Jan 4, 2010

bedebar...

apasal...
anak yg nak masok skolah...
mak bapak yg neves lebih2 nih?

perhatian buat kak bibah!

ni festaim anak sey naik van ni!
akak jgn la amek lap laju2 ko...
kona baring ko pulak yo?
tecampak lak la bokal pulut kuning anak sey tu kang...

sekadar gambar hiasan.
ini bukanlah van kak bibah

51 comments:

afiq said...

ahaha... kan tetibo pepagi buto nih teingt zaman den skolah lu.... ayohaiii.. gud lak lah u cem from yur anti eh angkel. kak bibah mano plak tuh kakk.......... bibi sharliza? woopppppsss!

afiq said...
This comment has been removed by the author.
Zyma Saad said...

Salam Tijah....

Aku dtg baca n3 ko jam 3:30 PAGI BUTA nihhh wehhhh!!!

"Iyo la, iyo la...nanti Kak Bibah drive slow2 van sekolah ni. Akak kan pemandu berhemat lagi ayu dan bersopan santun." - aku on behalf Akak Bibah.

Huhuhuhuhu....

Dah aku nak masuk tido balik.....

HaNa NyoTa uHArA said...

aku no 4 yey!

kakngah said...

kak bibah..
dah bangun lun??
bongka copek...
kang lambek lak ank c tijah tu poei sekulah...

Erna said...

aposal naik van lak jah..samo la kito..maso mulo2 anak akak naik van,camtu yo..selagi tak nampak van masuk kawasan rumah..penunggu setio tingkap..lambek sikit akak suroh abng tipun...tapi maso tu dah berlalu jah..sekarang anak akak poi jalan kaki yo..kek ttj ni sekolah dokek bona ngan gumah akak..

Tim said...

mesti satu ari ni kak tijah duk risau cem kat skolah kan? haha. susah2 anta sendiri la kak tijah...

catz said...

good luck to cem dan emak abahnya...
:).
selamat ke sekolahhhhh...
belajar rajin-rajin (ayat stended).

lupekanje said...

selamat bersekolah buat cem...
balik nanti suh omak check homework yo..

~Kak AZZ~ said...

Jonuh la Cem kono pusing satu taman sobolum sampai skolah....haha...

Zaman akak dulu takdo meghaso nak naik van doo....monapak la poie skolah tu...paneh koo, ujan koo...rewdahhhh jer....hehehe...sampai jatuh dlm sungaipun ado, sobab ikut jln shortcut....huhu....

Yunus Badawi said...

Pulut kuning tu kalau ada lebih ko jgn lupa bagi aku. Dah lama aku tak makan pulut kuning. Tapi ko jgn jampi pulak tijah oooiii

al-lavendari said...

dulu anak saya juga naik van macam tu. warnanya sebijik. tapi jadualnya tak boleh harap. ikut suka dia je. sekarang ni tumpang jiran ... naik estima baru lak tu. bertuah anak saya ! abah dia dulu menapak je !

MUMMYMUJID said...

cem...blajar cara mak ko buat karangan...gerenti A+++

tasekM said...

pukul berapa bangun buat pulut kuning tu weh....? gigih sungguh...

:)



.

Mak Ton said...

yo la kak..
seh nih baru antar anak tedika...
seh lak yg xlolap tdo mlm ha...
bedoba lak ghaso... hiks

Daun Bidara said...

daun dulu darjah 1 jalan kaki je

KV said...

ko pun nebes ke jah? Ingat mek sorang jo!

hantumakan said...

aku memati ingat anak ko masuk darjah 1 tahun lepas, muahaha..

gud luck cem..
nanti kojo baik belanjo acik antu ni makan sodap.
eh kalau omak tij kodokut dikato eh
tak payah de cem, omak boleh masak ni ha kalau stakat makcik antu tu dtg nak makan...

hahahaha

NenekPenne said...

mak aih..siap bawak pulut kuning lagi si chem tu pi sekolah ....

kucingorengemok said...

tempat aku dulu drebal van tu makcik peah namanya... pstt: tercabar tgk menu tahun baru ko, jah!

Lifesaver said...

hahahhaa!biasa la..mak si anak tu yg overnya..haha

Ms.Lilies said...

takpe nok...cem itu adalah macho...hehehe...
arini laki aku anto syira...aku dah tergolek2 dek angin melampau

The Mindtripper said...

den poie skolah naik beskal je kak tij..hehe..

mamarempit said...

nek ven yo jah?? bebaik cem...jgn baleng cenggam kt anak daro cik bibah yo...

Dayah said...

Salam Kak Tij,
Cem sekolah dah yer..
Amboi cem.. mcm nak buat kenduri yorr gaya omak ekau tu.. pulut kuning.. kasi lebih sikit mami.. cem nak bagi satu kelas rasa.. mami .. cem kan teror masak.. ^_^
Kak Bibah! Bwak van ati2.. Mami tijah dah debar2 tu aa.. Nak bagi mami Tijah tambah debar.. jgn lupa drift depan rumah Mami tijah yor.. kekekekeke

shija said...

belajar rajin2 ye cayanggggg!!!!muuuuahhhhhhhh......

ztzett said...

uhh...
nk citer pasal sekolah jugakla...

xiiinam said...

Selamat kembali ke sekolah Cem....
Dan mak Cem....selamat menjadi mak budak sekolah...


He..he..

julietchun said...

kakbibah pon berdebar2 nak bawak van ni, maklumlah dah rest sebulan,ehehehe.

dude said...

haha.
tak berjemput berhantar lagi ke.
cian cem..

Nizam.Ariff said...

Pulut Kuning..??!!


Sebut je nama tu, aku terus teringat kat busut jantan...


Hehehe

AZANI said...

salam Tijah & Cem,
pesan pakcik bila kak bibah ambil lap pulas kiri,cem balas kiri, kalau pulas kanan cem balas kanan gak.nak counter centrifugal force.
jangan lak bila pulas kanan kau balas kanan gak,bahaiyo...

||alis|| said...

alamak, komen aku dah masuk petang daa... hehehe!

Tijah said...

afiq
wakakakak. ko jgn dik. melonting puak kak bibi kau kangggg...


zyma
ahahaha. ko kiamulail kahhh tak tidooo?


hana
yayyyy! nati mami kasik hadiah. kis..kis


k.ngah
dah jumpo dah kak bibah tadi. fuyooo. rugged sehhhh


k.erna
takpo la kak. biar deh blaja berdikari sket. anak akak jln kaki kok bln poso lotih litak gak tu kan?


tim
hhehe. 1 hari dah berlalu. dah ok dah mlm ni bleh tido lena


catz
mekasih antiii kets....


acik
jgn suh ajar bahaso arab dah. omak eh maghin amek subject seni lukis yo.


k.azz
ni nasib baik trip eh awal kak. lagi pun dio transit nursery, tak blk umah terus do


yb
hahaha. aku beli jer bang singgit 1 bekas taufufa tu.


allavendari
untung budak2 zaman skrg pi skolah berhantar berjemput kan? sy dulu nek bas...kena round2 dulu sekat sejam baru sampai umah


mummy
omak eh loya buruk je lebih tu...

Tijah said...

tm
hahaha. beli weh. kat paroi jaya ada jual. err...ko tau ke paroi jaya tu kat mana ek?


m.ton
raso cemano ntah nak tingga'an anak kek org asing kan?


daun
daun mmg dasyat la. mami salute nihh...


kv
yer mek. dekat kol 3 baru tido mlm tadi mengalahkan nak amek result upsr


dalia
kemain saun derek tuh kannn? hahahaa. ko anak antar amek ker naik van gak. errr..taon depan antar masok skolah asrama ok tak tu?


nenet
jgn telolap dlm kelas sudehhh kannn?


kog
esok lontong lak. wakakkaa. nak suh anak blaja ko nak poie kelas kulineri ni kannn?


lifesaver
nak wat caner...dah selai tu jer mak ader. hahhah


mimi
takpe ko rehat2 ah. minum la halia nok kasik kuar itu angin...


mindtripper
anak aku...beskal pun takde. huhuhu


mama
kahkahkahhh. kang tak pasal2 kono pakai tudung anak org tu kan?


dayah
jahatttt taw suh kak bibah drift depan umahhh. tapi dah jumpa tadi...kak bibah nampak ok. lega makkk


cija
pakai tai kauuu. kemainnnn deh hari nih


zt
skolah mana? skolah asrama yg kat bakri tu kah? hiks


cklah
hehehe. kelam kabut rasanya kak kan? mcm mana plak perasaan cekgoo skolah ek?


juliet
eh takkk. cuti skolah dier bawak rombongan owang kawen. heheheh


dude
hantar jer...thari blk sindri. :D


nizam
cucu betong? hahahah. ntah haper2 citer tu...


azani
wuiiii. cam sesi mari blajar fizik bersama kak bibah plak kan?


alis
takpe. aku pun dah mlm baru masok blog sindri. heheheh

adibah said...

dalam van sekolah ni ada jual jajan tak? kawan aku kata.. jual jajan dalam bas sekolah untung.. buyer ramai..

Tijah said...

dib
cuba ahh dia jual jajan. mak ngadu ngan gubesar kangggg. hahahah

Lazyf... said...

rase cam nk skola blik....

anjang said...

ondait poi sekolah bawak puluik kuniang. Anak rajo ni

Yunus Badawi said...

ceit ko beli rupanya. Ingat ko rajin benar buat pulut kuning ngeee

Tijah said...

lazyf
kann? kali ni nak mintak mak duit belanja 10 hengget sehari...


anjang
anak rajo pun tak bawak pulut kuning kan? diorang makan koko krunch...


yb
aku mana reti buat pulut kuning bang...

KAKTINY said...

betui tijah oooii..

aku yg over d acting ngalahkan anak aku yg masuk sekolah..

dan anak aku dgn selambak kodok nya telah 'membabaikan' aku suh balik dulu.. sbb dia nak balik dgn GENG VAN SEKOLAH.. (tak dapat jadik geng bas sekolah lagik.. sbb dia baru tadika.. hahahha)

Pije. said...

sodap eh la bokal si cem poie skolah.
pulut kuning!
maun satu skolah nginding kat cem kang.
ahahah

farish H said...

hjahah pulut kuning lg tuh kakk

PUTUBAMBU said...

kita pun nerves + havoc + penat semalam..

bukan pada anak yg no. 1 & no. 2 tu..
tapi pada Ammar yg masuk pre-school..

MAMASYAZA said...

best..best umah tijah ni..sronot sgt baca...tergelak..hehehe

Cik Puan Huda said...

dah bujang dah si cem tu..

Tijah said...

k.tiny
niari bapak eh pegi check tengok dia dah dok siap2 dlm van skolah dgn selamatnyer. heheheh


pije
kisahnyer..cikgu ngadu cakap dia ngantok dlm kelas. hahaha


farish
seb baik takde telo rebus kannn?


putu
tu baru preskul kan? neves tetap neves nak lepaskan anak nih


mamasyaza
hikhik. centu la deh. cerita2 rakyat biasa je nih


huda
yer. tak lama lagi menantu tuh...

J@J@ / Bini The Rock said...

huhh!! naseb bek bas sekolah...

kalu van jenazah???

lagi bedebar debar giler....

ashley said...

Aku pun bawak budak gak Jah tapi tak der kona kona..jalan bek baik jer..

Tijah said...

jaja
hahahaa. ntah2 kak bibab buat part time. mana tau...


k.ash
hikhik. jgn kona baring sampai tercampak budak dah la kak