Apr 10, 2010

lawa?

keje akak kan...
hari2 jumpa org...
ye lah...
dah nama pun marketing kan?
(tafi vukan matilevel oke!)

maka itu...
mmg byk la jenis2 org yg akak dah jumpa...dah tengok...

ada tu...
muka lawa...
body ngancam...
bumper/spoiler buat jantan tatahan...
sesambil buat presentation/discussion dia ngadu...
dia sunyi...
tak ramai yg nak bekawan...

kongklusyen : muko lawa tapi molot cam lahanat. sapo tahan kan?

ada tu...
rupa tak seberapa...
body pun tak berfigure...
biasa2 je tapi manis tetap ada...
ada raaaamai kawan...
baik laki baik pompuan...
mcm centre of attraction...
mcm kilang gula di shah alam...
bekapel...putus kejap tup2 pastu ada yg lain.
tak sempat abes edah konsepnya.

kongklusyen : apa ada pada rupa. takat muka lawa tatahan lama. hati/perangai/mulut baik jugak disanjung org.

tapi kalu muka lawa, perangai pun lawa...lagi bagus! tu bonus la kan!!!

53 comments:

kakngah said...

muko tak lawa xpo jah.. janji hati canteeekkkk!!!
dan....
bdn xdo bau tungkik... hihihi!!

||alis|| said...

jumpa jugak yg 1st group nih..

plus jenis gediks!

tapi...
kiter 2nd group kan kak..kan..kak TM pon sama.. jom!

kakmimi/kakjuliet, mahap.. tak dapek... nih ahli ajk berwajib jemenai kelab kekdahnya :P jgn maraa naa.. :)

Yunus Badawi said...

ko jenis yg muka lawa perangai pun lawa. Patutlah jadi centre of attraction mcm kilang milo kat Rembau tu hehehe

tasekM said...

alis!

ko pepandai je kata aku tak lawa, kan...? ko nak penyapu ke penyangkut baju...?

hahahaha....

:p




.

~Kak AZZ~ said...

wahahahaha....
patot la somacam yoo....


teruk na bona koo mulut dio tu Jah... jenis cmno tu... suko maki or suka buruk2 an org...

entah la, susah nak komen... huhuhu.. sobab mulut akak kdg2 jahat gak... depend on situation la... huhuhu...

F A R Y N said...

ya betul tu kak...

Ms.Lilies said...

ko silambam je nok bg dia x cantik ...sok2 cantikla mulut dia tu ahahahaha....

p/s:alis...aku majuk aaa camni

al-lavendari said...

ada satu spesis lagi ... muka dah lah tak lawa perangai pun tak semenggah .. ni nak kata apa ?

mamarempit said...

huuu...tk tau nk komen....

kalu buleh den nk muko & bodi lawa...mulut manis...tp..

tang muko & bodi tu...malas nk pertikai....hadap je..redha....

mulut tu...kekadang terpakse melazerrr....sbb dh tk tahan asek kono tikam dari belakang...camno tu jah

Hezesuze said...

erkk ko kategori mana noks?? mihahaha

catz said...

err..
aku ni kategori apa eh tijah..
hahhahaha...
aku baru jumpa gambo kita dating sama salim..sembunyik dlm memori kad yg terpelanting di sudut lemari..
kang aku wat entry .
:)

Tijah said...

k.ngah
botoooo tekauu. kok tungkik pun takpo buleh pakai rekzona.


alis
hahaha. gedik lagi la tatahan kan? jemenai ni kekadang molot cam haram gak tapi kena tengok time la kan. bukan sentiasa mcm tu


yb
pergh. ko kipas aku ke tu bang? ok la. ok la. minggu dpn kita deting. kahkahkahhhh (matik la carlos baca kang nih)


tm
wakakakkakaa. a'ah la. baru aku perasan. weh alis. kita grup ke-3 la. kan tm kannn? hhaha


k.azz
ontah la kak. kekadang kito buleh tahan. tapi sampai bilo kan?


faryn
kalu ada bulu dades. tu bonus tak? hahah


mimi
tapi aku tak rasa molot dia akan cantik nok. dah lama na dia cenggitu. dah immune. hahaha


al
wakakakakaa. tu lagi parah bang. apa kata kita campak je dia dlm gaung kat bukit putus tu...


mama
kekadang mmg kena gak melezer. tapi kono man man la kan. kok setiap maso melezer nyampah lak org


heze
err...ni yg malas nak citer nih. hahaha


catz
alamak. sila crop gamba mak oke. mak kan pemalluew. plissssss. hikhik

kakpah said...

muko lawa porangai buruk ....
muko buruk porangai pun buruk..

aih... sabau je lah.

setan mosti molalak kalau somo orang kek dunio ni baik2 belako.

Daun Bidara said...

ada orang kata, ala.. perangai boleh ubah apa, muka tak boleh ubah, mau je daun lempang dia jam tu juga

mugiwara said...

yap!
angkat tangan.
undi yang kedua~

adibah said...

spoiler betul kategori pertama ittew!!

ish ish ish..


*bekapel...putus kejap tup2 pastu ada yg lain.
tak sempat abes edah konsepnya.

uhuk! uhuk! uhuk! *tebatok plak..!!

Tijah said...

k.pah
2-2 pun tak semonggah kan kak? yg buruk muko buruk perangai tu elok locut mo batu tu.


daun
tapi kalu perangai dah jadi sebati...tu yg susah tu. dah jadi taik gigi. hehe


mugi
bagus. bagus. mana ko menyepi wehhh...


dib
uhuk uhukkk. weh. amacam dah cakap lom? heheheh

h a n i e said...

tapi kan kak..kawan kiter kata...bior mulut mcm longkang dari perangai mcm hanjeng..

KAKTINY said...

apa pon tij.. yg penting..
ko tetap maintain "TIJAH LAWA".. tak sapa buleh challenge.. hehehe...

tujuhhariseminggu said...

bila baca last line tuh, terasa pula saya.... hehhehhee... <--- larikkk..... :p

adibah said...

Jah,
aku dah text kawan dia.. confirm line clear!! (well.. at least sudah mula the 1st step kan..huhu)

Yunus Badawi said...

termakan jugak ko pancing aku ni hehehe

ok hari apa ko turun KL? Nanti aku cuba freekan schedule aku.

psst - carlos tak baca blog ko kan? ngeee

julietchun said...

nasib baik kawan2ku muka lawa dan perangai pun lawa :P

HappyIrfa said...

salam kak tijah..
lama tak komen blog akak.
rindu nak baca celoteh akak.
kim salam kat cem yer

Dayah said...

Salam Kak Tij,
Muka tak lawa apa kesah, kurniaan Illahi terima seadanya. Jaga baik-baik jgn pandai nak merubah pulakkan..
Mulut mesti cover baik punya, dah beli insurans ke nak meleser orangkan..
Kalau hati bersih insyaAllah luaran akan cantik punya, iyer kan kak. Mcm mana nak hati bersih amalkan semua rukun Islam yang 5 insyaAllah. Tapi amal sahaja tidak di lakukan penambah baikkan tidak bermakna juga, pesanan buat saya juga ni kak. Selalu lupa, adeh.

AkU said...

Yang penting..hok dale tuh..buke hok luo..

Yunus Badawi said...

tumpang lalu: juliet
ko citer pasal kts ke? hehehe

ko pun lawa jugak mcm kawan2 ko tu

iina said...

Jah.. den nak yg sedang2 aje.. yang biasa2 jek.. senang cite..

joegrimjow said...

kecantikan hati tu yg org tengok

crazy_labelle said...

rse nye ketegori 2 tu diorg pndai ngorat... pndai layan lelaki... suke msg2... gedik2... bukan la jalang, tp jenis pndai melayan lelaki...

ak rase je la... huhu...

Tijah said...

hanie
tapi kalu hari2 ngadap longkang pening paler gak dik ngan bau busuk dia tu. hahah



tiny
khannnn? wakakkaaa. matik la mengaku cenggitu tu..


7hariseminggu
baiklahhh. akak kasik can dikk. hahha


dib
bagos! bagos! sila update next step ya? err..yg 50-50 tuu...


yb
carlos baca bang. tapi takpe...dier tau aku setia. wakakaka


juliet
err...termasok aku kan tuu?


irfa
salam dik. sihat? kite pun rendu kat awak lama x komen sini.


dayah
yer. sama2 la kita ingat mengingati kan?


aku
amboi banggg. sempat ko mengayat anak2 dara tu kat sini kan?


iina
yolah. kito manusio biaso kan? elok amek tetongah


labelle
uishh. maksud akak tu...laki/ppuan sama2 suka kat dier. kira cam...org senang berdamping la...

faiz said...

betul jah..kalau muka lawa, perangai lawa...laaaagi la lawa tp kalau muka cam jahanam..perangai pun cam jahanam....jahanam terus la haih...

green apple said...

perangai lawa,
muka lawa,
tetek boleh tahan.


konfem 10K dalam tangan.

jo said...

puji ai pun sampai masuk dalam blog.
malu lah!auww~~

Cikpid said...

muko lawa..perangai pon lawa..

Auw...macam cakap psl i jek kak jah nih.hahahhahaha..

AkU said...

erk..ble mse lak akak??
huhuhu..
=-=

Yunus Badawi said...

rajin carlos baca. Emak Adam jarang baca.

MimpiLaila said...

den raso den kategori statement ko yg last sekali tu***ahakss***

cikhajar said...

kak tij.. kawan saya kabo.. pangai buruk takpa.. asal muka cantek.. ini kerana perangai bulih diubah kemudian..diasuh perlahan2.. tp muka taleh.. takkan nak buat plestik serjeri...

ztzett said...

hmmm.....

beb,

saya rasa pendapat ini adalah subjektif, bergantung kepada sejauh mana baiknya pemberi pendapat dengan subjek.

Contoh: macam Tij dan saya.
Saya dan Tij adalah kawan baik ("baik" kan kita? ;P), sudah tentu Tij akan kategorikan saya dalam kategori yang last sekali tu kan? KAN? KAN? KAN? KAN? KAN? KAN? KAN?

*pengsan*

Wanderer @ Pengembara said...

muka lawa+ busuk hati = reject...
muka lawa+manis+baik = aku nak....

Nizam.Ariff said...

Ah! baru aku tau, aku tersepit di celah antara kedua-dua jenis tu...

Aku lelaki.

ashley said...

aku nak senyummmmm jer...
.
.
.
tak tahan laaaaa!!!

Tijah said...

faiz
terus masok neraka jahanam paling basement kan?


d
wahhkahakahkahhhh. lebih nokkkk. lebihhhhhh 10k pun blehhh.pun


jo
yolah tuu....hahhaa


cikpid
yolahhhh. den kasi can laaaa kann


aku
ada la...sekali tu. huhuuh


yb
carlos salu je baca. tapi dia tak penah komen...


lela
tapi jgn update cenggitu kat fb tawwwww. nati loyo. hahaha


hajar
tapi kadang2 ada gak perangai yg dah makan taun xle ubah2. hahaha

Tijah said...

zt
err...ye. mmg subjektif jer isu ni. dan anda boleh pilih jawapan anda sindri. err...kita pun nak pilih 3 tapi kita taklawa mcm mana yer?


wanderer
tapi kaluu busuk ati tapi lawa + gebu + putih...nak tak? hhehe


nizam
kehkehkehhhh. dah agak dahhh...


k.ash
wooooo. ni dia org yg bz men kamera baru ni ehhhh? update kak oiii...

A.I said...

terhina aku ngan statement si D! aku takde tetek :(

Tijah said...

ai
wakakakaa. apa lagi...
suntikkk aaaa. hahahah

ztzett said...

Lah? abis aku pun tak lawa gak...camana?

Habis?? tak boleh la ni?
tak bolehlah kategorikan diri sendiri dalam kategori ke3 lah ni?
alahaiii... hmmm... sedey!...

err...takpe2...kita perasan2 lawa je nak?? (huish!!! nak jugak kannn??)

Tijah said...

zt
hahaha. abes ko rasa sapa paling lawa? cer citer sket kat aku nih? hahahahaha...

ztzett said...

beb...
itu kita kena tanya mirror mirror on the wall le..

Tijah said...

zt
hahahahaa. ye la kannn? aku suka mirror yg bleh nampak badan kecit

riana ahmad said...

salam kak tijah yg hawwwt,
curlast statemnet tu..apo-apo pon biar laie mulut manis cam madu katanyer!!

au revoir!

Tijah said...

riana
kalu komplit pekej lagi bagus kannn?