Nov 30, 2009

raya

assalamualaikum!!!

buat apa tu?

amacam raya? akak biasa2 je. nak pegi mana musim hujan ni pun. dok umah je la. sesekali menebeng umah sazah tompang makan.

dulu time raya adalah wajib balik kampong, balik pilah. tapi sekrg takde dah. sazah & aji usop pun dah malas nak ke mana2. maka melepak sajalah kami di rumah mengadap tv. usong bantal sorang sebijik!

lapar? makan...

ngantok? tido...

mano tak gomok!

menu raya?

sazah masak nasi himpit, kuah lodeh, rendang ayam kampong & sambal bilis cili api potai yg super sodap. kak ipar tunggal bawak lemang, rendang & cara berlauk. akak lak buat ayam rosmeri 2 ekor.

.

.

.

.

.

tiba2 tak tau lagi nak tulis apa.
gamba pun takde...
akak mintak diri dululah!
nak makan tau fu fa...

41 comments:

ashley said...

he he he...aku pun tak tau nak komen..

joegrimjow said...

pasemboqq

n Z r A said...

kak, antar ayam rosmeri satu mai sini. frozen kan ke ape ke..tsk

uji6june said...

rendang ayam kampong?
hmmm .. amat setap bila dimakan
ngan nasik paneh2

ado lak sambal bilis cili api potai
hmmm .. mak mentuo sergah pon
den tak dulik!!!

FIESYAH said...

raye aji tahun ni rase boring lah, ade ke patut mlm raye org masak bepeluh2 kat dapur...syah & ipar duai lain sedap2 je g down town...he...he...

x ingat mak mertua & kakak ipar ngah masak kat umah, pemaleh betul punye menantu....wahhhkahhkahhh....

LORD ZARA 札拉 said...

kak~

aku lapar~

tetiba~

hehehe~

JiEjAh_DeEn said...

samo la kito ..makan todi yor kojo nya . dah gomuk mcm ayam rosemeri ekau dah ni hahahaha

HappyIrfa said...

smbl bilis potai?ush sedap tuh

ai said...

Yenadey!!!

Ala..raya aku pon cam biasa. Yg best tu, klantan tak banjir. yeahaaaa!!

afiq said...

deyy yenna!!! buat lawak pagi2 bute kan? ketawe ketike gigi tidak bergosok lagik rase kurang selese

Zyma Saad said...

Ayoyoyo menachi......

Itu hero atas sana sy sgt suka.


*Jah, ko ok ke?? Pelik la aku tgk ko sejak 2 menjak nihhh. Ko suka sgt dgn Tamil ke bagai, ngidam nak anak mcm hero kat atas tu ekkkk??

Huhuhuhuu.....

;)

|| NaFiRaa || said...

selamat hari rayo..

tasekM said...

apa jadah raya aji layout gini gaya ni jah?

tukar! tukar!

:P


.

Dayah said...

Salam Kak Tij.

Pak we mana pengerusi PIBG tu? Ni mesti Kak dah jatuh chenta ngan Pengerusi PIBG tu ka.. kekekekeke.. rupa baru lak na.. cri identity baru ke kak heeeee ^_^

julietchun said...

kata sorang artis tu kulit dia putih tetibe sebab selalu makan taufufa, ko pon gitu gak ke?hahahaha.

linn said...

aku ingat salah masuk blog td....

Mak Ton said...

fuyooo...

tukau lagik cover kak jah...

kali nih hera tamil plak... rajini khan...

dey!!!... sambil tangan meniru gaya rajini khan itu...

bungacahaya said...

Rajinikhan? I likeeeee....

kak wos said...

tekejot aku bukak blog ko pepagi nih..
tetiba nampak rajnikan!
padayappa!!

kucingorengemok said...

setelah lama bercuti (dan best) aku jua malas dan tiada idea mengupdate blog... apatah lagi bekerja, hehe :)

JMR said...

memang sempoi la life gini..:-)

Nietanozie said...

tijah...
plain water wonnerrr....
Ayoyoyo....

hahaha...
aku suker bangettttttt.......

Hezesuze said...

alah nk tgok ayam rosemeri ko tu jah..nape xde picta? adoaiiii ptong stim ler ko jah...muhahahah

adibah said...

brapa ratus yuran PIBG ni nok?

Ms.Lilies said...

Bilo aku bleh rasa rosemeri ko yek?

kupaslaroren said...

wakakaka wakakaka

akak ni kan..kalo tak buat kupas tergelak muntah bila masok blog akak mmg xsah...

apa kes dgn header blok ni kak....haih

dkt belakang pintu bilik tidur akak, kupas dah bygkan gmbar ape akak letak hahahaha

eddie dewanaga said...

gua bikin nasik goreng je pagi raya.
serious gua kena carik bini sorang ni.

jo said...

selamat hari raya aidiladha..
lembu-lembu takdak ka?

jo said...

selamat hari raya aidiladha..
lembu-lembu takdak ka?

Tijah said...

k.ash
aku pun tak tau motip aku citer centu kak...hehe


joe
minggu ni blk penang mkn pasemboqq...bestnya


nzra
frozen x sedap dik. rasa dia x kick. hehehe


k.uji
yer kak. sambal cili api potai di pagi raya mmg sgt best sekali...patut ada pulut kukuih sekali tu...


fiesyah
takpe la. bila lg nak manja dgn mak metua kan?


zara
hahhaa. tu aku baru cerita tanpa gamba kan?


jiejah
kok gomok tu bukan ayam rosmeri. tu ayam belando. hehehe


irfa
mmg sodap nok. mkn lak dgn nasik lombik paneh2 kan...


ai
tak banjir ker? aku ingat air naik dah...mak aku nak pi nek ketapi diorang kata sampai gua musang jer..

Tijah said...

afiq
misti ado lobih2 dageng korban kek colah gigi tu kan?


zyma
ala...aku sajer jer nok. mak cepat bosan nih...


nafiraa
selamat hari raya dik...


tm
tamoo. tamooo. selagi ko tak bawak aku jln2 nek bang bunger...


dayah
wuishh ko jgn. tu hero tamil terakhir tuu...


juliet
ahahhh. motip dier cenggitu la. tapi tak putih2 gak walaupun dah bertahun diamalkan. huhu


linn
betul nok. blog mak mmg cam sesumpah sket...

Tijah said...

makton
lepas ni nak cr hero korea. haahah


bungacahaya
i like too...


wos
wos tak wendu tij ker? heheheh


kog
aku pun sama. tapi mood utk makan sentiasa on je kannn???

jmr
yer. best jer...


nietanozie
kena byk minum plain woter nokkk. nak flush lemak nihhhh...


heze
ala..sama jer ghoper dier cam resepi aku yg lepas. hehehe


dib
ala tak mahal...2000 jer setaon. buleh buat installment. heheh


mimi
hehehe. ko nak ayam ke daging nih? tadi aku buat daging...cam muak la. aku sindri prefer ayam lagik...


kupas
ko dah lekat nama kupas tu dik? hehehe. cam catchy kaann??


eddie
sian lu wehh. tapi nasi goreng bilis garing2 pun layan gak per...buat pedas2 sket plak kan...


jo
slamat ari raya dik. lembu takdakk. sian depaaa....

Shifu67 said...

apa la aku nak masak esok ni

AZANI said...

aiyoo..padayappa....

NenekPenne said...

potong betul citer ni...

aiyakkkk padiappa....my hero!!!!

xiiinam said...

Yenna dey...!
Raya punya jam, bantal juga kasi pelok....ha..ha..ha..

farish H said...

aym rosmeri tuhh hahaaaa

Tijah said...

shifu
aku suka daging goreng kalu g kelantan bang...masak singgang pun best jugak


azani
amaaa soleehhh


nenet
skrg aku dengar dia dah botak. tol eh??


cklah
kinyang. sujuk. tidor la chegooo. lagi apa mau bikinn...heheh


rizz
krismes la sgt kannn???

lulujunior said...

Sambal bili buat aku meleleh kak. Delivery sinilah. Hehehe. :)

NenekPenne said...

walaupun dia botak, dia tetap pujaan hati ku.... SIVAJI THE BOSS <<< kelakar giler..kelakar pun ada makna yer....

masuk penjara sebab menegakkan undang2... pergghhhh makan dalam tu....

Lifesaver said...

x korban ke kak?