Mar 19, 2010

janganlah begitu makcik...

sekarang saya sedang makan salim.
sedap. sejuk.

ni nak mengadu la sikit kan.
tadi saya ke jasko...
masok ke bagian stesyeneri nak cari pensel picit2...dgn ubat dia.
jumpa...bren stabilo.
saya amek 1 set pastu saya usung la kulu kilir...
sbb nak cari paper clip plak kan...

pastu saya perasan kan...
ada satu makcik guard ni kan...
alaaa...yg baju putih suar biru pakai topi bulu2 tu la...
asiikkkk la ikot saya...

saya belek ring file...dia ada.
saya usik highlighter...dia ada.
saya pegang majong paper...pun dia ada.

pehal ko?
tak suka betol org ikot2 kat kedai nih!
lain la jika saya berada di jekel ke kasamoda ke kan?
kot2 la nak tanya saya nak gunting kain brapa meter ke kan?

ke...
sebab tadi saya masok bawak backpack...
maka dia syak saya hendak melakukan rompakan bersenjata di situ?
tak baik tau makcik prejudis pada saya...
tengok skrg saya dah kecik hati...
saya bersumpah tak masok jasko selama 3 hari...

eh lawa puler bag ni kan? barang siapa ternampak sila beritahu ya? kerana skrg saya lebih suka bawa ini drp henbeg. sekian terima kasih.

41 comments:

Yunus Badawi said...

Setakat 3 hari aje ko merajuk takde maknalah jah.

Aku dah lama bawa backpack kalau kemana2. Kiranya ko nak geng dgn akulah ni hehehehe

Yunus Badawi said...

eh aku first lah jah.

Yunus Badawi said...

dan juga second. Saja aku nak spam kat sini sbb dah lama ko tak buat n3 baru.

Yunus Badawi said...

eh org belum ada lagi. Teruskan xtvt spamming.

Mcmana ko balik kampung baru ni? Storylah sikit.

Tijah said...

yb
kahkahkahh..
ko giler kuasa ah bang. aku sker bagpack sbb byk benda nak bawak. laptop. charger. file keje. mcm2lah. aku ingat pasni kena bawak bag tarik cam stiwedes tu plak ah senang...

dearieff said...

salam..kak tijah..saya ni silent reader akak.hri ni baru rase nak comment..sebb blum lagi ade orang comment..hihi..rase cam bes pulak..nape akak dah jarang2 update..sori la lau agak terkeluar dr tajuk..eksaited ni..huhu

F A R Y N said...

3 ari je kak? kejap betol..haaha

Ms.Lilies said...

Nok...lenkali kalo dia folo ko lg kan..ko stop kat dia peh tu tanya..."Makcik nak otograf saya ke?"

Tijah said...

dearieff
salam dik. akak skrg jarang update sbb ketandusan idea. kihkihkih. nanti la akak beli gingko biloba utk menguatkan memori lepas ni yer?


faryn
isk. mana leh lama2. dah la sbn ni takde tempat lain paling hepening dah. huhu


mimi
kannn?? caner mak leh tak terpikir nak tanya tadi. ntah2 dia follower mak khannn? (matikla ferasan)

xiiinam said...

Sesekali...kalau rasa nak brutal ckLah belasah bagpack anak2 dara cikLah....

Rasa remajaaaaaa je Jah. he...he...

AkU said...

salam..salam..kak tijah oitt..
hehhee..
eyh..backpack tu mcm pernah je ku jumpe d low yatt..

zonaku said...

ala kak, tny stret jer kak achik tu...
'achik, jgn risao, sy nak beli, bukan nak curi.... jgn risau ler'

hehheheeee... 3 hari x nama kecik ati le...

hantumakan said...

tij,
ai rindu u, ai rindu u

hysteria jab dah lama tak baca entri baru, hahahaha

otograp skali jah.

Daun Bidara said...

dah bertahun daun bawa beg macam ni jah, senang... nak lari nak lompat tak jatuh, lagi pun sesuai untuk orang yang tak make up tebal..
banyak kat low yat dalam rm 100++ gitu

faiz said...

mesti makcik tue ingat ko nak songlap pensel picit2 tue..hehe..

lawa ek bag tue..aku pun berkenan..kat low yatt byk kot jah..

i.am.belle said...

rimas2 org ikut2 bila nak sopping ni. haha

oh beg tu cantik dan aku pun tak gemar beg kecik2 gaya handbag xD

nama saya aslina said...

uih... lawo gak beg tu... bawak pegi kelas tu sah2 ramai kagum...

tij, len kali kalo makcik guard tu suko2 je ikut... sound je... saya suka bawak backpack pasal nanti lepas bayar saya tak perlukan beg pelestik nak isi barang2. sekarang kan banyak kempen takleh guna beg pelestik...

Erna said...

jah..nasib baik 3 hari majok e..kok tidak...rugi kau jasko..padan muko...dah 3 hari lom jah..jom kito poi jasko..

geraugebang said...

ha ha ha...dia ingat ko bawak pistol dalam beg tu kot Jah...tapi macam sengal ajer mak cik tu ek...sekali lesinnnggg...baru tau...tapi mak cik kan? jangan! jangan! Ko cakaplah ngan mak cik guard tu...Mak cik minat kat saya ko?

kakpah said...

kok setakat kau sorang yo yang morajuk jah, tak rugi jasko tu doh wakaka...

♥♥ atie ♥♥ said...

wahh..nak bawa beg tarik lak..hehe..x leh dibayangkn p keje bw beg itu..

NenekPenne said...

kok ya pun makcik guard tu berpada2 laa kan..ada ker patut syak wasangka nak curik pensel picit... alang2 curik baik curik peti besi berisi wang...

yolah tijah, apa nak buek, dah kojo dia...

ingat kes aku dulu, ada satu apek tua ingat aku nak curik basikal dia sebab aku usik2 tempat duduk basikal dia, tak tau dia dok perati dari tingkat atas, sanggup kejar aku masa aku nak poie beli makanan... nak gelak pun ado.. apo kes aku nak curik basikal buruk dia tu.. daripada curik basikal buruk dia tu, baik aku curik keta BMW yang parking kawasan apartment aku tu.. tak kan aku yang vogue ni nak poie kerja naik basikal buruk tu pulak..tempat kerja dah lah 20 batu..

bangang sungguh apek tua itu...

oh komen aku sungguh panjang...mahap yer YB...

Tijah said...

cklah
best bawak bag tu kan? lagi pun cam sikior sket. takde org tingin nak ragut. hheheheh


aku
salam dik oitt. oh ada ehh? ok mekasih. minggu depan jugak akak zass carik...


zonaku
isk dik. maklum la dlm islam kita mana leh tak betegur org lebih dr 3 hari. doser khan? huhuhu


dalia
ai rindu yu too. lama doohhh yu pegi kewantannn...


daun
kannn? cam taf je kan? xde la nam[ak gegirl sgt...


faiz
tu la tu. ala..pensel tu 3 hengget jer takkan nak curik kot khann? lain la 3gibu. wakakaka...


belle
aku kalu org start ikut kan...aku jln...jln dan jln pastu aku kuar. keji ekkk?? sapa suh ikut...wakakaa


aslina
aku sindri kagum semasa menggugel nok. pasni bawak travelbag terus kan? dgn makcik tu skali bleh muat


k.erna
lom laie kak. edah 3 hari sey abeh isnin dopan. selasa buleh la masok blk. wakakaka


k.gerau
saya syak dia ada six sense la kak. misti tengah gigih nak jadi mak guard of the year tu..


k.pah
sey pun tak sanggup nak majok lamo2 kak. kang tepakso lak shoping kek warta bangi. kihkihkih


atie
mesti pastu feeling2 awan dania kannnn???

~Kak AZZ~ said...

hehe.... akakpun tak goma org ngekor buntut ni... Muko den ni ado mcm muko ponyangak koo nak ngekor yoo... hahaha...

Nasib baik la kt sini cuma ada TF Value Mart je.. Takde sape2pun yg nak ikut...

Tijah said...

nenet
kehkehkeh. sungguh perasan apek ittew. beskkal dia tu ntah2 jual kat besi buruk pun tak laku khann?

Tijah said...

k.azz
apo bondo eh tf value? dio cam ekonseb gak ko? hhehhhe.

Yunus Badawi said...

alang2 ko nak ke warta bangi baik ko dtg jasko setiawangsa ni. Boleh kita pekena teh tarik. Dah lama pun kita tak jumpa ngeee

CikChelsea said...

ahkak tijah, dlm website jakim kata jhonny tak halal =S, jakim claimed pihak jhonny tak pernah apply langsung utk dptkn taraf halal drpd pihak dorg. howww?

lps tau sy tak prnh jejak kaki kt jhonny lg T_____T

(info lanjut ada dlm website jakim)

Tijah said...

yb
udah tu lama x jumpa apa brg teh tarik jer. kurang2 ikan bakar bellamy tu. wakakaaa. jap aku kira...
sazah,aji usop,carlos,cem,cana,cija,kit. wuish 1 gerabak nih...


cc
aisehmeng. ye ke? nasib baik tadi makan desert je 2 mangkuk. takpe ke ek? pasni xyah pegi lagi dah la...

cik jijah said...

weehhhh.. iols rasakan.. itu makcik guard kan.. sudah berkenan sama uols la tijah.. sama ada berkenan nak buat uols jadi menantu.. or jadi gefren dia.. zaman skrg bukan leh percaya tau.. masuk sokabar lagi gaduh2 lesbian gitewwww..

DrSinga said...

hikhikhik....
YB itu sungguh gila kosa...
ko jangan bawak yg besor sangat...
kang macam beg penerjun paracut kang...

ashley said...

jah..ko tenyeh sikit YB tuh!!
ha ha ha..
Aku nak SEPPP ngan ko boleh?!
kita ni satu pesen usung lappy..
aku tambah satu lagi gejet - kamera!!

Tijah said...

jijah
merasa makcik lesbo usha mak kan? misti dia feeling taf la konon pakai uniform tu...


dr.
yb tu mmg. mungkin sbb beliau adalah "org minyak". wakakaka. matik la ai kena cerca lepas nih. eh. tapi samsonite pun ada bag cantek2 kan dr?


k.ash
aku pun sbb ada kamera dlm bag tu kak. nak bawak handbag kang takot putus plak tali dier tak mampu bawak kan?

Eliza said...

jah, semakkan kalo ada salesgirl yg dok asik mengekor vontot kastemer. akak rimas tau..

Tijah said...

eliza
samo la kak. nak2 plak jenis yg muka cam haperrr je kan?

adibah said...

Jah,
Aku saspek, makcik tu adalah blog reader ko.. ataupun kawan kat FB.
Ataupun dia nak mintak royalti sebab nama dalam IC dia adalah TIJAH.

hahaha..

nok, aku pun nak gak beg skulah camtu.

Tijah said...

dib
lawa kan bag tu. lagi best kalu ko adiah kat aku. wakakaka. mecing dgn kaler kura2 ku ittew.

Jiha said...

kak jah, den ado jual backpack tu kak..golla bag..murah yo tak sampai pon 100..kalau akak maun,nnt kita cito2 yo...

Lazyf... said...

mesti chomel ghoman ko kak an bilo bwk bagpack itew...hehehe

Tijah said...

jiha
iyo ko? tapi bukan golla ado corak2 ko? akak ghoma yg plain cam dlm gamba tu. haa..email la akak yo


lazyf
wakakaka. kau ni kannn. kemain kipeh akak kan? tengok akak kau dah tak sonang duduk dah nihh...

Lifesaver said...

makcik gurad tu terlalu precaution sgt la kak tijah..