Dec 18, 2009

punca hilang nafsu...

korang penah kena tak?

tetengah makan...
tetengah sedap cocok2...
tetengah gigih carik2 isi ayam dari tulang...

tiba2 sudu ko tepele'ot lalu tebengkok. ayam ko terbang ke meja sebelah. dan anak ko ketawa riang berdekah-dekah.

malu bukan?
gamba adalah digugel. tengs pada tuan punya...

pada sapa2 yg meniaga makanan ni kan...

plis la. tolong la sediakan sudu garpu yg berkualiti sket. potong stim ok tetengah makan tiba2 sudu bengkok.

terus ai turn off!

51 comments:

Otak Delusi Pelita said...

Kak jahhhhh den kono kojo time awal muharammmmmm tensionnnnnnnnnn

Ms.Lilies said...

potong stim makan xpe nok..
jgn potong stim yg lain
akakakakakaak

tasekM said...

tij... yg ko punnnnn.... tak payah la kekuat sgt mencocok2 tu.... hagak2 laaaaa...

hahaha...

:P



.

catz said...

pernahhhh..aku pernahhhh...
sudu bengkok cam dlm gambo..
siap kena tegakkan sudu tu semula..
pastu kena mkn dgn berhati2..
takut kena ganti sudu tu kot tuan punya kedai nampak dna ckp aku mkn dgn buasnya padahal sudu dia adalah cam sekeping kertas kenipisannyaa..
hehhehe.
(makan sambil mengumpat tuan kedai, apesal guna sudu takde kualiti, nak potong sosej pun terpeleot dan bengkok)...

julietchun said...

mujur sudu tu tak patah dalam mulut,hehehehe.

xiiinam said...

...guna jarrrrri pon bulehhhhh....



:)

meo188 said...

huhuhuhu... klasiklah gambr garpu patah cenggitu...

kakngah said...

kodai mano tu jah??
nk kono pangkah dlm senarai nih..

ashley said...

kui kui kui...
takper.
sobab mosababnya:-

1) makanan yang dihidangkan KORAIH
2) sudu bukan besi stainless TULIN

dua dua bukan salah pemakan kan?
.
.
and customer is always right!
he he

Tim said...

kesian kak tijah..cem gelak kan akak yo...haha..kalau den pun den golak gak kak...takpo kak..lenkali bawak sudu garpu sndiri yo..takpun susah2 pakai tgn...

faiz said...

mmg sgt potong stim kan jah..aku pun dah baper kali kena..rasa nak baling je sudu/garfu tue kat owner..

kot ye pun provide la yg ada kualiti sket..nie baru je cucuk ayam sket dah terpeleot..mmg hampeh..

aNnAsUeJiE said...

ini mesti kes sudu garfu plastik ey kak?
den dah slalu kono dah~
tp rasa mcm nak yo tumpang skaki bile si cem gelakkan akak! muahaha! mesti comey muke akak time ayam terpelanting tu! ;D

Erna said...

ha ha ha..akak bukan golak kan jah doh..cumo noman an..cem golak yo..takdo la dio golak sensorang...he he....iyo la jah..kebanyakan kodai makan camtula...goma bona guno an.sudu lombik..nengok pun dah tau..lenkali jah pekso lu sudu tu..kan kito bolih konal pasti sudu lombik ngan tidak...kek somban ni..setakat ini..kodai yang akak masuk makan..al raudah yo sudu e...elok...

et said...

hek3..made in mn la tuh..x bgos sungguh..huhu~

Tijah said...

odp
hahahah. den ado kek umah ni makan2 tido2. sodap ehhh


mimi
aku tawu maksudmu ittew. hahhhhaa


tm
misti la kekuat. dah ayamnyer pun kewas dan padu nok. huuuhu


catz
a'ah la. ni jam kedai makan byk sudu nipis centu kan? saket tul hati...


juliet
mujur jugak gigi aku tak patah sama....


cklah
tanak aarr chegooo. nati vau velachannn...


meo
hikhik. gugel jer. nak snap sindri cam segan...


k.ngah
kodai mamak nok. senipis capati sudu dier...


k.ash
tu ah. kang komplen kang dia cop aku yg makan ganas kak...


tim
hahahhaa. bawak set sekali kan? yg gantung2 biasa ada 5-6 pieces tu...


faiz
ntah. dah la makanan keras. lenkali datang aku order bubur je la senang


annasuejie
kalu sudu plastik konfem patah terus bukan takat bengkok. hahaha


k.erna
yo la golak la kak. huhuhu. toboh mano lak alraudhah tu? tak ponah lak donga tu doh? ok ko makanan eh?

Tijah said...

et
made in china. hhahhaa

adibah said...

dah terlebih mascotek nih...!! terlebih power...!! ekekekekeke

ibusinga said...

sabor Jah..
Sabor...
:)

Otak Delusi Pelita said...

waaaa den ado client audit selaso.apo kojo pun tak siapppp.i jelessssssssss.jgn la ko kata ko masak ayam rosemaryyyyyy lagi aku tension nantiiiiiiiiii hahhaha

Otak Delusi Pelita said...

oooooppp berkenaan bab sudu ni kan aku pun sgt le tak suke guna jenis besi lembik tuh.jgn kata ayam,silap aribulan kena gigi aku pun leh bengkok.punye la lombut.

NenekPenne said...

lagi best bila diberi sudu plastik...perghhhh...rasa mcm nak baling jer kat muka pelayan tu kan....

hantumakan said...

anak kau sgt lah kan,
golak mak eh..

;)

Zyma Saad said...

Huhuhuhu.....mula2 nak gelak kat ko,Jah.

Guna sudu cap jari je la,Jah. Asli tau. ;)

Yunus Badawi said...

tengah mencocok kalau terpeleut mmg potong stim ngeh3x

Tijah said...

dib
hahaha. ko cam tawu2 jer kan nok?


ibusinga
tang ayam terbang yg tak sabar tu. rugi tu jatuh ke lantai. hahaha


odp
ayam rosmeri? xde. tu aku tunggu krismes sok nak bikin turkey teros. hahaha.


nenet
kan? sudu plastik lagi tak semenggah. baik takyah kasik teros.


dalia
tu ar. nasib baik dia tak buat saun efek "pop" kat tepi cuping tinger aku. hahaha


zyma
hehehe. kan apa. malas nak basuh tgn pastu....


yb
ooo...ok. hahahahah

Syima Syaz said...

sudu plastik la tu

Cik Puan Huda said...

hahaha..den yang ngah lalok ni pun bulih sogar bijik mato baco entri nih..

de org tak kat meja seblah. kalo de, mesti die tertanya2, ayam turun dari langit kah?

p/s: zaman skola dulu penah tengok burger terbang dari tingkat 3. lagi dahsyat..

Tijah said...

syima
Tak. Sudu besi dik tapi nipis nak mampos

Huda
Ada org. Tu yg malu giler tu. burger terbang? Hahaha. Seb baik bukan keranda terbang

momguess said...

den mkn gune tangan
xkiro tempet tu hotel berbintang2 ko

geraugebang said...

Cuba amik 3 sudu, gabungkan, makan ngan tiga batang sudu sekali. Mesti tak patah. Kak gerau selalu kena. Lat-last kena pakai garpu ori. Jarilah. ki kik kii

farish H said...

heheh adoilah

Aminah said...

klu gua...gua bling pnggan tu kt lntai skli..da alang2 hlg mud nk mkn...biar gmpk skit..ahahah

Tijah said...

momguess
kok makan mi bandong lak canoh? hikhik


k.gerau
kehkehkehhh. tak pon poie dapo eh mintak parang kan? sonang nak paok ayam tu...


rizz
misti penah kena nih


aminah
ko mmg ganaz dik. pastu terus blah takyah bayar kan? seblm tu mkanan kena kasi abes dulu. hikhik

hatim a.r said...

tu ok lagi kak. setakat bengkok je..kalau yg sudu plastik kaler putih tu silap2 buleh melayang pi meja org seblah

Zyma Saad said...

Tijah....

Tadi YB (Bang Yunus Badawi ko la. Huhuhuhu....)dtg ke Alor Setar. Aku sempat jumpa dia, mak Adam & Adam. Diaorg beli kueh kat Pekan Rabu. Ko kene "paw" YB kueh tu,Jah. Hahahaha.....

;)

ai said...

garpu tu jugak yg kau salahkan jah! ish kau ni. nk aku ckp kang, kocik ati. dah! gi tido!

Tijah said...

hatim
bukan takat ayam kan? dgn sudu2 tu sekali terobang


zyma
dio boli kuwe apo dik? kau tak paw dio ko?


ai
apo dehhh? tu nak kutuk aku la tu. huhuhu

lupekanje said...

nasib la tuh tijah ooii..
moral of the story...bawak sudu sendiri..
tapi...adakalanya, sudu ok, tapi ayam pelantin gak jah...camno tuh?

~ShaFeRLicioUS~ said...

Hahah..
Akak..u neber fail making me berguling gelak ngilai..
hmmm..jgankan patah kak..
terpeleot' sudu tu slalu..

Tijah said...

acik
tu makno eh kono poie spita check tulang tangan kok ado osteoporosis tu. kihkihkih


shafer
saket hati je kan? tu misti beli kat kedai 2 hengget tu

Nizam.Ariff said...

Ayam tu mati tak ikhlas, sebab tu dagingnyer keras. Hahaha

Lifesaver said...

nasib baik aku tak seganas itu kak

kucingorengemok said...

meja sblh kalau takde org takpe jugak, hehehe...

Tijah said...

nizam
hahahaha. ayam mati lemas tu...


lifesaver
aku adalah kurang pecaya stetment ko tuh. hahahaa


kog
tu ahh. nasib baik tak masuk terus dlm pinggan dier

PUTUBAMBU said...

hahahaha...! sabor je lah aku tgk gambor ni...

ganaz giler ko jah.. sudu pun boleh bengkok..



* barang skrg kualiti byk yg tak sebagus dulu...

Tijah said...

putu
betul la. beli sudu kat kedai 2 hengget la tu kot

La Diva said...

chemmmmmm!!! hahahhha aku ble bayangkan menantu ku ittew ketawa terbahak2..

Ohhhhh sedapnye meehun goreng!!!!!!! ko saje jer kan.... SEKARANG JGK AKU PI CARI MIHUN!!!

Tijah said...

leen
ado ko mihun sana nox? ko blasah angel hair jer la buat mi siam. hikhik...

dude said...

tando eh ado orang nak santau tu kot.
jangan makan....lagi. hahaha

Tijah said...

dude
hahahah. kau mmg suko masok topik lambat kan?

dude said...

bz kak. nak buek cano.
tem cuti ni yo baru ado maso terjah blog kawan2.

sampai bila nak makan gaji!!!haishhh