Dec 11, 2009

da rejister?

aritu masa otw balik dr penang akak ada la ternampak iklan besar ni kat tepi hewey. ni tadi baru teringat nak gugel balik.

bagos kan? tapi kat belah2 utara je baru ada takat ni. blm sampai kl/sbn lagi. rm60 je setaun. siap ada pekej katering utk tahlil lagik. sedap lak tu! ada gulai ayam, dalca, kurma telo kebagai! lepas baca yaasin bleh jamu selera kan? minum? ada kopi "O".

aaa...kain putih, kapur barus, kapas, air mawar sumer siap. complete! tunggu masa je kan?

ehh! bagus betol la sapa2 yg buat benda nih.

batu nisan pun ada. ko pilih je nak batu jenis apa. siapkan je la duitnya. tapi tertakluk pada terma & syarat la. jgn la ngengada nak jubin white horse plak kan!

jadi...

kepada sapa2 yg rasa rumah kata pegi kubur kata mari tu...bawak2 la rejister cepat2 ye?

ok. tu je nak share memalam jemahat nih!

siyutumoro! daa...

50 comments:

afiq said...

huh tijah mmg bz malam jemahat nih.. k la gudlak....



wopssss** tetibe backspace tidak berfungsi**

Tijah said...

afiq
tade la bz mane. time management kena power. hahahah

afiq said...

errmmm tuh la afiq memang kagum dgn kak tijah nih.. masih mampu bangun selepas....


astagfirullahalazimmmmmmmmmmmmmmm


afiq pon scre tibe2 miang.

sarung tudung balik laju2**

Nina said...

orang bandar baru bangi takyah susah2.. sebab kat sini banyak surau, and semua surau2 tu ada ahli pengurusan jenazah yg tak banyak songel. bagitau ajk jalan and done.

untung gak duduk area kubu kuat pas ni. hehe.

AZANI said...

salam tij,khairat ni bagus....rasanya banyak kampung dan taman perumahan yang ramai penduduk islam mengamalkannya..sikap kerjasama yang bagus

Dayah said...

Salam Kak Tij,
Igt register apa. Bagus benda ni! Jom pakat tengok. Kita x taw bila kita akan dijemputkan kak. Ishh seram bila igt dosa2.. jom banyakkan amal ibadat ^_^ Allah maha pengampun lagi maha mengasihi. Mari ramai2 kita baca Quran .... jgn malu segan Kak Tijah leh tunjukkan.. hehehe.. gurau je kak.. jgn marah heee ^_^

FIESYAH said...

biar betul kak? dah mcm katering lak....

ishhhkkkk....insaf2...

shuzana said...

betul gak tu kak jah..ok la..nak pi wat projek ni..projek baca yassin..ingat nak ajak jiran depan rumah..opppsss dia mat salleh..baca kuat2 je la..mane tahu..untung2 jiran depan rumah ni masuk islam kan..

shuzana said...
This comment has been removed by the author.
Ms.Lilies said...

aku baca entry ko ni di tgh2 malam jemahat...seriau lak nok...

catz said...

Tijah,
ada ek perkhidmatan camtu..
oh...bagus eh.
malam jemaat ni memang sumer orang busy, now kan every jemaat cutik, so org busy kemas beg nak balik kampung, nak pi bercuti dan juga projek baca Yassin.
salam jemaat.

ashley said...

Jah,
bagus ko mengempen..
ko dah daftar ke belum?
Kang terlupo untuk pendaftaran diri sendiri serta ahli keluarga terchenta!
he he he

Si-KerDiL @ Spendex said...

pergh! sentap! sentap kak tijah oiii

Si-KerDiL @ Spendex said...

pergh! sentap! sentap kak tijah oiii

uji6june said...

Astaghafirullahalaziim..

(<-- terkejut ..

bila tahlil sudah ada yang
berani komersialkan ..)

Yunus Badawi said...

cuba jawab teka teki ni.

apa dia yg tanam tengahari malam dah boleh makan?

?
?
?
?
?
?

Jawapan: org mati sbb lepas dikebumi tghari malam ada kenduri. Boleh makan hehehe

KAKTINY said...

bagus betui pakej tuuhh kan jah....

ingat kenduri kawen je ada katering bagai..
la ni nak mati pon ada 'katering'... siap pakej lengkap lagik.. baguih la..

kalau buat kat KL ni pon baguih jugak.. sbb nak mencarik semua tuh payah ooo.. (nk plak kawasan umah kt area umah aku nih... yg kirinya ada rotweigler.. yg kanannya dok pasang colok pepagi buta ngan time rembang maghrib.. adduuuuhhhh.... )

ai said...

erk! ini...sangat bersesuaian ngan keadaan kesihatan aku. hhrrrmmm harus aku tepon!

Zyma Saad said...

Tetiba aku menelan air liur bila nengok batu nisan tu.

Insappppp....

;)

jo said...

ai...?
bisnes ni macam pun ada ke?
takde sedara mara bulih la register..

julietchun said...

bagus gak kan, takyah susahkan org bila kita dah meninggal nanti.

F A R Y N said...

mmg bagus pun pakej ni kak...
so takyah susah2 nak pk nanti

~0~ said...

insap jap

♣ haNie ♣ said...

*terus pose tahyat akhir nmpk batu nisan itteww*

Cik Cookie said...

tiba ketaq lutut masa tgk tang nisan tuh

Nizam.Ariff said...

Errr...
Kalau mati kena baham jerung, boleh pulang balik duit tak? Kena check T&C nihj...

Hezesuze said...

wah bgus tu jah....lege tuan rmh nnti xyah nk masak segala bagai kan...

panggil catering je kekdahnye...eh jah ze pn wat catering tau...tp catering kawin n all majlis ler....

but area lembah klg jek..maneler tau jah ada sedara mare yg nk catering ..contact ler ze yea....muhahahaha

Hezesuze said...

eh lupa plak mak nk habaq kalo jah rekemen catering pastu jdi ....haaa dptler komisen...huhu

lulujunior said...

Informative sungguh! :)

tasekM said...

dan2 teringat puasa 8 hari aku blom ganti tij....



.

Tijah said...

afiq
selepas apo? wakakaka. kemain ko speku kannnn?


nina
tapi bangi mmg best. sy pun suka pesekitaran dia. ramai melayu ek?


azani
ada yg buat ada yg tak buat. apa2 pun nak kena aktif la kan?


dayah
blehhh. akak bleh tunjuk ajar...cara nak baca iqra 1 sampai 6. hehehheh


fiesyah
yer dik. complete package kan?


shu
alhamdulillahhh. takpe..islam tu universal kan. bukan utk org kita jer...


mimi
tu ahhh. ko buat apa dekat kol 2 tak tido nih? haaaaa...jeng 3x


catz
ada. tapi kat central/southern lak xde. caner tuh...


k.ash
blm la kak. cano nak daftar..dier belah2 utara nun jer ha.


spendex
hahahaaa. jom booking nisan sama jenis nak?


k.uji
hehehe. utk mempermudahkan tuan rumah agaknyer kak. takyah susah2 masak...


yb
wakakakaa. apelak...lepas tanam terus dah bleh minum teh la bang.


tiny
hehehe. kang lumba2 lak sapanyer bau lebih kuat kan? kemenyan ker colok. parah tuh...

Tijah said...

ai
hahahah. ko nihhhh. aku gelak giler dah ni tauuuu...


zyma
ko agak2 nak order yg mana satu?


jo
tu ahhh. eh. tapi skrg sedara mara pun ramai xleh pakai punyer...


juliet
tu ah. tu yg rasa cam terbukak ati nak rejister tu


faryn
haa...takde la sedara mara memekak2 ngungkit nak kena masak utk tahlil kan?


~0~
jgn insap 1 hari jer tau :D


hanie
hoiiih!. dah amek air semayang dulu ker blm? hahah


cookie
yg fes tu nampak klasik kan?


nizam
a'ah kannn? kalu money back gerenti lagi bagos nih...


heze
aisehhh! baru cadang nak masuk tender katering. masukkan menu rosmeri skalik kan?


lulu
haa...siap website lagik kan?


tm
hahahaa. naseb baik aku dah ganti aritu....

Daun Bidara said...

tak pornah den jumpa iklan ni.

Tijah said...

daun
ada. belah utara nun. kuar je simpang sg. dua nak ke selatan ada sebijik belah kiri...

hans said...

hahahah
penah cadang dkt member nak buat bisness jual batu nisan masa buat assignment tapi diorang seram

Erna said...

jah..kek ttj pun ado khairat kan jah..tetibo yo terso pulak jah...he he..dah siap ko belum ni

Lazyf... said...

ese da rejister e-jenazah nia maso poie jomheboh kek bkt jalil mgu lopeh...amin!!!

Tijah said...

hans
hehehe. kalu jadi...untung tu. hari2 follow up umah mayat kat spital


k.erna
ado ko kak? laa..tak tau la plak. kono dabelcek mo sazah nih


lazyf
yo la...penang dah ado kan. untung la ko...

VersedAnggerik said...

Muahahaha....

entri yg entertaining but menginsafkan!

I like....

Tijah said...

versedanggerik
hehe. seriyes sgt cam takot plak kan?

Syima Syaz said...

insafnyeee.......
thn 2009 ni byk laks org rapat2 yg 'pergi'...
elok lah buat.mane tau time saya 'pegi' tuh mak ayah tgh takde duit ke atau laki saya tgh sengkek ke..kan...
hmmmmm

Tijah said...

syima
kannn? org kata apa...siapkan payung seblm hujan.

Syima Syaz said...

btl2....

Tijah said...

syima
ala...ko ckp centu lupa nak tengok upinipin d movie aritu...

Lazyf... said...

penang apo lak kak...
ese nia dok klumpo la..huhuhu

Lifesaver said...

erk!!!kena register ke kak?

Tijah said...

lazyf
ooo yo ko? hahah. salah info la nih


lifesaver
kenaaaa...kang mati tiba2 sapa nak kebumi? hahahah

JohnJenin said...

pakcik everyday lalu situ. sampai situ ja mesti pakcik perlahankan kenderaan. takut beb...

Tijah said...

pacik
pacik dok penang ka pacik?

S.I.D said...

power a mende neh...