yg 5 hengget punyer jadi la e nok?


faiz
uhuhu. tu nak kono langkah mayat acik dulu tu.


juliet
aku harap ramai la yg menaja cam kawen mawi. hehhehee


bibie
yolahhh. konyer lagi ramai. hehehe. tu pinggang ramping tu sbb kelek baldi gotah la tu kan?


jaja
ala takpo dik. pelan2 kayuhhh...


yb
ye la. aku tau ko tak sudi bang. hahahah


nizam
cam mlm lak konsep eh kan?

Lazyf... said...

akak...kongrets!!!!

Tijah said...

lazyf
mekasih. takkan kongrets yo?

dude said...

kak, mana ko dapat idea merapu bebanyak ni. dahlah rajin edit sana sini.

Tijah said...

dude
tu bakat semolajadi tu. maklom la dulu seblm jadi blogger penah keje main wayang kulit...

eddie dewanaga said...

dialog 1 : eh, itu bukan ke jantan lama kau tu, kak... sapa nama dia tu, alah lupa ah, naga, dewanaga...?



dialog 2 : eddie dewanaga... mak ai, makin lama makin hensem la dia ni, lengan berurat tu... main besi la ni, menyesal pulak aku kawen dengan member dia...

Tijah said...

eddie
luuuuuu kemain kannn? hahahahhaha. tapi mmg mantap giler ex awek lu tu kannn?

Cik Puan Huda said...

dapat adiah tak kalo isi kotak kosong tu ngan betul

Tijah said...

huda
misti la ada hadiah...
sesi bergelek bersama tijah. hehehh

My Spirit Finger said...

wow! glamer nyer ko nok. teruja mak...

Tijah said...

dzaza
mak pun sexcited nihhh...