Feb 17, 2010

jambs...

berita terkini*

owh! ada yg bertanyakan price ek? ok. sebijik jamban adalah berharga rm10,000. mampukah? hahaha! tu yg paling murah tu. nak install tampon remover pun buleh. extra charges. tapi tu khas utk pompan je la. laki takleh. sangat denjeres! ada yang tertanggal benda lain kang. haaa!!! akak tak tawuuuuu!!!

________________

ekcueli kan...

trometais nih...

aritu...

akak ada la appointment kat satu kilang nih. sampai2 je pundi buat hal. aisehh! nak tekucil la plak. maklom la skrg kan musim panas. bergelen2 minuman pelbagai perisa telah bertakongan dlm perut ni termasuk la camporan kopi radix + susu kambing yg khabarnya bagus utk sistem penghadaman.

akak masok 1 kubikel...

sentappp!

keluar balik...

masok kubikel lain...

sentappp jugak...

isk!

kenapa harus begini? tak baik tau diorang. dah la tak tahan sgt dah nih...

tapi...takkan nak keluar tanya receptionist kot...

takpe...

kita bawak2 bertenang dulu...

sambil2 "berurusan"...kita baca manual pelan2 ok!

jamban canggih utk japan market.

seb baik ada translation ke english. kalu tak...tak tau button mana nak tekan. ces!

tapi paling best...ada pengering dari bawah tu. dia tiup nyamannnn jer sepoi2 bahasa. akak hampir tanak kuar dari situ. wakakakaa...

tu je la...

keji kan?

lama tak update sekali cerita pasal jamban je. nak buat cane uols. 1st time jumpa tuhh!!!

45 comments:

Erna said...

nasib baik tijah yang jumpo..kok akak..larikk cari petronas..takut salah tokan..lencun nanti..macam akak tengok cito korea tu..gamat satu rumah...

MUMMYMUJID said...

canggihhhhhhhh....

nama saya aslina said...

adeiii...mujur ade translation...kalo takkk???

hanie said...

akakkkk....
sekali hapdet citer sal jamban..
hahah

canggih sungguh haihh..
tu mau tersentap usus kl tgk tu..

al-lavendari said...

jamb.. kat rumah abang pun berangin juga ! angin dari Bukit Putus. segar bugar penuh dengan oksijen.

zonaku said...

huh????? kak, kilang kat mana???? cam best jer..

tetiba rs cam nk p membuang kat sana.... public toilet biasa buruk n busuk.. x selera nk membuang!

||alis|| said...

kalau aku kak..

dah selamat terburai sementara nak baca the manual, wakakaka!

catz said...

jambs kalau japan/korea punya mmg canggih manggih..
siap ko bleh nak set mcm2..hehhehe..
aku pun jakun nam menit oke sebelum nak meneruskan bisnes di dalam iteww..
hiks.
siap bleh set pewangi..set air tuh camana..hahahhaa...nak sejuk/hangat/
canggih sgt kan..ihiks.
nak beli tak mampu le..agaknya lagi mahal dari peti ais 4 pintu..hihihi

sheila said...

bilo den nak jumpo jamban camni???

julietchun said...

angin sepoi2 bahasa dari bawah yg tak tahan tuh,hahahhahaha.

jo said...

macam kena tiup ke kak?
peh...rasa nak cubalah!!!

tasekM said...

teruk la ko jah. tak ada ketahanan diri langsung!~ baru kena tiup dah nyamannnnn tak tentu hala...

muahahahaha...

:P


.

zeozir said...

akak, ko g jepun ke? mak oiii jamban sentapss u'alls..
jamban sini scary lak, cukup 10 minit, automatic pintu terbukak, wakakaka agak2 la kalo nak buat projek besar masuk byk skit la

kupaslaroren said...

k.tij,
jamb tu siap ade tgn tolong cebokkan ker ekekekek

PUTUBAMBU said...

oh..ni citer jambs canggih le kekdahnya yek..?

berapa hengget? ada jual kat m'sia tak?

"pendatang izin" said...

jah..
sejamban mane pun teknologinya..

jamban mencangkung dan mecuci dgn tangan kiri jugak la pilihan dihati..

Yunus Badawi said...

aku nak pasanglah satu kat rumah aku esok bila projek aku dah jalan. Masa tu aku jemput ko datang menikmati angin sepoi2 bahasa tu hehehe

The Mindtripper said...

teringat time jadi cikgu dulu, ada dinnet kat satu club..pastu jamban dia pesen air pancut dari lubang tandas tu kalau nak basuh..tengah syok2 layan tetiba dengar dari jamban sebelah.."adoiii..tajamnya air ni kena **** aku"...hahahha..tak bleh tahan la wei sebab yang tecarut tu ostajah...hahaha

aripsamat.... said...

wah...canggih2...kalo ade satu kat umah mesti rase nak tido dalam je...hehehe

eddie dewanaga said...

fuh.. the best and complicated jamban, ever...!!!

Hezesuze said...

fuyoooo canggih tu jah..
kot ye kilang mane yg ko pegi ni..
huhu

hantumakan said...

hahahaha, terbaek kau jah, apakah masih nyaman sampai skarang? ;)

IBU KUMBANG said...

saya tau kilang apa.. TOTO (M) Kan kat senawang, kilang buat jamban.. Dulu selalu gi kilang ni sebab jadi vendor... First time pegi pun mcm rasa nak mengamuk dah lah masa tu memang nak terkucil... tapi best siap ada pengering ... hahaha

Lazyf... said...

Kak...

Jamban cap apo nih??
Kok nk boli leh buek ansuran x?
Hehehehe...

uji6june said...

ye ke Jah?
kat ner ada jual?
akak nak beli satu lah ..

baguih gak..
ada pengering lagik
nyaman nye ..

Cik Puan Huda said...

hahaha..imajinasi kotorku trnampak marilyn 'jah' monroe di dlm jmban..

tujuhhariseminggu said...

fuyooo... ada angin tuh... woooosshhhh... :p

Tijah said...

k.erna
hahaha. osah eh kak. sey mmg dah panik dah temtu. tapi apo nak buek...telajak perahu buleh undor. telajak tekucil kono la baco jugak sampai dapek cebok


mummy
dasyat kannnn????


aslina
agak2 kalu org tak tau baca english cane la agaknye tu ek?


hanie
yer. lepas ni pastikan akak terlist dlm top 10 yer. hahahaha. keji


al
hahahaaa. takkan buat jamban kat luar umah kot bang...


zonaku
kilang totokiki kat senawang dik. canggih dan haijenik sgt...


alis
aku kalu bisnes kecik tu aku berani lagi. bisnes besar kalu...mek sure paham dulu mana salur air dia tu. hahaha


catz
nasib baik xde kapas ke kain ke siap tepok2 bontot kan? wakakakaaa....errr. tapi aku adalah terkesima...vietnamnyer chuchi tunnel toilet bersih kan nok?


sheila
jom ikot den poie senawang...kito koba kek guard luar tu nak tompang toilet yo kojap...


juliet
yerr...buleh ko imajinkan tu??? hahhha

muna said...

camno lak ghupo yg ado tampon remover tu kak? apo, kono koghek2 ko kalau nak remove tuh? *larikkkk*

Tijah said...

jo
hahahah. bulehhhhh. lepas ni kita buat rombongan sambil belajar ke tempat ittew...


tm
ellehhhhh. ngate aku la tu. ko lagi terok. baru kena tanya "dah ngantok ker?" ko dah panik. wakakakaa...


zeozir
tak dik. akak pegi kilang buat jamban utk jepon jer. canggih uols. ko jamban kat mana tu? ngeri sehhh tebukak sindri


kupas
wakakkakaa. pertanyaan ko sgt keji dikkkk....(jap! akak nak imejin nih)


putu
10k sebijik. ada brans? huhuhu


avit
kannn? tapi akak sker jamban duduk lagi. jamban cangkung xleh surf internet. hehehe


yb
wakakakaka. kalu gitu...aku doakan bisnes ko berjln lancar bang


mindtripper
hahahahhaahhahhahhahhahahah. aku dapat bayangkan caner tu. misti saket giler pastu troma tahap dewa kannnnn???


arip
tu la. client aku tu kata rumah2 kat jepon mmg biasa je benda2 cenggini.


eddie
cer bayangkan nenek2 kita masok situ. harus panggil bomba sbb dah 24 jam tak setel2 lagik


heze
kilang totokiki noks.


dalia
yerrr...kenyamanannya masih vivid didlm ingatan. huhuhu


ik
betollllll! itulah kilangnyer. tapi aku rasa dia kena letak jugak la inst in BM kan? kot2 ada plak visitor yg tak bleh baca eng. kang habeslah berterabor kat situ


lazyf
heheheheh. nanti akak tanya yer...kot bleh buat installment cam MLM. opss...


k.uji
woooo. sbn jer ada ni kak. klcc pun xde secanggih ini...hehhe


huda
woppppsss...tersingkap plak kaen kan? hahahaha


7hariseminggu
hahahahahah...angin dier senyap jer dikkkk. kalu wosshhhh....woshhhhh tu mau tepelanting akak ke kubikel sebelah


muna
lobih kurang cenggitu la. wakakakaa. dah cam proses nak cek bukaan nak beranak lak kan?

ibusinga said...

canggih...
boleh mengelap kan sekali tak??

vidadarisakura said...

gila canggggggggggggggih.haha

kakpah said...

salam jah. sapo yang porut momuleh tu tak sompek nak tengok instruction. Maun botaburrr...

siap ado pongoring lagik ha?

ztzett said...

Waaahh!! Hebat!

I'm impressed!

Tapi yang penting mesti nak kena amik gambarnya kaannn?? Ko amik gambar2 tu b4 or after?

Tijah said...

ibusinga
heheheh. takkkkkk! seperti ada kekurangan disittew kan? nati saya sajes kat design dept.


vida
gila canggih sampai panik seketika...


k.pah
tu la tu kak. buek eh salah tokan button lak kan? dah la berterabor...baju lak habih loncun tepocik air satu badan...

Tijah said...

zt
misti la after. selepas setel segala benda. kalau fail, kau pasti akan dapat tengok percikan2 air yg membasahi lensa kamera. wakakaka...

KV said...

Mek sujud kekaguman.

NenekPenne said...

wahhhh canggihnya......terkesima ambe...

enjelinajolipit said...

haha! harap paham tang gamba bontot kua 'bahan' jek. huh!

Daun Bidara said...

ni namanya maju dalam segala bidang

Teacher said...

where is this place?

Zyma Da` Catwoman said...

Salam Tijah Lalingto....

Uwaaaaa......spesel tu!!!
Ni tandas spesis apa, Jah? Aku nak try gak la.....

:)

Tijah said...

kv
mari buat sujud syukur...


nenet
misti molot tengah nganga luas tu kan?


enjelinajolipit
bukan kuar bahan dik. disembur bahan. tu yg best tu. hehehehe


daun
yer betul. tahap haijeniknyer sama cam cuci pakai tangan. cuma tu la. rasa cam tak puas


tic
somewhere in senawang. ala...ind park jln nak poie pilah tu...


zyma
salamzzz. ni tandas kontemporari namanya. nak try bleh tapi kena datang sini la. kat senawang jer ada selain kat jepun. huhuhu

muna said...

osah pomaleh eh laa kan. nak cebok jamban buek an, nak koghingkan jamban buek an, nak cabut tampon pon sughuh jamban gak? osah laa hai, haha.

Lifesaver said...

kalo aku kak..mau terkencing kat situ