Feb 2, 2010

ellehh!

di tol batu 3 shah alam.
nak masuk elite.

ada la satu keta ni.
jenis sama cam keta kiter...
kaler sama cam keta kiter...
cc sama cam keta kiter...

tapi tatau asal dia belagak giler...

mentang2 plat dia B...selangor
kiter N...n9

mentang2 tu tempat dia...
dihempetnyer rapat2 keta kiter...
tak kasik kiter jalan dulu...

ok la...
ambik la...
jalan laa...
kasi can la kan???

ujung2 kiter tengok dia ada lagi kat situ...
sangkut...
jam...

hahahahahahahahahahahaha!!!

apa barang kecoh2...tak nyempat2...
last2 masok cash lane jer ke bang??

tengok kiter...

semuffffffffffffff jer!

pendidikan moral : belagak itu perlu walaupun belen tinggal 60 sen saja. takpe. bleh tambah nilai kendian kan?

62 comments:

Yunus Badawi said...

Buat malu org Selangor aje. Nasib aku org KL hehehe

Yunus Badawi said...

eh ko dah pergi Shah Alam ke minggu ni? Bukan ko selalu dtg hari Khamis ke?

Hezesuze said...

adus!! sib baik kete mak plat wilayah...muhahahaha

tu arr sape suh blagak lagik...pdn muka..kakakaka

ibusinga said...

buatnya tak boleh top up lepas tu!!!
camano tu...

Dayah said...

Salam Kak Tij,

Tu la kan.. belagak lagi.. bawa kete nak laju2 .. zas.. zas.. zas.. last..last.. beratur belakang brother! hahahahaha.. Dayah selalu gak jumpa perangai org cam ni.. jadilah Gunalah SmartTAG or Touch n GO... seb baik kete den pun plat wilayah.. selamat!

TotYati said...

hahahahaha ok kelakar. iye saya selalu juga kena himpit. saya pengguna T&G. tapi last friday ada urusan rasmi maka tak gunalah T&G maka haruslah beratur di lane tunai. masa kat tol sg besi atu, ada satu innova ni, selamba je potong lane kite. himpit2 kereta saye. ape tak nampak ke bestari ni dah beratur belakang kereta2 lain? okeh kerana saya naik bestari maka saya pun kasi hon lah. bukan pendek2 punye bunyi tapi panjanggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg yang menyebabkan dia malu dan kemudian reti pun nak beratur belakang kite. hahahahahah
tak baik tau potong barisan. semua orang pun nak cepat. huhuhuhu

~Kak AZZ~ said...

hahaha....akak dh ponah kono cmni maso naik keto dgn adik dulu... Org tu dok impit2...adik apo laie...di koja ehh....dah mcm lumbo F1 dah ghaso ehh maso tu...Tup2 sampai kek tol...kono bonti jugak....ingat an buleh la dio toghobang molinteh eteh pondok tol tu...hehe....

Nasib baik la lopeh tol tu dio ikut jalan lain...buek ehh samo arah...mau toburai porot akak Jah oiii...

The Mindtripper said...

kok belen namposen pastu tak lepas lagi la bersiren kat lorong tu kak jah..huhu...esok2 turun selangor mau pakai purdah tak mau bagi orang kenal..:P

The Mindtripper said...

kak jah biasa orang potong2 ni aku berbaik sangka..mungkin dia nak berak agaknya..huhu

Mak Su said...

aiyo, sgt belagak itu worang

nama saya aslina said...

jangan lupe topap, jah!!

Erna said...

boto..jangan tengok belen..yang ponting tak masuk lorong tunai..ha..ha..pandai yb tijah ngaja rakyat e..

ztzett said...

ha'ah-ha'ah....tah ape-ape tah orang yang gelabah-gelabah ni kan?

er ... tapi babe ko lupa bagi signal tak?

aripsamat.... said...

sakit perut kot...dah kat ujung dah tu..

My Spirit Finger said...

SETUJU!!!

xiiinam said...

Kereta ckLah plet XIIINAM...


Kalau buat silap sikit...orang akan kutuk'


"Tah dari planet mana mai tu tah!"

S.I.D said...

lenkali keter macam tu himpit je blik tu kak...umph~

afiq said...

scary ok. kawan i kan mami... sje press minyak kot lalu smat tek nih. kekadang tkut mendealah tuh x naik jer... errk**

eddie dewanaga said...

sabar jah... orang sabar ni selalu menang.

AZANI said...

salam Tijah,
kekadang plet Selangor tapi bukan orang Selangor, macam dulu kereta saya NAH,AN,JGY sekarang JLC....lagipun agaknya dia nak terkencing kot...masuk silap lane, sangkut di cash lane, alamatlah,lencun seat....ha ha ha

adibah said...

Naper tak ajak dia drift nok?? Kure2 aku pun nak join skali..! Huhu

Hamzah Abd Hamid said...

bila awak gelak tu, macam panggil nama saya pulak ! saya tahu nombor kereta Selangor tu BG 6422 (kena baca slanga Kelantan)!

Cik Puan Huda said...
This comment has been removed by the author.
Cik Puan Huda said...

slalu kna ngn org cenggitu ble nak balik phg..poyo je lbey, sudahnya msuk cash lane..pe lg, ktorg wat mke bgge gile la msuk lane smart tag bwahahaa...

lg 1 nyampah kalo kt highway men nak cucuk2 kt lane kiri, nk laju msuk lane kanan la..tp ble layan corner, cicir.

Tijah said...

yb
khamis lepas aku pegi. hari ni pegi lagi. ada keje sket bang


heze
skrg apa ek? wtf? wth?


ibusinga
bulehh. dah salu buat senornyer. kena buat muka tebal la sket masok cash lane kekonon tak sengaja lupa belen dah sikit. hahaha


dayah
yer dik. tapi laluan smart tag tu salu jer sempit org cash lane blocking kan?


totyati
kasi ajar jer org yg kuang hajar ni. nak best lagi turun tingkap sket tunjuk penumbok kan? hahahaa. giler keji tu


k.azz
tu osah ganeh eh tu. kok blm ado kojo mmg buleh apply bawak ambulan spita pilah tu


mindtripper
hahahah. dah salu buat tu yg cam berani tu. maklom la skrg ni petronas kan dah bleh top up min 10 hengget. berak? dia dok cash lane tu harus berak dlm suar pastu kan?

Tijah said...

maksu
misti dia rasa cam nak sangkut leher kat steering kan?


aslina
dahhhh. hahahaha


k.erna
tapi yg bengang tu buleh lak tol snwg-sbn takdo smarttag kan kak? dah la tol eh kocik. handa lak tol rasah tu laie


zt
ehh. kasikkkkk. aku kan pemandu berhemahhhh...(teringat mlm keluar ke ibukota naik iswara dan tersangkut2 dijln pramlee ittew. hahahah)


arip
tak kiraaaa...tak dulikkk...nak kutuk jugak. hahaha


dzaza
aku claim top up kat ko bleh?


cklah
yer. misti teringat kat cklah tiap kali nampak plat centu.


sid
takleh sbb lane jauh2. maklom la kita lane vip khannnn? huhuhu


afiq
mendalah tu kekadang mengong gak. dah dekat baru nak naik kan? takde la semat mana punnnn...


eddie
tu kita tengah sabar la tu abg eddie. hehehe


azani
a'ah. kawan2 saya pun ada yg suka na bangga ngan plat W ni. saya so far menten N. idop nogoriii...


dib
bleh jer. meksure tng top penuh ya..


al
caner nak baca tu bang? saya order siakak sting dlm bahasa klantan pandai ahhh.


huda
seblm tu kasik lampu tinggi sket kan?

lupekanje said...

yeszz....idup YB Tijah...!!!

Hamzah Abd Hamid said...

kah kah kah !

shija said...

seb baik comin keto ko tinted nok!kalu tak mesti hanginn yo deh nmpak ko golak'an dio kanzz...wakakaka

Tijah said...

acik
iyo. dio tak tau yg dalam keto tu yb senawang kan? hahahah


al
haaaa...tu ado la tu golak bosa tu...


cija
comin dio pun tinted gak. laie golap. sonang deh nak nyurok kan? apo2 pun kedongdong asam boi tu mmg sodap kannn? buleh oda laie tu...

PUTUBAMBU said...

hahaha..rasakan..!
tulah..berlagak lagik...

tasekM said...

ni ko nk cerita dia belagak ke ko yg belagak nih...?

he he.


:P

.

A.I said...

Rasakan!! berlagak lagi! buek malu yo.

aku pon plat N gak (^_^) lalalalalala

momguess said...

alah jah
kira nyer spai kat palang tu
kira PENAMAT lah

Siti Nur Aminah said...

2-2 berlagak...fair n square...hahahaha

KV said...

haha.. tu ah, berlagak tak beringat.

Lazyf... said...

kak...

keto akak maibi kan?
kalo apo gek eh?
no tau kok sok leh impit keto akak lak...

Larikkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!

Mint said...

teloqnya tinggal tu Jah, dah tak tahannnn...nak kencing-kencing sangat....

shija said...

yo lah..sah sodap eh air kedongdong tu..pokat+fresh kan...kuey teow pon sodap..w'pun simple yo..

chai n tea said...

macam pernah nampak je tol nih

akak stay kat area wangsa maju ke?
huwa huwa?

setiawangsa? wangsa maju? gombak? taman permata?

ops berbalik pd topik..keta himpit himpit ni biasalah kak..konon dia nak cepat..alih-alih ke depan dia ada gak..tgk laju n nak nak cepatnya ingatkan dah sampai ke gombak sana..rupanya..elleh kat trafik light yg sama gak berhentinya..hahahahahaha

faiz said...

jah, sib baik plat keta kita KL walaupun org s'gor..hehehe...

Lifesaver said...

hahahhaaha!kak2..ko mmg power la kak..otai!

Tijah said...

putu
yah! yah! rasain kehebatannya..


tm
err..aku sekadar buat apa yg perlu jer nok. tindakan reflek bak kata org kampong kannn?


ai
wahhh! samo la kito. buleh la paking sait-bai-sait


momguess
kannn? ala2 lumbo lari kannn?


aminah
hhahahaa. ada lori ada bas konsep dia kan?


kv
padan muka dier...


lazyf
akak pakai keto sorong jer dik. hehhehe


mint
hahaha. kalu telo tinggal misti tak kencing la...kan? err..ye ke?


cija
a'ah. mmg cara minam eh kono kulom asam tu dulu gek eh kan? baru teraso masin/manih eh. kito salah kekdah kosan eh semlm...


chai
akak dok somban la dik. tapi mmg salu jer naik KL tu. salu lepak jasko au. situ je senang sket parking. hahaha


faiz
kiter tgh geram dgn plat B skrg ni taw.


lifesaver
sempat ar topap 10 hengget kat petronas rnr. hahahaha

NenekPenne said...

orang KL atau selangor, kalau bawak kereta memang cenggitu....nak cepat...semua nak cepat..... adeshhh...nenet yang pakai plet W pun kadang2 kena jugak dihimpit2.....

Mya said...

sib baik aku ada smart tag. kalau tak, sentap uolls

ashley said...

Rakyat Mesia ni tak kiro nogori Jah..samo jaaaa...
semua main bawak pesen nak bunuh diri!
Handai tuhh
ha ha

tireless mom said...

Bordobar jugak takut kok kete dopan smart tag eh buek masaalah.

Zyma Da` Catwoman said...

Salam Tijah.....

Huhuhuhuhu....
Nasib baik bukan kete aku.

;)

green apple said...

tapi kalau ko perasan bangsa macam ni mesti lepas bayar tol dia speed gila babas nak potong ko gak sebab nak cover malu, kan? kan?

Hahahahahhahahahaha.

(apesal aku terbayang sesuatu nih?)

ztzett said...

chait! ....

Eliza said...

akak pun penah kena jugak jah. jalan kecik pun nak himpit, kasi hi beam lg, lps kasi potong, speed giler. Pastukan, kat depan traffic light warna merah. Kitorang berenti sebelah menyebelah.akak tgk muka mamat tu masam mencuka mcm muka tak siap.

Otak Delusi Pelita said...

Bukannnnn bukan aku kakkkk hhohohoho.Mesti laki eh yg impit tuh.AKu slalu kena dgn lori la dulu tiap2 minggu ulang alik Segamat.

::narita:: said...

himpit jek die lain kali kak huhu..
wat mcm dlm game psp :P

Tijah said...

nenet
tu yg sapa plat negeri lain datang misti menyentap2 tu kan???


mya
rasa cam kembanggggg jer dada dan hidung masok smatek tu kan?


k.ash
tapi aku tengok org bangi bawak keta relekkk jer kak. hhehhee


tirelessmom
salu gak jadi kan? nasib tak baik langsung tak naik2 palang tu...


zyma
ko dok mana nok...nun jauh utara nun ha. hahaha


di
a'ahhh kan? nak2 yg jenis kancil tapi injin turbo tu. bising tak ingat tak pegi mana pun ujung2 jumpa gak balik...


zt
apa ko buat aku tak penah lupa zettt. nasib baik kol 2-3 pagi masa tu. kalu peak hour mmg sah2 kitorang turun carik cab kaver malluuew. huhuhu


eliza
misti dia malu kan kak? lenkali nak cepat buh la sayap kann??


odp
lori jgn cakap la...cemin aku tu acalar balar dah asik kena batu je. tepaksa la bayar ins lebih sket yg kaver cemin punyer


narita
kalu akak bawak bigfoot mmg akak hempet dik. bukan takat keta...dgn org2 dier sekali hempet sampai meninggal. huhuhu

ztzett said...

oit! mana ada 2-3 pagi...pitenah!..
baru kul 10-11 laaaaa...ko ingat tak pastu kite sempat gi selebret besday rumah best fren aku...Dr.Shaheeda tu pulak...ko ingat tak? ....

Tijah said...

zt
wehh! kita pegi umah dia dulu la. pastu baru kita gi merambu masok kl. korang cam nak masok modestos tapi sbb aku ada kite masok kofibin jer. pastu masa balik aa belaku kejadian hamti-damti-set-ondewol tu. hahahah

Otak Delusi Pelita said...

Kak Tijj nnt kita dua tukar pakai BMW X6(perghhh) pastu hah apalagos, racing la balik dgn derang.Aku kompem lori ayam pun leh kalah

ztzett said...

haha!!.....oh? cenggitu eh? nasib baik ko ada kan. Terima kasihla dikja. Kalau tak ...isk..isk..isk...

(hehe,tiba rasa cam best2 jer zaman2 tu ek? ada 9-10 tahun lepas dak? hehe...ape? darah muder?)

Tijah said...

odp
ko bayarkan donpemen akak bleh dik?


zt
tu la. dr dulu aku suh makan gingko kasik memori tajam sket. hahahahah. tapi mmg zaman lepas skolah mmg best kan? walupun takde duhet tem tu...

ztzett said...

babe,

aku ade sikit surprise untuk ko...aku dah buat "research" serba sikit. Nantikan N3 aku akan datang... dlm next week kot aku update, buat masa ni tgh bz.... :)

Tijah said...

zt
wohhh. tabaik tau buat mak neves cengginihhhh....jgn la weyyyy

greenhall50 said...

kechempreng!!