Nov 12, 2009

yb jumpa yb

kau mmg sengaja cari pasal...

kau mmg sengaja cari penyakit...

hahahhahaha!!!

amacam intro? bedebar2 tak jantung baca? suka mencetuskan kontroversi murahan kan?

sepatutnya hari ni akak rehat. kata dah nyawa2 ikan semlm kan? tapi memandangkan ada sedikit kerja yg perlu disiapkan dan few claims yg masih pending, akak kena la obertaim (time kasih byk2 la kpd en. z dari sbn agency yg cam celaker tu. ko mmg hidop keje menyusahkan org je kan? habes semua claim org ko nak tongsampahkan. kill2! die2!)

tenang tijah! tenang!

ok!

last appt akak tadi kat ranhill...

pergh!

debu merata2. tak tau plak akak diorang tengah buat renovation besar2an kat situ. sementara nak jln ke lift akak dah sesak napas dah.

akak call client...

"bos! lupa la. tingkat brapa ek?"
"36 la tijah!"

yer! client itu & isterinya reader saya juga. penat saya memprint namecard dgn nama sebenar tertera cantik disittew, beliau tetap memanggil saya tijah. hahaha! tapi ai tak kisah! tijah-mimah-bedah mmg sherashi bersama.

akak pun tekan 36...

wuuuuuuuu!!! cam rolekoster! lajunya! 4-5 kali akak tepaksa telan elio kerana selain sesak napas, koklea juga rasa bagai nak pecah. maklum la akak bukan biasa naik bangunan tinggi2 nih! kat sbn paling tinggi pun yayasan negeri 11 tingkat jerk!

jumpa dlm 15 menet.

setel!

kat parking yb call.

"ko kat mana tijah?"
"aku kat ranhill. alak ko nak blanja aku minum ke bang?"
"tade hal. ko cakap je kat mana..."
"jusco au je la. situ ada ekon. aku tgh panas nih"
"ok! ko tunggu kat sana. aku baru balik surau nih!"

tuuudiahhh! tetiba je aku rasa ko cam aji usop yg sedang menGPS anaknya!

apa2 pun time kasih belanja aku minum bang. tapi mmg byk benda la aku belajar dr ko tadi especially tang tips2 sourcing, marketing & networking tu. ko mmg survivor ah! kalu ko muda sket kan...misti beyonce dah ajak ko masuk destiny child bang! pastu...sorry la kalu aku memalukan ko dgn gelak kuat cam kuda tadi. tu baru aku sorang. kalu ada tm aku rasa ko dah lari balik rumah dah tadi bang.

nanti satu hari aku ajak carlos dtg umah ko eh bang? takyah susah2...ada laksa, soto, nasi lemak & mi rebus cukuplahhh! huhuhu!

yb bersama anak2nya. yg suar oren tu bukan la...

sekian laporan utk hari ini. esok konfem kena sedut gas lagi!

woii aciii! sudah2 la tu bakar setanggiiiii!!!

30 comments:

ashley said...

aku dulu lari dari wangsa maju sebab setangi ni lah..

sakit tekak baunya..
tak best!
cuba boh aromaterapi ke..
sedap sikit kan?

ashley said...

aikssss..aku first?
mana orang lain??
oh ye...malam jumahaT

ashley said...

Jumaat malam memang sunyi ek?

Tijah said...

k.ash
ntahnyer. setanggi la. bunga melor la. dah rasa cam dok tepi tanah perkuburan je aku nih

Tijah said...

k.ash
uikk. ada komen ke-2. ko tak tido lagi ke kakkk? hahahahah

ashley said...

oh ye....tadi jumpa kakpah pukul 9 malam tadi..DIA KIRIM SALAM SAMA YOU ALLLLLLLL...
semua yang melawat blognya lahhh dengan lafaz ASSALAMUALAIKUM..

Tijah said...

k.ash
waalaikumsalam. mudah2an selamat poie selamat balik la hondak eh...

Tijah said...

k.ash
aik? yg lelain awal lak tido kan kak? tinggal kito berduo yo. hahhahhhaa....

yuyee cap limau said...

kak ash
amboi tiap malam jemahat asyek tido lewat je..jom kak g tido

kak jah...haha,yb bertemu yb..amacam kak??da projek baru ka??

tu la mencik tau bau camgitu,kalu kat blok kawan saye tiap maghrib msti ada bau tu..ee,nak muntah ler

Ms.Lilies said...

Kata yg jumpa yb....mano gambar yb lg 1?ekekeke

Tijah said...

yuyee
syyy...k.ash ko tgh baca kitab tu. hhehehe. projek baru? haaa...kena belajar dgn otai nihh...


lilies
yb 1 lagi? hahahaaa. jenuh aku bersilat nok cam masa jumpa ko aritu. ko dah sihat ko? king blk sok elok la tu. hehehe

melovesfood said...

huk..huk ..huk.. apsal sebut nama org ni? tu yg batok2 dr tadi.. mimah ngan tijah itu nama lama..

Tijah said...

melovesfood
laaa...name ko mimah ker dik?

Tasek Merah said...

jah, kalau aku ngan ko ada sekali time tu aku syak YB bulih lupa yg dia datang bawak anak.

amacam kenyataan aku?

muahahahaha....

:P



.

Lifesaver said...

kak..rumah aku pon ada aci bakar setanggi..esok aku nak bakar kemenyan..dia bau tak agak2nya?

nurul@cokolat said...

dapat tips nok? mesti bestkan? ilmu tu nok.. ilmu!!!

Hidemichi said...

nak gak belajar pengalaman sourcing, marketing & networking ni...ko didik aku jah!hehehe.

Cikpid said...

yolaa kak jah ni..namo kan main ag sodap eh..nk panggil tijah lak..i reveal nm sbnr u nak??hahahha

Tijah said...

tm
tu gamba aku cilok dr blog dier la. mana ada bawak anak semlm. huhuhu


lifesaver
ko bakar jer. pastu keliling umah dia 7 raun


cok
dapattt. yer nati kita sharing kan?


hide
bulehhhh! tapi ada pengerasnya. hahaha


cikpid
jangannn nok. hahaha. namo tu utk kegunaan official saja

Daun Bidara said...

ekau nak jumpa yb jo, den orang biaso jo ni ada harapan ke jumpo ko

Yunus Badawi said...

aku dah kopipes ko punya n3. Takyah susah payah nak tulis apa hehehe

Yunus Badawi said...

Makanan yg ko mintak tu biasa ajelah. Aku ingat nak sembelih unta kalau ko dtg sekeluarga. Cancel lah dan tukar yg simple mcm ko mintak tu aje hehehe

Yunus Badawi said...

tumpang lalu - tasik
apa kelas pergi dating bawak anak? wakaka

Tijah said...

daun bidara
apolak tak buleh lak. tu psal kono rejister dulu. dah ado title yb daun sok baru leh jumpo. hahaha


yb
unta zoo negera yg kurus tu ker bang? tanak aku. tu aaa...tasik naaaaakkkk sgt jumpa ko tu bang. hehhehe

kupaslaroren said...

akak,
suka tgk statement akak gelak mcm kuda tuh tersembor den gelak hahaha

Tijah said...

kupas
ko bayangkan jer rita rudaini gelak cam dlm mami jarum jr tu...

dude said...

wahhh ada bisnes juta2 la korang dua ni ek.

Tijah said...

dude
hahaha. biaso la...bilo blogger veteran berjumpo

Petito said...

tijah, tijah... minggu dopan jangan lupo yo. ajak bedah skali nak??? hihihi

Tijah said...

petito
bulehh. nati kito set time blk. siakaksting ko? hahahah