Dec 12, 2009

entry utk petito...

entry ni ekceli khas utk kawan akak petito (aza) yg skrg tgh makan angin ke india (ado perasa kari tak angin eh nok?)

kau kono baco ni petito. tadi den nak upload gamba ni kek fb & email tapi asik kono tondang yo. bonci amek!

petito mintak akak booking tanah since hari ni lavender ada buat year end sale.

sapa nak jualbeli tanah/umah, cepat2 la pegi beli skrg. etlis booking dulu. sbb dengar citer start taun depan (1 jan 2010) gomen akan amek tax 5% utk keuntungan bagi setiap pelupusan/penjualan hartanah.

cilako amek la!

caner akak nak jual tanah pesako cenihh! 5% buat pegi haji lepas tu tau tak??

petito...

ni la deh lot yg den book'an pok kau potang tadi. belolah den poie buking sobab balik umah dah lambek. dopan tanah kosong. buleh buek tanah kobun kok ado duit lobih. buleh tanam dian, rambutan moh. nak buek kubo pun buleh. lot ni ngadap jln lamo pilah, hewey bukit putuih & hewey lekas (yg poie kajang tu). dopan ngadap bukit bukau jelobu. kanan lak ngadap gunung angsi. hambek! sukati kau la sok nak ngadap mano kan? hehehe!

view dopan lot kau. nampak tak pencawang tetongah tu? tu la deh jln baru bukit putuih ke pilah.

ni plak view bolah kanan dr lot tanah kau. gunung angsi. nasib baik den copek. sikit laie nak melopeh lot ni tadi. lot non-bumi. tanah dopan adalah flat. tak slope cam umah den skrg ni. sonang kau nak buek kenduri pasang khemah kebagai nanti.

haa...tu yo lah!

minggu dopan, balik tang india koling2 la den. kok jumpo rajinikanth...jgn lupo koba tijah kem salam sayang yo? hikhik!

18 comments:

Ms.Lilies said...

ko kim salam je nok??
sure xde kirim lain??
ekekekeke

Tijah said...

mimi
xde nok. tapi inkes kalu ko pi s'wak, aku nak kirim gambir brg 5 ketol ye? wakakakaka...

ashley said...

Jah,
hang nak buat apa ngan GAMBIAG Seghawak tu Jah ooooiiiii!!
lain macam banyak nye tuhhhh..
ha ha ha ha

Tijah said...

k.ash
dakkkk. saja nak kirim byk2...nanti leh buat contest! kehkehkehhhh...

Ms.Lilies said...

contest ek jah??akakakaka....xjd la aku belikan utk ko...baik aku belikan utk aku baru besttttttt muahahahaha

ana said...

kak cm no nk boli tanah? den pon ghaso nk boli jugak..boleh dop

Petito said...

jah, umang lawa eh location eh... sojuk tak kawasan ateh bukit tu. kalo kek india skang musim sojuk, tapi takdo doh snow, bolah kashmir mungkin. nanti kalo petito jumpo rajinikanth, petito ajak dio dtg msia yo. if you cannot go rajini, rajini comes 2u (ala2 maybank2u kan?). mokasih jah, from chhattisgarh wit luv... chaittt ;p

lupekanje said...

acikpun nak kim beli tanah 14kg..... bilo blh dapat?

Yunus Badawi said...

ko dah jadi ejen tanah pulak skrg? kalau ada tanah nak buat stesen minyak kita boleh buat jv.

psst - gambir swak tu ko tak nak bagi aku sebijik dua ke?

tasekM said...

gambir serawak tu nk cekik berapa kilo tij nak bulih dapat ank kembor 4?

:P



.

al-lavendari said...

tijah,
lot dalam gambar tu kek belakang rumah saya. duduk atas bukit ni sekarang angin kuat. bunyinya kadang2 menyeramkan. cantik lot2 tu ...sayang saya x ada duit lebih, kalau tidak semua lot tu saya beli untuk buat landbank nak bagi anak cucu.

~Kak AZZ~ said...

hamboiii Tijah....bolom apo2 laie dah bocadang nak jual tanah pusako....hehe...

Tanah pusako omak akak kek ghombau tobiar camtu yoo...ghumah lak dh ghoboh...lamo boto tak balik kg ni...

Pehtu kan, gomen dh bnyk amek tanah omak akak ni....bayar ehh ciputt yoo...nak lawan mmg sah2 kalah punyo la....huhuhu...

p/s: line streamyx kek umah ni dah macam silakerrrr....hambekkk.....

*susah nak blog walking skang ni....maaf la yoo....

Tijah said...

mimi
hahhahaa. alaaa...bleh aaa kirim nok. aku nak buat contest cd..xde anak kecik. k.ngah buleh aa. hikhik.ada yg dia cili molot aku ni karang...


ana
pegi jer kat sale opis dier dik. cari lucy. tapi semlm & niari booking 100 jer. hari lain booking 1k. cepat pegi tau. dier tutup kol 6 kang


petito
lawa kann? tadi ado sorang kawan dan amek yg ado kobun sekali. dio nak pok kau tu den tak kasik. hahaha. fes kam fes sef kekdah eh kan? skrg musim angin...osah sojuk eh sini terobang2 kain kek ampaian...


acik
bulehhh cik. takat 14kg tu cas on delivery yo tu. hehhehehe


yb
takde la bang. aku mana ada lesen jual tanah. takat bgtau kawan2 jer sbb dia ada ckp nak cr tanah aritu...gambir? hahaha. ko beli sirih kat cokit jer la bang


tm
wakakaka. kembar 4? 4 bijik la kot? nanti aku tanya mimi...dier misti tau tu.


allavendari
ooo...ko dok situ yer bang? lucy kata ni kira cam last kopek kan bang? lepas ni lavemder dah xde tanah dah. diorang akan bukak lot teres plak tepi surau tu. ko tak beli tanah kebun tu bang? 50k jer tu.


k.azz
hahahaa. mampuih kok sazah tau nih. tapi tanah pesako mano leh jua kan? ns ni tu la deh. byk tanah tebiar sbb pesako2 ni la. kok buleh jua dapek yo buek modal bisnes ko kan? jual ayam rosmeri drive thru kek senawang ni ko...iyo. line cam cilako sket skrg ni. slow gilerr

Lazyf... said...

osah stretejik amek la lokesyen tanah ae....cun banget deh!!!

Lifesaver said...

akak2....hahahha...speechless aku ni

Tijah said...

lazyf
kannn? limited edition nih. maklum la akak dah tuooo...nak dok la tompek sunyi2 kit


lifesaver
apolak? kau nak aku rezebkan satu lot ko? bulehhh

PUTUBAMBU said...

fuiyoo..dahsyat tu..
gambir serawak lagik..! hahaha

Tijah said...

putu
hahaha. nak ker sebijik???