Dec 21, 2009

real reward...

otw KL aritu, akak pit stop tepi h/way. tak jauh dr tol sg. besi. isi minyak 30 hengget. kata nak qualify contest cash reward kan?

bayar...

amek resit...

isik form contest...

pastu baru isi minyak...

tiba2 bangla tu marah akak. "layen kali...isi dulu baru tulis itu form! save time!"

wah! ko pehal? kalu ye pun takleh cakap elok2 ke kan?

tapi akak relax je la. malas nak spoil the day. pagi2 cari gadoh dgn bangla adalah sesuatu yg kurang bijak. baik baca ayat 1000 dinar mintak murah rezeki!

akak pikir pozitip je la. akak syak mlm tadi bini dia call bagitau baru lepas besalin. triplet!

tapiiiii...

dia dah 3 tawon tak balik kampong!

cane tuh?

41 comments:

momguess said...

ader kawan angkat die yg tolong bubuh air lah tu jah oiiii

catz said...

tijah,
tinggi sungguh imaginasi ko tijah ye..
hehheheheh..kretip lah tijah ni..

Ms.Lilies said...

ko punya syak wasangka x bleh blah ahahaha

ryann said...

...atau bini dia kata dah tak yah balik pun takpe.

salam...blog yang menghiburkan.

PUTUBAMBU said...

datang 'bulan' kot bangla tu..
ops..!

FIESYAH said...

betul ar ckp PUTUBAMBU tu dtg bulan kut...cube akak cek ckit bagla tu laki ke pompuan...wahhkaahaaa...

kakngah said...

bnyk kerek la itu bangla...

kucingorengemok said...

ko tak pasal² je pitnah bini bangla tauuu, hahaha

~0~ said...

dia tgh cari skandal kat sini tue

Lifesaver said...

bangla tu tak diajar budi bahasa budaya kita

jo said...

orang malaysia kena marah dengan bangla dekat malaysia..

apa ni kak?

Tijah said...

momguess
hahhaa. agaknyer kan? ntah2 3 org...


catz
musim org kenuri kawen ni mmg otak aku len mcm sket. wakakaka...


mimi
betul nok. muka bangla tu stress giler cam menahan amarah yg melampau. hahahah


ryann
dah ada supplier baru kat sana kan???


putu
dia patut pegi bekam kan? buang darah kotor. hahah


fiesyah
konfem laki. sebab...err...hahahah

Tijah said...

k.ngah
mentang2 international kan???


kog
bukan leh caya dok jauh lama2. hahahah


~0~
sapa? bangla ke bini dia?


lifesaver
patut amek subject pendidikan moral kan? paper july..


jo
hahaha. cam bagus je kan? tapi ai menten kool

Yunus Badawi said...

air dah naik ke kepala lah tu hehehe

NenekPenne said...

citer pasal bangla... eee so sibuk nak tulong isi minyak keta ahkak... kan lebih baik kalau tulung lap cermin keta ahkak.... ishhhh kang kalau dia isi minyak dia tekan laju2.. ada patut ka?

ashley said...

Jah,
ko pun baeeekkk punya nulis surat cinta kat situ!
ha ha ha...

hantumakan said...

ini skrip drama ke kisah benar?

Tijah said...

yb
tu la. lenkali buang ar dlm longkang...


nenet
kannn? lap2 spotrim skali ker...for free


k.ash
tu ahh. pasni aku saja je nak isi form lambat2


dalia
kisah benar. tang bini branak triplet tu jer imejinasi luar kawalan. huhuhu

HappyIrfa said...

tak rasa 'bengang' ke kena marah ngan bangla?kalau saya mau saya jeling mau kat itu bangla..dahlah numpang negara org suka2 sound org pulak..hehe

Yunus Badawi said...

habislah tersumbat longkang karang hehehe

et said...

eh, mn tau die da 3 taun x blk kmpg? uhuk.

S.I.D said...

kalau aku la kak..
dah burguling2 bergasak ngan bangla tuh..
heh...baidewey..nice blog akak...

||alis|| said...

aku tak suka bangla kuang ajaq gitu... cam negara dia plak dia nak buat kuang ajaq gitu!

... ada yang baik, baik sangat plak.

sorang bangla kat PS area aku nih. belum kuar kete dah bagi salam kat kita. senyum. tolong tuangkan lagi. *nih bukan dia nak ngurat, dia mmg gini gayanya.

Lazyf... said...

kok ese la kak...
ese saun lik BANGLA tuh...
bapak gilo x soda diri mnumpang kek nogaro oghang!!!!

ese EMO nih!!!!

Tijah said...

irfa
bengang gak. tapi kang takot emo terbawak2 sepanjang hari. dah la ada apt aritu. huhuhu


yb
tu ah. bayangkan la brapa ramai bangla kat msia nih


et
agak je la tu. hahaha


s.i.d
kalu aku beguling ngan bangla tu...kang dia take advantage caner? hahaha


alis
welkambek dik. bangla ni senang citer jgn layan jer. samada dia kuang hajar atau baik sgr...2-2 pun tara guna.


lazyf
sekali dio kuar ic...omak eh org pilah kosan eh. cano tu? hahahah

al-lavendari said...

dia guna poslaju lah tu!

Cik Puan Huda said...

xpun die mesti hangin tak dpt tekel gadis mesia..

Zyma Saad said...

Abg bangla tu nak sekolah kan ko, Jah? Huhuhuhu.....


;)

La Diva said...

tu lah namanya bangla naik tocang! hahah

Tijah said...

allavendari
hahahaa. gerenti sampai esok yer bang...


huda
masaklahnyer. gadis msia lebih minat jejaka lombok nok. hikhik


zyma
aku speku dier ada phd tu. tapi sana xde keje kan?


leen
hahhaa. minggu depan aku try snap gamba dia eh...

tasekM said...

hahaha... ko mmg memandai je kan speku. ha ha.



.

KAKTINY said...

ko kan tij.. bab speku mmg first class honour... 4 flat.. kehkehkeh

tapi lagi bagus kita buat andaian 'positip' daripada maki hamun tak tentu pasal kan kan kan.. dpt kawal amarah tuh..

mmg kelaaasss ko nok!!..

wa caya sama lu..
(wa tau, lu pon caya sama diri lu kan kan kan.. hihihihi)

AHMOI said...

uiks..dahsat..tau jer tijah ni yang bangla tu dah 3 tahun tak balik..hahhahhahaa

farish H said...

hahhaha lucu la k tijah ni

ztzett said...

ha'ah...lucu aaah akak niiihhh...!!

:)

:P

Tijah said...

tm
aku cuba bersangka baik nok. err...baik ke tu?


tiny
90-10 beb. aku takkan biarkan efek -ve 10% drp bangla tu utk spoilkan 90% hari2 aku yg ceria itu. heheheh

ahmoi
aku buat spekulasi jer tu. hehehee


rizz
huhuhuu...


zt
heyyyy! ko siap ehhhh...

~Kak AZZ~ said...

mulo2 ekau kato pikir positif....ckp bini ehh br banak...

lopeh tu ekau ckp lak bangla tu dh 3 tawon tak balik....

mano satu yg boto ni Jah...duo2 ado ni....

tp positip ngan negatip mmg saling memerlukan...yoo tak Jah....ekekekeke...

Tijah said...

k.azz.
2-2 pon buleh. pikir pozitip tu guno eh utk sodap'an diri sindri yo kak.

dude said...

lu pegi balik bangla la weii..

save anak dara orang melayu.

dude said...

silap besar kalau dia jumpa aku kak.

kek stesyen shell fes pas tol ke kak.
aku nak try isik 10borang. tgk apa reaksi dia.

Tijah said...

dude
tak. dr sbn shell sblm tol sg. besi tu. seblm serdang raya tu