Jan 1, 2010

010110

pagi - roti canai 1/2 keping + pearl kacip patimah + susu omega plus

thari - tak makan

petang - kotiau kerang

malam - tak makan. pekena kopi janda secawan

motip bagitau? takde pape. saje je.

taun 2010 ni mami (tukar status sbb dah tua) berazam utk jadi lebih aggressive dan lebih...
pastu...nak kurangkan blogging. terus terang cakap...blogging ni agak melekakan lagi melalaikan.

45 comments:

Ms.Lilies said...

apsal kopi ko tu sangat best yek...

H.A.N.I.E said...

mami??

mami jarum?
mami returns?
ke mami yg pakai bulu2 ayam tu..

hehehehe :P

~Kak AZZ~ said...

1/2 keping roti canai Jah....mano konyang camtu...huhu...

kannn.....mmg melekakan berblogging ni...update sobulan sokali ke lopeh ni Jah...

Akak ikut mood la, kok nk update, akak update la....kok maleh, bia la dio bosawang haiihhh....hehe...

HaNa NyoTa uHArA said...

tapi kalo tijah buat sebulan sekali..rasa cam takde mende aku nak baca kang..

AZANI said...

salam tijah,
aggresive, agaknya itulah yang diminum oleh pakcik 55 tahun tu di malam tahun baru....he he he

melovesfood said...

takpe kak tij, sebulan sekali pun ok.. tapi buat 18 belas muka surat eh..

setengah je roti canai? buang karan betol kunyah.. baik telan terus ..heheh

Erna said...

jah..kalau dah tuo makin brutal kojah..heran yo kak ni jah..patut..makin tuo..makin..lemah lembut...yo tak...dah tuo baru nak brutal di golak e dek orang..ha ha..goli ati akak..ado2 yo jah ni kan..elok la tu jah..asek ucap selamat tahun baru...tahun dah tontu selamat...kito tak tontu lai kan...

atle ♥ waT¡e said...

berdiet sggh kak jah ek..

al-lavendari said...

saya perhatikan ada contradiction di sini antara agresif, brutal dan kurangkan blogging. jadi apanya yang agresif dan brutal tu.

kalau gitu jom join Rukun Tetangga buat rondaan malam ni. Kita berkumpul kek pundung jalan 24 mulai jam 1 pagi.

fn said...

brutal itu kan zalim.
ish3 kak tij ni.....

Tijah said...

mimi
hahahaha. badan jadik panasssss jer. weh. ko takleh minum tu...kan dr dah pesan jgn buat keje "berat".


hanie
mami monster. hahhaha


k.azz
tu la tuh. dah nak masuk 3 taon ni cam muak la plak nak update hari2


hana
kalu aku hari2 update tapi kopipes berita dr kosmo ok tak? hikhik


azani
pakcik mano tu bang? haahha


melovesfood
baik aku buat novel jer centuh. hahhahah. aku mmg malas nak mengunyah niari. roti canai tu rasa cam nak blend jer


k.erna
sajo nak test power kekuatan tulang temulang kak. hahah. taun ni sey masok 34. ohhhalahhaiii...


atie
bukan diet dik. tak selera makan nihhh...


allavendari
aggressive & brutal semasa bekerja. tu yg kena kurangkan blogging tu. kang tak jadik keje bang. ronda? hikhik. sey tolong bancoh kupi bleh la bang...

Tijah said...

fn
yer dik. perlu berlaku zalim sket kepada org yg tertentu kekadang. hehehehe

afiq said...

mummy jah... rehat lah bilo ponek yo... bilo feel nak menaip tuh.. taiplah... tpi takot x dtg2 plak feel tuhh kan... omaigod... scary... kak coki pon menghilangkan diwi....kak wos.... kak tipah....

J@J@ / Bini The Rock said...

yo mami!!

"ape di atas..."
"ape di atas...."

**saya ni klu x bgtau kurang berblogging pon..hakikatnye mmg dah teramat kurang pon menaip n3...kah kah kahhh!!

azam 2010 saya: saya harap biar saya semakin MALAS utk berblog blog nih...

xD

dude said...

ni nape sama menu dengan aku.
roti canai n kuew tiau kerang.

yeah. jom ngaji!

Yunus Badawi said...

Ko nak brutal dan agresif bekerja? Cepatlah ko kaya kalau mcm ni. Aku pun kena ikut contoh ko ni.

Tijah said...

afiq
tu la pasal. rasa cam nak ngikut jejak diorang je nih...tengok la caner kan. kok rajin adolah sok tu


jaja
sayer pun begitu. cam pudar je semangat nak menulis ni kan? kak wos ko mana ah? lama tak nampak?


dude
hahhaaa. ada kemistri ah tu...


yb
yer bang. usia makin tua nih. kena cepat2 menabung utk retirement

kenari said...

ramai yg akan kerinduan jika mami tijah nak kurangkan bercerita

lupekanje said...

acik pun gaser makin slow dah memblogging..cam mami gak kot...hehe

Ayda said...

jgn tinggal daku Jah!!!!!!!!!!!

S.I.D said...

epi niu yer akak...
brutal? oh nonono

annie said...

Salam, iyolah Tijah, mmg melalaikan kadang2, tak peduli apo jadi keliling dah, leko yo. Tapi syok kan..

**Jemput datang 'rumah' akak (dokek yo)

Zyma Saad said...

Salam Mami Tijah.....

Den tak kisoh la beghapo kali ekau nak hapdet ekau punyo belog. Yg ponting nyo, ekau hapdet la bebanyok (3-4 n3 pun orait yo).

Iyolah, tahun baru, umur juo ikut tamboh la yo. Den pun ghaso seperti ekau juo - cumo bukan tuo la, hanya "lahir awal" ajo.

Brutal pun brutal la, JANJI ROCK!!!! Hidup Mami Tijah!!!

;)

zonaku said...

melekakan dan melalaikan??? tapi kan... mana leh x blogging???? cam x makan nasik jer rasanya tau!

mamarempit said...

mami..kalo dh kurus nanti...leh la mama pun ikut cara tu...hahaha

jgn le kurang berblogging....
dh le si tipah tu tutup blog...wos pun sonyapppp yo...cok pun bz ngn biz dia...ekau pun nk ikut dewang ko

J@J@ / Bini The Rock said...

kak Tij
saya ghaser kak wos tu bukak bisnes jgk kot!!

mgkn ada penambahan ahli kuarge dia utk doploseploh ni...

psstt!!
tau2 nnt dia buat n3 ter bawu dia dgn tajuk...MORNING SIKNES AI....

wakakakakakak!!

tasekM said...

tijah diet siot!~

hehehehe...

:P

Nizam.Ariff said...

Brutal!!!?

Hoh! Brutalnya azam tahun baru...

anjang said...

Ramai le yang kena belasah tahun ni

he he he

ibusinga said...

kopi janda Jah??
sodap??!!

||alis|| said...

jom kak tijj, diet sama2.


:D

The Mindtripper said...

kak tij kalo malas nak adet hari2 buat la jamak takdim ke..2 hari skali..hehe..jangan lupo baco niat :P
"sajo aku mengapdet blog________(isi sendirik) :P"

Cik Puan Huda said...

mari la kite berdiet secara berjemaah..ta'yah masuk biggest loser pon kan..

Tijah said...

kenari
takpe...biar jauh di mata dekat dihati gittew


acik
sey perasan jugak tu cik. nak ikut cam acik la kot nih


k.ayda
tak kakkk. kenang daku dlm doamu yer kak? hehehe


sid
hepi nuyer dik...


annie
mmg syok kak sampai tak menjadi'an kojo. hahaha. umah akak kek mano tu?


zyma
tu yg mak malas tu. dah makin tua nih kan....


zonaku
hahahah. takpe la. lepas ni kita bykkan makan mi plak


mama
tipah misti dah menarik napas lega skrg kan? bleh kosentret kat keje. wos pun pegi mana ntah. cokpun ilang


jaja
wakakakak. tu yg aku tunggu2 tu. mana tau tiba2 kuar n3...ai dapat gegurl plak ker kan???


tm
wakakakaaa. sehari jer laa....niari tadi baru balun nasik lomak


nizam
hahaha. cam bagus jer azam kan?


anjang
nak buat list ni sapa2 yg nak kena smack. hahaha


ibusinga
sedap gakkk. cam pait2 sket. tapi pastu badan panassss jer. wakakakak


alis
ahahaah. cam tak jadik jer. aku baru mkn nasik blk tadi...


mindtripper
jamak 2 minggu sekali buleh tak? caner niat eh tu?


huda
aku tingin nak masok biggest loser...tapi tak sanggop nak bukak baju kat penimbang tu. huhuhu

NenekPenne said...

nak kurangkan blogging? jangan jah... rindu aku nanti kat hang....

ztzett said...

Saya suka blog ni.
Tak pernah menghampakan saya.

Selamat Tahun Baru.
I pun nak tiru azam u lah juga...

BRUTAL! die die die (erk? sesuwei?)

Happy 8th Anniversary!!

The Mindtripper said...

jamak 2 minggu skali tu panggil jamak tak-dan. niat tak reti la kak tij..saya tak abes ngaji bahasa arab ngan incik suami..hehe..

annie said...

Kek blog ni kito berjiran, link jo dah sampai rmh akak, kalau kek dunio nyato pun dokek yo rumah kito kot, akak duduk kek senawang, Tijah kek mano lak? Sok ghayo ko bleh berkunjung-kunjungan, hehehe, tak pun poi econ save samo2, kan

A.I said...

Samat Taon Bau Mummy (^_^)

ashley said...

Aku pun nak kurangkan blog la..nak tumpu kelas aji. Mana tau kut kut tahun ni dapat naik nama kat Tabung Aji kan?

Lifesaver said...

kak...mahu kelihatan muda ka?

Tijah said...

nenet
rindu? call la aku...hhehehe


zt
selamat tahun baru utk ko juer. ko kaler pink mana sesuai brutal . hehehe


mindtripper
ehhehe. fes time dengar jamak tak-dan tu...


annie
sey dok lebender. mmg salu kulu kilir senawang tu. nak poie konseb tu mmg best...tapi xdo tompek makan la kan?


ai
selamat taun baru aiiii...


k.ash
aminnnnn kak. doakan aku skali yer kak. err...tapi aku lon rejister amacam?


lifesaver
mauuu...ada petua kah?

PUTUBAMBU said...

kupi pearl kacip patimah tu mmg sodap..!


aku pun kena kurangkan blogging le cenggini...

Tijah said...

putu
aku dah nak masok 3 taun. cam dah boring dah nih

geraugebang said...

Akak setuju ngan ko jah. Blog ni melalaikan. Ni tengah malam pun akak kat sini lagi. Bukan lalai jer, dah mamai dah jah.