Dec 13, 2009

susu

cem...

adalah susah nak suruh budak tu makan sayur. buah pun kurang. dia cuma suka pisang sama durian (kalau lah ada sawi berperisa durian...alangkah bagusnya!)

makanya...gizi adalah tidak seimbang.

tapi takleh salahkan dia jugak. mak dia pun 2x5 gak tak makan sayo sangat!

so aritu carlos belikan la dia sustagen school 6+ ni. khasiat adalah lengkap. bagus utk budak2 nak membesar...utk brain development katanya. elokkk jer akak tengok dia minum. nampak teramat dilisyes nak2 bila tambah ais!

agak2...

akak tompang minum skali ok tak ek? mana tau jadi lebih jiniyes lepas nih!

.

.

.

.

dan kuros sekali!

kan?

41 comments:

~Kak AZZ~ said...

hahaha....minum Jah....ngn tak minum....


pehtu kuar lak bunyi...moooooooo.....

ekekekeke.....ekau dh lobih jiniyes dah Jah....apo laie yg nak di jiniyeskan....

~Kak AZZ~ said...

yeahhh..........pes....hahaha....sampai slh ayat....


ngn=jgn

farhazoeLa said...

kak, kau nak kurus, ikut cak dr jusmate 5. haha, pegi la beli,berbaloi-baloi, perasa oren lagi tuh.

aminah said...

yg nk kurus tu tak le blah..hahahha....

Dayah said...

Salam Kak Tij,
Akak x leh tumpamg susu cem.. akak cri anlene gold kekekeke

kakngah said...

sustagen mmg sodap jah..
dapek2 perisa coklat..
mmg 'ubek kuwos' tuh..
kehkehkeh!!
xyah mkn nona roguy dude!!..

Yunus Badawi said...

ok ko try dulu kalau ok ko bagi tahu aku. Aku pun tak suka sayur hehehe

Erna said...

bolih pecayo ko jah minum susu ni..akak sampai sekarang tak minum susu do jah..sayur makan..buah makan..ok lah jah kan..kok akak nak mulo minum susu pun dah tolambek kan...elok la cem nak minum susu....kalu dia kurang makan nasi pun dah o.k dah

Ms.Lilies said...

ntah2 bleh muda 6 thn nok...ko try dulu pastu roger aku naa

lupekanje said...

yaa..kuwos dan jiniyes gitu.. silerkan..silerkan..

Tijah said...

k.azz
hehehe. kok jiniyes dah lamo sey kayo cam bill gates tu kak.


farhazoela
tu la. aku tgh tunggu org sponsor nih. ada tak? hahaha


aminah
silappp aarr.. aku dah check. per serving kalori dier agak tinggi. tak jadi ah minum. hahaha


dayah
wakakaka. anlene gold tu utk sazah & aji usop bleh aaa...


k.ngah
anak den minam perisa ceklat tu la. hari ni jer dah 3 kali dia mintak minam. buek cam esblended plak. hayolahh...


yb
hahahah. abes la ko perabis susu adam lepas nihhhh...


k.erna
akak tak minam susu ko? isk. jgn kak. roput tulang sok susah. susah nak ngangkek bako poie ttj family. ehh kak! 15hb ni ado sale kecil2an kek situ sehari yo. brg basah murah2 koba eh. ontah lah...


mimi
tak mostahil kannnn? ntah2 buat muffin pun best nih nok. dia perasa coklet nih...leh ganti venhauten


acik
wakakkakaa. tu cam perli den yo tu cik.

AZANI said...

salam Tijah,
rasanya bila dah bertambah umur, especially aku, ada susu yang tak sesuai untuk kita...ada yang akan mengganggu proses penghadaman....aku rasa pasal kandungan laktos...kerana kurangnya laktase yang dihasilkan oleh tubuh..

Lazyf... said...

kak...
ese nia jual susu yo...
susu kolostrum a.k.a susu awal lembu jenama IgCo...
maklumat lanjut akak leh check kek www.igco2u.com
mmg bagus utk budak2 membosa mcm CEM smpila ke tahap org dewaso cam kito nia...hehehe

Zyma Saad said...

Salam Tijah....

Ekau nak jadi anak2 Sustagen ke?
Udah2 le......zaman Sustagen ekau dan lama tamat haaaaaa, Tijah.
Udah le......bawak2 le ngucap.

Huhuhuhu......Vitagen nak tak?? Kat peti es aku byk la....

;)

FIESYAH said...

kalo dpt kurus syah pun nak...he..he...

cikmemy said...

kak..jangan kak...nanti terlebih genius payah lak..huhu

catz said...

susu tuh ado perisa deroyan tak tijah?
kalau ada, aku nak beli gak..
mana tau bertambah bijak ke..
aku ni giniyes jauh sekali lah..
kalau dapat tambah sel2 ingatan ni bagus gak..now ni asyik jadik pelupa beno..

JMR said...

mak dia pon kenalah bwt2 suka, bru anak suka gak..hehehe

mugiwara said...

saya tak suka susu.
tolong minum untuk saya. k.

ai said...

hhrrrmmmmmmmmmmmmmm...kalau leh kuwus, aku rasa kalau susu tu abis pon, musti keje kau jah!

~0~ said...

lagi membesar la pas nie...ekeekkek

Yunus Badawi said...

adam minum susu emak dialah. Takkan aku nak perhabiskan wakakaka

Lifesaver said...

aku takut ko bertukar wajah je kak..

kucingorengemok said...

bagus, substitute yang lebih murah dari herbalife!

Tijah said...

azani
susah2 sgt minum susu pekat manis f&n jer la kan bang? bancuh dgn neskepe.


lazyf
haa...bapo hengget plak tu? sonang tak nak order?


zyma
aku baru bercadang jer tu. blm minum lagi. hehhee. takpe la biar anak aku jer la yg minumnyer tu...


fiesyah
hahahah. nak beli pun senang kan? kat kedai melambakk...


cikmemy
tu la yg best. yb misti nak jiniyes lebih. hehehe


catz
misti salu termakan semut tu. cer tengok gerai abg begel oblong ada byk semut tak situ?


jmr
lepas ni nak try sawi esblended. kot sedap plak kan...


mugi
saya tanak cerita pasal susu. saya nak cerita pasal buah tgn dr bali. hahahah


ai
hahaha. dah la rasa dier sedap nok. bahaya sungguh!


~o~
ye ke? tanak ah centu....


yb
hahhaa. ko adalah tamak bang!


lifesaver
jadi lebih bebiface kannnn???


kog
korekkkk! mahal nak menten tu beb.

Shifu67 said...

amboiiii... ko punya imaginasi memang hebat... tumpang minum sikit je susu tu, ko dah bayangkan macam2.... hehehe

JohnJenin said...

Sustagen. Mesti sedap tuh.

Harus orang tak masuk The Biggest Loser Asia kalau susu boleh menguruskan badan. hahaha

Hidemichi said...

Yang pastinya...tambah susu lah!

Tijah said...

shifu
hahahaa. kalu jadi bagus aa bang. susu tu murah sket mentenennyer


pacik
heheh. eh! saya suka la kevin tu. comel kan? dah turun 12kg. dasat tull


hide
tambah susu apo? hahahah

tentangseseorang said...

jangan sok ko minum sastegen tuh otak ko pun cam ben10 sudah le ye kak :p

Yunus Badawi said...

aku bukan tamak cuma susah sikit nak berhenti kalau dah menyusu wakaka

Lazyf... said...

susu tuh rogo ae RM150 sekotak...
dlm ado 30 sachets...
(ado free gift)
kok nk rogo murah leh yo...
jd member samado :

a) byr RM50 utk keahlian dpt bli harga sekotak RM135 (jimat RM15)

atau :

b) boli 3 kotak = RM135 x 3 = RM405 Free Membership

Kok akak amik option yg (b) itu, akak akn dapek cek pertama bnilai RM12.80 (okla tuh sapo nk boghi kan). pehtu secaro x lgsg akak da jd pengedar (tp kalo jd member biaso pun x salah do). cumo bilo akak boli 3 kotak sekaligus, akak da jimat dlm RM45...

panduan minum :
bancuh ngan air sejuk/suam shj
(air panas mmg x bole)
minum semasa perut masih kosong
(sblm bfast)
minum samada 1 kali sehari @ 2 kali sehari (sblm sarapan & sblm tido) - tp kalo nk jimat, minum satu sachet sehari pun da memadai...

;-)

Lazyf... said...

lupo lak...
kalo akak bminat nk cubo susu tuh,
akak leh tipon ese kek numbo nia...
017-3199313 (faizal)...
stok mmg sentiasa ado kek ese nia...hehehe

Tijah said...

ady
tak kott...aku dah balance kan dgn meminum mas cotek yg ditanam...heheh


yb
huhh. malasss aa ckp ngan ko bang. hahha


lazyf
aa...apo yg ponting. bulih kuruih tak tu? hahhah

Lazyf... said...

akak nk kuruih ko???
ado produk tbaru (baghu minggu lopeh kuar)...Minuman Fiber...
namo ae Solfi Green...
Rogo ae RM108 satu kotak (dlm ado 30 sachets)...
kok akak boli 4 kotak skaligus, leh dapek rogo murah lam RM88 sekotak (jimat RM20 sekotak) n secara automatik jd member (free membership)...makno ae RM88 x 4 kotak = RM352 shj...

;-)

Lazyf... said...

yg susu tuh peranan dio lebih kpd :
a) mempertingkatkan sistem imunisasi badan
b) mencuci toksik dlm bdn
c) menyihatkan tubuh badan

sbb susu tuh mengandungi formula khas yg dinamakan sustained release - perlepasan terkawal...

susu nih plg best kalo minum sblm tido, insyaallah akak akan dpt tido yg sgt mengasyikkan waima stkt 3 jam shj (sbb sy slalu tido lwt mlm (1.00am - 2.00 am)& bgun seawal jam 5.30 pg tanpa rasa gelisah - insyaallah)...
kalo sesapo ado insomnia, elok cubo susu nia...dgn izin Allah, insyaallah membantu...
selebihnyer serah kt Allah...
amin ;-)

Tijah said...

lazyf
tido mengasyikkan yo? humang aih. kok cem dah masuk skolah sok harus akak tebabas tak buek bfast sok nih. hikhik

Lazyf... said...

hahaha...
xdola smpi tobabeh do kak oi...haiyolah...hehehe

nurul@cokolat said...

afifdani pun minum sustagen nok. dia ske vanilla. :)

PUTUBAMBU said...

samalah kita.. bukan penyayur orgnya..! hahaha..

out of 100 sayur..kita makan dlm 10 je kot...

Tijah said...

lazyf
tu la. takot gak kann?


cok
cem sker coklet. omak eh pun suka. heheheh


putu
kita pun makan sayo mahal2 jer. cam brokoli ker. wakakakaka. keji...