Jan 7, 2010

lagu ku untuk mu...

balik sekolah...cem kasik kuiz!

neeeegaaaaraaaaakuuuuuuu...
taaaanah tumpaaaaahnya daaaarahhhhkuuuuuu...

"what song mami?"
"negaraku"
"betul!"

berrrrrkatttttlaahhhhh yang dipertuannnnn besaaarrrrrrr...
diiii neeeegerriiiii sembiiiiiilaannnnnnnn...

"what song?"
"lagu negeri sembilan?"
"betul!"

berteeeeemuuuuu dan berrpisaaaahhhhh...
adattttt maaaaanuuussiaaaa biaaasaaa...
hiiiilaaaaang dimataaaaa...
taaaaaapiiiii diiihaatiiii...
jangannnn luuupaaaaa...

"what song?"
"bertemu dan berpisah?"
"salah!"
"abes...tu lagu apa?"

"GAGAK YANG HAUS"

*pitam

69 comments:

brain_mind&soul said...

tadaaaaaaaa....
hahahahaaaaa...bijak guru besau tu errk kak...mahu googling full lyric nanti neeh..pndai guru besau tu buat lawak serem..

xoxo

ibusinga said...

cuba Cem nyanyi sampai habis dulu...
manalah tau ada gagak gak kat ujung2 lagu tu...

F A R Y N said...

sib baik dia kata gagak yg haus..kalau dia kata korbau kebuluran...lagi haru...

Chik Att said...

kah kah kah kah ...
Nasib gagak yang haus .... kalao dia sebut benda lain yang haus .... tak ka haru ......

al-lavendari said...

omputih kata 'an apple doesn't fall far from the tree' dan orang ateh bukit kata 'bapa borek, anaknya ringan'

betul tak?

Tijah said...

adik
hehehe. ntah2 dia blaja nyanyi ramai2 ngan kawan kat kantin


ibusinga
dah dabelcek lirik dah...tiada pekataan gagak mahupun burung layang2. hikhik


faryn
hahahaa. kobau pun dia tak penah tengok. lembu byk la.


chik att
apo yang haus tu? hahahaha


allavendari
kekekehhh. montang2 la dio dok eteh bukit yo bang...

hanimndroid said...

apo lak namo eh gagak yang hauih lak nihhh wakakaa

~0~ said...

hehehehe...gagak yg haus ek...

H.A.N.I.E said...

nasib bkn tajuk "sang kancil dgn boye"...

hahahaha~

sheila said...

bagus cem..
ko dh menggulo-gulokan mami ko...

"akak" suko

Yunus Badawi said...

bukan gagak aje yg haus, aku pun haus ni. Nak turun minum jap. Emak Adam dah ajak sarapan hehehe

Jom join kami.

chai n tea said...

hahahaha
kelako lak mendengarnya
kek mano lak bunyi gagak tuh?

A.I said...

dah dikuizkan mak dia plak...! ekekekeke

JiEjAh_DeEn said...

hahahahha gagak yg haus ???
ada sesuatuuuuu di situ !!

sosah guru besor dia nanti ekk.

catz said...

hahahha..
anak ko sok bleh jadik komposer..
mungkin ada makna tersirat ..tetiba je tajuk sgt lari..
wah cemmmmm...sejak sekolah, omak dia dikuiz-kuizkan..

kakngah said...

alamak.. lagu yg numbo duo tu... acik dah lupo la cem...

||alis|| said...

tuh bukan lagu 1 malaysia ke kak? apo tajuk eh aku lupo! susah nau nak ingat, belit2 lidah nyebut eh!

tapi lagu tuh sume bahse ada, termasuk bahse cina :P

masa nak grad sekolah rendah, nyanyi lagu tuh mahu banjir satu sekolah, kekeke!

Tijah said...

hanim
tu la tu. dah lamo idop donga lagu tu masa pandu puteri tetiba tajuk suda tukarrr laa....


~0~
musim panas ni kannn?


hanie
satu dua tiga lekokkkk...


sheila
"akak" kahhhhh? wakakakakaa. akak apo lamo tak update?


yb
mak adam buat bfast apo niari bang?


chai
aakkk...akkkkk...wakakakak


ai
sok2 dia kasik exam paper plak...


jiejah
aku syak dia perli aku sbb tak letak cukup air dlm botol minuman dia...


catz
pastuh cem bleh bertanding presiden SENIMAN kannnn?


k.ngah
hahahahaa. apo ni makngahhhh. lagu tu rancakkk apoooo...cem sukooo.


alis
auld lang syne la...dlm bahso inggeris eh. lagu pengakap dulu tu. lagu 1 m'sia aku tak amek pot pun. tak sodapp. wakakakak

adibah said...

jumpa Karam Singh Walia nok!!! hehe

tasekM said...

bukan 'ku tunggu jandamu' ke tajuknya tij...?

muehehehe...

:P



.

Cikpid said...

gagak yang haus??hahahhaha

adakah gagak itu haus dan mati..maka kawan2 gagak nanyi kan lagu itu pada gagak yg mati..jd tajuk terus jadi gagak yg haus

Tijah said...

dib
karam singh cakap...saya pun haus dengar itu lagu


tm
ahhahahaa. mementang mak dia baru minum kopi janda aritu kann?


cikpid
lojikkkkk jugak tu kannn? hahahah. ko mmg kleverr...

Dayah said...

Salam Kak Tij,
Ado2 ajo cem ni..
Lagu GAGAK YANG HAUS ???
Apasal x pernah dengar??
Lawak narr.. cikgu besar dia ni..

P tanya sikit kak.. betul ka ni.

StingRay said...

gila rare tajuk lagu tersebut.

hahaahhaa!

Lifesaver said...

er...k.tijah..aku baru tau lagu tu lagu gagak yang haus

JohnJenin said...

pakcik nantikan kemunculan entry explanation cikgu tu mcm mana boleh muncul tajuk gagak yang haus. hehehe

@ju said...

GAGAK YANG HAUS????
Hahahhahah.....sangat kelakar...

p/s..ohh syukurlah Tijah da update blog..

al-lavendari said...

'orang ateh bukit' tu, awak yang beri dulu. buek2 lupo lak!
jemput tengok blog saya, ada cerita yang mencolok mata !

afiq said...

miahaha.. mmg tajuk eh tu ko? wakakkaa kono omak eh.. bravo cem.. angkel so praut wit yu

Ms.Lilies said...

wakakakaka....
mana dtg gagak yg haus tu?
aku syak ko dulu pun bg kuiz kat sazah camni kan? :p

Hezesuze said...

wakakakaka xde kene mgena langsung ngan gagak yg haus tu....huhu

shija said...

wakakakaka....kemain aku ngan shana golak kuek time ko call mlm tu nok!maun tokojot jiran2 dek kuek eh kitowang golak,haha.sah klakar la dak cem niek!!!smalam lak ayah bgtau cem cat umah ko kaler itam erk...wakakakakak...mami angry kateh eh uolls..

Tijah said...

dayah
tu la tu. sejak domenjak ni mm rajin deh sekolah'an omak eh


stingray
eddie hamid pun tak tercapai akal nak buh tajuk centu kan?


lifesaver
aku pun baru tau dik. selama 33 taun aku ingat tajuk dier bertemu dan berpisah. hahaha


pacik
saya syak...cikgu takde explanation utk itu. kita suh horatio siasat ok....


@ju
saya pun terperanjat kerana tiba2 rajin update niari. mari sama2 sujud syukur nak? hikhikhik..


allavendari
laa..yo ko bang? osah la pelupo eh sey nih. maklom la dok topi2 hutan ni byk somut...


afiq
owh! nanti angkel belanjer pwospewiti begel yer? nak large...


mimi
ontah la nok. aku sampai tak tau nak gelak ke nak sedih dengar dia konfiden jawab cenggituh...huhuhu


heze
mungkin kawan2 gagak yg dedicate lagi utk gagak yg haus itu


cija
iyo. marah amek mak. dah elok2 lawa putih berkerim dinding tu tibo dicalit eh cat itam. cat minyak lak tu...bukan buleh basoh mo air. lobam2 kono kuti tekau. patut la tak bedocit...kito bz kek dapo, dio bz kek luar

afiq said...

buleh jer cem... cume mami cem kene banje angkel balik lah yer.. sebab tgh dintis nih. cem slow tok ar ngn die k. jgn bgtau angkel yang suwoh. k cem. tata. c u.

Mak Su said...

what?? gagak yg haus? bak sini nomor direct line cikgu besar iteww

Tijah said...

angkel afiq
ok set. saya dah slotok ngan mami. dia kata boleh je. angkel blanjer set pospewiti, mami blanjer balik angkel set happy meal eh? tapi mainan bagi saya taw?

Tijah said...

maksu
hahaha. gubesar kena pantau lagu budak2 lepas nih kann?

NenekPenne said...

gagak haus? ha ha ha...

kucingorengemok said...

kurniai sehat dan makmur kasihi rakyat lanjutkaaannn umur - ko tak nak bagi aku 10 markah ke tau lagu negeri ko? ko tau lagu johor? :)

mugiwara said...

la...kat sini pun citer pasal nyanyi?

fn said...

tu soundtrack crita gagak yg haus la

Tijah said...

nenet
musim kemarau skrg kann...


kog
ko jangannnn...aku kan skolah muar dulu sama si hantumakan.


patne
yer. caller ringtone terbaru dr selkom


fn
hehhee. gagak haus the muzikel...

Erna said...

pandai anak mami..macamana cerita dia naik bas jah,,seronok tak dia

Tijah said...

k.erna
dia lagi sonok citer beli makanan kat kantin.
mi goweng 70 sen
nasi goweng 70 sen
tanya minum apa..cakap air kosong. cehh! cam takleh caya jer...

PUTUBAMBU said...

wakaakaka..

memang senang le teka-teki si Cem tu..

tapi lagu yg ke-3 tu yg tak tahan tu.. jauh betul tajuk ngan liriknya...

hatim a.r said...

eh betulla tu soundtrack citer gagak yang haus haha.ning baizura yang nyanyi

hatim a.r said...

eh betulla tu soundtrack citer gagak yang haus haha.ning baizura yang nyanyi

Yunus Badawi said...

emak adam buat mee hoon goreng aje hari ni. Dia takut buat b'fast heavy sgt, mlm nanti aku terlebih power wakaka

Kapten Luffy said...

sengal macam mak dia jugak kan
agagaga

Kapten Luffy said...

sengal macam mak dia jugak kan
agagaga

iina said...

wakakakah.. oklah gagak yg haus.. buek dio.. gadis yang haus lagik naya..hehehe

~Kak AZZ~ said...

gagak yang haus...?????

pikir2 japp....hmmmm......
.
.
.
.
pitam gak laaa......huhu...

al-lavendari said...

Tijah said...

agak2 nak keluar dr pagar tepi umah aku ni (tepi utan) kena naik trak tu jugak tak bang? dengar ada gimau kat situ. huhuu

al-lavendari said...

tak perlu naik trak asalkan awak tak merayau waktu malam. lagi pun kalau rimau tu nak makan orang, dia makan orang jalan 24 dulu baru jalan 26 !

Shifu67 said...

apasal ko tak jawab....

oooo, sudah tukar ka sekarangg!

faiz said...

cikgu tue yg haus sebenarnya jah..ater..dah byk sgt menyanyi..hehehe..

Zyma Saad said...

Salam Tijah......

Cuba ko kasik teka-teki lak kat si Cem tu.

"Pak Mamat ada kambing...
Embek bek.....embek bek"

>>Ni lagu apa,Cem??....

Aunty Zyma just nak cuba kegeniusan kepala otak ko, Cem.
Huhuhuhu

The Mindtripper said...

banyak dah tukar silibus muzik skarang ni yer? hehe..seb baik tak begendang bagai kat rumah macam askar saya kak tij..huhu...nak tido pun tak senang!

xiiinam said...

Renukha ckLah sampai sekaranmg tak hafal lagu Perak...


Tiap hari Isnin intai mulut dia yang terkumit-kumit ikut kawan2 nyanyi....

Haiyuooooo!

Tijah said...

putu
jauh cam...jauh panggang dr api kan?


hatim
mungkin la...ni lagu baru nih. kita je tak perasannn...


yb
hahaha. terlebih power ke terlebih tido tu...


kapten
hoih. mana lu pegi lama tada mari??


iina
gadis yg haus? hahahhaa. susah omak eh nak jawab tuhh...


k.azz
pitam kan? osah la ntah mano dio dapek idea tu...


allavendari
hehehe. takot gak nih. dah la org ujung tu tongah bukak pagar skrg nih. dia beli tanah buat kebun buah kot kat situ...skrg tiada pagar, boleng saja.


shifu
hehhehee. maklom la..mak dia ego skett


faiz
bertaun2 plak nyanyi lagu yg sama kot tu kan?


zyma
wuiii. lagu apo tu nok? aku tak penah dengar pon tu. hikhik


mindtripper
ni sbb sorang dia xde la bergendang...cuma memekak2 jer tepi cuping telinga :D


cklah
hahahah. renukha tu sajaaa taw. ikot shah rukh khan la tuhh...miming dlm felem

geraugebang said...

ha ha ha ha. Gagak haus yang berpayah-payah nak minum kena amik batu lak masuk dalam botol. Sebab Anu errr, Air dalam botol sikit. ka ka ka.

iDA said...

macamana buleh jadi Gagak Haus?.. Mana dtangnya?

S.I.D said...

gagak yang haus?

Zyma Saad said...

Jah....

Itu lagu "Pak Mamat & Kambingnya".

;)

uji6june said...

Gagak Yang Haus???

dalam banyak-banyak tajuk
ngapo lak tajuk tu
yang dipilih ..

hahahahahaha ..

jo said...

hahahaha...
kelakau!

ztzett said...

aku rasa teori fn adelah yg paling tepat...

KAKTINY said...

weih.. baru seminngu sekolah dia dh nyanyi lagu bertemu berpisah..
kehkehkeh...

mmg cem lelaki TULEEENNN BANG... tak main le sensitip2 dgr lagu jiwang karat camtuh..

siap dapat title...GAGAK lagik.. kehekhkeh..

kelaaasss anak ko nok!!.. kahkahkah..

Tijah said...

k.gerau
ha'ah. citer yg tu la tu. adolak lagu background eh kan?


ida
hehehe. tu yg nak kena tanya gurubesar tuh....


sid
gagak pun nak minum juer. :D


zyma
ohhh. aku baru tawu tuu....


k.uji
jauh bona lari topik eh kak kan?


jo
haihhh. tu la dehhh budak cem tu..


zt
lepas ni misti masuk istana budaya citer tu kan?


tiny
nama cam dia ada few ppl kat skolah tu. tanya ariff mana...ariff gagak yg haus. wakakak

@yue said...

gagak haus..
geng curik hejin jet kot..haha