Mar 29, 2010

monday yg sgt blues...

  • sweater? checked.
  • air mineral 2 botol ? checked.
  • cap? checked.
  • baju/sluar/spender sepersalinan? checked.
  • towel kecit? checked.
  • makanan (roti/muffin/nugget)? checked.
huwaaaa! sedihnye...
1st time bejauhan dgn cem...
dia ikot skolah ke zoo melaka hari ni...
lawatan sambel belajar uolls...

owh!
emosinya saya...
kenapakah feeling pagi ni...
seperti menghantar anak ke PLKN saja rasanya?

semoga dia selamat pegi dan balik...
.

51 comments:

hantumakan said...

anak aku nak pi muzium roti hi 5 ujong bulan.. tisk tisk.. dah omak totap jadi omak juer tijah

catz said...

cemmmm,
nak ikottttt!.
huwaaaa..huwaaaaaa....huwaaa.
nak ikotttttt!!!!!
(nangis sambil hentak-hentak kaki)..
uwaaaa..
nak itot!!!!

HaNa NyoTa uHArA said...

laa kak.. asal ko emo? .. dun werii cem mesti balik punye..kasi chance kat cem bekawan jap kat zoo tu..;p

putera aftus said...

baru pegi zoo tu..

KV said...

oh jah, rasa nya aku pun akan mengalami simpton sebegini nanti. Hua hua hua

F A R Y N said...

tu tandanya kena menambah baby lagi tu...ahahaahaha

♥ dak pink said...

wah, cem suda bujang. jalan2 tanpa makpak. haha.

=p

sabar la kak, kang cem bawa balik rimau sekor tok akak ea.

h a n i e said...

haa....bila nk menambah baby lg kak?




:P

k.e.r.i. said...

kalau ada anak pompuan nanti konpem tak kasi kawen.
haha

Hazzel said...

kak tij, apa lagi! polo la bus tu naik keta sendiri! perati dari jauh jek. nnt cem marah! hahahhah ^_^

kakngah said...

beso la.. naluri omak..
adam yg godang tu pn hrtu g camping den siap riking blk tompek eh.. risau oooo...

Hezesuze said...

aduss!! ingatkan pegi zoo kt KL nie..bleh arr sedeh jap uols...

alaaa ptg kang balik arr dia...huhu entah2 cem lagik suka berjauhan seketikan ngan mommynya...ahaks!

PUTUBAMBU said...

Cem, omak kau emo dik..hehehhe

dia balik karang..
kompem pot-pet pot-pet mulut dia bercerita macam2..
tak larat nak layan nanti..

selamat pergi dan selamat balik ye Cem..!

Ms.Lilies said...

mula2 aku ingat ko yg nak gi mana2 nok...hehehe...

aku dah rasa tu time nak beranak 4 thn lepas....aku post syira balik perak awal seminggu....ari2 bergenang air mata kat tipon hahaha

tasekM said...

hani, yu jgn gegatal nk menanya soalan gitu gaya. nak kena siku perut...?

eh! apsal aku plak yg genggarang nih...? hehehe....



.

kakpah said...

sapo tak sayang anak oii....

anak akak yang dah bosa panjang tu ha kok poi mano2 kombang kompuih porut kek eh..

selamatlah tu insyaAllah...

Tijah said...

dalia
hui best tu. kalu dapat bawak balik barang 2 ketul bleh buat bread pudding tu kannn?


catz
talehhhh. anti taleh itot. anti pegi obesi tak ajak titer ponnnnn...


hana
emo aaa. mak dier pun nak gak tengok minatanggg...


putera
blm masok asrama lagi ekk?


kv
coming soon. coming soon beb. heheheh


faryn
lalalallaaa. tak dengar...tak dengar. wakakakka


dakpink
lepas ni dengar skolah nak pegi aquaria plak. iskkk...

eddie dewanaga said...

sebok kak ungku nak nganta anak masuk plkn, lu pun tumpang 'majlis perpisahan' ini ye...

Azuan said...

aku takde anak...checked hihi

Tijah said...

hanie
hepppp. hepppp...soklan apakah ittew?


keri
lagi la kena cepat2 kasi kawen. ingat senang nak bela anak ppuan ni. heheh


hazzel
cam citer papadom plak kannn?


k.ngah
huiii. camping lagi la kan? kena overnite lagi tu...


heze
takk. zoo melaka nok. zoo kl aku dengar minatang dier byk yg dah cam nak mati. huhuhu


putu
kehkehkehhhh. fes time dik. ape bleh buat...


mimi
tu takpe nok. etlis anak ko dah tentu selamat ngan mak ko. huwaaa...apa la budak tu buat skrg agaknye nihh...


tm
kannnn? aku stuju ko genggarang tu. ko siku perut. aku siku dahi amacam? wakakakaa.


kpah
dah bosa panjang laie payah jago eh kak kannn? sbb langkah samo akal eh laie panjang...

kucingorengemok said...

day trip je kan, ke anak ko tidor zoo? hehe... gurau, harap tidak sensitip berpanjangan

Tijah said...

eddie
tu la tu...beza anak wa takde bawak baldi jer. huhuhu


azuan
ada pun anak tekak je kannn?? huhu

Tijah said...

kog
kalu anak aku tido zoo...petang ni jugak aku zass melaka check in mana2. kehkehkehhh

Dayah said...

Salam Kak Tij,

Bestnya cem.. nak itot gak..
Dah besar.. x ada pun lawatan sambil belajar lagi.. nak jgk.. sapa rajin nak buat.. *sambil angkat kening*

||alis|| said...

alalala...
kak jah.. tuh baru zoo..

kemarin gigih kata nak hantar dia jadik pilot atas laut.. caner tuh?

adik aku selang 3 bulan baru naik darat.. tuh area ganu jer tuh kak, kalau dubai ka china ka.. mahu 9 bulan.. haduiii.. sesuatu harus dilakukan dengan segera nih.

(baca: 'sesuatu' itu.. i let you and readers decide ok :D)

Yunus Badawi said...

aku ingat nak tanya soalan mcm hanie tu tapi takut ko dan tasek siku aku atas bawah. Jadi aku tukar soalan:

Nape ko siap bawakan spender lebih utk CEM tu? Takut dia terkencing dlm bas ke? hehehe

julietchun said...

aku ingat korang nak gi piknik,hahahaha.

Tijah said...

dayah
jom la buat rombongan ke stadium bukit jalil lepas nih. hehehe


alis
sesuatu?? kawenkan dia kah??? err...aku ada adik ppuan. wakakakaka. tetiba promosi


yb
saja kasik spender lebih bang. mana la tau kang kot panas belengas sampai petang. hahhaa


juliet
takkkk. dia je piknik sensorang...err...ngan kengkawan

NenekPenne said...

mcm tulah kalau dah jadi ibu kan?

Tijah said...

nenet
ye la. ni tgh tak tentu harah dah ni. over ek mak??

ashley said...

jah, jangan risau..ko rojer je TM tu suruh tunggu kat depan pintu besar Zoo. dia sanggup punya..
gemini kan sayang kan anak gemini!! ha ha

ashley said...

anak mu anak ku jua...he he

Tijah said...

k.ash
aku baru esemes tm tadi kak. dia kata apa tau..
"alaa..anak ko bukan pegi ostrolia'

wakkakaka. kejam kan jawapan dia??

AdiHana said...

kes dah lama x berdrama air mata la nih kan?

saje feeling2 over akak ni taw..

DrSinga said...

sekolah yang sangat ngelat!!!
buat trip hari Senin...!!!

h a n i e said...

kak tijah & kak tasek......

nih geng sivaji jugek ke ape nih.. garang kemahen...

hahahahahaah!!

geraugebang said...

ha ha ha...apa lak ceritanya si cem bila balik nanti.

AkU said...

paham sis..perasaan tuh..waaaa..
erk..

Erna said...

jah..o.k lah tu..akak dolu2 tak lopehan doh selagi tak sekolah menongah..dari meraso apo yang jah raso tu..baik tak usah...sanggup akak bawak sendiri lopeh tu,...

al-lavendari said...

biarlah budak tu bebas sekali sekala dari jajahan awak !

Tijah said...

adihana
hhehee. lama tak cuci mata kann...


dr.
kehkehkehhh. nak buat jumaat kang penjaga zoo pegi semayang la plak.


hanie
yerrr. dushhh! dushhh! (amacam senak takkk?) huhu


k.gerau
ada...ada byk citer klakar. ini mlm x sempat nak mengarang la plaks. heheh


aku
misti dah pegi kusus parenting ni kannn?


k.erna
kan kak? sey maghin rombongan dokek2 umah yo. umah kek sawah lebar. poie rombongan kek kilang ghuti azan kek dioh. cehhh!


al
tu la tu. cikgu dia kata cem hepiiiiii sesangat bang. mcm la selamo ni bejln ngan mak eh tak hepi kan? huhuhu

MrMiEZ said...

Ala.. Lileks la..

Cem pegi buat menda baik. Melawat die nye long lost fwen. Nak arap kak jah bawak, emmmm... Hampeh. Asik bawak gi tesco ja..

Merapatkan silaturahim..

Kahkahkah...

Catwoman said...

Salam Tijah.....

Alaaaaa Zoo Melaka je la....bukan nya Zoo Uganda. Melaka tu dekat je....ko pekik nama Cem, boleh dgr sampai Alor Star tau, nok.
Cem kan big boy.....kasik la chance kat dia utk independent, Tijah....

:)

KAKTINY said...

poodddaaaahhh ko tij.. setakat zoo melaka.. beriya jer ko punya sadis....

esok cem kawen, aku tak tau ler camner ko punya melalak.. hahahaha...

(ntahnyer, ko follow belakang bas tak??... ye tak.. ye tak??.. kahkahkah)

ferra-ri said...

anak sorang mmg mcm tu jah. cuba kau tambah koleksi.

J@J@ / Bini The Rock said...

alahai Kak Tij...
sian pulak di tinggalkan anak...

nak nyanyi dendang perantau la rasa nih!!

hehehehhe!

shija said...

risau kanz bilo pikir anak ngko poie tompek jauh2 niek kan nok..acu pon gisau tekau..kok bwk cem/nuyin poie giant yg dokek tupon acu pogang tangan budak tu kan main kuek doh..sampai ghimeh budak tu uolls..kan apo!takottt telopeh tekau..wuiiish..jgn memain bwk anak owang jenjalan uolls..kok telopeh kang apo nak dijawap kek mak ayah atok uwan eh...huhuhu..sooo scaryyy tekau...

tentangseseorang said...

biaso la tuh kak. ehehehehe
even ada org siap ambil cuti. anak naik bas sekolah. dia nak kereta follow. ehehehe

Tijah said...

miey
dia boring tu. bukan tesco...family store kat area umah jer.


ketwumen
kau ingat aku tarzan? wakakakak


tiny
mana ada aku folo. tapi 1 hari aku xleh buat keje dok pikir dia. hahaha


ferra-ri
koleksi anak ko...koleksi abah eh? wakakaka


jaja
mau menjejeh air mata dengar tu kan?


cija
iyo tekau. tapi anak den kok ilang dlm kodai tu...kau cari la kek bagian yogurt drink. misti jumpo punyo. situ yo salu port eh ngendeng2 suh bukak nak minam kek situ jugak


ady
sapa tu? sapa tu? hahahhaa. ni misti omak budak yg poie plkn tu kann?

Eliza said...

ibu misali cam kiter mmg camnilah jah oi.. ckit punyer hal pun dah emo n risau.

Padahal dorang eppy go laki jer jalan ngan kengkawan.

tentangseseorang said...

tetentulah bukan.