Jan 15, 2010

hai...

adoila! saket pinggang!

harus cari tukang urut wiken ni nanti! nak buat alignment sama balancing sket!

errr...

dah lama tak blogging ni rasa cam kekok plaks...

nak update apa pun tak tau...

brotben dah dapat...selkom...

tapi tu la...mmg takleh lawan strimik!

slow nak mamp! rasa nak mengamok je nih!

tu je.

sekian terima kasih!
budak ni skang suka na nyanyi "saaaayaaaa seeekorrrr gajahhhhh". owhh! adakah itu bermakna saya adalah mak gajah?

68 comments:

Daun Bidara said...

jah, sebab bb celcom lah daun berlatih jadi penyabar,sebab bb celcom juga punggung daun kematu atas kerusi ni

bukan nama sebenar said...

selkom memang cenggitu...lebih2 lagi kalo prepaid...

pilih kasih!

tujuhhariseminggu said...

yeayyy.. kak jah bleh kembali membelog... :p

adibah said...

welkam bek, Tijah.. we're getting closer nok.. hehe.. :-)

kizzy tf said...

adoi kak tijah! rindu dgn akak!
hahahha mak gajah? adoi lagi!

Tijah said...

daun
kannn? mmg menduga iman betol pakai brotben ni. tapi apakan daya...malas mau masok fixed line


bns
tu ahh! ni tengok la caner. speed adalah seperti sipot sedut nih...


ths
yer dik. memandangkan bb adalah selow..maka akak update n3 pendek2 je la nampak gayanya nih


dib
getting closer to wat nok? mak gajah kah? wakakakaa...


kizzy
akak pun rindu kat adik. wahhh. tiba2 rindu merindu plak dah

k.e.r.i. said...

kenapa kah?
bizi memindah rumah?

uji6june said...

asben akak kunun-kununnya
bercadang nak tukar dari
strimik ke celcom berokben
cepat-cepat akak bantah
sekeras-kerasnya ..
memang akak ada dengar
gossip-gossip liar kata
celcom berokben selow giler ...

tak bleh buat ape dah
kalo dak Cem dah mengaku camtu
terima jelah hakikat Jah ..
ngeh ngeh ngeh ...

al-lavendari said...

chem tu kiranya lebih kurang dengan abanglah.
abang suka nyanyi "aku semut meeeraaaah"

Che Sue said...

saya mengklik blog tijah kali ni sb teruja tgk gambo 'nampak alurr' itu..
sekian pengakuan ikhlas..
time kaceh!
ngeh ngeh ngeh!

A.I said...

(dlm keadaan stim tgk gmbr atas tu, gigih gak aku mengomen...)

stimik is no 1! i luv stimik! (^_^)

kau kene terima ketentuan kau jah. andai kata anak kau mengaku dirinya adalah gajah, maka dengan itu kau adalah ......... (x sanggup menyakiti ati seorg kawan)

Tijah said...

keri
yer incik keri. saya baru saja pindah rumah. tu yg saket pinggang tu...


k.uji
haa...jgn kak. saya ni terpaksa jer pakai brotben sbb cam malas nak install fixed line. tapi kalu terpaksa kang...terminate jer yg nih


allavendari
hai bangggg. hahaha. dah seminggu sey tak naik eteh bukit tu. gindu plak angin kat sana...


che sue
kau memangggg. apa kata ko print pastu lekat kat peti ais? misti lebih berselera nak masak nanti kan? err...ko buat rendang eh niari?


ai
kehkehkehhh..mana ko nak letak abg kaman ko nokkkk. err...kem salam kat acik biah. misti dier paling byk kumpol tesco point skrg kan?

Yunus Badawi said...

angin kat sikamat tak best ke?

jom dtg tempat aku. Angin kat sini best. kalau ko nak pakai stimix aku pun boleh hehehe

tasekM said...

tij, aku pun pakai selkom. mmg menjadi orang beriman sejak dumenjak ni tij. penyabar sungguh aku. lemah lembut. jalan kepit2. ayu jeeeeee.....









hakkk ptuihhhhh!~
hahahaha...

:P

+a.z.i.e+ said...

yeay! nko dah kembali beraksi,nok!

Tension mak bila click blog nko tapi takde update. Tak ketawa seminggu rasa sungguh stress =P

cepat2lah pasang strimik, Jah! Esok aku nak gi N9. Nko skang bertugas kat cawangan mana,nok?

MUMMYMUJID said...

k.jazz...dah batal air smyang yg subuh x d punye...gambar...wow!!!

pasal ank gajah mak gajah tuh...redha je k.jazz..ko kne pi slim world kot...

geraugebang said...

Jah dah balik, jah dah balik. Kau pindah mana Jah, mesti jauh. Lama baru sampai. Ponat akak menunggunya.

The Mindtripper said...

takda strimik seksa kan kak tij? dulu masa balik mesia kejap, try pakai bb celcom..siap boley vacuum bilik segala bagai, pun tak abes loading email..email tuh! kat Oman ni bb dia sangat laju..ala2 strimik yang paling murah la..tapi mampu mendonlot muvie ke bagai..hehe..
bai de wai, cem nyanyi lagu anak gajah kat kak tij ke?welkam to the club :P
ps: saya timbang badan dah tak pakai kg, pakai tan..hahaha...sebab kalau pakai kg banyak nau angkanya..

Tijah said...

yb
hhehe. ni aku kat damansara try dial pun mmg cam hampeh jer result dia...


tm
takpe ah. taun ni jemenai 2 ekor ni terpaksa la belajar menjadi penyabar ek???? ko jln kepit??? cam tak cayaaaa jer...


azie
kembali beraksi? hehehee. tiba2 rasa cam sarkis plsk...


mummymujid
kosser aku pegi slimwel bayar mahal2 pastu suh aku tahan makan. hikhik...


k.gerau
hehehe. pindahnyer dekat jer kak tapi penatnyer tu lama giler...


mindtripper
a'ah la. nak dial brotben ni...masak 2-3 laok pun sempat lagi sementara nak ok. cheittt!!!

Dayah said...

Salam Kak Tij,

Broadband mana2 pun kak.. x leh lawan streamyx! ^_^

Streamyx terbaik bila boleh connected la.. kalau tidak rasa nak hempuk2!!

Alahai anak gajah.. wakakakaka. ampun kak.. hehehe.. napa mcm nak menari je si cem tu kak.. hobi cem mmg menyanyi yer kak?

kakpah said...

sakit bolakang kau yo jah. suruh yo lah si chem tu pijak2. Gerenti ado kosan kalau tak ranap patah riuk.

Rindu plak kek kau jah, kehkeh...

Tijah said...

dayah
tu posing secara terpaksa jam 6.30 pagi namanya. tu pasal centu tu...


k.pah
dio kok dapek dok blakang tu bukan pijak kak...melompek2 deh eteh tu. mau slipped disc lopeh tu kang. sey pun wendu akak gak nihhh. heheh

ibusinga said...

carlosss.....
Tijah panggil tuuu.....

al-lavendari said...

Sekarang ini angin monobut (?), sejuk macam kat Genting Highlands.

monobut tu lawannya sepoi2 bahasa. punyalah kuatnya tak ada bahasa lagi dah.

baru perasan, sedap pantun awak !

Erna said...

jah..dah pindah tu..pasang la balik strimix dah beso kan...camno budak cem dah pindah sekolah tu jah..o.k tak..

Jen Dowh said...
This comment has been removed by the author.
Jen Dowh said...

seksis model sakit belakang tu ..penyanyi saya seekor gajah supercute :D

NenekPenne said...

rindu aku kat ko jah!!!

yaaa stremix jugak best.... tapi aku pakai berukband meksis..lebih slow dari siput vavi dowh

AZANI said...

salam tijah
semasa di senawang kawan yg pakai maxis belasah celcom saya
tapi di oakland celcom saya pukul maxis...tengok tempat gak.

Chik Att said...

gitulah Jah ...
Rasa cam nak pasang satelit sindiri jaaa......

Tijah said...

ibusinga
ye bangggg. tijah larik2 masok bilik. wakakakaka...


allavendari
huiiii. misti kuek bunyi eh tu kan? dapek sey bayangkan tu...pantun mana bang? suparman suparjo? heheheh


k.erna
tu la kak. mmg cadang eh centu la. kok stress bona sok mmg tepakso la pasang stimik jugak...


jen dowh
melerts kannn? lupa plak nak crop lurah bontot tu. hikhikhk


nenet
tu ahh...ni kejap2 dc. mak rasa sipot babi pun gelak tengok line cengginih...


azani
tu ah. tengok kawasan jugak kot bang. tapi tadi sy kat KL pun cam slow gak...


chikatt
kannn?? lebih best lagi kalu dapat siaran tv indon & s'pore. ehhh. apo aku merepet nih

ashley said...

BBand ni kat tengah tenagah KL memang baik sket..
balik kampung? jangan mengHARAP sangat.
Cuma advantge, senang nak bawak ke mana mana.pakai pulak komputer kecik kan?

mugiwara said...

oke. patne.
bek tu bisnes.
camna kawasan baru? dh mula wat lawatan?

Syima Syaz said...

itu lah kak jijah.saya btl2 nak cantas iklan potong2 tuh.mmg tak power langsung compare dgn yang disuruh potong...
mane ceruk saya pindah kang...streamyx ttp di hati.sib baik bakal husben memahami.almaklumla...dia nak install game,kalau guna bb mmg 2 bln baru complete install!

annie said...

Assalamualaikum Tijah, ok ko? Kok iyo pun sakit pinggang tutup lah sikit pemandangan yg tak enak utk dilihat tuuu..ishhh, sogan lak ai ghaso eh. Hehehe..gurau yo Jah.

Anak akak yg 3 tahun tu lagu fevret eh, CARI JODOH. Lagu kumpulan WALI tu, comeh lak akak dibuek eh, bosa keluneh dah sibuk nak cari jodoh!! Osah btul budak2 zaman sekarang kan.

xiiinam said...

Patutlah lama tak muncul....











Meh ckLah taekwondokan pinggang tu......Wacha!!!

bungacahaya said...

Lucah kak jah.....ishkk ishhkkkk....

~Kak AZZ~ said...

selow2 pon dapek gak ekau gugel gambar tu Jah...smpai nampak alur tu....seb bek iman akak kuek pagi2 ni.....kakakakaka....

amacam tompek baru...?? Nyaman tak...hehe

Teacher said...

menjawap soalan terakhir mu tij ku: mungkin kau adalah mak gajah tu

CiK AiDa said...

kak...cem sekolah sri klana ke kak???????

kupaslaroren said...

hensemnye cem berbaju sekolah wink**wink

ermm 'sy seekor gajah' tu lagu sekolah cem ke kak??

ish musykil lak

Tijah said...

k.ash
tu ahh. ni pakai bband pun dgn harapan dapat la online tepi sawah masa balik penang sok nih. hikhik


mugi
ahhh. baru nak bersuai kenal dgn penduduk di kejiranan nih. heheheh


syima
cem pun akak tak brani nak kasik dier game online. ada yg budak tu ngamok kang loading slow giler...


annie
wakakakaa. osah handa eh tu kak. alamat eh copek la akak menantu sok tu. err...gamba tu sajo yo tu. sey kan ghoma menimbolkan provokasi. kehkehkehhhh...


cklah
adoiiiii! pelan2 aaa kakkkk. hahhhaa. ni lepas ni bari la sy ada kesempatannak pi jengok blog akak tu...


bunga
ko tengok tang manaaa? hahahha


k.azz
hehehe. lupolak nak crop alor tu. alaaaa...buek2 tak nampak dah la kakkk. tompek baru ni kuek gak angin eh...tu yg manjang brotben diskonektet agak eh tu


tic
wakakakaka. dan semalam mak gajah telah mengadakan meeting di oldtown bersama2 kawanan gajah yg lain....


aida
yer dik. situ la skolah dier...


kupas
takkk. tu lagu orientasi dik. heheheheh

shija said...

sayeeeee seekorrrr gajahhhhh...diiii hutannnnn sunyiiiii...mencari kawan kawan sameeee menariiiiii....lengganggg2 keee kanannnn..lenggang2 keee kiriiii....lenggang2 ke kanan..lenggang2 ke kiri... pafffff...paffff...pafffff....wakakakka...soooo suwittttt tau aweffff!!!

Lifesaver said...

cem sungguh comel

||alis|| said...

salam kok jah..

amboi, sakit pinggang? tido atas lantai la kak, natural skett.. :)

anak bujang ko nih kak, mmg pandai gaya eh? sekali pandang cam sazah plak gaya2 nyer *tingat pose sazah dolu2 yg ditepek buat n3 :P

lotikus disarimankan said...

mak gajah yang sungguh marbeles

mamarempit said...

omak gajah??? huu...

cer bayangkan dio nyanyi....sayaaa anaakkkk semutt.....

Tijah said...

cija
wakakakaka. copek lak kau hapal lagu tu kannn? mak pun pasrah jer donga hari2 lagu tu topi cuping telingoo...


lifesaver
minum lah soyabin semasa mengandong. wakakakak...


alis
hehehhe. mana tumpahnyer kuah kalu tak ke dessert nok. ko kat Kl ke skrg?


lotikus
huhuhu. gajah takot tikus kannnn?


mama
hahahha. saya tanak jadi omak semuttt. nanti kono beranak byk....

Hezesuze said...

perghhh mak suke pic sakit pinggang tu jah...nmpak alur montot...wakakakaka

shija said...

maun eh mak tak hapal lagu tu nok!mak la yg pakse anak ko nyanyi lagu tu ulang2 kali time jago dio hari tu...wakakakkaka...anak ko lak yg pasrah nok!smpi part lenggang2 ke kanan..dio sobot...wiiiwiiiwiiikeekanannn..wiwiwiwiikeekiriiii....nampak na cem dah maleh nak layan acu eh!sentap acu tau!kahkahkah

J@J@ / Bini The Rock said...

nampak bontot dia laa..awwww!!
seksiiiiii.... xq

utk menguji kesabaran kita sama ada kuat iman ke tidak..gunalah bodben celcom atau meksis...

insyaAllah! ia akan berhasil... semoga anda menjadi org yg penyabar dan beriman....Amin!

xD

Tijah said...

heze
hahhaa. mak gataiii kan makkk?


cija
hahhha. a'ahh. ko tak suh lak dia nyanyi lagi negaraku versi KL tu? rajerrr kiterrrr...selaaaaamat bertahhhterrrr....


jaja
aminnnn. agak2 digi ok tak agaknyer ek? tengok iklan cam best la plak

Mas said...

jah....mana mas cotek? makan ler daun tu..peh tu minum airnya...konfem tak jadi mak gajah.Wakakaka...jgn lupa buat feature wall.

KAKTINY said...

dh settle angkut mengangkat mengemas sumer barangan?..

cem start nyanyi lagu gajah plaks.. ada wat gaya lenggang lenggang tangan ala belalai tak??.. kehkehkeh...
kalau ada, buleh buat gerak excercise tuh.. hahaha..

kakngah said...

kalau adeeb nyanyi lagu gajah bunyi dia camni..

'gjh berkaki empat gelek2...'

kono omak eh gelek samo..

faiz said...

uikh...gambor seksi tue...

mak gajah..hikhik..ko rasa cam tue ke jah..??

afiq said...

mummy jah? ni apo kono eh nih? gamba lain xdo ko? gugel dapek yang itu lak yo... ahahhaha!

My Spirit Finger said...

wah...tijah dah pindah umah baru. I pun lama tak hapdate. maleh bebenor. Weekend lepas den ado di nilai (nilai springs resorts hotel) dari kamis sampai ahad, meeting. Lupo den nak kobar, tapi hati eh totap teringat mu wahai tijah...Ok, selamat mencari tukang urut!

Tijah said...

mas
hehehe. mas cotek dah abes kena petik. nak kena beli pokok baru plak dah nih...


tiny
dah setel dah. a'ah...mmg ada menari gajah2 tu tak macho langsung kannn?


k.ngah
wakakakaa. osah klakar eh kok budak yg buek. tapi kok omak budak...alahaiii


faiz
rasa tu xde la..sentap jer sket. hahaha


afiq
sajo cari yg tu sebona eh. buek penyodap mato memandang. kehkehkeh


dzaza
haa. ini budak lama tara nampak? best ko mtg kek nilai tu? byk soping kek nilai 3 tak? hikhik

ztzett said...

"tic
wakakakaka. dan semalam mak gajah telah mengadakan meeting di oldtown bersama2 kawanan gajah yg lain...."

ni ke yang yang aku telepas tuari?
kih kih...kalo tak aku pun jadi gajah gak ek?

Tijah said...

zt
hahahaa. abes tu ko nak part gajah yg mana? errr...awak boncheettt yer. (sampai skrg xleh lupa stetmen tu...)

PUTUBAMBU said...

mak gajah pun mak gajah lah..hehhehe..

hensem carlos ngan baju sekolahnya...

sheila said...

kok yo pun sakit blakang..bwk2lah lotak gamba yg menginsafkan sikit..

gi bantai lotak gamba mengundang ghairah ni apo kejadah eh kak ooii..

::narita:: said...

kak tijah...
gambor atas tu sexy tol hehe..
nt kite dating 4 org ek..
tggu dlm mid feb ke..
sb ade sursprise utk akak n k.cok :)

S.I.D said...

gambo kat atas tu nampak sangat seksi...
pakai maxis kak...laju.~~

Otak Delusi Pelita said...

Angin tu Kak TIjah.Ce try beli alaa benda yg isi air panas dalam dia tu pastu letak kat perut tu(lupe lak nama dia).Aku buat mmg bukan main angin puting beliung semua kua.

Tijah said...

putu
carlos ke cem? awakakkakaa


sheila
hikhik. ko bunting2 pun ghairah gak ker nok?


narita
ok no prob. nati calling2 yer. ko ada no akak kan?


sid
akak dah patah hati dgn meksis dik. hehehe


odp
tu la. angin sbb angin betul pun yer...hangin dgn brotben koneksyen pun yer

J@J@ / Bini The Rock said...

ha'ahhh...

katanya DiGi tip top. Itu org kata la..kat memana buleh dapat.
Saya lom pegi meneray lagi..
skrg saya guna stimix je....