Dec 17, 2009

derek selling...

otw blk dr KL semlm akak singgah di r&r semban. lepas menunaikan rukun islam ke-5 (ehh! yg ke-5 menunaikan haji ek?) akak pun gerak keluar hewey semula.

seblm tu nampak ada org jual karipap tepi petronas tu.

akak drive dedekat. turunkan cermin.

"bang! cano kiro tu?"

"sebijik nam pusen dik"

"bak la duo..."

brader tu hulur karipap sambil mata curik2 tengok pesenjel seat akak. demi terlihat saja katalog avon yg begelimpangan dia pun bertanya...

"buek derek selling ko?"

"takdolah..."
"byk bona ketelog"
"sajo tengok2..."

capai karipap. bayar. terus naikkan cemin tingkap seblm dia betanya dgn lebih lanjut...

takkan nak bagitau dia ai penggemar bra avon lak kan?
(eh! tebagitau plak kat sini...)

61 comments:

uji6june said...

eh! .. akak pon terbagi tau kek sini gak .. pecah rasio den!
akak pon suko gak pakai beren Avon

rege dia taklah mahal sangat
kira-kira mampu miliklah

mamarempit said...

den suko yo...tapi tk do saiz...sumo godang2....

♣ haNie ♣ said...

uuu...mmg faveret kl natang nih...

opssss :P

ibusinga said...

sebijik nam posen!!!!
besor mana tu??!!
suruh dia buat derek selling karipap..

kakngah said...

bra avon tahan lasak gak... masuk la WM camno pn.. xdo tanggal pun bosi eh... kot cap giant.. skali msuk.. toghuish barai...

Lifesaver said...

erk..erk...kak, makcik aku pon suka bra avon..hehehe

nasazfrog... said...

kak sebijik nam pusen,, mak aii mahal boto,, boso agak eh yer,, konyang makan 1 tu kak kan,,,yo bra avon ok apa,,, bertahun gak den pakai elok yo laei.. :)

Cikpid said...

akak suko brand avon yo??size apo??hahahahhahha

KAKTINY said...

satu waktu dulu.. penah jadi pelanggan setia gaks.. (siap jadik member tuuuhhh..)..

aah eh.. naper skrg aku dh tak beli eh??.. (diorang pon dh tak hantar waima leaflet kat aku weihh.. huhuhuu...)

chocolatetarik said...

mantop.....bra avon...remamai le m'beli barang avon...ikon k.tijah...k.tijah duta avon

Ms.Lilies said...

nok...mak aku jual ni ehem ehem...aku balik perak yo pi tambah stok bra wakakakaka

eddie dewanaga said...

dulu zaman gua muda2 suka juga belek2 katalog avon tengok koleksi pakaian dalam... biasa ah, darah muda.

lepas kenal budak2 singapore, baru berpindah dari katalog avon ke katalog victoria secret...

yang tu lagi berbuih meleleh, beb!

kucingorengemok said...

aku terbaca kat metro tadi, kalau peguam elin berjaya dia dapat RM947 juta dari tiger... bukan setakat bra, dengan avon² sekali dia boleh beli - jom carik no tel dia, kita berkenalan :)

ai said...

Coli aku RM2.90 boli kek Sakan yo jah. seleso & tahan lamo. (^_^)

LORD ZARA 札拉 said...

muahahaha~

ganas ko kak~

Yunus Badawi said...

nasib baik org lelaki tak perlu pakai coli hehehe

F A R Y N said...

dia nak belikan untuk bini dia..haha

Hidemichi said...

tak serik lagi beli kueh kat tepi stesen minyak yo?

tasekM said...

hahaha... ngok ngek punya pengakuan tau tij! tapi aku suka. hahaha...

ye la kan tij... tak kan nk pakai beedees lagi kottttt!

ha ha.


.

~0~ said...

dia berminat nak join tue...

linn said...

bra avon? kelas gak tu nok. aku cuma penggemar scarlet jusco seploh hengget je.

Daun Bidara said...

pengakuan ikhlas ni...jah

Aminah said...

pki push up bra ka??

mazlyna said...

karipap tepi petronas rnr tu tak sedap...:(

NenekPenne said...

nenet tak boleh laa pakai bra avon... bukan berlagak tapi isi tak berapa nak sesuai dgn cawannya..heeeeee...

Mak Su said...

victoria secret suka tak?

MK said...

karipap kek petronas tu tak sodap la kak.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

seb baik dier tak tau akak penggomar bra avon :P

shija said...

wakakakakakak..kan ngko yo yang ske bra avon nok..mek pon ske gaks tekau...cana dulu ske gaks pki bra avon tp skang dio layan scarlet 10 hengget tu nok!best kateh.dio kobar elokkkkk push up eh nok!gituuu kanzz..tetibe mak pon cam nak try lak barang selai due,abis camneh?tepengaroh sudehhhhh akuuuu..wutwut

PUTUBAMBU said...

bra avon mmg sodap pakai..
tahan lasak..rega murah..

ops..eden pun tebbagitau pulak dahh..!

Dayah said...

Salam Kak Tij,
60kupang! Adoi besaq ke kak karipap nyer.. mahal na kueh2 skrg!
Best ke kak Avon? X pernah mencuba ^_^

ashley said...

Aku ingat kut avon juai Lipstik jer Jah wehh..

afiq said...

elokkah? saye selalu beli traiyem saje.. woppsss!

ztzett said...

motip??...

~Kak AZZ~ said...

tak ponah lak pakai bra avon ni....mmg dr dulu akak pakai Triumph yoo....Pehtu takut saiz lari dr saiz asal...dh satu hal nak kono pulang balik kek dealer....hekhek....

Lagipun tak pueh ati la kalau main tgk katalog ni....nak gak ghaso dulu... pogang2 koo....ghameh2 dulu bra tu baghu boli...wakakakakaka.....

*kipap 60sen sobijik...?? Inti daging unto ko apo....huhu...

xiiinam said...

memang derek sungguh...



Jah,cklah baru beli "Bond
Girl 007" pagi tadi...dapat free body lotion dan shower gel limited edition lagi...
Dah lama pakai perfume tu...baunya abang suka...

:)

kak wos said...

baru ku tawu, rehsiakan kemontokan testes mu ittew!

MiSZuE said...

haha lawak jek

salam kak:)

Tijah said...

k.uji
kannn? yang ponting seleso dan menyapot...


mama
hahahaa. mama pakai sais apo?


hanie
ko misti suker yg bunga2 tu kannn??


ibusinga
maha kan? tak la bosa bona...tapi sobab dah lapa tolan yolah. hikhik


k.ngah
iyo tekau. aku dah makan taun gak pakai avon nih. kau putar halim byk kali dlm wm pun dia oke je kan?


lifesaver
elehhh. tu tanak ngaku sindri pun pakai la tuhh...


nasazfrog
a'ah dik. tapi x besar sgt karipapnyer. kecik sket dr nokia E71. hahah. motip kasik sais...


cikpid
sais? hahahaha. rasierrrr....shakey! shakey!


tiny
ko tak beli mmg dier tak hantar pemplet nok. hahahaa. ko layan wacoal jer kotttt?


chocolatetarik
mana tau pasni jadi model katalog plak kan? hahahahaa. oh no!


mimi
apo jauh2 beli. ko mintak jer no akaun dier beli sindri. err...ko pakai sais aper nok. hikhik


eddie
wakakakaa. ada ek katalog VS? gua pun tak tau...lu mmg advance ar braderr...gua saspekkk nih!


kog
giler khayerrrr? padan muko. mmg berbaloi2 ah kannn? seumo hidup senang. elehhh. TW bukan ensem ponn...


ai
2.90? biar betik nok? ntah2 tu coli utk budak baru akil baligh tu tak?

Tijah said...

zara
ko pakai brand apo? jgn kata beedees taauuuu. hahaha


yb
walupun ko tak pakai...ko tetap kena belikan utk anak minik bang. hahahaha


faryn
tu yg jual karipap mahal tu kan???


hide
hahaha. dulu tu kes lain. yg ni dia goreng kat umah kot...tak bukak gerai tepi petrol pam


tm
beedees? hahahah. kalu stok leper masih bleh lagi sarung tu nok kann???


~0~
skrg free membership kannn? nati suh bini dia apply sindri...


linn
scarlet aku xleh aaa...xde sais. kehkehkehhh. hoih. mana pigi lama x update


daun
yer. mak pakai avon jer...hukhuk


aminah
tak perlu dik. wakakakaa...


mazlyna
a'ah. cam kering sket kan? tapi dah kebulor den belasah yo. haha


nenet
amvoi nenet. ni misti isi melimpah ruah nih. kena pkai VS la yer dak?


maksu
ontah. tak ponah lak pakai. nanti la sey cubo try yo. hehhe


mk
iyo tekau. tapi dah takdo pilihan lain. dunkin donut yo ado cam muak la plak...

Tijah said...

elissmie
tu la. sikitttt lagi dia nak tanya tu...


cija
iyoo. sazah yo tak pakai. maklum la tak biaso ado wayar2 nih. jgnkan wayar..baju kurung pun takdo shoulder pad. ghebehhh yo bahu tu kan??


putu
yer. stujuk tuu...dapat lak diskaun ahli kan?


dayah
aaa...sbb jauh nun kat tepi hewey kot tu yg mahal tu. kat tempat lain sbn ni masuk 3 singgit lagik. avon? best gak. try la duluk...


k.ash
hahaha. cadar, bekas tipuwer pun dah ada skrg ni kak.


afiq
traiyem? beedees ehhh? alaa...cup ko kecit bley ar nox...


zt
hahahaha. opsss. aku bukan dealer ehhh...


k.azz
wuish. sey poie kodai eh sindri kak. buleh try dulu. kok kirim2 mo org mmg tak brani la doh...


cklah
perghhh! bau cam keras ker flowery? ai suker yg musky2 sket. hikhik


wos
hikhik. cer ko tanya kak coki pakai apa plak?


miszue
yer. salam dik...dah makan?

Yunus Badawi said...

ish takkan aku pulak yg nk kena belikan utk mereka.

Belilah sendiri. Aku lalu kat kawasan yg menjual 'nasi lemak' tu pun dah segan. Lainlah kalau aku beli dari ko yg buat derek selling ni hehehehe

Tijah said...

yb
hahah. aku mana ada buat derek selling bang. beli pakai sindri jer. takde mane aku nak belikan utk org der.

adibah said...

akak aku kata Avon ni sedap jer.. secukup rasa... memang best ke nok?
Saiz kita banyak ye, Jah? *waitsemenet... sama ke saiz kita nok??


ekekekekekeke

Tijah said...

dib
hahahaa. sais kite byk nok dan sgt selesa. apa yg pentinggg...bukan kejesama...tapi sapottt! sapotttt!!!

farhazoeLa said...

kak, kau ingat x sape name penjual karipap tuh>
cube ingatkan betul2. bukankah karipap Apak Kiyau?
hahaha.
kalau betul la kak.

kupaslaroren said...

adeh wakakakakakakakaka kupas baru je tgk mendealah nih....nk order wit xdak..nk utang dgn mak tp dia xkasi..berkiro betui

Lazyf... said...

aduhai...
x monahan ese golak nia kak oi..
hehehehe...

Zyma Saad said...

Nanti boleh la aku order baju dalam Avon dari ko,Jah.

Ya betul, yg penting sapottttt!!! Wonderpets!!!

;)

adibah said...

owh nok... harus mek terjah katelok avon lepas nih...

Tijah said...

farha
ye betolll. yg jual pakai moto tu kan? peramah giler brader tu...


kupas
ckp la ngan mak..buat installment. huhuhu


lazyf
nasib baik takdo jua spenda laki dlm katalog tu kan?


zyma
aku tak amek order nok. jadik member pakai sindri jek. kosser aku nak belikan bra utk org derh. wakakkaa...


dib
yer. pegi la rejister ahli. aku rasa cam free jer kot. tem aku dulu 10 hengget....

AZANI said...

salam tijah,....nak komen pasal karipap tu lah...inti kentang ke inti keledek...karipap putar atau karipap biasa...

Zyma Saad said...

jah....

Aku ingat ko jual baju dalam. Ko pakai sendirik ghupernyer.

Huhuhuhu
;)

Pok Li said...

Salam Hijrah dan Ziarah. Selamat Maju Jaya.

Tijah said...

azani
inti kentang sama sardin. karipap biasa. karipap pusing aku x suka sgt sbb lebih berminyak


zyma
yer nok. aku mmg byk membership mcm2 kampeni tapi sumer stok beli brg sindri jer


pok li
time kasih. salam hijrah utk anda juer.

Cik Puan Huda said...

kita serupaaa...

Tijah said...

huda
hehehe. aku tgh tunggu katalog baru nih

catz said...

tijah,
yg ji saiz 38D, 40D godang2 ada tak?
den cam nak beli hok baru nih..besi dah bengkok2...
dan2 tu ai nak beli bra evon nih..

Tijah said...

catz
adoooo. huyo sapo nak pakai tu? mantap bona sais eh tu....hahahha

dude said...

ong pompuan ni suka barang2 avon kak ek.

hantaran nak bagi avon je ok tak.hahaha

Tijah said...

dude
hantaran avon? hahahhaa. konfem ko jadi menantu paling dibenci sok tu.