Apr 12, 2010

pada suatu hari...

klakar tak?
tak klakar kot...
tapi akak rasa cam klakar...

minum...
takat beer tu...
cam teh o ais limau je buat dia...

ngisap...
takat ganja tu...
cam rokok daun je buat dia...

pegi oversea bedua2 ngan pakwe sama2...
tu biasa...

tapi sekali...

"nok! kita jgn makan kat oldtown lagi tauuu"

"?"

"tak halalll wehhh!"


ok.

faham.

betul la tu.

makanan akan jadi darah daging kan?

tapi minuman tak plak ek?

.

62 comments:

HairiAks said...

Hi.. suka membaca entry ni & yang lain2... salam perkenalan... jangan lupa Follow blog hairi k..

Jiejah @ Iza said...

hehehehehehe yampui yampui !!!!

kakngah said...

mnm jd konceng jah..
tu psl la.. hahahaha!!
lu pikey la sndri....

e.l.i.s.s.m.i.e said...

sama spesis laa ngan kawan aku.

hantumakan said...

haaa, aku pun pernah jumpa spisis ni, hehehe..
ni spisis melayu murtad, hahahahaaa..
etlis kan nok dia tak nak makan ayam katok, haha

mamarempit said...

lahabau sungguh budak tu...err..budak ke ???

kalo kawan akak, akak lompang laju2...400km/j

Ms.Lilies said...

minum??
minum dia lalu yo kek buah pinggang...
pastu lalu lagik kek pundi konceng..
bilo nak jd darah daging nok??
lempang laju2 mulut dia weih....

MN Shukri said...

... yg kat atas2 tu xde letak tanda halal jah oi ... tp yg kt oldtown tu ade letak ... diorg menipu! wakakaka...

tasekM said...

ko pepandai je kata dia minum bukan2 tij.... aku punya syak dia minum root beer tu...

hehehe...



.

MrMiEZ said...

Ngeri dik baca subscription kawan kak jah...

sosial abes... hehehe

Tok sah dok kawan ngan dia dah la..

BAD INFLUENCE bukan BAD ROMANCE kak..

Satgi kak jah jadi cam dia plak..

al-lavendari said...

ada juga sikit2 lagi rasa takut akan dosa dan pahala !

h a n i e said...

teringat kes mee kaki katak kat oldtown..

ohohoho...

*geli geleman*

putera aftus said...

haram dia kt daging babi je kot kak..

xiiinam said...

....kelakar!

adibah said...

owh... aku jumpa ramaiiiiiiiiiiiiiiiiiii orang cenggitu nok..


minum + spototo + megnem + damacai + toooootttt dengan aweks/vini oghang.. tapi.. cakap ngan aku "u minum OTWC?? ish ... E471 dalam OTWC tu tak halal.."


kalo aku pitam lepas dengar statement dia, tak salah kan, nok?

Petito said...

huuuiissshhh... jah!!!

dio minum root-beer tuh. ganja tu kan = daun naeem ubek gigi.

poie obersea ngan pakwe tu, dio bawak makwe skali... (kalo oghang philadelpia sobut pak tuo + mak tuo = oghang melako sobut pakwe + makwe)...

moral of the story: mari larrrriiiiikkkkkk!!! hikhikhik :=))

kucingorengemok said...

haha, aku nak kata jadi air kencing tapi dah ada orang lain cakap dulu rasanya... haha, kelakar kelakar

F A R Y N said...

akak,mcm aku taruk dlm entry before this...

minum arak takpe...tapi makan nak halal...

mcm cilako je kan kak?

Yunus Badawi said...

minum jadi kencing hehehe

~0~ said...

pilih yg halal...

NenekPenne said...

klakar laa jugak.....

kak wos said...

klakar jah. klakar.
klakar-klakar jahanemmmm.

Daun Bidara said...

ramai la macam ni sekeliling kita..
kita tak perasan

~salwaredzuan~ said...

sis,

cuba tny dia, daging babi kena sembelih , kire halalan toiyiban tak?>

mamarempit said...

wos...mane ko ilang.....tk rindu kt mama ke??? :D

buyuiazliana said...

terasa mcm entry keagamaan la kak..tp ape ke bangang pale otak dia...minum x pe lak..mkn x leh....ai pernah ckp kt kawan yg mcm ni..."alang2 ko togak air kenc ayai tu...ko lahap je lah vavi tu...sama je konsep kan..?"

A2Z said...

hehe... air kencing setan selamba je minum, tapi bab* taknak makan pulak kan.... heran, heran..

Hezesuze said...

ekekeke
mmg sengal ler org itu jah oiii

julietchun said...

cepatlah dia insaf :P

uji6june said...

pedasssssssssssss ..
kalo tak pedas gak
tak taulah den ..

Desert Rose said...

Wah sungguh berhemah dan warak sekali kawan ko tu Teej,kem salam la kat dia ek, mesti ensem mcam Ashraf Muslim kak kakaka

Tijah said...

hairi
yer salam kenal dik.insyaallah nati kita datg sinun plak yer


jiejah
yamsenggg. yamsenggg.


k.ngah
dio laju yo lalu tak sompek singgah gek eh kan?


elissmie
ramai je org centu kan?


dalia
ayam mati kena langgar ke kan? ini pengikut yah pin kot ni


mama
mak budak dah tu. sian kannn dier?


mimi
tu ahhh. tak sempat nak serap masok daging la kot tu kan?
ko nak tolong lempang sekali tak?



shukri
ye tak ye kannn? kat botol tu xde tulis aaa...


tm


ko semenjak domenjak ni asik nak lawan aku jer kannn?? tanak ah geng cenggini. wakakakaa..


miey
susah gak dik. kawan tetap kawan walupun cara hidup beza. tahan lama pun sbb hati dia baik. tu jer.


al
kalu tak takut langsung lagi parah kot ek bang?


hanie
ewwww. tapi tengok kat AFC diorang makan cam best jer. masak blackpepper. heheh

Tijah said...

putera aftus
kehkehkehhh. pandai2 je dia kan?


cklah
akakkk. dah sihat ko?


dib
mmg patut pitam pun tu. tapi make sure jgn pitam berdua2an ditempat sunyi yer? kihkihkihhh..


petito
mano ko nak larikkk petitoooo. takat pusing2 cecolah mejo makan sime darby park tu takyah la doo. hahahah


kog
kencing kuar sama kaler plak tu kan?


faryn
mmg cilako. mmg rasa nak tunjal2 je dahi dia tem ckp centu kan?


yb
konceng setan tu...


~0~
yolahhh kan?


nenet
klakar kannn?


wos
kau lagi klakarrrr. mana ko menghilang selama ni tiba23 tadi add fb wosss?


daun
dekat dgn kita plak tu kan?


salwa
kahkahkahhhh. bolehh kot. babi 3 rasa.


mama
wos sombong tu. hhhahaa


buyuiazliana
kannn? konsep dia cam alang2 menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan kan?


a2z
bukan sekali dia ckp centu. tu yg klakar tu


heze
yer nok. sengal lagi menyengalkan


juliet
mudah2an. nak kena sound gak dsekali tu


k.uji
harap2 dia baca. rasanya baca kot...


dr
insyaallah. tapi dier ppuan nok. dah ada anak pun...

Penari.Gendut said...

Hahahahahaha!!

EH, ramai je mcm tuuu..tapi mungkin niat dia baik....mungkin dia tanak kasi org lain terjebakk mcm dia kot...MUNGKIN...

(wah, terer tak aku kasi pandangan positif? kasi tepuk lah sikit! HAHAHA!)

J@J@ / Bini The Rock said...

ahhhh!!....

byk dah sya ternmpk & terbaca ttg kaum kita yg sakan melepak kat OTWC nih....

harap2 mereka berubah la kan??

Eliza said...

no komeng..(jawap slang artis2 mesia jap).

KAKTINY said...

ni dh sama cam kes:-
"I tak suka di chop simbol seksi.. I tak seksi - I tau dosa pahala, I tau halal haram.. I tahu hukum aurat!!"
- tapi ambil gambar pakai bikini kat tepi + dlm kolam renang..
kehkehkeh!!.. (adoilaarrr... apa nak jadi donia donia!!..)

Yunus Badawi said...

sebab tu lah dipanggil air kencing setan ya? Pandailah ko jah....

zeozir said...

wahahaa, beer tu air x jd darah daging, kencing trus hilang nok! hahaha, x pe la kak, still ada rasa cam tu gak ok ar tuh cuma part beer la x leh blah. eh betul ke x halal kak?

Huda Ramlee said...

xpe,die ckp tak halal mmg die tak makan..cm kaum kerabat laki I de sorang beria-ia kutuk oldtown tak halal la,guna minyak babi etc,etc,etc...tp hari tu kantoi parking kete kat old town..

zonaku said...

at least ada la gak satu bab dia jaga halal haram......

AkU said...

hmmm..no comment..=-=

faiz said...

tue la jah...aku pun x paham la spesis nie..

geraugebang said...

Jangan ko ajer yang raso kelakor Jah, akak pun raso kelakor gak + geli gelemen ketiak medengornya Jah...halal, haram, haram halal...he he he.

dude said...

tahu takpe.

Tijah said...

alia
klep! klep! klep!.sadenli mak insap dgn ostajah berceramah nihh. heheh


jaja
yer. insyaallah. temasok la saya sekalik. tapi kopi dia setap aa. huhuhu.


eliza
kehkehkeh. cam melodi plak kan?


tiny
ezekli nok. saya tidak seksi. cuma mementingkan keselesaan saja. huhhu


yb
iyo bang. setan pun ada pundi kencing ek?


zeozir
tu yg konfuse tu. tapi cam xde plak kuar paper. ke ade? aku x tak baca?


huda
kahkahkahhh. ntah2 siap tapau kannn? mana tau...


zonaku
satu tu je la. heheh


aku
misti baru blk dr otwc tadi nih. hahahaa. kantoi.


faiz
asal boleh je becakap kan?


k.gerau
susahkan? bancoh kopi dr umah je la senang skrg nih.


dude
iyerrr...lama x nampak?

~Kak AZZ~ said...

akak ponah gak ado kawan cmni Jah... Bilo kito ckp air tu haram, nnt amalan ko 40 hari tak diterimo... Lopeh tu apo tey dio kato balik... Kalau cmtu dalam masa 40 hari tu takyah la buat amalan apa2... sia2 je buatpun sbb bukannya diterima... Pehtu dio tambah laie... yg jadi haram tu kalau minum sampai mabuk...

adehhhh......cmno tu Jah... muko leh tahan ensem... tp stetment laie ensemmm.... huhuhuhu....

Tapikan, donga cito skang ni mamat tu dh jadi org dah... Mujur dio dapek bini yg tau camno nak hendel dio... alhamdulillah..

~Kak AZZ~ said...
This comment has been removed by the author.
ztzett said...

beb...

aku rasa rasa la kan...

masa dia minum beer, makan ganja etc...masa tu dia belum insaf. Tu kira citer dulu2. Tak baik ungkit...

sekarang dia dah insaf...
hmm..or at least cahaya keinsafan tu dah datang sikit2??

(waahhh!!! bersangka baik kan aku?)

Nizam.Ariff said...

Dia dok dalam hutan rimba 'batu', Jah.

Hari hari dia dharurat nak makan.. tu sebab dia hentam segala kut...

||alis|| said...

dari makan punca segala.

kalau nak selamat laa kan..jgn sebarangan. check label halal bebetul. kalau kat selangor, logo halal jakim jer yg boleh masuk/makan. negeri lain belum lagi nak enforce, yet.

logi2 yg lain cam logo halal asia pasific segala mak nenek, jgn masuk sebarangan. ada jugak logo halal yg main kopipes. logo tipu. logo halal yg jawi jer lagiii laaa jangan makan/masuk premis dia.

carik kat web JAKIM, browse logo halal mana yg boleh guna pakai. ambil sedikit pengetahuan pasal yg nak makan nih akan masuk dlm perut.

mmg dah lama aku peratikan, pasal bab makan ramai yg amek remeh. steamboat/seafood org "dia" yg usahakan, org "kita" plak ramai yg tolong memeriahkan. jumpa kedai vege org "dia", org kita boleh order suka2 hati. yg masak? org yg datang dari "sana".

hmm.. mmg makan/minum nih jadik darah daging kepada keturunan. jadi berjaga2lah laa yer :)

nih cecara org yg deal logo halal secara direct beri pandangan/nasihat. sebenarnya org kita boleh terima apa jua tapi harus berlembut, jgn alih2 terkam, kalau terkam aku pon boleh terkejut! maaf kalau ada yg terasa, peace :D

tentangseseorang said...

heh biaso la tu kak. sama cam ko suruh dia makan daging babi. mati sekerat dia kata haram. :)

Tijah said...

k.azz
lopeh tu dah mabok2 balik umah siram lak bini mo cuko gotah kan? osah bangang eh...


zt
yer. aku tau ko mmg baik sangka. hehehehe. eh. tadi aku minum tempat aritu lagi. tingat kat ko weh


nizam
hehehhe. dia patut jadi komando kan?


alis
betul nok. insap plak aku baca komen ko nih. ok la. lenkali kita makan kat kepsi je la kan? tu dah tentu sohih halal kan? apa2 pun sapo makan cili dio raso podeh kannnnn???


ady
pogang anjing ko kan? samo la hukum eh tu...

AkU said...

OTWC yg kat Bangsar tu ek akak??

~Kak AZZ~ said...

errr... Jahh... yg siram bini mo asid tu bukan kawan akak dohh... tu tak tau la sapo punyo kawan... hehe...

PUTUBAMBU said...

hahaha..!! kelakar betul...

DeeDee said...

hahhahha.. i likeeee.. :D

Huda Ramlee said...

aku tambah lagi kak jah..alasan die dlu oldtown xde logo halal, skang dh de...blaja bertgkt2 _______ pun bertgkt2 (sila isi tmpt kosong)...huhu...

ztzett said...

3 gelas lagi ke? hehe...

hmmm..nak2 bercerita mengenai keinsafan ni kan. Ko teringat aku, sbb temtu aaa ko first time sejak 17 tahun lalu nengok aku cenggitu secara LIVE kan? Theres still room for improvement kan? Im still workin on it...sikit2 lama2 jadi bukit kan....bolleh? hehe...

Tijah said...

aku
tak dik. dia kata otwc secara general kekdahnyer


k.azz
hahahaa. dah tuo2 pun tak insap laie tu kan?


putu
caner nak cakap tu kan?


deedee
sapa mkn cili dio raso podeh kan?


huda
hahahah. aku tau nak tambah apa. B to the infinity kannn??


zt
yer. past is past la kan? semlm adalah sejarah gittew. kita tengok depan terus je la

AkU said...

OWTC tu pe ek??

Tijah said...

aku
otwc ler...old town white coffee ittew