Nov 4, 2009

prevention is better than cure

adoiiii! wtf! *&%#%&^$@$#^^@!!!

tuu diah tijah mencawot! (butir carutan adalah rahsea. tidak baik utk minda)

akak pegi econsave...
(mari flashback...)

nawaitu cuma nak beli mammaroti kat luar tu je utk cem. itu la satu2nya roti yg dia makan selain butterscotch. memilih sungguh. misti ikut tekak uwan dia...sazah yg agak brand konsyes ittew.

masuk dlm jap tgk...

fuyoh! siakap 6 hengget baru masuk beb! pelagi! akak pun rembat la 2 ekor. 2 ekor jer. carlos dah pesan jgn tamak2 walaupun sabkonsyes mind akak suh borong 23 ekor sebenarnya.

sampai rumah...terus jlnkan operasi. ikan mana leh simpan lama2 kan? pecah perut kang lagi susah nak siang. tetengah buang sisik tu tiba2 pengikis tu (boleh ke pengikis? boleh la...) tersagat tgn akak.

perghhhhh! berair bijik mata wa cakap lu!

akak campak binatang kaler merah tu dlm singki. akak tenung dgn penuh rasa benci!

tapi kendian akak pikir pozitif...

bleh simpan dlm bag nih! maklum la skrg ni byk org jahat kan? takottt! silat cimande? kuda2 tak brp nak kuat. step pun byk dah tak ingat. pepper spray? cam tak sempat. stun gun? denjeres!
scaler ni pun ok. bleh tahan tajam! cer bayangkan kalu kena muka? polis spotcek? kita bleh kata "saya adalah penjual ikan di pasar malam". misti lepas kan?

ok. tak kelakar!

p/s : tajuk cam takde kena mengena dgn entry. takpe ah. malas nak pikir. uuhhh. sedapnyer samosa old town nihhh.

39 comments:

~Kak AZZ~ said...

fuyooo....tajam ehh mato bondo alah tu....Mano buleh lotak dalam beg Jah oiii....kang abeh lak rabak beg ekau yang vogue tu....takkan nak bungkuih dongan koteh lak....buek ehh ado yang nak ngacau kau, tak sompek lak nak bukak koteh tu...hehe...apo kato ekau gantung yo kek pinggang bondo alah tu....baru la malatopppp.....hahaha....

koteh=kertas....bgtau awal2 ni kang ado yg salah faham lak ekekeke....

~Kak AZZ~ said...

yeaa...yeaa....den pes.....kakakaka...

okay...tak lawak ehh....(style Tijah...) hehe...

ashley said...

UUUUUHHHH sangat sakit!
habis kulit halus mulus ko JAH!!
.
.
next time pakai sarung tangan getah, okeh?

xiiinam said...

Tajam tuh......

mugiwara said...

pergh~

tu macm nak test seksaan hari akhir je~

kat dunia pun dah sakit. kan?

hatim a.r said...

perghhh kene tangan.seb baik dah kawen kalau x turun saham ah

joegrimjow said...

banyak2 ikan
ikan apa yg ada bulu ketiak?
haha

+a.z.i.e+ said...

mesti kak tijah ada ngomel ngomel masa menyisik ikan tadi.. hehehe tuh yang terkena tuh.. alahai, habilah jari yang runcing tuh.. boleh cuti masak seminggu you ;)

hantumakan said...

jah, entri kau lately gerun aku..
yg lepas pasal hari nak kiamat,
yg nih pasal nak scalerkan muka budak jahat, hehe
unsur2 darah yg kuat, hahahaha..

Erna said...

wah..jah akak nak bagi tau sazah....suroh baco ni...jah kato dio tu...sobab kato cem ikut uwan e..he..he..jah..akak pun ado bondo alah tu..guno bilo perlu yo..akak tak boli ikan kek ekonseb doh..sobab takdo orang nak siang ikan....boli kek pasa yoo dah siap..balik tinggal basoh yo..bukan maleh do jah..nak sonang dan jimat maso yo..he he...alasan

~M i z a ~ said...

ltak dlm beg bleh rabak beg tu..sgkut kat tengkuk. nnti rabak plak dada..apa kta ltak kat kasut mcm syerif2 crita koboi tu? sng skit nk terjah org jahat..haha!

Lazyf... said...

kak...
pongikih ikan tuh kok buek alat garu blakang badan pun asyek yo...
abih musnah ditarah sumo bintil2 jorawek kek blakang badan...hehehe

nurul@cokolat said...

aku nak tgk gambar jari kau yang hamper futus itu... mano?? gambar perlu nok.. perlu. bukti tau..

mrMiEZ said...

kak tijah...

apakah motip kak tijah dengan entri kali nie...

adakah citer sal ikan sekap ataupun scaler tu... kompius nie...

sila eloberetkan... plis

Shifu67 said...

sedapnyer samosa old town nihhh.....

patutla ko sagat tangan... ko siang ikan sambil mimpi

Cik Cookie said...

Kak Jah,
Tingin nak guna benda alah tu wat sagat mulut bos Cik Cookie.Pinjam blh?1hari je.

ai said...

Kau jgn salahkan pengikis tu jah. Kau salahkan samosa old town tu!!!

dude said...

entri mudi semenjak dua menjak ni membayangkan yang akak...

Zyma Saad said...

Jah....

Bak sini kat aku....meh aku cakar muko ko dgn menatang kaler merah tu. Sakit kan??? Try ko buat kat muka Carlos....kira nya praktikal la b4 ko buat kat muko perogol bersiri ke atau peragut takde nombor siri ke. Try la cakar muko Carlos duluj....kalau dia jerit sampai berguling atas lantai rumah ko yg sentiasa bersih tu...kira kompom la boleh guna kat perogol bersiri mahupun peragut takde nombor siri.

OK ke tips aku ni???
:)

al-lavendari said...

abang rasolah bondo kaler merah tu kan tijah, kalau buek garu belakang, osah sodap eh ! ado lobih tak ? mintak satu !

NenekPenne said...

ha ha ha...

saya adalah penjual ikan di pasar malam... gitu kaedahnya bila polis buat spotcek.... ha ha ha...

macam2lah ko ni jah ....

afiq said...

laa...musti kulit tijah mulus skang kan?

Cik Puan Huda said...

hahaha..akak mmg genius..

Yunus Badawi said...

econsave tak bersihkan sisik ke? patutlah murah ngeh3x

Yunus Badawi said...

takut aku nak jumpa ko tijah. silap2 benda merah tu naik ke muka huhuhu

Yunus Badawi said...

psst - ko buat n3 ni masa ko tunggu appointment ko yg terakhir ke?

Tijah said...

kak azz
koteh? hahaha. nasib baik bagitau makno siap2 kak. kok tak kang ado lak yg salah sangko kang...


ashley
pakai sarung tgn mano ado feel kak. sarung tgn tu aku pakai tem cuci jamban jer. hehehe


cklah
wooo. kena muka harus buat plastik sejeri pastu kan?


mugi
hikhik. cam hudud lak kan?


hatim
hahaha. akak dulu kawen pun bukan byk na hantaran cam org jaman skrg.


joe
tawuuu...penjual ikan??? hahahaa


azie
bleh order jer kat tomyam. tak pun delivery kat umahkannn??


dalia
hahaha. mungkin sbb mak turun bendera jopun skrg ni. mood adalah sedikit swing.


erna
hahaha. byk la akaknyo alasan kak. konseb takpek nak buang sisik bagai do...kok pasa ampangan buleh kot. jgnkan sisik, cencaru nak buek bolah blakang pun buleh suh dio siangkan.


miza
hahaha. bagus gak idea tu. buh cam ala2 paku kat kasut kan?


lazyf
osah saket eh tu...dapek den bayangkan cano tu....


cok
errr...kena ada gamba ek? betul la. nati mak amek. takde gamba kang cam propa lak kan?


miez
dia citer 2 in 1. cam syempu...huhuhu

Tijah said...

shifu
a'ah bang. sebakul tu aku habeskan sorang. nasib baik saiz dier kecik2...


cookie
bulehhhh. nak bagi ko terus pun xpe...


ai
samosa tu aku mkn lepas mentekedarah lum mee. setappp!


dude
haa..apo? apo? mule aaa nak buat spekulasi tuhhh....huhuhu


zyma
wuish. mane leh sagat carlos. nak sagat...kena sagat sapa yg cuba nak ngorat carlos. sagat satu badan teros. hhahaaa


allavendari
sey ado 1 yo bang. tapi takpo...bak senia no umah. esok potang sey anta masok'an lam poti surat. kaler biru leh bang? huhuhu


nenek
hahaha. aku baru lalu rodblok tadi kat jln pudu. seb baik tak bawak menatang tu skali...


afiq
yer dik. sedikit calar saja....tiada kes serius


huda
tu la. mak akak pun ckp cenggitu. wakakakaka


yb
hahaha. yer bang. sementara tunggu client tadi. dia pegi repair laptop...aku pun update la kejap

k.e.r.i. said...

buat sikat rambut pun buleh kalu rambut pesen macam dawai.
hahaha

linn said...

ko dah cuci btol2 ke ikan2 tu? kot ada lagi darah dari luka tu kang jadik tijah bersiong nnt.

faiz said...

adussss... sakitnya...

ko nie jah..dah x cukup ke sisik ikan tue sampai tangan pun ko nak sagat...hehehe...

uji6june said...

idea .. idea tu Jah
buat garok kaki korap
hmm .. sodap!!!

*

Tijah said...

keri
sikat kuat2 sket...konfem pastu rambut ko hilang terus


linn
takpe. darah ai maness. huhuhu


faiz
kuat keje mengelamun centu la deh


uji
kono lak yg ado kuping2 kit bokeh luko tu kan? fuyooo

mamarempit said...

tijah....siakaksetingse.....
miahahaha.....tu kalo buat sikat ok gak kan???

Lifesaver said...

kak...ko dah jadi macam monafendi ni..menakutkan aku weh

Yunus Badawi said...

itu yg ko sempat sms aku?

Tijah said...

mama
yer. tekan kuat2 sket kan? huhuh


lifesaver
alak. ni baru cakar jer...blm hiris halus2 lagi. hahaha


yb
yer bang. semlm dah la gps cam xde coverage. menggagau aku cr jln dr keramat nak ke loyat. aku sesat sampai ke TI nasib baik dpt patah blk masuk jelatek. hahaha

tasikmerah said...

ok. tak kelakar!

tu yg kelakar tu jah.

hahahaha...



.

Tijah said...

tm
kau memang...huhuhu