Apr 1, 2010

lived happily ever after...

sejak balik dr zoo ni kan...
asik bagi kuiz je.

"mami! mami!"

"yep?"

1.
"what are the animals...wif 2 ears, 4 legs, a mouth & a tail?"
"tiger?"
"salah!"
"abes tu?"
"lionnnnn"

2.
"ok. animal apa...ada fin, tail & can swim?"
"mami tawuuu! fish???"
"salahhhh! dolphin laaa..."

weyyyy!!!
ko ingat senang jadi makkkk???
.

49 comments:

zeozir said...

ahaha, gler ar kak, bukan stakat jd mak malah kaunter pertanyaan hikhikhik

S.I.D said...

mencabar sungguh~

kakngah said...

den br tau kek zoo melako ado dolphin..

Erna said...

jah..golak akak baco ee..pandai dah cem mengono kan mami e..tu baru sorang jah..kalau dah berduo nanyo camtu..kono masok sekolah balik dah menjawab soalan dio..ha ha..

MrMiEZ said...

Die bukan apa kak jah...

Die nak ngetest tahap ketinggian IQ kak jah ja tentang dunia kehewanan je..

Daripada kajian cem, nampak gayanya mami die mempunyai tahap IQ yang sedang2 aje tentang dunia hewan nie...

Kahkahkah...

Ms.Lilies said...

Soklan mencabar weih nak menjawab tu...hahaha...ko kena gi zoo balik nok

kakpah said...

kakpah nak bawak budak tadika poi zoo mei nanti. Jomlah ikut. Boleh monambahkan tahap iq ko tontang animals hehe..

Catwoman said...

Iyo la kan...mencabar nak jadi mak mcm ekau,Jah...
Ado je kuiz yg Cem kasi kek ekau yo.....Carlos tak pulak Cem kuizkan.

:)

kucingorengemok said...

mencabarnya... mcm soalan² kuiz keluarga bahagia singer yang sudirman hos kan dulu... hehe

ElyaElmo said...

ahahahhhhaahh....
kelakar rr akak jwbbb

Kujie said...

hahaha...........anak2
mmg tak terjangkau akal dia org ni

chai n tea said...

hahahaa

detail sungguh
kena kreatip memikir nak menjawab nih

h a n i e said...

x pe kak..
baru la bijak mcm kancil..


hehehehe :P

tentangseseorang said...

ah ko belum dapat teka teki trafik light. mangkuk yang air dia tak penuh. abeh semua benda dia nampak dia jadikan teka teki.

Tijah said...

zeozir
mak eh bleh keje kementerian pelancongan pasnih kan?


sid
amacam nak try? :D


k.ngah
tu yg aku pun tertanya2. nati aku suh tasik pegi check dolphin ada ke tader...


k.erna
jgn sampai kono amek julai paper dah kak...


miey
yer la. cer tanya cenel AFC. konfem mak eh buleh jawab markah penuh


mimi
kan? lama giler dah tak pegi zoo. jom la bawak kekanak pegi sekali...


k.pah
errr...sey tengok enimal plenet yolah kak. cam maleh plak nak bepaneh kek zoo tu. takot kono konceng tikuih pun yo.


ketwomen
takk. sbb ngan apak eh dia kamceng. so takleh cari pasal. heheh


kog
apply pengacara tom tom bak lepas tak agaknyer aku nih?


elya
tatau nak jawab caner lagi...


k.jie
tu ahh. layan je la kak kannn?


chai
bukan detail dik. too general. heheheh


hanie
tapi bagi jawapan "kancil" pun betul jugak soklan 1 tu kannn?


ady
hahahhaah. a'ahhhh. budak tu ghoma bagi teka teki gak kan? sambil2 jln kat pasa mlm pun jadi kekadang tu. kretip sungguh.

||alis|| said...

kalau gitu aku pon nak pospone laa jadik mak orang nih..

hiihihihiiiiii.... (ketawa yg terjangkit dari kak TM)

@yue said...

da tuh..k.tjah smash balik tak..cth..fish n dolphin samooo yoo..ha ha ha...

jgn biakan cem dslubungi misteri k.tjah..

Yunus Badawi said...

Jadi bapak lagilah susah. Tak caya cuba ko tanya Carlos hehehe

NenekPenne said...

jadi mak susah eh? oo tu pasal aku tak ada anak.. :P

KAKTINY said...

aku setuju... bukan senang oo nk jadik ibu... mmg payah nk layan karenah anak..

kang, kalau aku kata dia (anak) salah... sure dia jawab "ALAH.. IBU YANG TAK TAHUUUU!!!"... grrr grrr grrr...

tasekM said...

aku teringat MC kecik2 dulu...

"snail tu apa? - MC.
"siput babi" - aku.
"tak baekkkkkk cakap babi!~"

pulakkkkkk....




.

DrSinga said...

dolfin bukan fish tau Cem!!!!

PUTUBAMBU said...

hahaha..!! kelakar betul..
kono eh omaknyo sobijik..!

mencabar botul soalan dak cem ni..

momguess said...

jadik bini lagik susah jah oiiii!!!
ank boleh gak kite sebat2
kalo laki???

Tijah said...

alis
tapi jgn pospon jadik bini org. rugi. wakakaka


ayue
mano samo dikk. errr. dolpin bukan mamalia ko?


yb
manaaaa. jadi bapak la senang zaman skrg nih. sbb bini dah ramai indipenden. wakakaka


nenet
kehkehkehhhh. tu ayat nak sedapkan hati la tuuu....


tiny
kannn? bebudak skrg ni selain cikgu...blajar kat astro jugak. tu yg mak pun kena sama naik tu...


tm
hahahaha. amek kauuu. kalu selsema babi lagi susah nak explain tu ekkk??? silap2 dia kata ko mencarots.


dr
kann? dolfin tu herbivor kannn??? sbb dier makan rumpai laut kan? hehehehe


putu
cer bagi jawapan berbentok A,B, C ke kan? senang sket...


momguess
laki?? wakakaka. sebattttt jerrrr. tapi lain kekdah dier...

chai n tea said...

ye la kak,

soklan general..

tapi jwpn kena detail
x ke kreatip tuh kan kak

pandai cem ye..pening maknya

tentangseseorang said...

yer kretip. aku tak yang tekanan perasaan nak menjawab. ehehehe

Hezesuze said...

alamak takot plak nk pegi zoo n mandi air terjun skrg nie...ahaks!

gara2 kes din bramboi arr nie....takot siut...huhu

♥nrina♥ said...

persediaan mental dan fizikal amat penting utk jawab pertanyaan diorg ni..

bleh tension dibuatnye sbb dia pk kita bodoh huahuahua...

ztzett said...

hahaha!!
Tijah kena buli ngan anak sendiri..

You go cem!!! (Pergh lama tak jumpa budak bujang ni...bila jumpa dia nanti, nak hi-five aaaahhh...hehe)

@yue said...

ahahah aku yg silap..kalo tak sedaro maro yo lah...wakkaka..

tujuhhariseminggu said...

adus... nanges jap... :p

al-lavendari said...

soalan:

binatang apa yang ada kaki dan sirip serta boleh terbang?

jawapan:

makhluk asing !

Tijah said...

chai
jawapan tak tepat marah plak tu. abes cano?


ady
kahkahkahhh. tak jawab kang dikatanya tak bijak plak kan?


heze
kencen tu bukan kat zoo jer ada nok. kat dlm stor pun ada tu. vahayer kan?


nrina
tu la pasal. kekadang stress kannn?


zt
yerr...ko sudah bersedia utk berjumpa dgnnya? hahahaha


ayue
bau2 bacang ko kan?


7hariseminggu
ko bleh la nanges kejap2 dik. akak ni? huhuhu


al
choiiii. jgn la bagi jawapan cepat na bang...

Wanderer @ Pengembara said...

memang kelakar...memang kelakar.....kelakar yg buat aku tersenyum...bukan ketawa..tapi tersenyum panjang.....sabar jer lah...he...he...heee

Yunus Badawi said...

isteri tak boleh independent sgt. Kalau tak suami rasa tanggungjawab tu ringan aje. Itu yg ada nak pasang lagiiiiiiiiiiiii

Tijah said...

wanderer
mekasih. awak suke? kita pun suke. hehehhe


yb
ko brani bang?? aku ngadu ngan kakros. hahah

AkU said...

wahhhh2..cute nye soalan anak akak..clever boy..ke gurl??

Tijah said...

aku
anak aku boy. mak dier ofkos la gegirl. pon kiut jugek. wahhh kahkahkah

AkU said...

cute ek mak dier..ok la..ok la..cute la gak..hahaha..

Tijah said...

aku
awww...hahaha

shija said...

cayangggggg hayekkkk...missss uuu sooo muchhhhh!!!!!wiwiwiwiwiiii....

Tijah said...

cija
wahhh. mak donga ko nak intebiu kastam yo? kemainnnn...

Cik Amy Sensei said...

just smile hereeee...

nice blog miss tijah..


;)

Tijah said...

amy
mekasih dikkkk...

abah haqq / mak haqq said...

alahai..
kene get standby ni..
kene belaja ngan akak ni..
kang haqq nak tanya soklan camtu.. :P

ilyani.asgarali said...

ahahhaha.. lawak ah kak jah.. baru 1stime singgah sini tp da berjaya menerokai sume kakjah nye karangan ni slama 1 malam.. whahah.. da macam stalker bjaya..

Tijah said...

parenthaqq
yer. kena byk tambah nolej tu..


ilyani
uikkk. gigihnyer ko dik. akak rasa cam nak kasik cabutan bertuah jer kat ko nih. mekasih yerr. :D

yani said...

ahhahah
tlg la kasik adiahhhhh
plss plss plsss