Nov 14, 2009

bijak!

hai! hai! hai!

ni tak sure la ramai yg dah tau ke tak nih!

lepas baca keluh kesah kakbabedoyah berkenaan harga brg di zaman inflasi ni, akak pun try la menggugel secara random kot2 ada plak price watch kat m'sia nih kan.

eh! eh! sekali ada la!

kpdn punya. smart consumer. the power is yours konsepnya. korang browse la sindri ek. ada gak price watch antara hypermarket kat situ. contoh ikan selar kat giant brp harga, kat tesco brp harga.

maka...marilah jadi pengguna yg bijak berbelanja. duit lebih kita simpan. boleh pegi kelab malam.

daa...

36 comments:

marinahunny said...

bagus kan...blh berjimat cermat dgn bijaksana skali..hiks..!

~Kak AZZ~ said...

kek sini takdo giant...takdo tesco....boli yo la kek pokan sari tu haa....mahal ke murah ke...boli yo laa....kok nk makan ikan koli, sauk yo kek kolam....tp bilo dh bolo sndri ni, maleh lak nak sauk ehh tekau......ado duo ekor dah bosa botih dah....kunun2 ehh jadi mak ngan apak utk koli yg kocik2 tu la...hahaha...

kombung kek sini 12hengget sekilo...mau naik lg gak ehh musim2 ujan ni....ayoyoyo....

Fatul Akrul Ramli said...

menarek2

faiz said...

tervery d informative jah...mekasih ek...

tp aku beli ikan setakat sekor dua, baper hengget sgt la kan..kan...

Shifu67 said...

dan aku masih lagi puasa jiwa raga... apatah lagi 'raga' kat tesco....

cik jijah said...

jom tijah!!! aku tunggu ko depan the zouk.. dgn baju merah merelit aku nih haa..

Yunus Badawi said...

yb tijah for fomca president hehehe

hatim a.r said...

woh ini memang serius nk jadik yb nih siap tips pengguna bijak bagai..omak den kato kalau nk susu kotak paling murah kek mydin.tapi kek nilai tu mmg mydin ngan giant yo yg ado.huhu

hantumakan said...

hoh?.. kau tukaq nama aku jah, hehe..

bagus, bagus, bijak pandai kau berkongsi maklumat,

mugiwara said...

syabas patne,
atas usaha meringankan beban rakyat.







whooa~
kat seremban dah ada kelab malam!
ke saya je yang tak tau selama ni~

Zyma Saad said...

Syabas mere betey.....

:)

~0~ said...

tima kasih kak....

mamarempit said...

bilo nk poi ni...den nk tumpang smangkok tengkat leh kan

dude said...

aku pass kat bini aku.

xiiinam said...

Memang bijak dak tijah ni!




Eh...silap..YB Tijah....ahaks!

Tijah said...

marina
yer. beli brg dapo biar murah2. lebih2 tu bleh buat belanja soping baju kannn??


kakazz
pokan sari simpang potang ko kak? hahah. kombung 12 hengget? maha gak tu. sini kkadang rm8-9 masih dapek laie...


fatul
kan?? tapi kalu ko beli sekor takyah la nak compare price dik. hikhik


faiz
yer la. sekor tu tayah la. tapi kalu nak buat laksa ker kurang2 kembong nak kena 2-3 kilo tu baru besh..


shifu
hehee. ujung2 taun ni kan bang. budak2 nak beganti baju baru nihh...


jijah
bulehhh. tapi aku kena make over dulu takot kang carlos nampak. hahahah


yb
ahahhhh. paling penting harga AYAM xleh naik bang.


hatim
hehehe. mmg basau dok nilai tu tak tau nak poie mano. oppss. nilai 3 plak byk karpet yo...


dalia
hahahaa. dah ko letak nama cenggitu mak ikut jer. tapi cam best la kok babedoyah tu jadi nama pena ko kan?


mugi
sbn ni pub cina byk la. hahahahaa


zyma
tak sesia ko undi aku kan?


~0~
sama sama dik...


mama
pastikan anda mempunya tulang yg kuat yer. heheheh


dude
laa...ko dah kawen ker dik. hengatkn bojang. hhhehe


cklah
sapolak cikgu eh kannn? PJJ sbn-telok intan nih. hahahahha

aNiS tHe BumbleBee said...

hihi...website ni mmg bagus.masa dia baru2 bukak website ni,ade lah pegi tgk.tp dh sy ni duduk kt sini..check rege pun xguna jugak..kalo ler buleh beli online2 kt giant@tesco ni,pestu dia hntarkan pakai kontena...hadoiiii bahgieeenyaaa sy kak tij.huk huk!

mummymujid said...

oh.k.tijah...bagus jimat untok ke klab malam...

Erna said...

timo kasih jah..akak selamo ni,kalau nak boli..boli yo..tak tengok pun..nak buek camano mato tak nampak..tak pakai pulak come mato..maleh...nak buek kojo..ko...baco ko..baru akak pakai..elok boto apo yang jah tulih ni..nanti kok jah kato ekonseb laie murah...akak tak nak poi giant lai do..ari tu kawan akak ado merungut...drumet ayam tu..dah jadi 15 inggit lobih..kato e..apesal la kerajaan sekarang ni tak pantau hago barang lai kato e...akak pun tak perasan..tak selalu boli...abang akak pun bising gak..50 inggit dah tak dapek apo kato ee..baco n3 jah ni baru lah aku perasan..hei..akak ni tak prihatin langsong kan..

Kujie said...

tijah,

masa baca tu insaplahhhh

tapi time tolak troli kat supemerket tu, semua lupa iahhh..dok tgok iklan kt tv kecik tepi rak barang tu..hahaha

afiq said...

elok eh kan..masuk an skali ghogo potai...gayat miku pandai tawok ghogo suko ati dio yo....

afiq said...

elok eh kan..masuk an skali ghogo potai...gayat miku pandai tawok ghogo suko ati dio yo....

dude said...

bujang lagi la..
lupa nak letak perkataan 'nanti' kat situ...;p

~Kak AZZ~ said...

oittt Jah...sapo lak dok kek simpang potang tu.....ponah nmpk sign board dio yoo maso nk balik sini ikut jln pilah-karak....

Tijah ni dh slh serkap ni...ekekeke....

cik EPAL said...

nak ikut pergi kelab malam ;)

Tijah said...

anis
ko kat sana brg patut lagi murah maaaa. kata keliling laut kannn?


mummymujid
nak jimat lagi pegi ladies nite...hehehe


k.erna
akak pakai la konteklens kan sonang. buleh tukar2. senin biru, selasa kelabu, rabu pepel dan seterusnya. a'ah kak. skrg ni 50 hengget sekolipan yo abih eh.


kujie
betol la kak. aku baru ter beli prego tadi kat giant...sbb iklan tv kecik tepi tu la. x sempat nak compare price pun. hahah


afiq
potai osah maha eh skrg ni kan? sepapan dah 3 hengget kekadang 4. gayat pun dah pandai skrg nihh. dah pi skolahhh...


dude
ooohhh. seb baik ko buat pembetulan. kalu x jatuh saham.


k.azz
hahhaa. bukan simpang potang tu bosa ko?


epal
jom dik. kalu kelab mlm tutup kita gi dangdut nak? leh eksesais pinggang kan???

izwan7 said...

ha kelab mlm?
boleh tahan mama ni
mama mia..haha

Tijah said...

izwan
syyyhh..jgn bagitau org. hahhaa

Broncie Dairies said...

huhhuhuhu lawak la kak...

Broncie Dairies said...

huhhuhuhu lawak la kak...

Tijah said...

broncie
apo yg lawak dik

Lifesaver said...

kak...bawak bertobat kak..mana leh ajak gi kelab malam..hehe

Tijah said...

lifesaver
ko tgh memboyot mana leh ikott. dok umah diam2 taw. hahhah

Yunus Badawi said...

betul. Harga ayam jgn naik sebab ko nak buatkan ayam rosmeri aku kan hehehe

Tijah said...

yb
bukan ko nak puyuh ke bang? huhu

Signorina Syima said...

ooowh kak... percaya ke laman web tu?? hahahah itu pph punya keje.. tp KPDN dapat nama...

sy bangga jadi warga tenaga kerja KPDN...