Feb 11, 2010

i'm a survivor!

huhuhu...

bz giler keje sampai telupa plak blog yg sudey bbrp hari terabai.

tadi...tetengah bepusing cari bfast kat dataran senawang tiba2 baru teringat nak cek wolet.

sekali...

hoh???

tak bawak???

ok jgn panik!

korek2 cecelah keta tejumpa 10 engget dlm kompatmen. masih dlm angpau. duit raya cem la kot nih!

lega...

blm kol 11 lagi. maka sempat la rembat bfast set mcD yg rm4 tu. mekmafin + kopi. jadi la. lagi rm6 tu kang buat beli value meal utk lunch plak. ala...kalu kebulor sgt pon bleh je singgah umah sazah makan nasik. hahahaa. maklom la. dah ada kat area senawang ni...nak patah blk sikamat semata2 amek wolet adalah malas ok.

matik la kot ada polis baca. macam bangla dah nih. ic, lesen sumer takde.

tapiiiii...

leptop + brotben + charger ingat plak nak bawak ek?

dasarrrr bloggerrrr...

moral :
  • sila selitkan bbrp keping duit dicecelah kereta utk kegunaan dikala kecemasan. seperti kes saya hari ini.
  • berkawan biar beribu, berkasih biar satu. kalu benda ni jadi masa diKL, mungkin saya terpaksa menges.o.s k.coki, yb, k.pah, k.ash, k.wos, k.ungku, catz, kog, k.tiny, dll blogger bersekutu. dapat kutip sorang rm10 jadik la. silap2 bleh tony roma's lagi kan?

44 comments:

hanie said...

mn buleh keluar tnpa lappy n brodbeng..

kan kak..

x blogger-gegurl la cenggitu..

hahaha

catz said...

ko samo eh tijah dgn aku...
nak kuar..wolet molet tuh aku tak cek..
yang ponting, charger leptop ada tak? wireless modem celkom aku ikut masuk beg tak? lappy aku dah ikut masuk beg belum..wolet mmg neverrrr check..hehhe.ko nak carik serapan takpo tijah...
aku ni haaa..nak bayor tol ok..sekali raba2 wolet takde oke..
nasib la aku ada simpan duit kecemasan RM5.00 kat celah-celah (matikla..duit kecemasan RM5.00 jee??) so selamat di situ.
btw..kete ferari patblas pintu mak dah kuar..bila kita nak dating sama salim?
pesanan penaja: make sure bawak wolet.
hihihii.

YB tijah hari ni melawat jajahan mana?

kakngah said...

x pun selit celah2 coli avon tu..
cara lama.. ezotik kn???

Tijah said...

hanie
kannn??? apalah ertinya keluar tanpa membawa kelengkapan sebagai blogger kan??


catz
kehkehkehhh. aku baru cadang nak buat2 lupa bawak wolet masa menyalim sok. niari aku senwg jer. nak pegi jauh2 tepaksa la blk umah dulu amek wolet

Tijah said...

kngah
wakakakakakaa. ni misti ko salu buat nihhhhh. err..ada bau syusyu tak?

momguess said...

nasib baek ko xlupo diri jah

Lifesaver said...

tony roma tony roma jgk kak..check jgk minyak keta tu ada ke idak..takut tak sempat balik nnt :P

Tijah said...

momguess
nasib baik teringat pakai baju. opss...


lifesaver
ko tolong antar aku blk semban bleh? hahahaha

Desert Rose said...

oohhh masa kejadian tu kalau terjadi kat Lembah Klang ni, terus aku tetiba ada kat obersea hi hi, tak tak, keranamu Teej aku rela cilok balang biskut opis aku ni buat tabung untuk ko

e.l.i.s.s.m.i.e said...

silap2 boleh gadai berokband sama laptop kalo desperate sangat.hehehe

MUMMYMUJID said...

mane leh letak celah...kalu ingat kat celah2 gigi pon.... kutip k.oi....

kalu tinggal wolet bkn bangla je jadi aku ni ....papa kedanaa...

tasekM said...

apa guna kawan kan tij kan.... tapi kalau ko terlupa bawak wallet time berada balik2 melaka... aku buat2 bergaduh la dgn ko tij. tak ngaku kawan dah. hahahaha....









[gua melawak ok. gua sayangkan kawan2 gua sampai mati beb~]

:)

Nashays said...

p bila selit duit celah2 kete tu kena ingat bila hantar kete g basuh kek kodai..den ponah nampak bangla tu sedut ngn vekum tampa belas kesian kat syiling den..ontah2 duit koteh pon die sapu..

julietchun said...

ko kena ganti balik duit cem tu, kang tak dihalalkan susah nak masok syurga,hahahahaha.

Daun Bidara said...

ko roger je jah kalau ada kl ni ramai org nak tolong

Tijah said...

dessertrose
kau memanggggg! tapi tiba2 tetengah ko tipu ckp pi obersi sekali kat blakang dgr lori "tilammm! tilammm! tilam baru tukar lama! haaaaa. tem tu mau putus kawan tu. waakkakaak


elissmie
wuishhh jangannnn dik! gadai sport rim takpe. akak rela


mummy
tu yg aku niari mampu bergerak kurang 10km jer dr rumah ni. nak gi jauh2 kang tak brani


tm
ahhahaha. ko kejii! tapi sudahnya balik gak aaa. wehh! penat aaaa gelak ngan ko. mengah aku tadik!


nashays
kan?? misti kaya bangla tu kumpol duit vakum hari2. silap2 saja jer sedut kat kompatment duit siling tu


juliet
wohhh! centu ehhh? tapi kira ok per. bleh kautim ngan susu yg aku penah kasik kat dia. hahahah


daun
syoknyer dengarrrr. nak no tipon plissss. hahahah

KV said...

haha..bagus idea ko jah!

ayampinko said...

salam...lama tak masuk sini..

jo said...

berkasih la biar ramai2...baru bulih pau macam-macam...bukan gitu ke?

~M i z a ~ said...

waduh2..dah lama jejak kaki kat umah akak..
jom kita dating jom!
si narita x sbaq2 nk jmpa akak.. :)

nama saya aslina said...

ala...ade moto je...nak selit celah mana kann...huhu...

Yunus Badawi said...

no hal kalau ko nak sos aku. Ingat ko turun Shah Alam arini. Aku pergi MBSA sampai 2 kali hari ni. Tengahari aku balik makan. Kalau ko ada harus makan lunch kat SA aje hehehe

Tijah said...

kv
hahhaa. etlis aku dah ada sorang kawan kat kota bharu kannnn? isk. cam tak lojik lak pi klantan tak bawak wolet


ayampinko
salam dik. wah! ko pembekal ayam ko? akak mmg suko ayam kampong ni. goreng pun sodap!


jo
err...tingin gak dik. tapi akak dah tak buleh dah nak berkasih ramai2 nih. wakakakaa. kejis


miza
tu ahhh. ada ke patot dia ajak jumpa 31 feb. caner tuh???


aslina
bleh je selit cecelah helmet. hikhikhik. guwau jer dik!


yb
aku kalu kat sa salu makan kat s7 jer. byk kopitiam kat situ pekena air kedondong + asam boi mmg terbaek!

kucingorengemok said...

tah... $10 apa la sangat kan :)

Erna said...

tijah..nasib baik ado duit rayo cem..ait rayo bilo tu jah..he he..
rumah sazah kan ado jah..poi yo..bukan setakat bekfes..lunch pun lopeh...

afiq said...

mami bizi kaaa......

~Kak AZZ~ said...

hahahahaha....org takdo keto cam akak ni ontok yo laa...Buek rugi yoo kok solit an duit kek keto org lain...hehe...

adibah said...

boleh nok.. boleh... no problemo..!

Zyma Da` Catwoman said...

Cik Jah Lalingto.....

Ko naper, nok?? Lupa je nihhhh!!! Ko ingat ape dan sape??

Nasib baik ko ingat jalan rumah sazah kat Senawang kannnn....kannnn. Boleh la ko balik balun nasik 3-4 pinggan tak hengat.....

Huhuhuhuhu.......

:)

S.I.D said...

haha blogger kental..letop ngan brotben lagi penting..haha

||alis|| said...

hebat betol laa ko kak jah!

aku penah gak lupe bawak purse/hp kuar umah.. tapi dah sampai kat gerai sembelih ayam dah, siap cakap ngan pakcik tuh "pakcik, balik kang saya amek, nak pi family store dulu..."

masa tuh elok aku parking moto depan FS, raba2 poket ALAMAK $ tak bawak! harus laa berdesup gua rempit balik rumah!

*hmm gua dapat offer kat senawang nih kak, how eh? go, or not to go? huhuhu~

Tijah said...

kog
ntah. pastu takyah ganti balik kannn? kira loan tu lupus aaa...


k.erna
hehehee. tapi tu la. kono salah timing sazah tak masak lak cano kak? dio dah tingga beduo mo aji usop tu kekadang main makan kek kodai yo deh


afiq
yer la. mami bz cari child fish extra nih. hihihi


k.azz
kok tak colah keto pun...buleh yo solet mano2 yg ado coleh tu. wakakaka


dib
wiiiiii. mak sukerr nihhhh...


zyma
ko tunggu. aku masok perlis ko taja aku 2 hari 3 mlm eh? wakakakaka


sid
bukan takat tu. charger bermeter2 tu pun siap bawak tuuu...


alis
offer senawang? haa. marilah sini. ok gak per. lifestyle senawang rendah jer. ko bleh byk seb duit sok. agak2 nak berhepening baru kiter ke kl. amacam? sini umah sewa 200 pun masih ada taw nok

ibusinga said...

cop....tengah nak kombain cerita ni dengan yang gambor pompuan 3 orang kat atas tu..

Otak Delusi Pelita said...

Bz nak kono audit gak ko kak jahhh.den slalu selit dalam buku cite.slalu nak buat2 lupa tp asyik teringat je ade duit dlm tu.penamatnye baru 3 ari letak aku da amik buat belanja.hehehehe

PUTUBAMBU said...

hmm..good idea tu..

pandai..pandai...!
bini saper ni?? (kihkih)

al-lavendari said...

saya pun selalu letak duit celah2 kereta .. tapi bila dah ambil lupa nak letak balik. jadinya tak ada duit lah sekarang ni.

nasib baik no hp saya tak ada pada awak ... selamat !

green apple said...

kalau aku bawak purse kemana-mana pun tak guna, bukan ada duit punnnnnnnn.

eddie dewanaga said...

kisah benar...

sejak dari zaman belajar dulu sampai sekarang, gua selalu selit2 duit rm10 di setiap poket kemeja / baju melayu dan jeans yg tersangkut dlm gobok. dan yg paling buruk, gua insan yg pelupa...

adalah satu hari yg hening cuti ahad, nak keluar makan, takde cash dlm tangan, cucuk GIRO BSN punya la suwey, kad kena telan... kerana perangai degil & ego setinggi gunung, gua straight balik rumah sendiri kelaparan biarpun rumah mak cuma 10 minit perjalanan.

sambil menjerang air untuk bancuh milo, gua salin baju & tarik hanger & nampak sekotak rokok belum usik dari dlm kemeja. gua seluk ada seploh hingget cash, teringat tabiat lama, gua seluk setiap baju yg berpoket...

petang itu gua bancuh segelas milo, relax berasap dgn rokok jumpa, dan tunggu budak pizza sampai...

gua jumpa hampir 85 ringgit sewaktu proses selongkar tu... dan sekarang, kalau gua ingat, gua terus selit 5 ringgit atau 10 ringgit di setiap poket baju yg tergantung, just in case...

Tijah said...

ibusinga
nak kombain kena tenung lama2. hahaha


odp
teringat2 je plak duit dlm tu kan?


putu
bini capo laie. hahahah


al
bang...exchange no jom. hahaha


di
aku pun tak bawak duit byk kau. paling byk kekadang 50 jer. maklum la napsu membeli tinggi takot tak terkontrol je nanti..


eddie
kahkahkahhh. byk tuuuu rm85. terus bleh order pizadiliveri kan? nasib baik duit2 tu tak hancur lepas doploh toploh kali kena basuh ngan mesen...

meo188 said...

tijah!

tunbegia said...

sungguh blogger otai lagi tegar,

salamm,

Tijah said...

meo
yer??? saya ada disini...


tunbegia
hehehe. gejet memblogging adalah penting dr duit skrg nih...

tentangseseorang said...

ahahahaha....
orang pompuan menag suka selit kat celah2 kan?

Tijah said...

ady
hepppppp! err...celah apa yg kau maksudkan? wakakakak...