Dec 16, 2009

geli geli

geli!

geli!

geli!

korang geli tak kalu ko baik2 dgn ada org tu. tiba2 depan org lain dia introduce ko...

"kenalkan...ini la akak angkat aku!"


bila masa lak sign agreement tuh? oh! ada org tak kisah. tapi akak...mmg sungguh tak gemar terma adik/akak/abang angkat nih sumer. geli ok! kawan2 dah la. tak kisah la ko muda ke tua ke kan?

bukan apa...

akak dulu masa skolah penah ada sorang adik angkat laki. terjebak sekejap. ala...saja terikut2 trend tem tu. org nak ada adik angkat, awak pun nak ada gak.

berbekalkan status "angkat" tu, lama2 dia jadi pengkontrol. dah pandai jeles2, start kasik bunga, kasik music box bernada unchained melody kebagai. wah! akak jadik skeriii! takot! dan terus trauma, fobia dan fidofilia. eh! silap. itu pencabolan seksual terhadap kanak2 ek?

jadiknya skrg ni...cukup la adik akak yg 2 ketul kat shah alam yg ntah bila2 nak balik semban tu. kosser nak berangkat2 bagai ni deh! kawan2 ok. no problem et ol!!! tapi tolong jgn jadikkan ai kakak angkat yu.

ai simpli don laik!!!

72 comments:

hOOdedLicIOUS said...

betol la kak jijah..kita pon geli gak..penah ada experiance cam akak..tak semena2 nak ngaku adik angkat la apa la...tolong la..but nak buek cam mana kalau orang dah kata cenggitu..kang kalau cakap lelebih terasa plak dia tu..so diamkan ajer la..

shija said...

nok!!!patot la mak tesodak td nok!ko seru rupenyerk.yela..yela..next week mak balik la...ke nak balik minggu niek gak erk?balik tak?tak balik? balik tak? tak balik?,haha..takpon soh aji usop mo sazah yo lah dtg s.alam bwk skali ole2 tang klantan...aji tak?wakakaka..

shija said...

nok!!!patot la mak tesodak td nok!ko seru rupenyerk.yela..yela..next week mak balik la...ke nak balik minggu niek gak erk?balik tak?tak balik? balik tak? tak balik?,haha..takpon soh aji usop mo sazah yo lah dtg s.alam bwk skali ole2 tang klantan...aji tak?wakakaka..

shija said...

eh eh tetokan duo kali laks....soweyyyyyy mamiiiiiii(bak kato cem time omak eh maghah'an dio,wakaka) *aci tetaip aji laks,huhu..

momguess said...

den suko geli mat nie...
lalallaa

xiiinam said...

Mesti tegap tangan orang yang nak angkat kau tu Jah!



Kat asrama dulu...ada junior pinang ckLah jadi 'abang angkat'dia..he..he..he..


Nauzubillah...orang jelita dan anggun macam ni pun dia konpius lagi!!!

Ms.Lilies said...

nok....
ko akak angkat akukan...




larikkkkkkkkkkkkk sambil angkat suar

mamarempit said...

akak pun tk suka.....kalo nk angkat...angkat 1 kuarge...dari tok nek...smpi ke cucu....

~Kak AZZ~ said...

akak maso kojo maghin ado gak adik angkat....dorang yg suko2 nk jadi an akak angkat ehh....tp takdo la koso akak nak molayan doh aihh....abeh tu dh adik angkat tak dongar kato akak angkat ehh....pohal lak kan....patot ehh kalau adik2 ni kono la donga nasihat akak....

nak jadi an Tijah adik angkat gak la....sobab akak ni takdo adik pompuan tekau....camno Jah....buleh tak gak ehh kito borangkat2.....kakakakaka....

tasekM said...

jah... bespren hangkat bulih tak jah...? hahaha...

:P



.

~0~ said...

jangan sampai terangkat sudah...heheehehe

♣ haNie ♣ said...

nt nk try angkat kak tijah gune backhoe..

ahahahaha..

*kena tempeleng jgk ni karang*

kucingorengemok said...

sudi la jadi blogger angkat aku, jah... hik hik, naik bulu tengkuk!

Yunus Badawi said...

nasib baik dia introduce ko sbg kakak angkat dia. Kalau dia kata ko bakal isteri kedua dia lagi naya hehehe

NenekPenne said...

adik angkat ker abang angkat ker, kakak angkat ker, aku tak nak...

tapi aku nak suami angkat...boleh gitu? ha ha ha...

F A R Y N said...

hi kak,sudikah dikau mengangkat den jadi anak angkatmu?

hahahhaa

ina mail said...

akak pun kena.dia ambik akak jadik kakak angkat.bagi akak hadiah liquid paper.nak control plak kita nak kawan ngan sapa.

chocolatetarik said...

AIK ANGKAT PLAK...KARANG KENING CARLOS TERANGKAT SAPE NK JAWAB...SAYA???....TAK MO...LARIKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

kakngah said...

ha'ah la.. apsl ms sklh2 dulu suke bebenau nak beradik badik angkat nih?? adk badik sndr becekau.. kehkehkeh!!
tp jah.. boto ar.. osah goli eh... umek mano tu yg declare ekau akk angkek eh???

J@J@ / Bini The Rock said...

eden takdo abg angkek ko, kakak angkek ko, adik angkek ko, omak angkek ko, apak angkek ko, atok angkek ko, Uwan angkek ko...

sobab eh den nak enjoyyyy soghang2 x moh terikat ngan sesapo!

**tp tu dulu ar, masa kat serama..skrg dah kena ikat kuat2! huhuhu!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

isteri angkat tadak ka? muehehehee..

ai said...

jadik kawan angkat aku plis....

zonaku said...

hehehehe.. mmg x suka!

er.. motip gambo tu kak????? ada lak mimpi ngeri mlm ni karang!

uji6june said...

akak suko lagu geli mat tuh ..
dulu masa orang emailkan kat akak, hari2 dengar pastu gelak sensorang ..

hangkat?
kelakawkan?

julie^beth said...

masa belajar dulu, ada sorang akak senior ni agak rapat dgn sy.. tetibe die introduce sy sebagai adik angkat die.. gila horror!

Aminah said...

tak suke adk agkt....fobia gle ngn adik2 agkt..

ibusinga said...

angkat kaki la lepas tu ya Cik TiJah......
sambil berkata dalam liver...
goliden...goli!!!

hantumakan said...

hahaha.. kau cute tu jah..sobab tu ado yg nak jadi adik angkat.

KAKTINY said...

music box bernada unchained melody... waaaahhh.. kenangan babe..

angkat berangkat??... angkut jer satu umah... lagi senang.. hihihi..

lupekanje said...

jah..u tanak hangkat ai??

brain_mind&soul said...

huhu,,,,
sya tak ada kakak&abg angkat...tidak dipraktik kan seumur hidup...tak kose den doh!
kakak&abg my real blood pun tak dayo nk angkek ni pula berangkat org laen...anyway, ada good & bad nya juga....bukan nya tak elok, jgn too much ya udah..

Wanie-san said...

2la...akak baek sgt dgn terangkat akak 2..kang xpasl kne control!
muahaha

Erna said...

elok boto acik punyo komen..yo la jah..jah tak suko jadi akak angkat..jadi mak angkat yo la..ha ha..omak gamai takpo jah...dah ado duo kan..mentuo ngan omak sediri..tambah pulak omak angkat...bolih centu..he he..jangan goli jah..akak lagi goli negok gamba yang jah lotak tu..takdo ko gambar lain jah....

Hidemichi said...

ambik blog angkat bleh kan?

*Miss Geli^ said...

ni citer pasal angkat mengangkat ke citer pasal aku ni??

banyak kali sebut nama aku neh??

adibah said...

macam back to school pulak namanya kan...!!

siriyes...!!!! memang goli den!!!


*tapi kalo soltanbunai nak mengambik aku sebagai anak angkat nok... HAMBA SETUJU!!!! hahahaha

kak wos said...

hahaha!!
aku pon sangat2 gelik ngan terma angkat2 nih!
OKU ker hapa?
nak hangkat-hangkat???

eddie dewanaga said...

gua pernah ada adik angkat... seperti biasa, perempuan la, tapi bila dia dah start bising gua keluar malam, keluar dgn siapa, sampai gua tak sms dia pun dia bising, gua blah...


perangai memang takleh angkat, harap muka je cantik...

julietchun said...

ada lagik ke angkat2 nih, aku ingat zaman tuh dah lama berlalu,hahahaha.

Lifesaver said...

erk...erk...aku ada kakak angkat...dia nak amik aku...aku no problem ja..siap blnja ice cream tu

PUTUBAMBU said...

me also don't like..!

nehi nehi..kabhi nehi..!!

tentangseseorang said...

if i need to introduce you to someone...this is my script

"nih kawan aku yang lebih tua dari aku. kak tijah gojes namanya. tapi dia lebih tua dari aku. banyak beza umur tau."

ahahahaha

et said...

sile la angkat budak tu dan campak jauh2..haha..xde la..

xde angin, xde ribut, ngaku mcm tu..die pasan ke? huhuuu~

Tijah said...

hoodedlicious
sama la. kekadang terpaksa la diam walu hati tidak rela khannnn?


cija
hahaha. tesodak ko? kau blk sok moh la jonis laie cam aritu. tapi mek sure tanak desert ado nangko tu. podeh ulu ati mek. sazah byk bawak buah salak tekau. pok dio la tu. org lain mano makan pon...


momguess
heheh. taip gugel geli kuar lak bondo tu...


cklah
apa citer la abg angkat chegoo tu skrg ek? ntah2 dia silent reader. hahahah


mimi
wakakaka...umur nak dedekat ade ati tuhhhhh! cheiiitttt!


mama
hahaha. baru tau tak tetanggong byk bona kan?


k.azz
wakakakaka. tak kosoooo den dohhhhhh kak oiiiiii!!!


tm
bulehhhhh! nok. aku cuak dengar jasko m'ka meletop tu. nasib baik ko x gi situ...


~0~
terangkat caner tuh? hahhahha


hanie
choiiiiii! aku tau la aku berattt. wakakaka


kog
tawu ponnn. aku pon geli tauuu...huhuhu


yb
yg ckp tu ppuan la bang. hehehe. aku ingat nak amek old town tu jadi restoran angkat aku...


nenet
wakakakkaa. ko jahatttt...errr...tapi ada ker?

Tijah said...

faryn
wat??? anak angkat? wahh! bajet muda sungguh ko kannnn??? :P


ina
hehehe. liquid paper je ke kak? dah la hadiah murah...nak kontrol plak tu kan? mmg tak patut...


chocolatetarik
adeh..panjangnyer nak taip name ko. heheheh. takyah jawab. nanti akak jawabkan. hehhe


k.ngah
ado la. kawan pangkat adik2 nih. ghoma bona deh berangkat2 nih. goli kannnn?


jaja
skrg kena ikat kuat2 pun takpe kannn? ai laikkk....


elissmie
kalu ada ko nak? hahaha


ai
aku angkat kakiiii ahhhh....


zonaku
saje je tu. takde gamba kang cam kurang meriah plak...heheh


k.uji
klakar kan? osah la...lagu centu pun kemain hangat dipasaran. capo la buek tu...


julie
hahahaha. misti ko pasrah kan? tak ngaku kang takut kena boikot plak...


aminah
kalu ko jadi adik agkat aku...misti sok dapat ubat free kannn???


ibusinga
wakakakaa. dlm liver? sukaaaa tijah tu dengar vocab baruuu...


dalia
cute hapo. ko bukan tak tau tahap kecomotan aku tem skolah dulu. hahahah

Tijah said...

tiny
yer nok. geli kannn? unchained melody gittew. ada plak patong kapel gelas nari2 tetengah tu. owhhhh! tak tahan okeee...


acik
tanakkk. u bukannyer rengan sangat. wakakkaka


brain
ye la. tapi mak angkat, bapak angkat cam bleh terima jer lagi kan?


wanie
takott ok. lepas abes skolah terus tak kontek dah.


k.erna
wiii ai. tak koso omak byk2 bona doh kak. tak tebolo sok. hahhah. kang sorang ajak pi konseb, sorang ajak pi jasko canoh tu?


hide
tu blehhhh. angkat byk2 pun takpe


nowa
hahahaa. saja sebut2 suh ko besalin cepat sket nok.


dib
kalu yg tu...aku pun nakkkk. ai tak kisahhhh....


wos
aku ingat ko dah tanak kawan ngan aku wos. hahhaha. baru nak mewajok lite2 nih


eddie
woooo. jeles la plakkk. rimas kannnn????


juliet
ada nok. masih diamalkan di pinggiran bandar. heheheh


lifesaver
eskrem jer? alang2 ketok la lebih skettt...


putu
me too...geliiii...


ady
terus aku cakap...aku tak kenal kau. pastu larik laju2. hahhahaa.


et
ntahhh. aku pun tak tau motip dia berkata demikiannn...

rashiD said...

dio gomar amek la kek akak tu..
ha ha..

bungacahaya said...

Setujuuuu!!!!!!!!!I donlike angkat tawww.Sungguh sekolah menengah. Wahhhhh.

faiz said...

iyo la..memula adik angkat la..kakak angkat la..abg angkat la..lama2 sok terus terangkat kan jah kan...

Daun Bidara said...

den pun tak biasa la angkat angkat2ni,tak pernah somohidup

Tijah said...

rashid
den lak tak gomar. cano tuhhh...


bunga
kannn? skrg takyah angkat dah...dok atas riba teros. oppss...


faiz
tu sumer la yg aku malas tu. huhuhu

Tijah said...

daun
hhahaa. nak tau sekso eh buleh la try sekali...

ashley said...

Jah,
( ..and TM also)
...ari tu sapa tah tanya aku nak jadi kakak angkat dia??
wakakakakakaka...

berat aku dah boleh jadi peserta the biggest loser nih!!

afiq said...

perkenalkan ini mak gule saye... amacam.. u geli tak mummy jah?

Tijah said...

k.ash
err...kensel la kak. wakakaka. kak aku pegi pkns tadi mkn kat rimba ingat nak rojer ko tapi hujan lebat giler. aku bajet ko ngorok jer kak..

Tijah said...

afiq
dan ini puler child fish sayer. wakakakkaaa...(tekincit denn)

afiq said...

shhhh.. nnti mummy coki nmpak perbualan kite ini..

Tijah said...

afiq
alaaa..kawan2 afiq kan ramai. leh rotate per. wakakkaaa...(sila refer fesbuk)

Syima Syaz said...

same lah kak...kite memang serasi....
meluat kan... elok lah saya dah ckup corum dlm umah.1 abang,1 kakak n 1 adik,1 mak n 1 ayah.sume kandung...tak main angkat2!tak kuaseee i!

al-lavendari said...

tapi kalau pasangan tu tak ada anak, dia nak ambil anak angkat, boleh kan?

saya keluar topik ke?

geraugebang said...
This comment has been removed by the author.
geraugebang said...

Tapi kalo diangkat ko di bawak berjalan lagi geli ko Jah. He he he.

dude said...

tanak ar adik angkat.
nak jadi adik ipar agak2 boley tak...
hamacam?

atle ♥ waT¡e said...

org tu anggap akak idola kot...teruja sgt dah tu....wakakaka......

Tijah said...

syima
ye la. mak aku sorang kat senawang tu pun seminggu sekali baru gi jengok. hehehee


allavendari
tu buleh la bang. omak angkat, anak angkat cam lojik sket la bunyiknye kan. hehehe

k.gerau
tanak den doh kakkk.takott.


dude
sila email resume anda plis. hehehe


atie
hahaha. sah dia buta warna nok...

Nizam.Ariff said...

Kalau camtu...


Aku tawarkan diri aku jadi adik angkat ko...

kak wos said...

musti la nak kawan ngan ko..
tp 'kawan' jer taw! bkn BFF WTF!
wakakaka!!

Tijah said...

nizam
buleh. tapi ko jgn ngengade kasik muzikbok. konfem aku geli seumo hidop


wos
wakakakaa. es-long-es ko tak propah wos...

Lazyf... said...

ese pun goli!!!

Tijah said...

lazyf
laie goli dr pogang cicak kan?

farish H said...

simply donlike hahaa

Tijah said...

rizz
kannnn???