Mar 21, 2010

untukmu kakpah...

cuti cuti ni kan...
nak mengarang...malas!
so...
tengok gamba je la eh?

terbaik dari kole pilah...
(kakpah sila jeles...)
cendol basten.
ais adalah disagat halus.
gula, santan, cendol sume just nice.
slurppp! ahhhhh!
rojak basten.
pokat.
likat.
sodap.

mi hailam pekan rabu.
perfect!

tu je...
daa...

catz, aku kena blaja carik angle cantik dr ko lah!

25 comments:

putera aftus said...

fuh.. cendol basten.. sedapnya.. da lama x makan.

TotYati said...

alamak sedapnye cendol. menitis air liurku :P

dila~noor said...

kak pah tu ok lagi leh g kole pilah sekejap jer..yg kite kt cni ni.teguk air liur jerla..ahaks!!

Ms.Lilies said...

Nok....ko dah buat aku telan lio byk kali ni...harus ko carikkan utk aku...aiyokkkk

xiiinam said...

'KakPah.....jangan tengokkkkkk!' kataku menghasut sambil memintal2 hujung tudung....menahan berahi....

adibah said...

Jah, mi hailam pekan rabu = Alor Setar?? Aku kepingin mi hailam nih.. serius! Kat KL aku taktau nak carik kat mana.. yang kedai siam punya adalah sadis sekali.. :(

kakngah said...

cili joghok tu..
terbaekkk punyo...

Lazyf... said...

kak, rojak mee sobolah pasa basah pilah laie sodap....huhuhu

afiq said...

sodap weh cendol tu

ashley said...

Jah,
ko nak declare war ke dengan kakpah????
alamat le tadika aulad jadi kelas masak memasak kannnngggg...
habis cikgu kena kerah masuk dapur...
aiseh mennn

Mak Ton said...

isk...
lapar seh nengok mknan nih...
cendol pilah tuh yg kek mano ek?? kek basten tuh mmg dio satu yo yg meniaga cendol eh...

Nizam.Ariff said...

kak Jah,
Kalau ke T.Intan, cuba rasa rojak Mastan Ghani pulak... jangan lupa taw...

al-lavendari said...

pekan rabu tu kek mano ? sebelum pekan khamis kek batu kikir tu ko ?

kakpah said...

EKAU MEMANG JAH!!!!!!!
Dah tau balik pilah bolikanla agak duo tigo bungkuih cendol tu..
Peh tu singgah hanta kek bangi ni.

Moleleh aye lio ai tau!!

(Tajuk kan main gempaq. Bololah datang ko sini)

~Kak AZZ~ said...

akak tak koco tengok cendol dgn mee hailam tu Jahh... sbb kurang suko..

Tang rojak tu yg tak tahan tu... Rojak kek salak lagi sodap tekauu... Bilo la nak balik Nilai ni... huhuhu...

*Tak hengat lak namo kodai kek salak tu... ekekeke... (bgtau awal2 sobolum Tijah tanyo...haha...)

Tijah said...

putera aftus
kannnn? tengok akak amek gamba aritu dan dan kasik diskaun 20sen. ceitt!


totyati
kena lak tem musim2 panas ni kan?


dila
kena la carik resepi buat sindri jawabnyer. hehehe


mimi
aiyarkkk! sori nok. hahahaa. err...agak2 kopitiam bawah opis ko tu ada jual tak nih? heheh


cklah
kehkehkehhhhh! metua lalu pun tak nampak kekdahnyer. sedap giler tu


dib
kat sbn takat ni ada la satu. pilah ada satu. tapi kat KL aku pun blm jumpa lagi nok. cari jom?


k.ngah
iyooo tekauuu. osah sodap eh masam, masin, manih cukup sipat lahh...

Tijah said...

lazyf
yes yu ar korekkk! tapi sbb aritu dah kenyang makan cadang nak pekena next time plak. org panggey mi berahim tu kan?


afiq
tu baru tengok ko blm rasa lagik. ais dia kan...cendol dia kan. ala2 melt in yor maus gittew. pergh!


k.ash
hahahaa. yo la. k.pah asik tepek gamba makanan je sejak dio ado kemera canggih ni. mano sey buleh tahan.


makton
iyo. yg kek basten tu. kodai mamak tu. dio sorang yo meniago cendol kek situ. mintak plain yo. kok dah campo2 jadi tak sodap.


nizam
mastan ghani? yer insyaallah. dah seb dlm hp dah tu. nati sok2 blk penang bleh singgah kan?


al
hahaha. pokan rabu dekat sebelah pasar pilah la bang. depan kedai tu ada kedai jual songkok.kalu singgah tanya org situ tau tu.


k.pah
yes!yes!yes! mmg sajo lotak tajuk centu biar mendobut akak datang. tu la...sapo suh tunjuk2 gamba eskrem aritu. sey dongki nih. kehkehkehhh.


k.azz
salak tinggi ko? haa...tompek sey melilau tu. tang mano gek eh tu? taman apo? kek pokan kocik area cimb tu ko?

Erna said...

jah,..buek marah kakmpah yo ni...dapek nengok gamba yo..

Tijah said...

k.erna
hahahaa. sajo yo tu. tapi ni mmg best kak. try la sekali kok poie pilah tu.

Lifesaver said...

pergh!layannnnnnnnn

shija said...

wahhh!!sodapppp ehh nok!!sok2 balik nak ajak aji usop mo sazah lepak pilah lah..lamo tak makan cendol pilah mo mee berahim tekau..

Tijah said...

lifesaver
tak tingin ker? hehehe


cija
iyooo. tapi mi berahim dah cair la skang ni. tak macam jaman2 omakapak eh ado mabghin. keledek naik hago ko gek eh kan?

catz said...

ko punya pasal la smlm aku pi menyendol.
tapiiii...cendol aku ada kaler-kaler merah..
ko ado?
hahahahhahaha
(ketawa kekejian).
ke ke ke.

Tijah said...

catz
adoooo. buleh mintak upon rikues. tapi biaso la. mak kan less is more konsepnye kannnn? wakakakaa...

membalas ketawa kejian jugak

bibie_boodyn said...

kepilah yo x nk makan cendol punyo pasal!!montang2 jalan da luruih!!