Mar 22, 2010

mengadu lagi...

ni nak mengadu lagi nih...
kemain kan skrg?
kuat ngadu...
kurang kasih sayangkah kau tijah?

hahaha!

takde la...

tadi saya ke family store...
nak beli ikan...
sekali takde plak yg best...
sume dah stok pecah perot...
last2 saya beli ayam sket. cendawan sket. nak buat sup.
sume start batok2 skrg.
dah...
tak yah makan goreng2...pedas2 sume...
sup sudahhh!

ehh! kelaut pulak...

ekceli nak ngadu benda ni...

lepas dah capai ayam di bagian yg dikehendaki (peher & dader)...
saya pun stret ke tempat timbang...

sekali...

wuuuu!
panjanggggnyeeee Q...

tipu je. takde la sampai mcm ni!
tunggu punya tunggu punya tunggu...
brader pentimbang tu pun setel keje dia...
(selain menimbang...beliau juga memotong...)
hulur plastik berisi 5-6 ekor ikan pada sorang awek ni...

saya jeling tengok...
(kata kepoci kann??)

ek eleehhhhh!
IKAN SELAR pun nak suh kedai siangkan ke bai?
patut la lambattt!
apa rumah kau takde pisau???

melampau ek?
lain la ko beli tuna ke kat situ kan?

sekian aduan utk hari ini...
agak meroyan...
maklom la masih blm boleh masok jasko kannnn??

40 comments:

Ms.Lilies said...

Ko tau nok...aku br tau aritu tuna itu adalah ikan yg besar.keciankan aku

catz said...

aku kalau boleh, ikan bilis pun nak suh abg kedai tu siangkan.
hahahhaa...
mentel tak.
ke ke ke

kakngah said...

oh! tdk seswai dibuat org rmh...

Erna said...

mak oii..jah..bosa e ikan..takut nak makan e...
family store ttj ko jah...

al-lavendari said...

pekan rabu tu hari-hari ada kan ? bukan hari rabu saja. kalau dah hari2 ada, tak bolehlah panggil pekan rabu .. kena panggil pekan hari-hari lah kan !

h a n i e said...

aje melampau benor ikan selar pun nak suh brader tu siangkan...

haihh...

♥ dak pink said...

ark ark ark.
kalo ai ikan jaket je ai sroh siangkan kak. =p

Tijah said...

mimi
hokalahhhh. wakakaka. errrr...ekceli aku pun baru tau gak lepas gugel. hehehe


catz
tu mmg laaaa. kehkehkehhh. tu pasal bilis aku beli yg siap kopeknyer.


k.ngah
kannnn??? kalu tak harusla sediakan onggaji kan?


k.erna
tak kak. family store sikamat. huhuu


al
ye bang. mmg hari2 ada. sy pun tataw apasal nama dia pekan rabu. huhuhu


hanie
tu ahhh. brader tu layan plak tu. tu ada ati la tu. wah tetiba jeles disittew


dakpink
kan? nak2 kalu jenis yg belah belakang tu...

Che Ta said...

wahh baiknye brader timbang tu.. err saya penah minta 'tlg' brader ber karier sama kat tesco siangkan ikan selar saya tp beliau menolak dgn baik, 'ikan besar' je kami siang kak.. katanya dgn penuh sopan sambil tersengeh2
sebenaynya ai test market je tu.. haha

DrSinga said...

tak reti siang tu....

@yue said...

loh..vuang karen je...
err awek tu bru lepas menikio+pedikio kot kak..huhh!!

tasekM said...

gila melampau jauh ko beli ayam sampai ke india kan tij...?

ha ha.

:P



.

||alis|| said...

Q yg panjang gitu ialah boleh dijumpai di Fiesta Hot Air Ballons kemarin. sangat menduga sabar. alangkah best nyer jika dapat berendam di air terjun yg sejuk sambil ditemani 2bijik burger (big mac, boleh?)

eh?

:P

jas imran said...

aik... baiknya brader timbang tu siap nak tulong siangkan...

layannnnnnnnnnnnnnnnn....

Lifesaver said...

hehhee..kes malas nak kotorkan tangan la tu kak tijah oii

jas imran said...
This comment has been removed by the author.
jas imran said...
This comment has been removed by the author.
hantumakan said...

ahaks, dah dia bagi servis, kalau aku pun mentel nak suruh dia siang, ahak ahakas..

viruspadu said...

kalau saya. bukan ikan selar je saya suh dia siangkan. siap bawak sayur kobis suh dia potongkan sekali

kalau mcm tu agak2, line dia panjang mana

hahahahaha

mamarempit said...

len kali kan jah..kau beli ikan kt tempat lain..bwk masuk kt situ..suh budak tu siangkan...hehhe

green apple said...

ok la tu, daripada dia suruh brader tu siang ikan bilis?

Hezesuze said...

tu mesti awek gediks prasan lawa tu jah...hahahaha

zeozir said...

saya marah gak kak, takat beli ikan sonang cam gitu pun nak suh org bersihkan, lain kali beli la paus ke jaws ke, kita lak x psl2 kena tunggu lelama.

nama saya aslina said...

ayo...ayo...ayo...

kalo suh siangkan keli idup takpe gak...aku pun tak pandai handle keli hidup...

ini selar...

sah dia pun stok2 cerekarama dalil cinta haritu...haha...

julietchun said...

aku pon selalu soh brader timbang siang ikan,ehehehe.

tentangseseorang said...

ko jeles le tuh kan kak?

zonaku said...

adoi! akak ni kan...

mana aci target org cenggitu!


sy kalau bl ikan tp xder orng nk siangkan, mmg kansel laaaaaaaaa


sbb sy mmg x pandai siang ikan....

AkU said...

bajet awek tu xreti nak siang ikan..hahhaa..
>.<

Tijah said...

che ta
haaa. bagus brader tesco tu. dia mmg ada ilmu sains rumahtangga


dr.
tahhh. bukan suh buat episiotomi ke kan? er betul ke ejaan?


ayue
agaknye la. maklom la mahal nak buat kuku tu kan?


tm
yerrrrr. kemain berani ko komplen selepas lama tak apdet kannn? huhuhu


alis
tu ahhh. dah agak dah misti panasnyer kan? kiter jugek yg best berendam dlm sungaii...


jas
skendel la tu kannnn? wah speku tak kesian...


lifesaver
esok akuu nak try ikan kembung. tengok dier nak layan tak.


dalia
agak2 ah kannnn. kalu Q tak panjangg xpe la kot. mentel mak dibuatnyer...


vp
nak best lagi suh dier gulaikan sekali kan. dapat ikan goreng + kobis masak lomak sodap tu. balik tinggal hidang yo... wakakakaa


mama
ikan apo sesuai gek eh? ikan semilang??? biar mengelintin brader tu kan?


di
kalu ikan bilis pun dia sanggup...mmg sahhh! misti skendel tuhhhhh...


heze
err...tapi cam xde la lawa sgt pun. hehe


zeozir
tu ah. akak kalu ikan byk sisik tu salu la suh diorang siangkan. malas nak kotorkan singki kann


aslina
a'ah. keli idop tu aku pun tak reti siang. mengeletek kemain kan?


juliet
hahahaa. misti penah kena carot ngan makcik2 yang Q kat blakang tu


ady
iskkkk. mane adeee...


zonaku
patut ah kemain bekingggg. ko pun sama. wakakkakaa


aku
haaaa. ko kena masukkan kriteria pandai siang ikan utk cari bini dik.

AZANI said...

salam tijah....tescopun q panjang....aku kat seremban ni...oakland....

Catwoman said...

Salam Tijah Lalingto.....

Apa khabar? Ko sihat ke,nok?
Lama aku tak ngendap ko kat sini.

:)

Catwoman said...

Tijah....

Sila la buat aduan kat kaunter aduan.......

Ngehh....33x.

From : Zyma yg tgh ting-tong
:)

kakpah said...

ko sajes kat kedai tu suruh letak notis. ikan kecik2 takleh siang di sini. Bawak balik siang sendiri!!!

ikan akak selalu tertinggal kat tesco. Suruh siang pastu tu jalan sana jalan sini terus jalan ke kaunter. Sampai rumah baru teringat ikan lupa nak amek. gasak kau lah....

Tijah said...

azani
ko buat apa kat oakland tu bang? aku jarang g tesco. salu layan kedai dekat2 umah jer


catwumen
aku? sihatttt alhamdulillah. hehehe.nati la aku ngadu sat lagi


k.pah
hahah. buleh lak centu kan? sian tukang siang tu jonoh nak menjawab kek bos eh capo punyo ikan tu kan?

Mak Su said...

ikan selar.... ? hik hik hik. selar kunen ker... aramak...ayoyo

Tijah said...

maksu
yer. selar kuning yg kecik tu. hover kan? hahhaaa

adibah said...

*nak beratur gak.. nak suruh siang anak ikan..!! hik hik hik!! :D

Tijah said...

dib
siang anak ikannn? yu min cailfish?? oh noooo. siannyer afiq ku ittew. wakakakakak...

~June a.k.a UmmyImran~ said...

Kak tijah, family store mana akak poie tu? Bleh ek tolong siang?kalo centu den pun nak boli ikan kek family store la..huhuhu

Tijah said...

june
family store sikamat. heheh